Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

rambaldi;

doktordan çok tüccar gibi , sana katılıyorum.. hiç bişeyin açıklaması yapılmıyo asistanlarıyla birlikte dünyaları yaratmışlar sanırsın... paraya doysada biran önce insanların sağlığıyla oynamayı bıraksa.. ne umutlarla öne sığınan hastalarına biraz merhamet gösterse... senin dizinde nasıl bir problem vardı? sorun neymiş nedenine dair birşeyler konuştunuzmu hocayla yada asistanlarıyla patelladamıydı problemler bağlardamı?

arakdaşlar bende ilizarov tekniğini araştırıyorum maddş durumum sıkıntılı babamın sigortasından yararlanıyorum bu ameliyatların hepsini sigorta karşılıyor biliyordum maliyet ne kadar cevap verirseniz sevinirim?

clementine;

doktora dizimle ilgili soru sorabilmek ne mümkün. ameliyattan çıktım ilk kontrolde hocam bu nasıl olacak şimdi dizimde kitlenme sorunu vardı buna nasıl birşey yaptınız ve ne kadar sürer düzelmesi dedikçe, acele etme düzelir düzelir deyip başından savıp duruyordu hep.. bir süre sonra artık muayene olmaya giderken adamın yüzünü bile görmek beni rahatsız etmeye başlamıştı çünkü adam en ufak bilgi vermiyor sürekli düzelir iyi olacka deyip durdu hep.

merhaba arkadaşlar..acaba aranızda femur kemiğinden ilizarov yöntemiyle uzatma ameliyatı olan varmı? sormak istediğim bir soru var bahsettiğim ameliyatı geçirmiş olan kişiye.

bende kasım sonu aralık başı gibi femur dan uzatma ve düzeltme ameliyatı olacağım, doktorum Metin Küçükkaya, Avrupa Florance Nightingale (İstanbul Bilim Üniversitesi) hastanesinde ameliyat olacağım, bakalım hayırlısı

Arkadaşlar merhaba,
Ben foruma yeni üye oldum.
Öncelikle kendimi tanıtmak isterim,
25 yaşındayım, Smmm Stajeriyim
Adım Arif, Trabzonluyum

10 yasında yüksekten düşme sonucunda sağ diz kapağımda parçalık kırık oluştu ve bu büyüme hormonunu etkiledi şuan sağ femur kemiğinde 5 cm kısalığım var. Amelıyat olma kararı verdım ve bu amelıyatımı Prof.Dr Mustafa BAŞBOZKURT'a olmayı düşünüyorum. Acaba aranızda bu doktor hakkında bilgisii olan var mı?

Konu eski olmasına rağmen güncelliğini koruyor. Bende İlizarov a niyetlendiğimde ilk burası karşıma çıkmıştı. İstedim ki benim gibilere yol göstersin diye bir günlük açtım. dilerseniz okuyabilir forum yöneticileri uygun görürsede daha görünür bir yere koyabilirler. Herkese şimdiden geçmiş olsun.İlizarov tekniği ile operasyon geçiren birisinin günlüğü

Bacak düzeltmede merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz..

Herkese Meraba;
Bacak düzeltmede merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz..
11:09:2012 tarihinde ameliyat oldum hala bacagımda demirler merak ettikleriniz varsa yardımcı olabilirim.
Ameliyatım Olumlu gecti bacagım düzeldi ve 5 cm uzama basladı ocagın 5 inde cevirmeler bitiyo inşallah ve kaynamaya gecip sökülecek.

Evet onlara fiksatör deniliyor.hergün fidaları sıkarak bacak düzeliyor.benim ocagın 5.inde cevirmelerim bitiyor.ve kaynamaya bırakılacak.kaynama süresi hakkındada 3 ay dediler.buarada yasım 15 Balta limanında olmanı tavsiye ederim.

ben bu ameliyatı 5 bucuk ay ön ce oldum ayagım dan önce denirleri cıkarttılar sonra alcıya koydular 3 gün öncede alçıyı cıkardılar simdi yavas yavas yürümeye calısıyorum bu ameliyat olacak kişiler sabırlı olmalı allah yardımcıları olsun inşallah iileşirler

evet ya cok zorr bazen nerdeyse ağrıdan intiharı bile düsünüyorum o derece
eğer fazla engeliniz yoksa tavsiyem değil

estetik amaçlı boy uzatan var mı ? doktorunu ve fiyatını yazabilir mi ?

