Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Akadaşlar ameliyatım 28 şubatda. Bende baak eğriliği nedeni ile çift taraflı fiksatör ameliyatı olacağım. Fakat bir çok tuhaf mesaj gördüm yukarıda. Neden yurtdışı vs seçeneklerinden bahsediliyor anlamadım. Bizim ülkemizde bu işler en ileri seviyesinde. Bakarsanız dünyada en iyi teknolojiye sahip bilgisyarlı fiksatör olan smart correction bu ülkede gelişitirilmiş. Tübitak birinciliği kazanmış. Hala ilizarov ve almanlardan bahsediliyor. Lütfen iyi inceleyin. Para kolay kazanılmıyor. Ne kadar harcayacağınızı düşünün daha iyi hizmeti burda almak varken. Bu motorlu çivininde dünyadaki ieğiticilerinden ikisi Türk. Şimdi bunlar dışarıdan hasta tedavi ediyorken bizim Almanya ya gitmemiz tuhaf olmazmı. Ben neredeyse bütün doktorları gezdim. Eğrilik düzeltirken uzatmada olacak. Bilgisayarlı fiksatörle bu iki işlem daha kısa süredede olacak inşallah. Bu çivi ile ilgili doktor muharrem inan a gitmiştim ben. Beklerken ikinci bacağında 7cm uzatamayı yapan hastası ile konuştum. Çiviyi özel siparişle getirtip ameliyat olmuş ve hiçbir sorunu olmamış. Mekanik çivide varmış daha ucuz ama o çiviyi üreten firma tüm dünyada toplamış. Kırılıyormuş ve çok mahkemelik olmuşlar. Ben 28şubat da ameliyatbolacağım. Zor olacağı kesin ama düzeleceğim inşallah. Hastane bu fiksatörün parasınıda ödüyormuş. Dualarınızı eksik etmeyin. Amrliyatdan sonra sonucu yazarım. Sorunuz olursada cevaplamaya çalışırım ameliyata kadar.

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar benim kızımda da 90 derce skolyoz ve sağ ayakta 6 santim kısalık var.skolyoz için gittiğim doktor önce ayak düzeltilsin dedi.hakan kınık a götürmeyi düşünüyorum.ama şu an ibni sina da ameliyat yapıyor mu .ve ameliyatları devlet karşılıyor mu?özelde yapıyorsa sigortası olana kaç liraya mal olur.bahar88 özellikle paylaşımda bulunursa sevinirim.

arkadaşlaröncelikle herkese geçmiş olsun
benim sol bacağım poli sekeli orta derecede atropi mevcut 3-4 cm. kısalık var yaşım 38 ALLAH a hamd olsun hiçbir sıkıntım yok uzatma için ameliyat olmamı tavsiye ediyrmsnz.şimdiden teşekkürler

@elif_kız

bu kas uzatma ameliyatı nasıl birşey biraz anlatabilirmisin? kası nasıl uzatıyorlar?

bende femurdan uzatma oldum ve kaslarım gerilmeye başladı

İhsen, eğer şuan sana çok ciddi sıkıntı vermiyorsa 3cm için ameliyat riski bence almamalısın. Ama bel ve sırt problemleri varsa durum ayrı tabi. Eğer ameliyat olacaksanda bu motorlu çivi fitbone çok çekici geliyor insana. Fiksatörü taşımak derdi olmuyor sonuçta. Tek sorun her doktor motorlu çivi yapamıyor. Ben bu çiviyi satan adamlara sorup bulmuştum kimlerin yaptığını ve doktorların hepsini de ziyaret ettim görüşmek için. En çok ameliyatı muharrem inan yapmış ve onada çok güvendim zaten. Gerçi o bana smart correction fiksatörü ile ameliyat planladı ama iyi olacağımı düşünüyorum inşallah. Bakalım nasıl olacağım 28 şubatddan sonra.

ameliyat olmak isteyen arkadaşlar kalça sorununuz varsa ilizarov şart, normal kısalık varsa kalça sağlamsa motorize yöntemi daha basit, hacettepede salih hoca var bu ameliyatı çok yapıyo ben ameliyat tarihi aldım bekliyorum pskolojik olarak üzerinizde baskı olacak ömür boyu bence bu şansı denemek lazım iyi düşünelim doktorum bana ol eskisinden daha iyi olursun dedi alaattin06kartal@hotmail.com faceden yazın msn pek bakmıyorum

