Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

nadir99;

Vücudun yapısına bağlı birşeydir..herkeste aynı zamanda oluşum göstermez kemik yapısına göredir , en az 7-8 ay sürer kemiğin iyice toparlanması..:)
Ama kiminde kemik oluşumu 3 ayda olurken bazısında 5 ayda olabiliyor kimisinde 7 ay yani demek istediğim zamanla anlayaşılabilicek birşey , zaman içinde biraz sabır gerekiyor..:)

Benimde sağ bacağımda femurda kısalık var. yeni doğduğumda gayet sağlıklıyken, henüz hastanede yatarken bir mikrop almışım. ve bu mikrop sağ femurumu yemiş. bebeklikte kemikler henüz çok hassas olduğu için bu kolay ve çabuk olmuş. ve ben büyüdükçe, boyum uzadıkça kısalık belirginleşmeye başladı. şu an 3 cm kısalığım var. ama henüz 13 yaşındayım ve boyum hala uzuyor. boyum uzadıkça sağ bacağım kısa kalıyor. 5 yaşında iken bacağımda platin takıldı. platin üzerindeki çiviyi 6 saatte bir anahtarla cevirerek uzatma yaptık. kemiğin ortası boş kaldı. ortası dolacaktı. fakat dolmadı. bacağımın ayak bileğinden bir kemik alıpp oraya konuldu. yaklaşık 3 hafta alçı, 2 ayda korse ile dolaştım. o halde okula gitmek öyle zorduki... o günleri hatırlamak dahi istemiyorum. 10 yaşında kalçama bir platin daha takıldı. 5 cm uzatma yapıldı. önceleri iki değnekle, sonra tek değnekle, en sonundada kalçamdaki o platinle değneksiz yürümeyi başardım. bacağıma basmam sayesinde, çok yürüyüş yapmam sayesinde kemik oluştu... çok başarılı bir tedavi oldu. geçen yıl yine bir platin takıldı. şu an hala var. ama bu benim suçum. kemiği kaynatmak benim elimde. bunu bile bile korkuyorum. bacağıma korkarak basıyorum fakat doktorlar basmassan kemik oluşmaz dedi. kendimi hem suçlu buluyorum, hemde yapmam grekeni yapmıyorum. 7 cm uzattık şu an kemiğin oluşmasını beklkiyoruz eğer ben bacağıma çok basarsam 2 haftada bile oluşur yaklaşık oluşmasına 1-2 cm kaldı. 2 hafta sonra gideceğiz eğer oluşmamışsa zor bir dönem daha beni bekliyor. size doktor olarak ankara gazi hastanesi ortopedist SACİT TURANLI ' YI öneriyorum. gerçekten çok başarılı bir doktor... küçüklüğümden beri ameliyatlarımı o yapıyor. gayet memnunum. size bir tavsiyemde, bunu kendim yapamasam bile, uzatma yapıldıktan sonra kemiğin oluşması için bol bol protein sebze meyve et süt yumurta.. ve tabii en önemliside spor.. özellikle rahatsız olan ayağınıza yüklenmeye calısın. bunun ne kadar faydalı olduğuna bizzat şahit oldum.. bolca kondüsyon bisikletleri sürün. daima spor yapın kilonuza dikkat edin çünkü bacağınızdaki platinin ağırlığı zaten yetiyor, birde buna kilo eklenirse bacağınız zayıf düşer ve basmakta zorlanabilirsiniz.. dışarıda gezmekten cekinmeyin... size herkesin '' bu nie böyle yürüyor '' dermiş gibi bakmasına aldırış etmeyin. unutmayın kimse 4 4 lük değil.. bu hastalığı size Allah vermiş.. hepimiz ondan geldik yine ona gideceğiz.. kimsenin gözlerine umursamayın.. tek derdiniz sağlığınız olsun.. başka kimseyi umursamayın... ben daima inanarak bu şekilde ayakta durabiliyorum.. Allah hepinize şifa versin inşallah.. :)))

kısalagın boyutuna çaplık varsa onun boyutuna kemigin sertleşme süresine göre degişir benim 7cm kısalık ve çaplık var 4ayı geçti daha uzatma bitmedi

demirn çıkma süreci tamamen size bağlı ne akdar çok hareket ederseniz okadar çabuk çıkar yaşamış biri olarak söylüyorum bunları :DD

Bize bağlı olduğu kadar yaşımıza ve gelişimimize de bağlı.İlerleyen yaşlarda kemiklerin kaynaması daha geç oluyor.Ben erken ameliyat olduğum için süre kısaydı.

ya ne alakası var tehlikeliymş de ne ya ben 5 tane oldum tamamı hasta olupta mecbur olanları korkutmayın lütfen bu tür saçma şeylerle. 14 yaşındayım bugüne dek 5 tane oldum. hani nerde zarar tehlikesi neymiş güldürmeyin beni allahaşkına.

