Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

sanırım kısalıklarımız farklı benim demir falan takılmadı bacak arkasındab açılarak uzatıldı topuk yere değmiyordu herhangibir cihaz takılmadı doktor tavsiyem yok benim doktorum şimdi yoktur bir ara başhekimdi ama yaşlanmıştır emeklidir

6 şubatta sağ femurdan uzatma ameliyatı oldum. Exernal fixatör denilen cihaz ile uzatmam biteli yaklaşık 10 gün kadar oldu. Doktorum Ankara gazi hastanesinde doç.dr. ali turgay çavuşoğlu işinde uzman bir insan uzatma ameliyatları konusunda birçok hastası var ve memnun olmayan görmedim iyi bir araştırmanın sonucunda bende kendisine ulaştım ve şuanlık halimden memnunum.. bu sıkıntıda olan arkadaşlara tavsiyem tedavinizi geciktirmeyin biran önce olun. burada yazan herşeye kafanızı takmayın bazı arkadaşlar çok olumsuz konuşmuş, tabi birçok komplikasyon mevcut ama siz elinizden geleni yapıp gerisini Allaha havale edeceksiniz. 45 gun uzatma yaptım günde 1mm'den toplam 4.5 cm. uzatmaya başlamadan önce 15 gün bekledim. şimdi de kemikleşme aşamasındayız bekliyoruz yaklaşık 3-4 ay süreceği söylendi. hakkımızda hayırlısı.. herkese geçmiş olsun.

zeynep; benim uzatma bitti ilizarov çıkalı çok oldu 5 cm kısalık vardı ama ağrılara dayanamayınca dr.uma da danışarak sonlara doğru çevirmeyi yani uzatmayı bıraktım dayanılacak gibi değildi o ağrılar benim kısalık 1.5 cm kadar kaldı onuda göze alarak bıraktım

6 ay ilizarov kaldı o çıkarıldıktan sonra alçıya alındı bu elastik amerikan alçı denen alçı o bildiğimiz ağır beton alçıdan değil koruma amaçlı kemiğin daha sertlerşmesi ve kaynaması için alınıyor bende 45-50 gün kadar kaldı alçı çıkarıldıktan sonra başlayabildim ancak fizik tedaviye yani geç başladım ben

kemik oluşumu ve kaynamayla ilgili sorun yaşamadım şükür erken kaynadı kontrollerde dr.un görünce hızlı kaynıyor demişti bunu tabi bol yürüyüşüme ve beslenmeme borçluyum kanımca çünkü özellikle de yürüyüş çok çok önemli daha öncede söylediğim gibi günlük yürüyüş ortalama 2-3 saatten aşağı olmaması gerek ağrılara rağmen aksatmadım hiç evde çıkamadım yinede yürüdüm bol bol bunu herkese tavsiye ederim kesinlikle yürüyüş şart yoksa kaynamada zorluk yaşarsınız ama o dönemde dizimi bükmek için ne kadar uğraştıysamda olmadı o ayrı mesele bükemediğim için şu an onun zorluğunu çekiyorum hala bükmemk içi ayrı bir çaba sarf ediyorum dediğim gibi 15 derece açılıyordu sadece şimdi 75 -80 dereceye doğru ilerliyorum daha çok uğraşmam gerek
sen dizini şu an kaç derece bükebiliyorsun zeynep;

uzatma

7-8cm uzatma en az iki ameliyatta olur diz altı ve diz üstünden ameliyat olman gerekir. İzmir sağlık yönünden şanslı İstanbul hem pahalı hemde ameliyat ve tedavi zor. Ben ist Samatyada oldum. Ama benim dr emekli oldu onun için orda iyi dr var diyemem ama izmirde çok başarılı dr var. Şimdiden geçmiş olsun ameliyat uzun ve yorucu.. Amelliyat olmadan önce hastaneler biraz araştır. Birde senin için neresi daha yakın ve kolaysa orda ameliyat ol bol şans.. Ben 13cm uzattım gayet memnunum hayatımdannn..

Selim cok sagol kardesim, gec cevap verebildim afedersin.Maliyet doktordan doktora ve yontemden yonteme cok buyuk farklilik gosteriyor. Kurgan, Rusya'da 10 bin dolara yapan da var, Amerika'da 100 bin dolara yapan da var. Onemli olan maliyetten ziyade sagligin, ve guvendigin bir doktorla bu ameliyati olabilmek.

ddmerve;
Ben estetik amacli olacagim

rayc;

kararınızı verdiniz mi peki doktor yönünde ? birde maliyeti ne kadar bir fikriniz var mı ?

