Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

merhaba arkadaşlar.bende ilizarov kurbanıyım.1 sene önce trafik kazasına uğradım.sol bacağım kopmuştu yerine dikildi fakat 8-9 cm kısalık kaldı.kartal araştırma hastanesinde halil ibrahim bekler hoca yaptı bütün ameliyatlarımı.
ilizarov ameliyatı olalı 2 hafta oldu.
Bu ameliyatı geçirmiş olan arkadaşlara bir sorum var.Bacak uzatılmaya başlamadan önce yürürken hiçbir sorun yoktu.Fakat vidaları döndürüp uzatma işlemi başladıktan sonra inanılmaz bir kas ağrısı çekiyorum üstüne bastığımda.bu normal midir?
Bir de günde 3-4 dal sigara içmenin zararı çok mudur?

emrah1986

Uzatma esnasında kas ağrısı ve kemik ağrısı çok olur zaten uzatmalardan dolayı gerilmeler olduğu için genellikle normal bişeydir.
Nikotinin zararı oluyor,nikotin ve alkol yasak.Özellikle nikotin baya zararlı diye biliyorum.Geçmiş olsun bu arada:)

teşekkür ederim, şu işlemde bitsin geçecek inşallah :)
bu hep böyle ağrıyacak mı peki? odunla vurmuşlar gibi ağrıyor kasım :D
çift değnekle yürüyüp üzerine çok yük vermedikçe pek sıkıntı yok ama basmam gerekiyormuş iyileşmem için.
kalsiyum sandoz, kemik suyu ve süte allah ne verdiyse yumulacaz artık.

emrah1986;

Uzatmalar bittikten sonra vücutta alışıyor ama sürekli şuan da uzatma yapıldığı için haliyle kaslar uzamaya çalışıyor geriliyor,kemik uzamaya çalışıyor..Geçici bi süreç gibi düşünün uzatmalar bittiğinde rahatlarsınız baya ama yine de ara ara ağrılar olur uzatma dönemi kadar olmaz gerçi de.
Basmak kemik oluşumunu etkiliyor baya ilizarovda..bastıkça kemik oluşuyor,kemik yapılanıyor.
Besinlere dikkat etmeninde faydası var tabi ki onlarında yararı oluyor baya.:)

Çekeceğimiz var o zaman.az buz bir kısalık yok çünkü.
Sizde mi oldunuz ilizarov? 8-9 cm kaç ayda uzar acaba? alçılı dönemi filan saymazsak.

Benim motorlu çivi içerden uzatılanlardan şuan,ilizarovda olucam bir süre sonra daha öncesinde de ilizarova benzer bi ameliyat olmuştum baya bi tecrübe edindim bu konularda..:)
Günde 1 milim uzatırlar genelde 10 günde 1 cm oluyor.Tabi doktor hızlandırmazsa ya da yavaşlatmazsa böyle oluyor,doktorunuza da bağlı..

o motorlu çivilerden takacaklar diye çok korkmuştum.kemiğin içinde olması korkunç gelmişti bana.
çok geçmiş olsun size de.

Çok teşekkür ederim o kadar korkunç bişey değil,ilk başlarda bana da korkutucu gelmişti ama alışılıyor bi süre sonra:)

Motorlu çividen korkulacak hiç bişey yok . Sen hiç bir şekilde anlamıyorsun kemiğin içinde çivi oldğunu 2cm lik 3 tane delikten dokuyorlar . Ne yürürken be uyurken ne yıkanırken hiç bi şekilde anlamıyorsun. Diğeri dışardan olanda takıldı ban daha ürkütücü daha acılı daha rahatsız. Ama uzatma işlemi aynı hiç bir fark yok . Sadece çivi içerde olduğu için 1 sene falan kalabiliyor kemğin dolması daha garanti oluyor. Garanti derken uzatmadan sonra bırakıyorlar 1 sene kalıyor o arada da bişekilde kemik doluyor .

Merhaba Arkadaşlar,Uzatmalar başladı.7,5 cm uzatma yapılacak.Hem dışardan sistem var hemde içerde çivi.Uzatma bittikten sonra dışardakiler çıkarılacak.Ameliyat olalı 12 gün oldu ama yürürken çok zorlanıyorum.Desteksiz yürüyemiyorum.Ne zaman rahat yürüyebilirim.

arkadaşlar ben cebrail elekberov hocaya ulaştım ihtiyacı olan olursa mailini verebilirim ben temmuz 10 gibi amaliyat oluyorum hepimize geçmiş olsun..

dışarıdan ilizarov yöntemiyle ameliyat olan arkadaşlar;
çivi diplerimden birinde akıntı oluyor sürekli..renksiz şeffaf su gibi bişey..ameliyattan sonra kabuk bağlamıştı ama geçenlerde pansuman yaparken çıktı o kabuk ve o zamandan beri akıntı oluyo..nedirki bu?

ilizarov ameliyatını yeni olan arkadaşlar: ilk bir bir buçuk ayınız zor geçecek ayrıca uykusuz geceler sizi bekliyor. İlk olarak kas ağrıları cilt gerilmesi sinir acıları gibi gibi ağrılar başlayacak kemik aralığı 1 santimi geçtikten sonra 3 santime kadar olan süreçte kemik batması acıları olacak 3 ile 6 cm arası nitekim daha rahat olacak. 6 cm den sonra gerilme ağrıları bacakta şişmeler olacak.