Saçma sapan yorumlar yapmayın . Ameliyat olmak tehlikeli desen anlıycam da ilazarov tehlikeli nedemek ya . Niye demirler paslanıp kalp damarlarınımı tıkıyor . Yada bucut fazla demirden patlıyormu . Bu neya .. Adamın kısalık sorun var zaten demirleri görüp görsel açıdan korkarken bide böyle yorumlar yazmıyormusunuz. Hiç bir tehlikesi yok . Yapıyorlar işe yararsa ( ki%90 yarıyor ) yaramazsa yaramıyor.

Arkadaşlar 22/12/2011 tarihinde Gümüşhanede Oldum. İlizarov yöntemi ile. Ben ameliyat olmadan önce yorumları okudum şahsen çok korktum ve çekindim ama sağlığım için oldum. Ama baktım ki yorumlarda yazılan gibi değil. Çok abartmışlar yorumlarda. ilk başlarda uyku sorununuz olabilir. bu sürecide ortapedici yanı sıra psikiyatrisle aşılır ben öyle yaptım şükürler olsun süreç bitti.
İlizarov yöntemi ile ameliyat olmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum korkmayın çok rahat bir ameliyat yorumlardaki gibi ne tehlikeli nede rahatsız edebilecek durum değil. Sadece bize düşen tel diplerini temiz tutmak 2-3 günde bir pansuman yapmaktır. Pansuman yaptırırken mutlaka her pansumana gitmede İzotonikle ayağınızı tel diplerini temizlettirin sonra batikon sürdürün.
Ben yaptırdığıma pişman değilim çok mutluyum. haa unutmadan diyeyim bu süreçte köy yogurdunu bol tüketin :)))

bence tehlikesi falan yok 4aydan beri ayagım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım

ben ameliyat olan birinden duydum boşuna yazmadım tehlikeli diye .yaşa göre kemiğe göre değişir bu ameliyat.aylarca acıdan sızıdan uyuyamadım diyenler var ve daha birsürü şikayet .şimdi ben 2022 maaşı alıyorum ve gss den yararlanıyorum ücretsiz ameliyatı olabilirmiyim ?

nöbetçi

merhabalar sanırım hasan havıtçıoğluna tek bacağınızı uzatma ameliyatı oldunuz?şimdi nasılsınız bacağınız nasıl?ben de boy uzatma için hasan havıtçıoğluna muayene olmayı düşünüyorum.çok zor ve zahmetli bir iş olduğunun farkındayım ama psikolojik olarak da ciddi anlamda sıkıntılar çekiyorum.kendimle barışamıyorum.siz hem içerden hem dışardan sistemle olmuşsunuz.benim merak ettiğim birkaç şey var da yardımcı olursanız çok memnun olurum.ben de motorlu çivi ya da mekanik çivi düşünüyorum ama hasan bey hakkında forumda bikaç olumsuz yorumla karşılaşınca korktum açıkçası.siz hasan beyden ve ilgisinden memnun muydunuz?ben ona boy uzatan iki üç kişiyle görüştüm ve hepsi de şu an gayet mutlu ve sağlıklılar siz hasan bey hakkında ne düşünüyosunuz.istanbuldaki doktorlar içeriden sistemler için çok pahalı fiyatlar söylüyolar bu yüzden benim için en iyi alternatif hasan bey gibi görünüyo.yardımcı olursanız çok sevinirim..

öncelikle herkese iyi akşamlar ben sene 99da iş kazası geçirdim benim raporumda trafık kazası olarak göstermiş doktor sol alt eksremıte ve pelvıs kırıgı mevcut kalça bolgemde 8 kırık ve suni damar takıl 99 yılından berı hiç vergi indirimi için müracat etmedım doktoruma sordum benim bu sakatlık iş kazası ile oldu dedim ama bana farketmez o yıllar ole idi dedi peki dedim vergi indirimi için heyete girdim şimdi raporumun oranı.nı bılmıyorum ama iş kazası ile trafık kazası onemlimi sizce bana yardımcı olursanız sevırım iş kazasın dan sonra gecen yıl 13 sene yüklü kamyonun altında kaldım ne şöförden nede patrondan şikayetci olmadım raporumda anlayan varsa şayet lütfen cevap beklerim pelvis fraktürü+sol iliac ven laseryonu oluşmuş ve ayrıca akut böbrek yetmezliyi oluşmuştur ve inferior vena cava-sol commen iliac ven arasına 8mm dacron greftle vena venöz greft interpozisyonu yapılmış bunu doktor dılınden anlayan varsa anlatırsa sevınırım ve ben %kaç alırım saygılarla