@umudum25; bende senin gibi 75-80 derece bükebiliyorum yani 90'a ulaşamadım..çabalıyorum ama olmuyor..zaten dizimi bükerken bacağımı aşağıdaki halkaya değdirebilirsem 90 derece olmuş olacak ama değdiremiyorum malesef..çabalıyorum ağrılarım oluyor dizimde..birde bacağımın üst taraflarında..yürüyüş malesef senin kadar yapamıyorum çünkü 10 dk falan yürüdükten sonra çok ağrılarım oluyor devam edemiyorum.

Henuz kararimi vermedim. Turkiye, Almanya veya Amerika'da olacagim. Fiyatlar cok degiskenlik gosteriyor. Amerika'da PRECISE internal cihazinin fiyati 100 bin dolardan fazla. Almanya'da Betzbone internal cihazinin fiyati 60-70 bin dolar civarinda olmasi lazim. Turkiye'de LON (civi ile uzatma) oldugu icin tahminimce cok daha hesapli olacaktir.
rayc;kararınızı verdiniz mi peki doktor yönünde ? birde maliyeti ne kadar bir fikriniz var mı ?

Merhabalar, öncelikle herkesten özür dilerim. Sebebi ; benimgibi sırf kompleksi yüzündendegil sağlık sorunu yüzünden boyundan rahatsızhayata küsmüş arkadaşların sayfasını meşgul ettiğim için.1.69 boyum var artık özgüven sıfır evden dışarı çıkmak istemiyorum. Yaş 23 boy 1.69. Kesin sonuç risksiz 178-180 olmak istiyorum.lütfen mesaj ve tecrübelyerinizi bekliyorum

anlayamıyorummmmm, 1.69 nasıl sizi tatmin etmiyor anlayamıyorum, bir sürü dünya starları var milyonlarca dolar servetleri var sizden kısa boyları var, böyle bir işe girişmiyorlar

dışardan bakınca çok kolay geliyor galiba bu işler?

sizde giyin Tom Cruise gibi gizli topuk ayakkabı keyfinize bakın yaw

bacak eşitsizliğinden mecburen ameliyat oldum (bel ağrıları vs) hemde en iyi doktorlardan birine (Prof. Metin Küçükkaya) yaşadıklarımdan sonra neredeyse hatamı yaptım diyecem, belki herkesin durumu zor geçmiyordur, ama çok zor bir süreçte yaşayabilirsiniz, pişman olursanızda geri dönüşü yok, hayatta en önemli şey sağlık yaşadıkça sözde değil özde öğreniyorum bu lafı

bence önce bir süre psikoloğa gidin ve vücudunuzla barışık yaşamayı öğrenin, ha desenizki erkeğim ve boyum 1.55 felan anlayacamda, 1.69 bu ne be abi

Hem seftali istiyorsun hem de tuysuz olsun diyorsun :) Olmaz kardesim. 23 yasinda ameliyattan baska cozum yok, uzgunum. Ameliyatta da her zaman risk var. Benim gibi her turlu riski alirim diyorsan, iyice arastirmani yap, defalarca dusun ve hala olmak istiyorsan yap.

