Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?
yaklasık 15 cm uzatma yapılacak bir amelıyat gecirdi babam su an yaklasık 5 cm uzadı fakat yürümede güçlük çekiyor 2 ay oldu amelyat gerçekleşeli. acaba yürüme rahatca basma ne zaman gerçekleşir ? tamamen uzadıktan sonra yürümede zorluk yaşanır mı ?
1996 da 3cm olan ayak kısalıgım şuan 7cm, topuktan daha fazla ozman enfeksyon gerekçesıyle yapmadılar uzatma ameleyatını diz altında hıs kaybıoldugu ıçın +skolyozda var.şuan bot kullnıyorum uzatmalı ıyı ktou ıdaere edyorum
-Herkese selam.aranıza yeni katıldım.Bacak eğriliği ile ilgili araştırma yaparken burayı buldum.
Benim sıkıntım bacaklarımdaki eğrilik.kısalık yok ama bana göre oldukça çarpık.35 yaşındayım hiçbir zaman rahat şort,pantalon giyemedim.takıntı oldu bende.Merak ettiğim sadece bacak eğriliği ameliyatı kolaymı?ne gibi riskleri var?tedavi süreci nekadar sürer?kimi tavsiye edersiniz?Bilgilendiriseniz cok sevinirim.
Selamlar, bacak eğriliğinin düzelme ameliyatı o kadar kolay değil boy uzatma ya da bacak uzatmadan daha zor,sancılı bi işlem,her ameliyatda olduğu gibi riskleri var tabi ki,
Zaman olayı kemik yapısına bağlı bişeydir,iki bacaksa yaklaşık bir-bir buçuk yıl gibi sürerBenim doktorumu tavsiye edebilirim size Prof,Metin Küçükkaya ben çok memnunum
böyle olduğunu bilmiyordum..cok uzun zamanmış.bana uzatmadan daha kolay olur gibi geliyordu.en azından bir görünüp muayene olucağım.ya metin bey yada mehmet kocaoğluna gidicem..sendemi eğrilik düzelttin?
bacak düzeltme türkiyede ne kadara mal oluyo bilgisi olan varmı acaba ben ukraynalı bi doktor buldum o 25000 dolar istiyodu türkiyede nasıl acaba ayrıca 3 ayda düzeltiyo youtube de videoları da var ( ilizarov veklich ) bendede eğrilik var eklemlerde kireçleme yapıyo dizlerde ağrı yapıyo bu yüzden düzelttirmek istiyorum ilerde çok kötü sonuçları oluyor . bu adamın yöntemini arştırdım yabancı sitelerde X ışını kullandıgını söylüyolar ama net bilgi bulamadım adam rus kanallarına falan çıkmış kendi kliniği var Ladisten diye. bide Türkiyede eğrilik düzeltmeyi ssk karşılıyomu acaba ?
illizarovun masrafı ne kadar ne kadar bilen varmı ben engelli maaşı alıyorum .genel sağlık sigortasından yararlanıyorum.yaşım 31 boyum 1.65 ve çocuklardan bile kısayım :/ bilenler yardım etsin
boyunun 1.65 olduğunu belirtmişsin kardeşim gayet normal değilmi? boy uzatma ameliyatının oldukca zahmetli olduğunu biliyorum illaki olmak istersen egepol hastanesinde görev yapan dr mustafa ayası tavsiye ederim ucretini hastaneyi arasan sana bilgi verirler saglıkla kal Ilizarov Operation TRT Haber - Op Dr Mustafa AYAS - YouTube izlemelisin
aylar olmuş buraya uğramayalı ameliyat olalı 3 yıl olmuş şaka gibi hiç bitmicek gibi gelirdi o zaman .. egzersiz bu işteki en önemli unsur arkadaşlar canınız yansa da acıdan bayılcak gibi olana kadar devam yada benim gibi tembellik yaparsanız %100 eski halinize dönmeyi unutursunuz işimi görcek kadar çömelebiliyorum mesela sadece henüz koşamadım da tam hala kemiğimin içinde platin var femurda ve ben çıkarttırmayı düşünmüyorum yeterince ameliyat oldum
Mother ; ben sivasta oturuyorum Sivas cumhuriyet üniversitesindede illizarov yapılıyor. ben izmire gidemem malesef sağol yinede teşekkürler .genel sağlık sigortasına bu ameliyat ne kadar masraf çıkar bilen yokmu
tekrar merhabalar.dün bacağımın uzatılmasına son verildi fakat demirleri almadılar.kemikleşince alacaklarmış.toplam 7 cm uzadı diz altından.bu aralıkta ki ilik şeysi ne zaman kemikleşir acaba? bu demirler insanın canını sıkıyor.