1991/1992 yılında olmuşsun bu doktor yaşıyormu yani yada oradamı biraz daha bilgi alabilirmiyim çünkü çapa bana sene yaza gün verdi ama ameliyat olmam gerek sırt ağrılarım arttı.şakasıydı yani oo.. :D
ilker çetin şu anda hala yaşıyor emekli olmuş özel hastanede çalışıyor ve kendi özel muayenehanesinde muayene olabilirsiniz ben kalça protezi için doktor ararken birbirini hiç tanımayan 5 kişi bana o doktorun ismini verdi ve geçen senede arkadaşım o doktora ameliyatını yaptırdı çok memnun ve bende trabzondan kalktım ankaraya özel olarak ilker beye muayene olmak için gittim kendisiyle görüştüm büyük ihtimalle ameiyatımı ona yaptıracam benim gördüğüm ve duyduğum kadarıyla o doktor türkiyede sayılı doktorlardan birisi işini çok iyi yapan birisi eğer ameliyat olmayı düşünüreniz önce ilker beyle bi görüşün derim

merhaba. ben 2000 yılında ameliyat oldum. 6,8 cm uzatıldı bacağım. inanın çok ama çok memnunum. ameliyat sonrası eğer ki eklemlerinize dokunulmazsa ağrısı yoktur. benim dizim tam açılmıyordu sağolsun doktorum hiç bana söylemeden yine ilizarovla dizimi de açtı. şu an elimi bastırmadan yürüyebiliyorum. doktorum şu an adana acıbademde prof.dr. erhan serin. şiddetle tavsiye edilir...

Dokuz Eylül Ünv Uzatma Konusunda Bir Numara Arkadaşlar Bende Burda Ameliyat Oldum .Profösör Hasan Havitci Oglu İyi Bir Hoca Araştırın Derim .

slm murat kardes bende trafik kazası sonucu 8 cm kısalık olustu senn demr ayagn dan kaç ay sonra çıktı ben de ameliyat oldum 3 bucuk ay oldu demr takılalı doktor bana dedi gel kemik oluşmussa cıkarırım bu kadar kısa sürede kemik olusur mu bi de ben 5 bucuk santm uzttm

arkadaşlar hasan havıtçıoğluna olduğum muayene sonucu içeriden sistemle her iki bacağımı da 10 cm'e kadar uzatabileceğini kemik yapımın buna müsait olduğunu söyledi.sizce başarılı olabilir mi?kemik yapım çok ince değil bu yüzden başarı oranının çok daha fazla olacağını düşünüyorum ama sizin de görüşünüzü almak istiyorum.

haşhaş;

hasan hocaya okadar güvenme zamanında çok iyi olduğunu bende duymuştum fakat beni çok süründürdü taktığı platinlerim kırıldı... yani saymaklada bitiremem sana.. hastanede kaldığımda gazabına uğrayan çok hastanın hikayesını dinledim.... senin boy uzatma estetik olarakmı ? bu konunun ortalarında hasan hoca tarafından estetik uzatma yaptıran bi arkadaşın hikayesinide okumuştum, kötü günler geçirmişti. Genede hevesini kırmak istemem ama üzerinde çokta düşünmen bi konu kemik sağlığı cidden başka hiç bişeye benzemiyo ... bi kırık tedavim var nezamandır uğraşıyorum düzelmesi için ciddi uzun zaman geçti... çektiğim acıları falanda saymıyorum onlar gelip geçici şeyler zaten...

hatta hastanede karşılaştığım bir vakayı anlatıyım .. arkadaşın biri bacak kısalığı için kumandalı sistem taktırıyo , ameliyat sırasında kemik kırılıyo ve ılızarov tekniğini deniyolar.. ameliyat sonunda sadece bir özür dilenip eve yollanıyolar , kontrole geldiklerinde bölgenin iltihaplı olduğu görülüyo arkadaşı tekrar ameliyata alıyolar bölge oyuluyo ve iltihap toplaması için bi makine takılıyo ,,, benden sonra 6tane daha ameliyat geçirmiş... Bu forumu uzun zamandır okuyorum aslında bunları yazmıycaktımda,, hasan hocaysa söz konusu birkez daha düşünün derim... kimsenin günahını almak istemem belkide asistanlarını soktu ameliyata ama aldığı parayada yazık ozaman ciddi paralar dönüyo ameliyatlarda...