Bahar : Bahar 3 cm den sonra daha rahat yürümeye başlayacaksın 5 cmden sonra çok daha rahat.

merhaba benim babamda adanada ameliyat oldu dr.mahir gülşene ayagında ayak bileğinden sonra eğrilik vardı o düzeltidi şu an düz basıyor ve şimdi uzatma işlemlerine basladı 15 cm kısalık var . ayağında su an 6 adet cıvı mevcut dıstan . bu konu hakkında bılgısı olan var mı çok ağrıları oluyor ve uzatma ıslemı baslamadan daha rahat yuruyordu su an ayagının ustune basınca agrısı var bu amelıyatlarla ılgılı bılgı verecek surecten bash edecek olan var mıı acaba sanırım yontem fıksator . her gun mılımlık cevirmeler yapıyoruz ayagında

Merhaba geçmiş olsun öncelikle uzatma başladığında ağrıların olması genelde doğaldır kas ağrıları,kemik ağrıları uzatma esnasında çok olur 10 günde 1 cm filan uzatırlar günde 1 milim olarak çok kolay bi süreç degil hepimiz az çok biliyoruz onun harici pansumanlarına dikkat etmeli,kemik oluşumu kemik yapılanması icinde yediğimiz besinlere dikkat etmeli sonrası zamanla oluyor zaten:)

isez;

benim 6 yaşındaki oğlum 3 hafta önce uzatma ameliyatı oldu.Fakat sizinkinden farklı olarak fiksatör femur kemiğinde.Aynı anda kas gevşetmede yapıldı ve femur kemiğinde daha önce oluşan kırık nedeniyle eğrilik var.ayağını yere basınca ağrıdığını söylüyor.Birazda demirlerin ağırlığından yürümekte zorlanıyor.Ancak destekli yürüyebiliyor.Oğlumun diz ağrıları oluyor,doktor dizi çıkabilir -kalçası çıkabilir dedi .Bizde dikkatli bir şekilde pansumanlarımızı yapıp hergün 4 kez çevirme yapıyoruz.Babanızın ağrıları çok oluyorsa doktorunuza sorunuz.Biz doktora soracaklarımızı yazıp gidiyoruz böylece unutmadan hepsini soruyoruz.Sizede sorularınızı yazarak gitmenizi tavsiye ederim.

slm önce Allah acil şifalar versin diyorum
8cm az bir kısalık değil ewt bi takım riskler var ama önce doktor seçimini iyi yapmalısın ilizarovun piri Mehmet Kocaoğludur doktor olarakta insan olarakta gözükapalı güvenebilirsin aziz gece yüzü hürmetine herkesin işi yolunda gitsin kimseler darda zorda kalmasın

1 dolunay teşekkürlert mehmet koca oğlu doğru ama birde şunun maddi yönünden bi bahsetsek bilen varsa söylesin ne kadar para harcanıyor?????

arkadaşlar;
en son doktor kontrolüne gittiğimde doktor bana eğrilik düzeldiğinde gel demişti şimdi eğriliği düzelttik randevu için aradığımda doktorun yurt dışında olduğunu ve en erken salı günü geleceği söylendi..
4-5 gün bekleyeceğim yani..bu süre içinde eğrilik düzeldiği için çevirmeyeceğim..durumu benim gibi olan arkadaşlar varmı..bu süreç sıkıntıya yol açarmı?

Türkiyede ilk ayak uzatma işlemi benim üzerimde oldu .Babamın gitmediği doktor kalmamış istanbulda. Doktorlar ona genç bir doktorun bu işlerde araştırma yaptığını söylemişler.Babam ankaraya götürmüş beni 1982 yılında 8 cm ayağım uzatıldı.ilk denek ben oldum.Gazetelere artık ayak sıkalığına son ana sayfa manşetleriyle verildi haber. 1982yılında SSK Ankara Numune Hastenesinde Dr.Orhan girgin tarafından yapıldı ameliyat.3 tane şiş dizden 3 tanede şiş bilek üstünden ayak delindi her gün 1 milim kıkırdakların arası açıldı.Çocuk olmama rağmen ben o acılara dayanabildim.6 ay hastanede yattım.8 cm uzatıldı ayağım.fakat zamanla felçli ayak daha az büyüdüğünden fark tekrar 9 cm oldu.çalıştığım kurumum tüm ameliyat ücretini karşılamasına rağmen bir daha o ameliyatı olmak istemiyorum açıkcası.uzun bacak yürüme cihazıyla yürüyebiliyorum.Ameliyat sonrası yürüyenlerin yürüyemez duruma düştüğünü görünce o riski almak istemedim şu an.Teknoloji gelişmesine rağmen 1982 yılındaki yöntem aynen devam ediyor.