arkadaşlar öncelikle merhaba.. benim bacaklarımda eğrilik sorunu var. halk arasında çarpık bacak kısacası. ben ilizarov ile bunu düzelttirmek istiyorum. boyum kısa değil ama doktor ameliyatı yapmışken 5 6 santim uzamak istediğimi söylesem ve ücretini ödesem kabul eder mi bilemiyorum..

Merhaba arkadaslar,Ben Mehmet Kocaoğlunda karar kılıp ameliyat oldum. Sag bacagimda yaklaşık 6 cmlik kısalık vardı. 17 ekimde ilizarov takildi. 5 cm uzattık. 23 kasımda çıkarildi. Ameliyat sırasında yarım cm kadar sıkıştırma yapıldi. Alçı takılmadı. Daha 2 ay üzerine tam yük veremeyeceğim. Değneklerle yürüyorum. Pazartesi işe başlayacağım. Ofiste calistigim icin problem olmaz. Ayak bileğim eski hareket kabiliyetini kazanmadi. Tek endişem o şimdi. Süreç gayet iyi oldu, çok acım ağrım olmadı. Şimdi bacağımın eski gücüne kavuşmasını bekliyorum..

geçmiş olsun bende illizarov yaptırmak istiyorum ama yaptırsamı yaptırmasammı diye düşünüyorum iyileşme süresi uzun diyorlar.yaşım 31 boyum 1.68 pantol alsam kestirmeden üzerime olmuyor erkeğe kısa boy yakışmıyor. gss sayesinde illizarov olabilirmiyim türkiyenin herhangi bi hastanesinde ? çok masraf çıkarmı ?

estetik amaçlı olanlar çok ücret ödüyorlarmış doğrumu ?

sakini;

sakini ben bir şeyi anlamadım 17ekimde ilizarov takıldı 23kasımda çıktı yani 40günde bacagında ve 5cm uzadı o nasıl oldu?

ddmerve;

zaten bir çogu bu işi ticarete döktüğü içinn, siz yeterki biraz paradan bahsedin hemen dediğiniz şekile bir uzatma yapacaklardır

ne kadar peki bilginiz var mı estetik boy uzatma ücretleri hakkında..cevap verdiğiniz için teşekkürler..

Oğlum akandroplazi hastası

oğlum akandroplazi hastası 7 yaşında mehmet kocaoğluna ameliyat yaptırmayı düşünüyoruz ama çok korkuyorum kocaoğluna ameliyat olan varmı bizi neler bekliyo ne olur yardım edin

Akandroplazi nedir, nasil bir operasyon gerektirir bilmiyorum. Ama ben tek bacagimdan uzatma ameliyati oldum. Mehmet hocadan gayet memnunum.

merhaba arkadaşlar..femurdan ameliyat olan arkadaşlara sorum; diz bükme hareketlerini nasıl yapıyorsunuz..ben çok zorlanıyorum bükerken hatta çok az bükebiliyorum..amelita öncesinde böyle bir sorunum yoktu..hala demirler takılı..bana öneride bulunabilecek biri varmı acaba..ne yapmalıyım sıcak havlu koymak dışında? her geçen gün dahada azalıyor bükebilme oranım

evet aynuur boyum 1.70 civarı ama çok kısa görünüyorum.estetik amaçlı illizarov çok pahalıymış bende büyüme hormonu almayı düşünüyorum inşAllah sorun çıkmaz.