clementine;

evet benimkisi estetik amaçlı ama öyle bir 1.60 olup da 1.70 olayım gibi değil.maksimum 1.60 olmak.hasan hoca hakkında burda yazılan kötü yorumları ben de okudum.ama psikiyatr bile hiçbir işe yaramıyo boy kompleksim hayatımı olumsuz yönde etkileyecek şekilde.sürekli karşıma çıkıyo.dediğiniz gibi çekilen acıların çok fazla olduğunu ben de biliyorum.ne kadar uzun ve zor bir süreç olduğunun da farkındayım bikaç kozmetik amaçlı uzatan hastasıyla da görüştüm onlar şanslılar heralde ki şu ana kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmamışlar bana o kumandalı sistemi değil de mekanik olanı uygun gördü.istanbuldaki diğer doktorların bu konuda daha iyi olduğunun bilincindeyim ama bütçem hasan hocaya yetecek kadar.ailemin gözü önünde söz verdi bana nedense güven verdi.düşünmek için hala zaman var ama muhtemelen kararım kesin olacak bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederim yine de bütün bunları göz önünde bulunduracağım.

haşhaş;

yalnış anlamayın sakın ben düşünceleriniz açısından değerlendirmedim durumu.. Dilediğiniz gibi yaşamalısınız zaten ,insanlar güzelleşmek için sayısız ameliyatlar geçiriyo bunlar son derece normal algılanıyoken , sizin boyunuzu uzatma kararınız neden göze batsınki.. Ben sadece hasan hocanın sizin gördüğünüz boyutun dışındanda göstermeye çalıştım .. O vadedelilen sözlere gelince tipik özellikleri heralde bıyığı gereğide babacan duruyo ondan ınanıveriyo insan hemencecik;) Zaten ameliyata girmeden önce attığın imzada herhangi bir aksi durumda elini kolunu bağlıycak ;) kararın netse umarım sen şanslı tarafta olursun , ama ben kendi adıma söylemeliyimki hasan hocayı ömrümün sonuna kadar kötü hatırlıycam..
buarada iki bacağınız aynı andamı uzatılıcak ?

Arkadaşlar hepinize merhabalar ve aynı zamanda allah şifa versin benim herhangi bir engelim yok çok şükür ama benim boyum kısa ve bunu ciddi takıntı yapıyorum bu şekilde olup ameliyatla boyunu uzattıran arkadaşım varmı

Sayın haşhaş siz boyunuz kısa olduğu içinmi ameliyat olmak istediniz

clementine;

evet iki bacak aynı anda.bana mekanik çiviyi önerdi.aslında ona güvenmemin sebebi şuydu.hakkında yapılan olumsuz yorumları kibar bi şekilde dile getirdim.o da bütün bunların hepsini kabul etti.özellikle uzaktan kumandalı sistemde böyle sorunlar olduğunu dile getirdi mekanik çivi de başarı oranının çok daha yüksek olduğundan bahsetti.ayrıca bazı hastalarla kendisiyle görüşmeden önce irtibata geçtim birisi 23 yaşında diğerleri 30 yaşlarında 3-4 tane kadın.ayrıca sizi de yanlış anlamıyorum kesinlikle fikirleriniz benim için çok önemli ameliyat kararımı değiştirmese de en doğru doktoru bulmak da çok yardımcı olacaktır eminim.bi de aklımda Hacı kutlu ve muharrem inan var ama dışarıdan sistemler her ne kadar daha sağlam daha tecrübeli ve başarı oranı yüksek olsa da biraz korkuyorum.ama hasan beyden vazgeçersem de artık onları düşüneceğim

selimataoglu;

evet ben de boy uzatma için ameliyat olmak istiyorum.bende de ciddi anlamda psikolojik bi sorun haline geldi.yaşamın diğer bütün alanlarında kendime kadar başarılı bi insanım ama boy sorunum her yerde karşıma çıkıyo.özellikle insanların ''şakayla karışık'' yorumları ciddi anlamda derin izler bıraktı.