zey_nep_;

4-5 günden bişey olmaz zaten hemen kemik oluşmadıgı için o kadar,gene geldiginde doktorunuz istedigi bi işlem olursa uygulayabilir, 4-5 gün ara olması sorun yaratmaz :)

bende iilizarov yaptırmak istiyorum yaşım 31 engelli maaşı alıyorum genel sağlık sigortasından yararlanıyorum illizarov yaptırırsam çok büyük mebla ödermiyim yoksa gss sayesinde ücret ödemeden ameliyat olurmuyum .

sigortalı olan kişilerin engelli maaşı alamadığını duymuştum yanlışmı?

Benim sağ ayağımda 15 cm kısalık ve bel ağrılarım vardı.Bende uzatma ameliyatı oldum.Ancak bu ameliyat öyle kolay bir şey değil.Çok uzun ve zaman isteyen bir tedavi süreci gerekiyor.Ben ilk uzatmamı ist samatyada oldum.Gayet başarılı geçti vede şuanda desteksiz ve cihazsız yürüyebiliyorum.Ameliyat olmak isteyen öncelikle karar verecek.Ben bunun bütün zorluklarına katlanırım diyorsanız, ameliyat olun yok ben 3 gün sonra sıkıldım diyorsanız bu iş zor geçer.Hem siz hemde aileniz ve sevdiklerinizi kırarsınız.Ameliyat içinde hiç bir dr sizi ameliyat etmem demez.Türkiyenin dört bir yanına gidin söyleyin hemen herkes sizi yarın gel ameliyatını ol git der ama bu iş o kadar kolay değil.Ben çok yoruldum.Şimdi en azından rahat yürüyorum.Dr için de en güzel ve iyi dr İzmir'de var.Ama hastane biraz yoğun onun için biraz beklemenizde gerekebilir.Ama maddi gücünüz varsa o dediğiniz dr bir sürü para verir durursunuz ve sonuçta alamazsınız.Bende çok dr para verdim ama çoğu maalesef vakit kaybından öte geçmedi.Keşke daha önce izmir'e gitseydim.Ama çok şükür artık yürüyorum ve eşime ve aileme yardımcı olabiliyorum.Benim engelli bay ve bayanlara bir ricam var evlenmek ve kendi ayaklarnız üzerinde durmak istiyorsanız tedavilerinizi önce tamamlayın.Yoksa pek çok arkadaşımız gibi boşanma ve ayrılma durumuna gelirsiniz.Herkese geçmiş olsun...

Arkadaşlar tekrar merhaba.Şu an 25 gün oldu uzatmaya başlayalı ve herşey yolunda gidiyor.Hatta bir 3-4 gün 2mm açtım günde.Tek sıkıntı kırılan iki kemik arasında yaklaşık 12 derecelik bir açı oluşmuş ama beklenen bir durummuş.Yarın tekrar kontrolüm var bakalım.Kas ağrısı çeken arkadaşlara tavsiyem; bir kaç gün çift değnekle yürüyün.Ağırlık bağlayıp kaslarınızı güçlendirin.Sonra kısa mesefalerde tek değnekle zorlayın kendinizi.Bir müddet sonra tek değnekle hiç acı çekmeden yürürsünüz zaten.Ağrımıyor, bunalmıyor değilsiniz ama uzadığını gördükçe keyfiniz yerine geliyor.Ayrıca bir arkadaş sormuş renksiz akıntı oluyor diye.Bende de oldu aynısı, doktora söyledim rifosin kullan dedi, şimdi akıntı yok çok şükür mis gibin.

zey_nep_;
4-5 gün önemli değil, gerekirse bir kaç gün fazla uzatırsınız.
Eğrilik derken sizde nasıl bir eğrilik oluştu? İki kemik arasında açılı bir eğrilik mi?

tek değnekle yürümeye korkuyorum ben..bende uzatma yapılmadı sadece eğrilik düzeltildi..daha önce bacağım kırılmıştı, neden olduysa artık eğri kaynadı.. işte onu düzelttik..uzatmada yapılacak ama dizimin yukarısına yani femur kemiğine..bu kısım bittikten sonra..sizin uzatmalar dizin üst kısmına mı yoksa alt kısmına mı yapılıyor?

Üst Alt