Merhaba çok gecmış olsun çok yakın arkadaşım skolioz hastası 4cu dereceyi size bir doktor öneririm Serdar Özgen Acıbadem İstanbul o kızı hayata getirdi benım arkadaşın omurqası o kadar eylmiştiniz o yuruyemiyordu

Selamün aleyküm kardeş benim doğuştan hastalığım var hipotroid bu hastalık yüzünden boyum kısa kaldı yaşım 32.doğuştan hastalık sebebiyle boy kısalığının ameliyatını devlet karşılarmı ? bu konu hakkında bilginiz varmı ? çok önemli yoksa büyüme hormonu tedavisine bakacağım

Selam arkadaslar bende tektarafli kalca cikigi var 8.9 cm kadar ameliyat olmak istiyorum ama riski olurmu olan varsa bilgi verirse memnun olurum

Hepinize gecmis olsun allah sifalar versin insallah

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun estet,k amaçlı olan varmı varsa ssk karşılıyormu hasan hoca bu konuda iyi diyorlar maliyeti toplamda kaça çıkıyor

Sevgili Catania ve Polly boy uzatma ameliyati olmayi dusunuyorum. Boy uzatma konusu benim icin fazlasiyla muhim, fakat kozmetik amacli oldugu icin de pek cesaretim yok acikcasi. Yazdiklarinizin bir kismini okudum, umuyorum su anda sagliginiz iyidir. Ameliyatla ilgili olarak detayli bilgilendirebilmeniz mumkun olursa cok ama cok sevinirim.

Merhabalar herkese,

Gordugum kadariyla bu baslik biraz daha mesgul :) Ben su anda yurtdisinda ikamet ediyorum. Turkiye'ye dondugum zaman Dr.Mehmet Kocaoglu ve Dr.Muharrem Inan ile gorusecegim. Birkac hafta once de Amerika'da Dr. Dror Paley ile gorustum. Bir aksilik olmazsa insallah Eylul-Ekim aylari gibi estetik amacli boy uzatma ameliyati olacagim (gerci estetik demek hic hosuma gitmiyor - mecbur oldugumu dusunmeseydim yapmazdim). 21 yasindayim, boyum 1.65. Bu ameliyati yillardir arastiriyorum. Sorunuz varsa lutfen sorun, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Burada tibbi rahatsizlik sebebiyle operasyon gecirmek zorunda kalan arkadaslar da var, onlara tecrubelerini yazdiklari icin de cok tesekkur ederim.

rayc; peki görüştüğünüz doktorlar arasından kime karar verdiniz..onu yazmamışsınızda

Zeynep merhaba,

Henuz yalnizca Amerikali Dr.Paley ile bizzat yuzyuze gorustum. Kesin karar verebilmek icin Mehmet hoca ve Muharrem hocayla da yuzyuze gorusup konusmam gerekiyor. Mumkunse Almanya'ya gidip Dr. Augustin Betz ile de gorusup nihai kararimi verecegim. Cunku butun bu doktorlar farkli metodlar kullanmayi tercih ediyor. Ornegin Dr. Paley PRECICE denen piyasadaki en yeni cikan internal (icten) uzatma cihazini kullaniyor. Dr. Betz Albizzia denen internal cihazin biraz daha gelismis bir versiyonu olan Betzbone'u kullaniyor. Mehmet hoca LON (civi uzerinden uzatma) yontemini tercih ediyormus. Hepsinin arasinda ciddi farklar var - avantajlari ve dezavantajlari mevcut. Simdi telefondan yaziyorum, musait bir zamanda avantaj ve dezavantajlarini bildigim kadariyla yazayim.

adam frame with paley's method [FONT=sans-serif]Dünyadaki ilk [/FONT]Navigasyon Destekli Sirküler Eksternal Fiksatör müş..bende ameliyat olmadan önce bu şekil araştırmıştım fakat çok pahalıydı ameliyatları..tabii bütçe meselesi..ayırdığın bütçe uygunsa dr.paley 'in çok iyi olduğu söyleniyor..evet hepsinin kullandığı metod farklı..seninde dediğin gibi hepsinin avantaj ve dezavantajları var tabii..ama senin kendine nasıl baktığında önemli ameliyat sonrasında..hepimizin hakkında hayırlısı olsun..inşallah doğru kararı verirsin.

