Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

kaltintas; arkadaşım sana da geçmiş olsun allah şifalar versin sıkıntımız ortak ne yazık ki aynı şeyleri yaşıyoruz ben çok zorlandım ta başından beri dediğim gibi ne kadar uğraştıysamda bükemedim sen pes etme başındasın daha dr.un fizik tedavi vs. ne düyorsa uygulamaya çalış inş. bu diz bükmede çok sıkıntı yaşamayız çiviler fazlasıyla canımızı yakıyor zaten:( bu arada nerde ameliyat oldun?

zeynep; kemikte uzama oldukça hareketler daha çok kısıtlanıyor diz daha az bükülüyor bu süreçte ne yapıp yapıp geri gitmemeli zorlamaya çalışmalısın derim yapabilirsen tabi eğer benim sıcak havlu sıkıntım yok yaralarım tamamen kapandı iyileştiği için sıcak havlu koyuyorum günde iki kere masaj falan yapıyorum fırsat buldukça termal sulara giriyorum bunlara yeni başladım bu şekilde çözmeye çalışıyorum ne kadar faydası olur bilemem sen nerede ameliyat olmuştun?

Allah her kese acil şifalar versin.

yüzme de diz açmada çok etkiliymiş..çeşitli yöntemleri denemekte fayda var..umudum25 senin bükmene engel olan dizin mi? benim dizimden çok demirlerin girdiği yerler acıyo.. üst taraflar, cildim falan..yani dizim de acıyor tabii ama diğer yerlerde rahatsız ediyor işte..dediğin gibi uzama oldukça bükmek zorlaşıyo..sen ameliyattan önce sorun yaşıyormuydun bükmelerde? ben adana ortopedia da ameliyat oldum sen?

benim ameliyat öncesi bükmeyle ilgili sorunum yoktu tamamen bükebiliyordum ameliyatla başladı bu sorun benim de demiler takılıyken diz, üst tarafları ve diğer bölgelerde ağrıyordu şu anda diz bölgemde egzersiz yaparken çok ağrım var ve o bölgede sıkıntı yaşıyorum bükmede zorlanıyorum tabi bu kireçlenme, doku ve bağlarla alakalı olduğu için hareketler kısıtlı ve çok ağrıyor şu anda bol bol sıcak su, havlu , egzersiz ve masaj uyguluyorum çok rahatlatıyor ağrıları hafifletiyor ve az da olsa faydasını görüyorum
ben ankara da asker hastanesinde ameliyat oldum adana oropedia ya gitmiştim ankarada olmaya karar verdim mesafe de önemli orası uzaktı bana.

peki yürümende sorun yaşıyormusun? bende hala demirler takılı olduğundan ve gerekli uzama henüz gerçekleşmediğinden yürüyemiyorum..

bende tavsiye etmiyorum ama skolyoz bende de vardı deniz yaşını öğrenebilirmiyim eğer yaşın küçük ise sana skolyozu öneririm samatyada prof dr mustafa canikoğlu internettende araştırabilirsin skolyoz ve kalça çıkığı ameliyatlarında son derece iyi bir dr dur ama illa olmak istiyorsan uzatma ameliyatı 2.5 sene gibi bir dönem zarfında çok acı çekeceksin ağrılar kapanmak bilmeyen yaralar intihaplar kırılmalar 4.5 cm kısalığım vardı 1 cm yine kısa kaldı ayrıca dizim %100 bükülürken şimdi %70 bükülüyor ve bu da merdivenlerde basamak basamak çıkmama neden oldu yani bükülmediği için birde ayrıca cihaza mahküm oldum lanet olsun samatyadaki dr ahmet doğan a Allah inş beni öbür dünyada bir araya getirirse ona burda soramadığım hesabı orda soracağım %100 verdi uzatma ameliyatı için ve sonra ameliyatım başarısız olunca bana her ameliyatın bir riski vardır ben seni iyi yapsam kiminle uğraşacağım gibi bir kelime kullandı adam beni sanırım kobay olarak görmüş Allah eğer hakediyorsa belayı ben Allahıma havale ediyorum

demirlerden hala yürüyemiyorum derken günlük yürüyüşünü falan yapmıyor musun? tek değnek mi iki değnek mi kullanıyorsun değneklerle de olsa bol bol yürüyüş yapman gerek biliyorsun, günlük ne kadar yürüyüş yapıyorsun? ben tek değnekle yürüyorum yürüyüşüm iyi sıkıntı yok gibi kemik henüz hassas olduğu için çok zorlayıp yüklenmek istemiyorum kötü bir şey olmasından korkuyorum bir anda olmasın yavaş yavaş yükleneyim diyorum. dizimi biraz bükebilsem yürüyüşüm daha rahat olacak değneğide bırakırım yakında inşallah. Yaralarım 6.5 ay içinde iyileşti şükür açık bir yara kalmadı izler var o izlerde zamanla beyazlaşacağından çok belirgin olmaz.