iyi akşamlar arkadaşlar . ben 20 yaşındayım sol bacağımda doğuştan 9 cm femur kısalığı vardı izmirde mikroelcerrahi hastanesinde bundan 7 ay önce amaliyat oldum doktorum alanında bir numara bu tür amaliyatlarda doktor çok önemli . ben doktorumdan son derece memnunum herşey çok şükür çok güzel gitti hiçbir sorun yaşamadım amaliyatımdan sonra tabikide acı çektim hemde çok acılar çektim . doktorum 4 ay içersinde cihazı çıkarırız dedi ve çıkardı . fiksatürüm bacağımın yan tarafındaydı yuvarlak değildi o yüzden yatmakta sıkıntı çekmedim pansumanı hergün günde 3 kere yaptım haftada bir gün kontrole ve fizik tedaviye gittim amaliyat olduktan 3 gün sonra ayağa kalktım ve fizik tedavim başladı 4 ayda cihazım çıktı cihazım çıktığında dizimi 40 derece bükebiliyordum cihazım çıktıktan sonra çok kolaylaştı herşey fizik tedavinin çok faydasını gördüm 15 gün içinde hareketlerim normalleşti şu anda 65 derece bükebiliyorum dizimi koltuk değneksizde yürüyebiliyorum ama genelde tek değnek kullanıyorum yürürken dizimi bükemediğim için yüremem biraz zor oluyor doktorum dizim yumuşadıkca sorun olmayacağını söyledi bunları burada anlatması çok kolay ama 7 ayda neler yaşadığımı anlayabilirsiniz bu sayfada yazılanları okuduktan sonra kendimi çok şanslı görüyorum çünkü hiç bir sorun olmadan bacak uzamam gerçekleşti kemiklerim çok çabuk kaynadı doktorum çok memnun . benim şu anda tek sorunum dizimin bükülememesi doktorum acele etme diyor ama ben sabırsız biriyim . 7 aydır fiziktedaviyi hiç bırakmadım ama pasif 65 aktif 55 derece bükebiliyorum bazı arkadaşlar 4-5 günde 90 derece büktüm demiş nasıl olduğunu merak ettim . ben genelde ayağımı aşağı sarkıtarak oturuyorum 3,5 kilo ağırlık bağlıyorum 40-45 dakika ağırlıkla oturdukdan sonra çıkarıyorum ağırlığı sonra dizim çok ağrıyor birden düzelmiyor ama kaslarım yorulduğu için salıyorlar kendisini sizede önerebilirim sürekli ağırlıkla çalışıyorum ben . sıcak su koyuyorum dizime 15 dk tutuyorum sonra annemin yardımıyla bükmeye çalışıyorum . yüzüstü uzanıp ayağıma çarşaf bağlıyorum çekiyorum onunda çok faydası olduğunu düşünüyorum benim söyleyeceklerim bukadar herkese geçmiş olsun iyi akşamlar

izmir, cok gecmis olsun. Sabret, zaman gectikce cok daha iyi olacaksin insallah. Doktorun kimdi, sorabilir miyim acaba?

@i.z.m.i.r

bencede doktorunun dediği gibi sabırlı olmalısın, 7 ayda 9cm uzatıp birde değneksiz yürüyebiliyorsun bence çok güzel, yaşının genç olmasınında katkısı vardır muhakkak
ben 36 yaşındayım 4ayda 6cm uzattım femurdan, fiksatör çıkalı 9gün oldu dizim ancak 20-25 derece bükülebiliyor, bu ameliyatların en zor kısmı kemikten ziyade diğer dokuların uzaması sanırım

senin femur içinde intramedüler çivi var değilmi?

ayakkabı

Arkadaşlar içten tabanlı ayakkabı almayı düşünüyorum . Bu ayakkabılar yazıldığı gibi gerçekten +7 cm uzunluk sağlıyor mu? Alıp kullanan memnun kalan veya kalmayan arkadaslarimdan cevap bekliyorum. Normal ayak numaram neyse aynı numarami alınmalı? Ayağı sıkma vs oluyor mu ?

@yakisikliama_1.69 aşağıdaki linki bir incele altında kaç numara giyiyorsanız o numarayı sipariş edin yazıyor, ama bulunduğunuz şehirde satan varsa tabiki deneyip almak daha iyidir böyle bir imkan yoksada satıcı ile görüşüp uymaması durumunda büyüğü yada küçüğü ile değiştirilebilir belki

Kejil Model Mat 0 Deri +9 Cm Gizli Topuk

sürekli topuklu ayakkabı giymeninde başka başka sakıncaları olabilir dikkatli olmak lazım

yok ben kullanmadım benim tek bacağım kısaydı çünkü, topuklu ayakkabı sakıncası derken hani arasıra televizyonlarda söylüyorlarya bayanlar sürekli yüksek topuk giymesin ayak bileği ve parmaklarda problem yapar diye ordan aklıma gelip yazdım