boy uzatmak isteyen arkadaşıma nacizane görüşüm; ameliyat yerine gizli topuklu ayakkabıları tercih edin bence.boyum uzayacak diye kesinlikle ilizarovu tercih etmezdim.kemiğin içinden geçen demirlerin ve tellerin nemli havalarda bünyede yaratmış olduğu acıyı tarif edemem.ayrıca kasın uzadığından mütevellit bir ağrı çekiyorsunuz ki evlere şenlik.sabaha kadar dana gibi adamı ağlatmıştır.keyif için bu acılar çekilmez.yok ben zaten mazoşistim diyen olursa o da tercih meselesidir
Ayrıca riskli bir ameliyat olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
çok fena acılar çektirdiğini tahmin edebiliyorum.ama mecbur kalıyor insan benim 2022 maaşına bağlı genel sağlık sigortam var .bu sigortadan dolayı ücretsiz ameliyat olabileceğimi duydum doğrumudur .yada en az masrafla nasıl çıkarım bu ameliyattan
slmlar siteye yeni katıldım sanırm engelli de sayılmam ama son 2 yılda yaşadıklarımla engellileri çok iyi anladım
10 kasım 2010 yılın bir kaza sonucu Eskişehir Osmangazi üniv. tıp fak. de acil operasyon ile sol diz altı (kaval veya tibia kemiğime) platin konuldu sanırım anladım kadarı ile ilk bu operasyon sırasında kaval kemiğinde biraz açıklık kalıyor ve fibula yani bacal diz altındaki ince kemik kanayarak butun bucuk ağırlıgını aldığı için tibia yani kaval kemiği kaynamada 1 yıl bekledikten sonra kemiğin kaynamadıpı bir operayson daha geçirmem gerektiği tıp fak. tarafında bilidirildi. 1 yıllık durumu onlar takip edip bildiği için orada bir ikici operasyon ile grefleme operasyonu geçirdim.
6 ay geçtiğinde yapılan ameliyat sonrasında bi kaynama olmadı ve bunun üzerien 6. ayda filimlerden durmu anlayarak tıp fakiltesindeki tedavi kendi isteğim ie sonlardırdım ve İllizarov yönetimi ile bu kırığın kaynaya bileceğini ögrendikten sonra Eskişehir Asker Hastanesi Albay Ercan KÖSEOĞLU ile görüşüp illizarov yönetemi ile kaynamayan kemiğin kaynaması için 14.03.12 de bir operaysyonda daha oldum.
Bu boy uzatmda kullanılan illizarov yönetimi asıl bulunma amacı bu tarz kaynamayan kırıkların yada tel taraflı kısalıkların veya eğriliklerin düzeltilmesi için geliştirilmiş bir yöntem.
İllirazdaki dış cerçeve (fiksatörüm) bugun çıkartıldı (14.08.12)
fiksatör ile 5 ay geçirdim kolay değil cerrahların soylediği bu yöntem ile aktivitileriniz durmadan norma yaşantınız devam edeceği ama tekrar soyluyorum zor bir dönem benim sol tibia kemiğimde kaynama olmadığı için deyneksiz hiç biz iş yapamıyor ayakta deynesiz duramıyordum iki deynekli oldugum günlerde bi alışveriş cantamı ağızım ile taşımam benim unumtadğım bi şey. Kaza öncesinde çok aktif işinde başarılı biri isin kazadan sonra işinde de yaşantında değişiyor. Deynek yada kaynanamış bacak ile yaptığım iş göürşmelerinde cv min çok iyi ayağımdaki porglem ile onların istedği perfonası veremeğim düşülmesi üzerien tak ederk İllizaro yönetmini yaptırdım. Bir kaç doktor kolay olmadığı ve tavsiye etmemesibe rağmen.
Herhanfi akitvitenizde bir sıkıntı yok ise bende yaptırılmalı bu yöntem çok ciddi düşünemk laazım. Bir kere fiksatör sakınmanız gerken yani dış eteknlerden korumanız gereken ve çok rahar acısız bir şey değil.
Benim acıların kemikte hiç olmadı sıkıntım deri de idi. Enfeksiyon çok buyuk bir risk 5 ay kaldı fiksaktör bacağım ilk 2 aydan sonra antibiyotik kullandım nerde ise sürekli. Enfeksiyondan dolayı bacağınız şişip tel yaada çivilere derinizz yapışında ağrılarınız ve rahatsızlıklarınız size sııntı veriyor. Teldiplerini yumuşak olmasıda sert olmasıda sııntı yaratıyor. Yumuşak olunca acı, sert olunca rahatısızlık veriyor. İlk dört ay bunlarla baş edebildim ve 2 aydan sonra deyneksiz yürüdüp hep. Ama son ay enfeksiyon nedeni ile agrılarım arttı ve gece fiksatörden dolayı tam olmayab uykularınız hiç olmaya başladı.