iki değnek kullanıyorum..gün içerisinde az yürüyorum toplasan yarım saat falan..yürüyüşüm esnasındada ameliyatlı bacağıma ağırlık veremiyorum..henüz çevirmeler yapıyoruz yani kemiğim kaynama aşamasına geçmedi..ama günde 3 kez falan egzersiz yapıyorum..birşey soracağım sen demirler bacağına takılıyken bacağını kendin indirip kaldırabiliyormuydun yoksa yardımmı alıyordun? ben şu an kendim kaldıramıyorum bacağımı..normalmi bu

günde yarım saat yürüyüş çok az kemiğin oluşmasında yürüyüş çok etkili kemiğin oluşmasını sağlıyor dr.um bana günlük en az 3 saat yürümen gerekli dediği zaman kendimi buna şartladım ve çok yürüyüş yaptım dışarı çok az çıktım maalum demirler takılıyken o halde çıkmak istemezsin ama evde ihmal etmedim günde üç saat yürüyüşümü yaptım faydasını da gördüm kemik kısa zamanda oluştu dr.um kontrollerde bunu görünce şaşırmıştı da anlayacağın yürüyüşümü aksatmadım sende ağırlık ver bol bol yürü yavaş yavaş ağırlığını ver yüklen bacağına korkma ben 2 ya da 3 ay sonra tek değnekle yürümeye başlamıştım ağrıların olacak ama zamanla azalacak ne olursa olsun yüklenmekten korkma demirler değnek görevi yapıyor kemiğine birşey olmaz.

Başlarda bacağımı kaldıramıyordum çok ağır geliyor değilmi dr.um kaldıracaksın dediği zaman imkansız gibi geliyordu bana ama sonra dan gördüm ki oluyormuş, ilk 3 ay kadar kaldırmadım sonra yavaş yavaş kaldırmaya zorladım ve kaldırmak kolay geldi artık rahatlıkla kaldırıyordum sende yavaş yavaş denemeye başla zorla biraz olacak inşallah.

arkadaşım öncelikle merhaba.benim ilirazov ameliyatını yapan doktor ankara ibnisina hastanesinde dr.hakan kınıktı.yalnız özel muaynehanesine gitmeniz gerek.ben 2007 yılında bir miktar parayı hastanenin döner sermayesine yatırmıştım.benim ayağımda önce kısalık oluşturuldu sonra uzatma yapıldı.her hangi bir rahatsızlığın yoksa tedavin uzun sürmez.romatizma hastası olduğum için bir yıla yakın sürdü iyileşmem.demir çivilerle uğraşmak zor öncelikle enfeksiyon kaptırmamanız gerek.

prf.ilker çetin en son 2009 da ankara ufuk üni.rıdvan ege hastanesindeydi.

merhaba ben 13 kasım 2012 de ısparta eğirdir kemik hastanesinde kalça protezi ameliyatı oldum kesinlikle tavsiye ederim ağrı denen bişey kalmadı ve eğirdir hastane gerçekten 4*4 özel hastane bile bu kadar iyi olamaz hepsi iyi doktorlar ama tavsiyem mücahit ilhan

umudum25 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..şu an imkansız geliyor kaldırmak ayağımı, hiçyapamıyorum çünkü..ama ameliyat olalı 2 ay oldu belki zamanla daha iyi hissedebilirim bilmiyorum..inşallah herşey yolunda gider..