Arkadaslar hepinize cok gecmis olsun obcelikle benim oglumun dogustan 3 cm kisaydi ve 5 yasina kadar fark acildi 9ncm oldu 6 ay once uzatma amaliyatinoldu ust ve alt bacagina ilizavorun bir ust modeli takildi us bacaktan 6 cm alt bacakta ise 3 cm uzatma yapildi.iki gun once alt taraftaki demirler cikti alciya alindi..ustekinin cikmasina var acilan kemigin dolup saglasmasini bekliyoruz..bu 6 ay icinde cok buyuk zoruluklar yasadik ay bir hastaneye yattik demir dipleri enfeksi oldu cok iyi bakmama ragmen antibiyotik tedavisi uygulandi sukur gecti ..bacagi acarken yavrum cok acilar cekti canindan can gitti..yemiyor 7 kilo verdi o aci cekti b en 6 ay agladim bin katibyuregim yandi amaliaytan ciktiktan sonra agrilara daganamadi beni oldurun diye yikti bi anne icin en aci olaydi ama hepsi gecti sukur suan cok iyi bukadar aci cekmesine ragmen pisman degilim yavrumunnileride rahat bir hayat surdurecegini bilmek inuda benide mutlu ediyor daganma gucu veriyor..bu yazdiklarim sizi kesinlikle korkutmasin bunlarin hepsi beklenen seylerdi sadece o anlik seylerdi..olmak istiyenler kesunlikle olun herseyin bir zorlugu vardir..beniknoglum hollandada oldu cok ama cok memnunum doktorumdan sormak isteginiz varsa seve seve yardimci olurum iyi geceler

Arkadaşlar Ben uzatma ameliyatı oldum. bilgi isteyenler 05074792924 ve 05534776302 arasın bilgi veririm

Arkadaşlar ben geçen yıl oldum. Çok Başarılı geçti. Memmunum Gümüşhane Devlet Hastanesinde Oldum Op. Dr. Sinan YILAR Çok başarılı dr. Tavsiye ederim. merak ettiğiniz sormak istediğiniz birşey olur sa 0 553 477 63 02 veya musaagac@hotmail.com e-mail atabilirsiniz.

Bacak Kısalığı

aradım görüştüm bir bacağım diğerinden 6 Cm kısa özel olarak bir ayakkabıyı topuklu diğerini topuksuz yaptılar inanılmaz rahat ve şık oldu üstelik cokta yardımcı oldular (fiyat ve ilgi alakada) Çok memnun kaldım 3.siparişimi verdim umarım bu site benim gibi problem yaşayan arkadaşlara yardımcı olur.

Özel sipariş alıyorlar kaç cm femur kısalığı varsa bacağınızın ona göre 1cm den 9 cm'e istediğiniz ölçüde birini topuklu diğerini topuksuz yapıp gönderiyorlar.

Gizli Topuklu Erkek Ayakkabısı uretici firma,topuk,erkek,ayakkabi, boy uzatan ayakkabı,uzun boy,boy uzatan

9cm ustu olmaz heralde, 9cm ustu yaptıran varmı?

ewet izmir egepol hastanesinde 17 cm uzatıldı kızımın ayakları doktorumuz mustafa ayas

yakisikliama_1.69 ve rayc arkadaşlar ne yaptı en son. veyahut şuana kadar sadece estetik için olup iyi sonuç alan varmı yada genel olarak bu ameliyat sonrası kötü sonuç yaşayan duyan bilen varmı? Bende 1.62 bir erkek olarak arada sırada aklıma gelmiyor değil :confused: Bu konuda bilgi alabilceğim birileri pm atabilirmi mail veya skype dan daha ayrıntılı konuşalım. Birde bacakdan diz altı ve dizüstünden toplam 12 cm uzatılsa görüntü olarak bi orantısızlık gözükmüyormu? Sonuçta insan bedeni tüm uzuvları birbiriyle orantılı değilmi?

bacak eğriliğim var ve bununla birlikte estetik boy uzatma düşünüyorum.
estetik olarak boy uzatanlar hakkında pek fazla bilgiye ulaşamadım.

@ddmerve

merhaba bacaklarınızın ikisinde birden mi eğrilik var yani parantez bacak dedikleri durummu var
sakıncası yoksa boy fotonuzu gönderebilirmisiniz (yüzünüzü kapatıp)
boyunuz kaç bu arada?

kaltintas;

evet aşırı derece de bir eğrilik olmasada var,ve malesef ağrım oluyor sık sık .
boyum 1.66

Merhaba arkadaşlar, bende Mersin'den yazıyorum, talasemi hastasıyım(akdeniz anemisi), 3-4 haftaya 2 ünite kan alıyorum, yaşım 26, bir kurumda hizmetli olarak çalışıyorum.Size o kadar çok anlatmak istediğim şey var ki, o kadar doluyum ki; ama başınızı ağrıtmak istemiyorum.Bana yardımcı olmanızı ve ne yapmam konusunda yol göstermenizi istiyorum; çünkü dertlerimiz hemen hemen aynı. Hikayemi kısaca anlatayim;