İllizarov yöntemi ile ilgili tüm sorularınıza cevap vermeye hazırıım şimdiden herkese geçmişi olsun. Sağlıklı günler diliyorum.
doktor hatası olabiliyor maallesef ben küçükken sol kalça ameliyatı olmam gerekirken sağ ayak bileğimden yapmışlar ve sağ ayağımıda sakat ettiler ,başkasının olacağı ameliyatı dosya karışıklığından olmuş denildi ve birdaha ameliyat edelim demişler babam rıza göstermemiş daha kötü olur diye ,oluyor işte böyle şeyler dikkat işi
tamer2620;
öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum hikayen çok değişik geldi nasıl kaynamadı kırığın nedeni neymiş bişey söylemedilermi ? açık kırıkmıydı bu tarz vakalarda görülebiliyomuş geç kaynama... hayır yani fiksatörde nasıl kaynama oldu peki , kafam karıştı çok belli ettim sanırım buarada bacağında kısalma oldumu 1/2 cm de olsa ...
zey_nep_;
canım geçmiş olsun...benimde bacağımda kırık var tek değnekle yürümeye korkuyorum, senin son durumun ne halledebildinmi alıştınmı tek değneğe kısalığındamı kırıktan kaynaklıydı peki kaç cm uzatma yapılıcak .... ne şanssızlıkmış eğri kaynaması üzüldüm adına
slm kırıgım açık kırıl degil sol siz altı iki kemikte (fibia ve Tibia da) kırık vardı. Tıp ta kaynamama sebebi olarak hiç birşey denilmedi. Fiksatör ile tedavi eden doktorum da net bi şekilde bir şey demedi sadece bu tarz tranvalarda olabiliyor dedi. Ben fiksatörün takan doktor ve daha danıştıgıım diğer doktorların anlattıklarına göre kaynamanın nedeni şöyle anlamlı hale getire bildim. Benim kazada bir çok kemik kırığım vardı kazan 1 sene içinde tümü iyi oldu. Bacaktaki iyi olma sebebbi ise tiba kemiğe platin konulmuş ve bu biraz mesafeli yerleştirilmiş kemikler birbirine temas etmediği için kaynama gerçekleşmemiş fibula ince kemik daha çanuk kendiği toparladığı için onda katnama olmuş ve tüm vucuk arlığını bassab bile taşımaya başlamış. 2. operasyon ise tibia yani kaval kemiğinde ilk opersayondan sonra açılan ve gibi boşluğu dolgurarak kemik dokunun oluşması hedeflendi fakan bu grefinde belli bir süer sonra yük ile sıkışıp sertleşmesi gerekiyor. İnce keimk vucut yükünü taşıdıgından bu grefte sertleşme yani kaynama olmadı.
benim 3 opersayonun illizarov yönetmi uygulandıgında kaval kemiğindeki grefe hiç elllenmedi ama ince kemik fibula kesildi ve fiksatör takıldıktan ilk bir ay illizarovunda yönteminde tanımladığı Akordion işlemi yapıldı. Nedir bu akordion kırık bölgegin 10 gün sıkılarak 10 gun gevşetilerek kemiğin sertleştiren yöntem bunu yaptıktan sonra benim kaynamayan kaval kemiğimde gözle görülen kaynama değiime oldu sadece zayıf olan bir noktada açma kapamadan dolayı ince çatlak gibi bir aralık kalmıştı buda kemikte var ise yamıkluk onu düzeltme işlemi yapıldıktan sonra stattik yani duraan halde bırakıldıktan sonra kayna beklenerek bol bol yürümem istendi ve kayna oldu.
Bu akordiondan dolayı kısalma olmuş olabilir henüz fiksatör çıkla çok yeni doktorum dinlenmen içi süre verdi 1 ay sonra görüşerek bu ölçüm ve kontorlleri yapıcaz
çok geçmiş olsun .. kırık tedavisi baya zorlu bi süreçmiş bende yaşadım şuan hala yaşıyorum benim kırık femurda yavaş kaynıyo biraz, oyüzden merak ettim hikayeni. bu 1sene zarfında değnek kullandınmı peki , ben korkudan ayağımın üstüne basamıyorum doktrlarımda basmamı söylüyo bir türlü çözemedim bu problemimi. Sen kendinde kısalma hissediyomusun. bahsettiğin tekniği ilk defa duyuyorum iyi doktorlra denk gelmişsin negüzel , hangi hastane peki ?