Cevap verdiğin için teşkkürler
siz doktorla görüştünüz ben bir kamu kurumunda memurum maliyeti ne kadara çıkıyor ve çalışmama engel olurmu estetik amaçlı herhalde bizimkisi fakültede ameliyat ediyolarmı

selimataoglu;

vallahi estetik amaçlı olduğundan hiçbir sağlık kurumu bu ameliyatı karşılamıyo.hasan bey sadece ameliyat parası 20 bin istiyo.hacı kutlu 35 bin muharrem bey de eğer kombine sistemse(hem içeriden çivi hem dışardan fiksatör) her şey dahil 50 bin ama sadece dışarıdan fiksatörse 35 bin gibi bi fiyat söylüyo.çalışma durumuna gelince açıkçası boyunu kozmetik amaçlı uzattıran bi hanımefendiyle görüştüğümde bana sağlıklı olarak yürüyebilmek 1 senemi aldı dedi.ama en az bi 6-7 ayı kendinize ayırmanız gerekli bence ama bu uzamanın miktarına göre de değişiyo tabii.bu arada hasan havıtçıoğlu fakültede ediyo da muharrem bey ve hacı bey özel hastanede.ama şunu bilmenii isterim ben bu konuyu yaklaşık 2 senedir araştırıyorum sanıldığından çok daha zor ve meşakkatli bir işlem.ben uygun bi zamanı bekliyorum şu an.eğer bu ameliyatı olmak istiyosanız bu işte uzman doktorlarla ayrıntılı olarak görüşün.çok iyi düşünün ve en önemlisi yanınızda size bakacak size destek olacak bi aileniz olsun.

haşhaş;
Ben ankarada Prof.Dr. Hakan KINIK'A oldum.Hem içerden çivi hem dışardan çivi.Uzama bittikten sonra dışardaki çiviyi çıkarttı.4.5 ay oldu yeni yeni ayakta durabiliyorum.Koltuk deynekleriyle yürüyebiliyorum.Çok iyi bir hoca tavsiye edebilirm.

bildiğim kadarıyla hakan kınık kozmetik amaçlı uzama yapmıyor daha doğrusu bu işi yalnızca istanbulda ve izmirde de bir hasan havıtçıoğlu yapıyo sizinkisi tek bacak uzatmaydı heralde.eğer kozmetik amaçlı yapsaydı benim de işime gelirdi çünkü ankarada yaşıyorum.çok daha iyi olurdu benim için.

Slm alk arkadaşım maeliyatın hakkında bilgi verirmisin riski varmı ben estetik amaçlı olcam maliyeti ne kadar olur

merhaba arkadaşlar bende 2 sene önce izmirde hasan havutçu hocaya ameliyat oldum. ayağımda 7 cm kısalık vardı dizim ise yürürken kitlenme sorunu nedeniyle adım atarken sürekli boşta kalıyor ve düşme gibi sorunlar yaşıyordum.. hasan hoca 6 cm kadar uzattı fakat dizimi düzelteceğini söylemesine ragmen eskisindende kötü duruma soktu. kendisine dizimle ilgili ne zaman sorunumu anlatsam hep başından savdı.. burada bunu şunun için yazıyorum; hasan hoca öyle herkesin gözünde büyüttüğü gibi iyi bir doktor değil aslında. her hafta kontrole gidiyordum benim gibi ona ameliyat olupta kontrole gelen ve hala sorunlarıyla uğraşan bir sürü hastasını gördüm. hasan hoca ilk muayeneye gitiğinizde sizi çok iyi dinliyor ve hemen size ameliyatın maliyetinden bahsediyor, parayı alıp ameliyatı yaptıktan sonra ise ne bir ilgilenme ne de bir sıkıntınızı çözme aşamasında sıfır ilgi gösteriyor. derdinizi anlatığınızda kafasını bile zahmet edip kaldırmıyor sizi dinlemek için, sürekli yeni ameliyatlar bağlama peşinde çünkü o sıra

son olarak şunu derim size, hasan hocadan bende dahil ameliyat olupta tamamen iyileşen bir kişi dahi o hastaneye 6-7 ay gibi bir süre gidip gelen bir iolarak kesinlikle görmedim. yanlış bişeymi yaptı kesinlikle kabul etmiyor ve sizi evinize anında postalıyor, asistanları ise kötü ötesi diyebilirim. hasan hocaya vereceğiniz o kadar paraya 5-10 bin tl daha ekleyin adam gibi bu işin ustalarına ameliyat olmanızı tavsiye ederim.

saygılar

Üst Alt