zeynep merhaba; geçmiş olsun öncelikle femurdan ne ameliyatı oldun acab? bende femurdan uzatma ve diz eğriliği için ameliyat oldum seninle aynı sıkıntıyı yaşıyorum ne yazık ki ben de dizimi bükemiyorum ne kadar kırmaya çalıştıysam da olmadı ihmal etmediğimden eminim ama olmadı bir türlü ameliyatım iyi geçti dizimdeki eğrilik düzeldi uzatma da iyi sıkıntı yok ama şu an dizimi bükemiyor olmam büyük sıkıntı tedavim bitti sayılır benim 8 ay oldu ameliyat olalı çiviler çıkarıldı, şu an egzersiz yapmak dışında birşey yapamıyorum bu egzersizlerde yeterli olmuyor ne yazık ki bükmek için zaman da çok geçmiş sanırım zor olacak ama nasıl yapacağımı ben de bilemiyorum bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar buradan yardımcı olurlarsa çok sevinirim inşallah senin için de benim içinde hayırlısı olur bu sıkıntıdan kurtuluruz. fizik tedavi ile mi, kendimiz mi egzersiz yaparak bunu çözebiliriz?

bende senin gibi hem eğrilik düzeltme hemde uzatma..eğrilik dizimin üst kısmındaki femur kemiğinde..bende ihmal etmiyorum hergün düzenli yapıyorum egzersizleri fakat dediğim gibi çok zor oluyor ve çok az bükebiliyorum..ağrı dizimde de oluyor ama en çok uzatılan kısımda ağrı oluyor..derim de çok geriliyor bükmeye çalışırken..senin dizinmi ağrıyor bükerken..şu an kaç derece bükebiliyorsun birde fizik tedaviye gittinmi?

derinin gerilmesi normal bende yaşadım onların tümünü o kadar zorlamama rağmen yinede bükemedim :( şu an sadece 10 derece falan bükemiliyorum sen kaç derece büküyorsun? benim çiviler çıkaralı bir buçuk ay oldu çiviler olmadan biraz daha rahat ağrı en azından çivilerdeki kadar şiddetli olmayacağı için daha fazla zorlayabiliyorum biraz daha rahatım öncesine göre zorlamayla ne kadar açılabilir bilemem çok zor görünüyor sen ne zaman ameliyat oldun ne zaman çıkacak ilizarov dışarıda mı senin ki de?

@zeynep
@umudum25

merhaba bende aralık 15' te femurdan uzatma düzeltme ameliyatı oldum dışarıda yan tarafta ilizarov var içeridede çivi
şu ana kadar 2cm uzatma yaptık ve doktorum banada diz bükme hareketlerini yapmamı söyledi, 10 gün sonra kontrole gideceğim
30-40 derece kadar bükmem lazımmış yoksa fizik tedaviye gönderecek galiba ama bende çok zorlanıyorum olsa olsa 10-15 derece bükebiliyorum şu anda ve dizimde çok sert ve geriliyor
sıcak havlu koysammı diye doktoruma sordum izin vermedi çivi diplerinde enfeksiyonu arttırabilirmiş :(
çivi dibi dertlerine uzatmaya filan alıştım ama bu diz bükme muhabbeti cesaretimi kırdı biraz (zaman az olduğu için)

umudum25 ben kasımın ikinci haftası ameliyat oldum 2 ay oldu yani..hala çiviler içerde evet..hareketleri çok sık yapmaya çalışıyorum..dizimin yukarsındaki halka zaten fazla bükmeme engel oluyo istesemde zaten 90 dereceden fazla bükemem..halkaya bacağım değdiği için..ameliyatımın ilk zamanları halkaya değene kadar büküyordum sonraları halkaya varamaz oldum. gerçi halkada geriye gitmeye başladı ama işte yinede daha iyi yapmalıyım..bir çok teknik deniyorum arkadaşlar kaltintas sende yeni ameliyat olmuşsun sayılır hiç boşlama egzersizleri..doktorun sıcak havlu koymanı uygun görmediyse sende benim gibi sıcak su torbası koy..demir diplerin ıslanmayacağı için enfeksiyon riskide olmaz böylece hem kuru hem sıcak olur..sakın umutsuzluğa kapılıp boşvermeyin
kaltintas bende senin gibi herşeye alıştım ama canımı en çok diz bükememe olayı sıkıyo ama pes etmiyorum canım yansada yapabildiğim kadar yapıyorum..sizde yapın muhakkak..umudum 25 sende bu şekil dene..sıcak su torbasını tavsiye ederim dizi ısıtmak isteyip havludan çekinen herkese..hepimize Allah acil şifalar versin

Üst Alt