ilk bir senenin ilk 4 - 5 ayı iki deynek vardı ondan sonra tek deynege düştüm kırırıgın aksi tarafındaki deynek vardı. ikinci operayonun ilik iki ayında gref ezilmesin diye 2 deynek kullandım. sonra yıne kırık aksi yönünde tek deynege düştüm. 3. opersayonumun ilk 2 gunu doktor istemesede deynek kullandım korku ve operasyon yeniliğinden ama dokotrum bu yöntemde tüm ağırlığımla yükümü verip deyneksiz yürümemi istedi. Bence dokotorların deyneğini bırak yada tek e düş diyorlar ise düş cünkü bu kaynama yada kaynayan kısımın kemikleşmesi sertleşmesi için gerekli şimdiden çok geçimiş olsun. Benim hastaneme Eskişehir Asker Hastanesi ve doktorum Albay Ercan KÖSEOĞLU var ise şehirinde asker hastanesi görüş çünkü gatadan bu konuda tecrubeli oluyorlar
Ben 10 yıl önce tepecik hast. geçirdim bu ameliyatı 5 cm uzattım bacağımı gayet başarılı oldu.Bu Tedavide iş hastaya düşüyor doktordan çok; bakımı uzatması egzersizsi muhakkak yapılmalı yoksa çok kötü sonuçlar doğurur.Yanımda yatan hastayı hatırlıyorumda ayağı yan dışa döndü ve diz bükülmedi bu olumsuzluk hastanın tamamen cahilliğinden kaynaklandı.Eğer bu ameliyatı olmaya karar verdiyseniz bu konuda çok iyi bilinçlenin ve doktorun söylediği aynen yerine getirilmeli ve çok sabırlı olunmalı ...
evet tam 10 yıl önce olmuşsunuz.10 yılda çok şey değişmiştir ancak netice itibariyle kemik uzatma.ağrı acı aynı işte.bendeki teknik o kafes gibi olanlardan değil de şu bacağın kenarına takılanlardan olacak.muharrem inan ve mehmet kocaoğlu arasında kaldım.ama mehmet kocaoğlu fiyatı daha fazla söyledi.
Benimde sağ bacağım diz üzerinden uzatılacak, Metin Küçükkaya'ya muayene oldum ve şu anda fiyat vermesini bekliyorum mahsuru yoksa Mehmet Kocaoğlu'nun verdiği fiyatı söyleyebilirmisiniz?
ben mehmet kocaoğluna muayene olmadım olan bir arkadaş söylemişti.ancak sizinki zaten tek bacak uzatma olduğu için bağlı olduğunuz bi sağlık kuruluşu varsa o karşılar diye biliyorum.benim durum biraz farklı her iki bacak da uzatılacak.gövdem bacaklarıma oranla biraz uzun.vücudumda orantısızlık var bu yüzden kozmetiğe giriyo ve masrafları devlet karşılamıyo maalesef.
15yaşındayım sag kaval kemigimde ilizarov cihazı takılı bacagım 7cm kısalık ve yamukluk var.Ameliyat olalı 3ay oldu ve uzatma işleminin bitmesine 5gün kaldı.Şunu merak ediyorum acaba uzatma bittikten sonra ilizarov cihazı kalcak mı yoksa çıkarılıp kemigin donması için başka bir şey mi takılcak bilen varsa yardımcı olabilir mi?
peki SGK neyi ne kadar (cihaz ücreti, hastane masrafları vs) karşılar?, ve özel hastanede karşılarmı? (mesela Avrupa Florance Nightingale) yoksa devlet hastanesinemi gitmek lazım?
tam olarak bilmiyorum da ameliyat masraflarının çok büyük bir kısmını karşılıyor.öyle çok büyük miktarlar ödemiyorsunuz.yalnız bu ameliyatı eğer şartlarınız el veriyorsa en iyi yerlerde ve alanında başarılı doktorlara olmak lazım.ne yazık ki devlet hastaneleri bu konuda pek güvenilir değil bana göre.bahsettiğiniz doktorlar metin küçükkaya olsun mehmet kocaoğlu olsun bu alanda çok başarılı.eğer bu ameliyatı olmaya karar verdiyseniz kendinizi rahat rahat bırakabilirsiniz bu doktorlara.tabii bunların hepsi benim fikrim..
Uzatma bittikten sonra ilizarov cihazı bir süre kalıcaktır başka bir cihaz takmazlar ,
Kemik oluşumu olduktan oluşan kemik sertleştikten sonra ilizarov cihazını çıkartırlar ; doktor gerek duyarsa ufak bi dönemde alçıda kalabilir cihaz alındıktan sonra ,
Çok geçmiş olsun