Paley gercekten inanilmaz pahali.. Gerekli butceyi ayirdim fakat daha hesapli opsiyonlari da dusunecegim, nitekim 2 ameliyat olmayi planliyorum. 7,5 arti 7,5 = En az 15 cm. Hayatimin 1,5-2 senesini bu is icin ayirdim. Tabii tekerlekli sandalyedeyken de hayatin keyfini cikarmayacagim diye bir kaide yok :) Spora gitmeye, kitap okumaya, film izlemeye devam, her gun disiplinli fizyoterapiyle beraber.. Tabii Allah cektirmesin ama ne yalan soyleyeyim, cektigim acidan bile zevk alacagim. Yillardir bekledim bunu yapmak icin. Sukurler olsun zamani yaklasiyor.. Senin durumun nedir Zeynep? Oldun mu bu ameliyati, olmayi dusunuyor musun? Veya tibbi bir gereklilik mi var? Her halukarda gecmis olsun.

Zeynep, bu adam frame ile ilgili yazdığın sanırım hatalı. Bu konuda literatüre radyografik navigasyon ile kemik eğriliği düzeltme sisteminin patenti de bir Türk'e ait ve kullanılan ilk sistem ise Smart Correction. Benim ameliyatımda da smart correction kullanıldı ve çok şükür şifa da buldum. sen nerede ameliyat oldunda fiksatör pahalı geldi ki? Üniversite ve Devlet hastaneleri smart correction kullandıklarında SGK bunun ücretini ödüyor ve sana bir ödeme gelmiyor ki?

sonundakostu; ben fiksatör pahalı diye bir cümle kullanmadımki.. dr paley in yaptığı ameliyatlar yüksek dedim..tabiiki her fiksatör ameliyatı olan yüksek ödeme yapmıyor..hem benim bahsettiğim doktor yani dr. paley yurt dışında..dolayısıyla bizim sigortamız onu karşılamıyor.

RAYC ARKADAŞIM Hocam geçmiş olsun inşallah bir problem olmaz skıntı olmaz sağlığına kavuşursun
bende seninle aynı skıntıyı paylaşıyorum araştırmışsın ameliyatın maliyeti ne kadar

@umudum25
@zey_nep_

diz bükmede ne durumdasınız?
bende haberler pek iç açıcı değilde

kaltintas; merhaba bende diz bükmede zorlanıyorum 75 derece bükebiliyorum bu yetersiz tabi çok zorlamak çok çalışmak ve çoz zaman gerek en azından 90 ile 110 dereceye gelebilsek biraz rahatlarız senin şu an kaç derece de acaba ne kadar bükebiliyorsun ilizarov ne durumda?

zeynep hanım merhabalar ben estetik amaçlı olmak istiyorum bu ameliyatı ama hiç bir bilgim yok bununla ilgili bu yöntem türkiyede ne düzeyde maliyeti ne kadar sigorta karşılıyormu hangi doktor en iyi ve makul. cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim okuduğum kadarı ile siz ameliyat olmuşsunuz estetik amaçlımı oldunuz sıkıntı çekiyormusunuz ne kadar sandalyeye yada yatağa bağımlı kalıyorsunuz

@kaltintas benim diz bükebilme oranımda umudum25 gibi sayılır..yani 90 derece yapmaya uğraşıyorum ama henüz o kadar olmuyor zorlayıncada ağrı oluyor dizimin yanındaki çivi diplerinde..ama elimden geldiğince zorlamaya çalışıyorum..umudum25 in dediği gibi 110 lara falan gelsek çok iyi olacak...seninki ne durumda..birde arkadaşlar sizin çevirmeler bittimi..yani kaynamaya mı bıraktınız..hangi aşamadasınız? birde kaç cm uzatma yapıldı?

@selimataoglu ben estetik amaçlı değil bacağımda kırılmalar ve yanlış tedaviler yüzünden kısalık vardı o yüzden ameliyat oldum..kozmetik amaçlıda yapılıyor tabiiki ama sanırım onu sigorta karşılamıyor buda yüksek ödeme yapmanıza sebep olacak sanırım..daha önce bu şekil yani estetik amaçlı ameliyat olan arkadaşlar var önceki sayfalarda paylaşımları var..doktor önerileri de var..metin küçükkaya, mehmet kocaoğlu gibi..sizin hangi şehirde olduğunuzda önemli çünkü bu ameliyatı olduktan sonra sık sık hastaneye gitmeniz gerekecek ve yaptığınız uzatma oranına göre iyileşme süreciniz belki 1 yılı aşacak..

ben 15 Aralıkta ameliyat oldum ve şu anda 6cm uzama oldu 1.5-2 ay önceye kadar zorlayınca bende 70-75 derece büküyordum ama şu anda kaslarım fazla gerildi, zorlayınca ancak 45 derece kadar oluyor, şu anda hiç konforlu bir durumda değilim, değneklerle yürürken bazen kaslarıma sancılar giriyor
22 Nisanda 2.ameliyatımı olacağım ve ilizarov çıkartılarak içerdeki çivi sabitlenecek, doktorumun demesine göre ameliyattan 1 hafta kadar sonra rahatlamaya başlarmış bakalım nasıl olacak.