Ayda sadece kan almak dışında başka bir problemim yoktu, yaklaşık 17 yaşında okulumuzun bir gezisinde düşüp sol dizimi çarptım, nolduysa sanırım bundan sonra oldu, sağ bacağım normal bir şekilde çalışırken sol dizim rahatsızlık vermeye başladı, tabi o yaşlarda futbol maçı yapıyordum ve bisiklet sürüyordum günde en az 5-10 defa düşüyordum; ama böyle bir ağrının o geziden sonra olduğunu düşünüyorum, neyse olan oldu artık bu kadar uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. 17 yaşından 19 yaşıma kadar arada sırada ağrı yapması beni ve ailemi çok rahatsız etti ve bir ortopedi doktoruna gittik, bu sıralarda da pek maddi yönümüz iyi değildi, devlet hastanesinde sıradan bir doktor bakıp alçıya alınması gerekiyor dedi. Normalde çok hırçın ve bir o kadarda çok akıllı bir çocukluğum geçti, durumu düşünüp doktora sordum bacağım "neden alçıya alınıyor" diye bana ters bir cevap verip gidip sardırmamı söyledi, bacağımın kırık olmadığını da biliyorum bütün fonksiyonları yerine getiriyor; ama neden hala alçıya aldıracağımı anlamış değildim, tam pamukla bacağımı sararken masadan kalkıp öfkeyle terk ettim. Ondan sonra bilmiyorum belki psikolojik olarak sol dizimin ağrısı bir kaç sene geçti. Futbol oynayabiliyordum, bisikletle okula gidiyordum, yürüyordum, koşuyordum, sonra ne olduysa 20 yaşımda tekrar ağrı başladı ve iyi bir uzman fizik tedaviye gittik, adam sol bacağımın sağ bacağımdan 3 cm kısa olduğunu söyledi. Şaşkına döndüm, çok üzüldüm, sağ bacağım sol bacağıma kombine olup kısalığa uyum sağlamış olsa gerek ki fazla hissetmiyordum, bana dizlik ve topuk destekli ayakkabı kullanmamı önerdi, normalde ameliyat olmam gerektiğini; ama Talasemi hastalığımdan dolayı ameliyattan sonra sorunların daha çok artacağını enfeksiyon riskinin olduğunu söyledi. El mahkum topuk destekli ayakkabı ve dizlik kullandım 2-3 sene. Tabi bütün bunlar olurken boyumun uzaması devam ediyordu, sol bacağımın uzamadığını hissediyordum; ama sosyal yaşantımı da hiçbir şey olmamış gibi yaşıyordum. Neyse devlet memuru olduk hizmetli olarak atandık, para kazanmaya başladık ve kuzenim Adana'da polis olarak çalışıyordu, onun yanına gezmeye geldiğimde ortapedia hastanesine gittim Mahir Gülsen adlı ünlü bir prof. doktorun muayenesine gittim, adam soğukkanlı biri, fazla konuşmayan fazla açıklama yapmayan; ama işinin ehli bir çok ameliyat yapmış birisi zaten ameliyat için istediği ücrettende işinde iyi biri olduğunu biraz kestirdim. Mahir Bey detaylı bir tahlil ve tetkik sonucu sol bacağımın 9 cm uzatmamız gerektiğini söyledi.

YOK artık hocam! dedim, ciddi olamazsınız diye cevap verince 9 cm kısalıktan bahsetmiyorum kısalık daha az; ama 9 cm uzatmam diğer bacağın için sağlıklı olacağını ve 9 ay ilizarov denilen metal parçaların bacağımda takılı durup daha sonra çıkarılıp alçıya alınacağını ve sonra fizik tedavi yapacağını söyledi. Ben üzüntü ve şaşkınlıkla; yaklaşık ne kadar bir zaman sonra tamamen iyi olacağımı sorunca 1 sene yani 12 ay sonra eskisi gibi olursun dedi. Hocam bacağımın 9 cm kısa olduğunu düşünmüyorum dedim. Bana göre 5 cm en fazla dedim. "Sana göre öyle" diyip kısa kesti. O gün ordan düşünelim diye üzüntülü bir şekilde ayrıldık.