Arkadaşlar ben ameliyatımı Avrupa Florance Nightingale Eğitim Araştırma Hastanesinde (İstanbul Bilim Üniversitesi diye geçiyor) oldum doktorum Prof. Metin Küçükkaya

az öncede doktorumla konuştum bu diz bükme işini biz beceremiyoruz diye, pazartesi kontrolüm var kontrolden önce bir fizyoterapiste gönderecek beni bir seans deniyecez bakalım

doktorum dizi bu erken aşamada bükmek lazım (şu anda 25mm civarı uzattık) yoksa 5-6cm uzama olduktan sonra daha zor olur, yine fizyoterapist gerekir dedi bakacaz artık, kendimiz yapamadığımız işi tahminim böğürte böğürte yaptıracaklar :)

bu arada bacağımı kaldıramıyorum demişsiniz, kastettiğiniz otururken yada sırtüstü yatarken komple kalçadan bacağı yukarı kaldırıp indirmekse ilk başta banada zor gelmişti ama şimdi bir başladımı arka arkaya 15-20 kez yapabiliyorum, bunu yaparken gerinirmiş gibi bacağınızı gerip sıkarsanız daha rahat oluyor

zeynep; rica ederim ömenli değil bir birimize elimizden geldiğince yardımcı olacağız elbette gördüğüm kadarıyla bizim dışımızda ve bir iki arkadaş dışında bu diz bükme ile ilgili kimse bize bir fikir veremeyecek yardımcım olacak kimse yok baksana :( oysa bu ameliyatı olmuş ve bu tür sıkıntıları yaşamış çok insan vardır acaba bizim durum artık geç kalnmış zor bir vakka da onun için mi kimse bir şey yazmıyor?

dediğim gibi zorla kaldıracaksın bacağını başlarda imkaansız gibi gelir ama biraz zorlarsan olacak inan.
kaltintas; arkadaşım sen de kontol ve fizyoterapistle görüştükten sonra durumla ilgili bilgilerini burada bizimle paylaşırsın umarım bizim durumla ilgilide fizyoterapiste sorarsın demi 9 ay önce ameliyat olmuş ilizarov yeni çıkmış hastalar diz için ne yapmaları gerek diye, umarım "umutsuz yapılacak birşey artık yok" demez.

Arkadaşlar gerçekten uzun süren ve gerçekten sabır isteyen bir ameliyat. Ama sonucu güzel oluyor. Bu amelıyatta en önemli şey kemiğin gelişimi için yapılan egzersizler ve yiyeceğimiz gıdalar çok etkili. Yalnız ben sigara kullanıyorum acaba aranızda bu ameliyatı olup hem de sigara kullanan varmıdır merak ettim.... :)

estetik amaçlı boy uzatan arkadaşlar doktorunu ve ücretini yazabilir mi acaba başarılı olmuş mu ameliyat bunuda yazarsa sevinirim.

birbirimize yardımcı olalım .

Ben 1.68 boyundaym ve estetik amaçlı boy uzatma düşünüyorum yarın gidip bu konu hakkında doktordan bilgi alıcam. Allah herkesin hakkında hayırlısı neyse onu versin.

@bilinmeyen

şu anda sadece bir bacağımdan uzatma ameliyatı oldum ve 6cm uzatmanın 2.5cm'lik kısmını tamamladım, dizden femur kemiği içine intramedüler çivi takıldı, dizde operasyon olduğu içinde haliyle kireçlenme oldu yarın fizyoterapiye başlayacağım ve malesef büyük ihtimalle bağırta bağırta diz kırma (bükme) işlemine başlayacaklar kara kara düşünüyorum

benim boyum 1.75 gibi (erkeğim bu arada) yani normal olan bacağım üzerinde durduğumda ve şu andaki katlandığım/katlanacağım acıları/sıkıntıları düşündükçe KESİNLİKLE sana estetik amaçlı boy uzatmayı tavsiye etmem kim ne derse desin, şahsen ben sağlıklı ve 1.65 boyunda bile olsam bu ameliyatı estetik amaçlı olmam, benim yaşadıklarımı 2 kat yaşayacaksın, sağlığınızın kıymetini bilin arkadaşlar 7-8cm uzayacam diye saçmalamayın

kızlar beğenmiyo filan diyor bazı arkadaşlar bence oda tam bir saçmalık 1.65 boyum olsa bulurum 1.55-165 arası bir hatun keyfime bakarım, buda benim düşüncem kim ne derse desin

kusura bakmayın fizyoterapist stresi altındayım biraz sert kaçmış olabilir :(

Ben ameliyatın başarı durumundan emin olduğum sürece çekeceğim acıyı pek önemsemiyorum. Çekerim canım tatlı değildir acıya dayanırım.

@bilinmeyen. doktorunu ve istediği ücreti yazarsan çok memnun olurum.

Prof. Dr. Metin Küçükkaya fiyat olarak net bişi olmamakla beraber 80 - 100 bin tl arası.