@umudum25
@zey_nep_

sizin durumlarınız hakkındada biraz bilgi almamız mümkünmüdür? ne zaman ameliyat oldunuz, nereden uzatma yapıyorsunuz, ne kadar uzattınız gibi?

22.03.2013 tarihli röntgenim

lzzv1.jpg

uzatma 3-3.5cm iken fotoğrafım (ozamanlar şimdiye göre çok rahattım)

sc0rrQd.jpg

kaltintes merhaba; ben ameliyatı olalı çok oluyor yaklaşık olarak 11 ay oldu uzatma senin olduğun yerde femurdan yani dizin hemen üst tarafından oldu ama benimki çember olandandı, seninki tek taraflı rahat ve konforlu benimki bu kadar rahat değildi:(( haliyle sen daha iyisin

bu ameliyat ne yazık ki çok zor ve iyileşme süreci çok uzundur yeni yeni toparlanıyorum değnek kullanmayı yeni bıraktım 1 ay oldu ama her yere değneksiz gidemiyorum zaman zaman kullanıyorum yinede

diz beni çok uğraştırdı ta ameliyatın başından beri bükemedim dediğim gibi şu an 75 derece bükebiliyorum egzersizlere geç başladım çünkü ilizarov takılıyken bükemedim fizik tedaviye başlarken 15 derece bükülüyordu ancak ilizarov çıktıktan sonra yani şubatın sonlarına doğru başladım fizik tedaviye egzesizlere o kadar uzun zaman bükülmeyincede şimdi bükmede zorlanıyor haliyle ve daha çok zorlamam gerek ağrılara dayanmam gerek artık ne kadar başaracam bükmeyi bilemiyorum
seninki 75 derece büküldüyse önceden dr.nun dediği gibi 2.ameliyatından sonra da bükmen daha kolay olacaktır yinede egzersilerini ihmal etme
endişelenmene gerek yok inşallah daha iyi olur daha rahatlayacaksın şu anki gerilmeler ağrılar sancılar çok normaldir uzama olduğu sürece bunlar olacaktır kaçınılmaz ben ben bu ağrılarımın artmasına dayanamadığım için kısalığı tamamlayamadım yani 1.5 cm daha uzatmam gerekirken bıraktım çevirmeyi dr.uma dayanamıyorum artık bırakacam dedim o da tamam dedi ama sen beni örnek alma :)) tedavini yarım bırakma derim

@umudum25

benim 3-5mm kaldı oda ameliyata kadar tamamlanacak, kaslar iyice gerildiğinden bacağımı düz vaziyette yukarı kaldırmam bile zorlaştı ki önceden bu hareketi bileğime 1kg kum torbası bağlıyken arka arkaya 15 kez yapabiliyordum şimdi ise boşta 10 kez filan yapabiliyorum
senin kaslarındaki sancılar geçtimi? geçtiyse uzatmayı kestikten sonra ne kadar sürede geçti?
sen ne kadar uzatma yaptın?

bu arada yaşın kaç? erkekmisin, bayanmı? (fizik tedaviye giderken birkaç bayan hasta gördüm femurdan uzatma olanda onun için sordum, bayanların kasları daha esnek sanki daha rahat atlatıyorlar gibi)

aynı ameliyatı geçirdim eğridir kemik hastalıkları hastanesi bu konuda uzman

@umudum25 senin ksalık ne kadardı peki? benim demirlerde seninkiler gibi halka..o yüzden yürümek de egzersizler de daha zor..benimde sizler gibi uzatma femur kemiğime yapılıyor..doktorumun dediğine göre kemiğimin kaynaması normalden daha geç oluyormuş..egzersizleri elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum fakat halkalar hem egzersizleri hemde yürüyüş yapmamı zorlaştırıyor..umudum25 senin artık bittimi tedavin birde toplamda kaç cm uzatma yapıldı? hepimize Allah acil şifalar versin.

Üst Alt