Daha sonra ertesi gün Adana Başkent hastanesinde bir doktora gittim, adı Mustafaydı hatırladığım kadarıyla genç bir prof. doktordu. O da ayrıntılı bir şekilde tahlil ve tetkikler yapıp kısalığın 5 cm olduğunu yaklaşık 6 ayda eskisi gibi iyi olabileceğimi söyledi, Mahir beyden daha az bir ücret istedi, hemen hemen yarısı kadar. Tabi ben "hocam emin misin 5 cm mi" diye sordum tekrar tekrar ölçtü, bilgisayardan ölçtü, gerçekte ölçtü "evet" dedi. "Güzel bir ameliyat yaparız, her şey yolunda giderse uzama sağlıklı olup kemikler hızlı bir şekilde dolarsa, sıkıntı olmadan atlatırsak süreçleri, 6 ay gibi bir süreçte bu iş hallolur" dedi. "Sadece bolca fizik tedavi yapman gerek" dedi.
Eskisine oranla biraz rahatlamıştım; çünkü süreç kısa ve doktor herşeyi ayrıntısıyla açıklıyordu. Tekrar sordum hocam peki bu ameliyatı ne zamana kadar olabiliriz diye?
-Ben senin yerinde olsam hemen olurdum; ama sanki senin planların varmış gibi geldi bana, dedi.
+Bende evet gerçekleştirmem gereken hayallarim var dedim. 1 sene en fazla 2 seneye ihtiyacım var dedim.
-Tamam kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman olursun, dedi.
+Peki olmasam ne olur diye sordum?
-Sen talasemi hastasısın ilerde kireçlenme olabilir, senin için sıkıntı yaratabilir dedi, hatta daha ağır bir şey olursa dizini dondurmak zorunda kalırız dedi.
+(Çok üzülerek sordum) Hocam peki hadi her şey yolunda gitmezse ne yapacaz, ben şu an bütün hareketleri yapabiliyorum, sadece çok uzun yürürsem ağrı oluyor ve yürürken aksıyorum dedim.
-İçini ferah tut, senden daha kötüleri var dedi. ve ordan ayrıldık. (03/11/2012)

Ordan ayrıldım ve yalnız başıma oturdum uzun uzun düşündüm, bu ameliyatı olsam mı olmasam mı? Eğer olacak olursam nerde olayim? Eğer olmak istemesemde ileri doğru nasıl bir yaşantım olacak diye çok düşündüm. Bana yardımcı olursanız minnetkar kalırım. Kendimi bu konuyla ilgili çevremdeki insanlarla konuşmak istemiyorum; çünkü kendilerini benim yerime koyarak düşünmüyorlar. Kafam çok karışık, 26 yaşındayım ve sol bacağım şu an 5-6 cm kısa yürürken aksıyorum, arkadaşlarım bacağına noldu diye sormuyorlar; ama tahmin ediyorlar sanırım. Normalde tatlı bir insanım, biraz da yakışıklıyım; ama işte bu dizimdeki sorun bütün düşüncelerimi ve kendime olan güvenlerimi olumsuzlaştırıyor.Bir kaç kez sevdiğim kızlarla çıkma aşamasından ciddi duruma geldik ayrıldık. Bilmiyorum fazla etkisi var mı; ama ister istemez karşımdakini etkiliyor diye düşünüyorum.
Ameliyat olupta daha kötü olacak diye de korkuyorum, birde aşırı sosyal bir insanım sabah 7 akşam 11'de eve geliyorum, bir kaç arkadaşım var, her gün bir şeyler yapıyoruz,yalnız başıma çok geziyorum; şimdi ameliyat olursam en azından 7-8 ay evden dışarı çıkamayacağım, ister istemez psikolojim bozulacak, aileminde huzuru kaçacak, borç harç aldığım kürüstür bir arabam var, kapıda araba var; ama ben binemeyeceğim, her 3-4 haftaya bir kan almak için hastaneye gitmek zorundayım, o aparatla nasıl gidicem onuda bilmiyorum. Anlayacağınız işler karışık.

Bütün bunları düşünmek beni çıldırtıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, moralim bozuk.
Siz benim yerimde olsaydınız, ne yapardınız ve benim ne yapmam gerek???

geçmiş olsun kardeşim mahir gülşen işinni ehli bir doktor biliyorum çünkü benim kızımda onda ameliyat oldu dışarı çıkmamak gibi bir sorunun olmaz o aparatla yürüyebilirsin ancak enfeksiyon kapmamaya dikkat etmelisin ve doktorun söylediklerini harfi harfine yapmalısın sonrası fizik tedavi egzersiz ve bolca yüzme tabii yinede karar senin

Üst Alt