@bilinmeyen;
bir önceki mesajında, olacağın ameliyatın başarılı olması halinde çekeceğin acılara katlanmanın zor olmayacağını belirtmişsin fakat hiçbir doktor başarılı operasyon garantisi veremez..en başarılı doktor bile an gelir hata yapar..forumdaki eski mesajlara baktınmı bilmiyorum ama bu ameliyatı kozmetik amaçlı olup kötü sonuçlar alanlar var..ha bu herkes öyle olacak anlamına gelmez..ama o ihtimal herzaman vardır..sadece kozmetik amaçlı ameliyat olanlar değil mecburi ameliyat olanlarda da var bu ihtimal..herkes hakkında hayırlısı olsun..

mrb .
biraz acar mısınız rica etsem bende ilizorov la 2 ameliyat geçirdim tekrar olmam gerekiyor ama doktorlar çok kompleks oldugumu ve pek önermediklerini belirttiler :(

@kaltintas;
fiyoterapiste gittinmi? nasıl geçti merak ettim..malum hepimizin sorunu aynı

Arkadaş diz bükülme işlemi için yeterli egzersizlerinizi yapmanızda fayda var. Çivileri çıkartılmış arkadaşlar için söylüyorum ayaklarınızın yere deymeyeceği bir koltuga oturun , diz hizasından bacağınız yere doğru sarkacak birzda ağırlık koyun zamanla daha iyi olacak ..

Merhaba

Pazartesi günü fizik tedaviye başladım bugünde 2.seansa gittim, diz kırma hareketini birkaç dakika çalıştırıyor biraz zorlayarak (ama dayanılmayacak kadar değil) fakat başka bilmediğim birsürü çalışma yaptırıyor özellikle diz-kalça arasındaki kasları çalıştırıyor, benim uzatma işlemim femurdan olduğu için bu kaslar gerildiğinden diz kırmayada engel oluyor zamanla, amaç bacak üst/alt/iç kaslarını esnekleştirip uzatmak
mesela ben oturur vaziyette iken yavaş yavaş yüklenerek (ileri/geri) bacağımı yana doğru açıyor iç taraftaki kasın gerildiğini hissediyorsun ama yaptıkça rahatlaşıyor
sonra üst kasa elektrik veren bir alet bağlıyor, alet periyodik olarak palsler veriyor bu esnada bacağımı geriyorum (diz kapağım sertleşip oynamayacak şekilde) 2-3 sn tutup serbest bırakıyorum bu işlemde yaklaşık 10dk. filan sürüyor
sonra bacağım düz vaziyette iken ayak bileğinin altına bir yastık koyup yaklaşık 10cm kaldırıyor ve diz kısmını aşağı doğru esnetiyorum böylece bacak arkasındaki kası esnetip uzatıyor
sonra koşu bandında 5dk ileri, 5dk yan, 5dk geri yürütüyor toplam 250-300mt yürümüş oluyorum :) dinlenerek tabiki
bugün şunuda yaptı dizimin altına yuvarlak minder koydu, diz kırık vaziyette iken ayak bileğime 1kg ağırlık bağladı ve 3 set 15kez bacağımı düz pozisyona getirdim, bunun amacıda üst kası güçlendirmek sanırım

yani sonuç diz kireçlenmesi anladığım kadarıyla bir şekilde açılıyor ama kemik uzarken kasları uzatmazsak ilerde sıkıntı daha büyük oluyor

bende düşününce 14 yaşında kaza geçirdiğim zaman 2-3 ay bacağım alçıda kalmış ve diz hareketim sınırlanmıştı ama 8-9 ay içinde kendi kendine dizim normale gelmişti, çünkü ozamanlar kaslarımda kısalma gibi bir durum yoktu diye düşünüyorum

kaltintas ; verdiğin bilgiler için teşekkürler..sende demirler hala takılıydı değilmi..peki demirler varken o hareketleri yapmak zor olmuyormu

Merhaba arkadaşlar.
Benim sağ bacağım polio nedeni ile 2.5 cm kısa idi.yaşım 32.bunca sene korktum.ama yürüyüşümle dalga geçenler nedeniye bu yaz kafaya koydum amaliyat olmayı.önce internetten baya araştırdım.burdaki yazılardan çok faydalandım.hepsini okudum.olumsuz yazanda var olumlu yazanda var.ama bana kara vermemde çok faydalı oldu.internetten sonra hastane hastane dolaştım.eskişehir osmangazi ün.hastansine gittim.kafam yatmadı.konya meram tıp fakültsi hastanesine gittim.burda prof.dr. Ibrahim tuncay a muayene oldum.kendisi bu konuda akademik olarakta çalıştını söyledi.hocayı araştırdım.hastaları memnundu.abd de ilirozov yöntemi için eğitim almış orda uygulamış.konuya hakim biri.yinede araştırmam devam ettim
bütün özel hastanelerin ortapedi bölümlerini dolaştım sordum soruşturdum.
Kafama takılanları geldim hocaya tekrar danıştım.
özellikle çivi dibi intihabı konusunda çok yedirgindim hoca beni ikna etti.garanti verdi.
Muayene olduğum çoğu doktor bacak uzatmanın iyi olmayacağını yapılamayacağını söylediler ama ben umudumu kaybetmedim.
20 ağustos 2009 tarihinde amaliyat oldum.
Ha birde benim bacak kısalığından başka ayak bileğinde deşekil bozukluğu vardı.

Amaliyatla bacağıma ilizorov yöntemi aletleri takıltı.ayakbileğine de hereketli parça takıldı.15 yerden deldiler.amaliyattan 1 hafta sonra günde 1 tur ile uzatma işlemine başladım.yani günde 1 mm uzatma gerçekleşti.ramazan bayramında uzatma bitti iki bacak birbirine denk hale geldi.ayak bileğinide düzeltmek için 1 tur sıkıyordum.ama çok ağrı yaptı.15 eylülde ikinci amaliyatı oldum.ayakbileğinde ki hareketi engelleyen kıkırdaklar oluşmuş zamanla onlar alındı.ama çok ağrıdı kafayı yiyecektim.neyseki hergün iğne yaptılar rahatladım.ekimin 21 ine kadar ayak bileğini sıkma işlemi yaptım halada devam ediyorum ağrı yok .bu tarihte ayağa kalktım.ayakta durabiliyorum.koltuk değnekleri ile yavaş yavaş adım atıyorum.
çivi diplerini hergün alkol ile temizliyorum.çivi diplerinde oluşan kan pıhtılarını kurdanla alıyorum.bunlar çok önemli ihmale gelmez.benim çivi dibinde intihap yaptı.antibiyotik kullandım 2 hafta geçti.yani kortuğumuz gibi çivi intihabı çok feci bişey değil.tedavisi var.korkmayın.
şu an yaklaşık 2.5 ay oldu hiç ağrım yok sadece ayakbileği şiş buz koyuyorum.buda normalmiş.
Amaliyat olacak arkadaşlara tavsiyem hastane ve hoca çok önemli iyi araştırsınlar.kip iyi olması lazım.bu kaadarda kendiniz çok dikkatli olmanız lazım.
Bunları yaparsanız tedaviniz fazla sıkıntılı olmaz
sigara içmeyenlerin şansı çok büyük sigara içmeyeceksiniz ve içenlerin yanında da durmayacaksınız.bolbol kalsiyum alacaksınız.
Fazla bi zorluğu yok.bence tedavinizden vaz geçmeyin ertelemeyin.
Konu ile ilgili isteyen olursa yardımcı olabilirim.

detaylı bilgi almak isteyenler 530 200 2296 dan bana ulaşabilirler.

@zey_nep_

bende bacağımın yan tarafında ilizarov takılı yani halka şeklinde değil, ve hareketleri yaparken demirlerden dolayı herhangi bir sıkıntı çekmiyorum
fizyoterapist dizi kırma hareketlerini yaparken kaslar geriliyor ama ozamanda pek bir sıkıntı çekmiyorum, esas çektiğim sıkıntı yüz üstü yatıp diz kırma hareketini yaparken bacağımın arkasındaki sinirlerin batması resmen ağlayacak gibi oluyorum (hatta ağlıyorum için için) ama yapacak bişiy yok sanırım :(

ama bu dediğim sıkıntı herkeste olmuyor galiba başka hastalarda gördüm (bayandılar gerçi) diz kırarken kasların gerilmesinden dolayı yüzleri biraz ekşiyor o kadar, yoksa benim yaşadığım sinir batmasımı nedir onu yaşasalar kesinlikle o kadar rahat olamazlar

estetik amaçlı yapan varsa bilgi verebilirmi acaba ??????

İlizarov yöntemi ile kas uzattıran var mı?

edmd kas hastasıyım ilizarov yöntemi ile ayaklarımın düzelebileceğini söylediler daha önce deneyen yada fikri olan var mı

Üst Alt