Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

bahar88; sadece ameliyat olduğum gün hiç kalkmadım..ertesi günü kalktım işte..10 gün oldu ameliyat olalı..yarın Allah nasip ederse dikişler alınacak..uzatmaya daha başlamadık, sanırım yarın onada başlayacağız..

Gsli kardesim üniversite hastaneleri insanları kobay olarak görüyor ki buna o kadar çok ornek verebilirim ki şaşar kalırsın.tamamen Pratisyen doktorlardan oluşuyor kadrolar uzmanlar is yavaşlatma doğrultusunda hareket ediyorlar en basitini anlatayım kızımın tahlil sonucunu göstermem ki doktor sadece 2 dk cevapladı 8 saat beklediğimi bilirim. Bu tarz önemli ameliyatlarda üniversite hastanesini asla tavsiye etmem

mother ; söylediklerinde çok haklısın sana sonuna kadar katılıyorum. üniversite hasstaneleri asistanların dr.luk deneyimilerini geliştirmek için, hocalarda yani prof ve doçentler içinde ticarethane, işletme ve sömürü yeridir hocalar ameliyat edip bir kişiden alacağı 10-15 bin tl. nin hesabını yapacak şekilde hasta kabul ediyor saatlerce kapılarında insanları bekletiyor muayene ve bıçak parası vermeyen insanların yüzüne bakmayı bırak yanına bile kabul etmiyorlar. ben bunları yıllardır görüyorum adamlar devletin üniversitesinde kendisinin özel hastanesi muayenehanesi, işletmesi gibi rahat rahat insanlardan para almalarına akıl edirdiremiyorum bıçak parası, özel muayene ücreti yok kimseden para alınamaz diyen insanlara şaşırıyorum ya bu ülkede yaşamayor yada gözleri görmüyor görmezden geliyorlar.

Zeynep;ameliyatını hangi hastanede oldun.Nasıl suan agrıların var mı.ne kadar uzatma yapılavak

catania;

benim bacağımda yataktan indirdiğimde şişiyordu ki amliyat olalı bir yıl oldu hala artık daha az da olsa şişiyor. o zamanla geçer ancak bacakta yumurta şeklinde bölgesel şişmeler varsa işte o problem. onun üzerine buz koymak gerek. taki inene kadar. ben de oldu ve buz koy diyen olmadığı için şu an dizimin biraz altında koca bir şiş kaldı ve artık onun inmesi mümkün görünmüyor. ilizarov çıktıktan sonra benim bacağımı dizi de içine alacak şekilde alçıya aldılar ve hareletsiz kalacaksın falan demediler. zaten hareket edemiyorsun o alçı ile. ama yine de çift bastonla kalkmanda fayda var çünkü hareket önemli. alçıdan çıktıktan sonra zorlu bir fizik tedavi süreci başlıyor.

ya arkadaşlar doktorum artık yıkanabilirsin bacağınıda yıkayabilirsin sorun olmaz dedi..hatta dikişlerimi çıkartmaya gittiğim zaman pansumancı yıkadı bacağımı..bildiğin su sabunla yani..ama burdaki bazı arkadaşlar asla su değdirmeyin diyorlar..ne yapalım anlamadımki..siz yıkıyormusunuz?

zey_nep_;

Bence su pek değdirilmemeli açık yara çünkü en ufak bişeyden enfeksiyon kapılabilir,genelde ilizarov cihazı takılanlar..takılı kısmı çok korurlar benim gördüğüm demirlerin diplerini filan suyla,sabunla yıkanıldığını görmedim..ama doktorunuz dediyse bilemiyorum tabi ki..

zeynep ilizarov yöndemiyle olmadın o zamn sen ameliyatını benimde öyle olmuştu dikişler alındıktan sonra her işimi yapabildim banyo falan sorun olmamıştı benimki içeridendi

İçerden olanlarda pek sorun olmuyor zaten kapalı ameliyat olduğu için ama ilizarov cihazına dikkat etmek gerekli herhangi bir enfeksiyon oluşmaması için..:)

oğlumun kemiği ameliyat sonrası birkaç gün içinde kırıldı.Niçin kırıldığını bizde anlamadık. Hastaneden eve geldikten sonra ayağa kalkmasına , basmasına izin vermiştik.Doktorumuz bize basabilir,yürüyebilir demişti.Basıncada kırıldı ,hala anlamış değilim kırılma sebebini.

zey_nep_;

evet yıkıyabilirsin. ben 8 ay taktım ve her banyo yaptığımda ilizarovlu bacağımız da yıkardım. yıkandıktan sonra ilizarovun tüm metal aksamını bir bezle kurutur sonra da çivi diplerine kadar fön makinesi ile kurutur daha sonra ise pansuman işlemine geçerdim. bir problem yaşamadım. ben de senin gibi tereddütler yaşamıştım yıksam mı yıkamasam mı diye ve ilkin cesarette edememiştim. kimin ne yaptığı ne söylediği bu noktada çok etkili olmuyor. zamanla cesaret edip kendi kendine artık yıksam iyi olur diyorsun ve yıkıyorsun...

emre2535;
hayır ameliyat içerden yöntem değil..dışardan halkalar takılı..hergün çivi diplerine pansuman yapıyoruz..

ceycey; pansumancıda bana aynı senin yaptığın işlemi yapmamı söyledi..önce güzel bi yıka arkasından gazlı bezle kurula hatta kesin olsun diye kurutma makinesiyle kurut dedi..aynı senin yaptığın gibi yani..belkide her takılan ilizarov aynı değildir ne bileyim belki bazıları su değdirilebilen bazıları değdirilemeyen cinstendir olabilirmi?..çünkü diğer arkadaşlar yıkamanın enfeksiyona yol açabileceğini söylüyorlar..sen ameliyattan ne kadar zaman sonra yıkamaya başladın..ben 1. haftasından sonra dikişleri aldırmaya gittiğimde yıkadılar ilk.

zey_nep_;

Benim dikişler 9 gün sonra alındı. Doktor yıkayabilirsin dediğinde ise en fazla 10 15 gün olmuştu ama ben cesaret edipte yıkayamamıştım. 45-50 güne kadar banyo yaparken ilizarovlu bacağımı kuru temizlemeciden aldığım elbise jelatini ile koruyordum. sonra bunu yapmayı bıraktım ve direk su ve sabunla yıkamaya başladım. hatta yumuşak oldukları için marketten aldığım sarı temizlik bezlerini kullanıyordum sabunlamak için. sonra ılık su dökerek duruluyordum. ben de burada daha önceki bir mesajımda söylemiştim. herkes ilizarovlu bacağını yıkayamıyabilir. ama doktorunuz yıkayabilirsiniz demiş ise yıkayın. sorun olmuyor.

ceycey verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..

Merhaba
bu ameliyatı ben oldum hemde 2 defa..ilki 9-10 yaşlarında olmuştu hatta 25 yıl önce..ama başarılı bir ameliyat diildi kemiklerde parçalanma oldu..

bende ilk defa duyuyorum hatta ben banyo yaparkenayağıma büyük çöp poşetlerinden takardım ;)su gitmesin diye :D

Arkadaslar nasıl ilizarov halindeyken yıkayabiliyorsunuz anlamış değilim enfeksiyon kapmasın diye korunurken siz yıkayabilirsniz diyorsunuz arkadaslar lütfen doktorunuzun dediğinden dısarı çıkmayın sakın su değdirmeyin allah korusun ya daha kötü sonuçlanır. Bende oldum bu amaliyattan bırakın yıkamayı su bile dokundurmadım. sükürki kötü bişey olmadı.

elif_kız sorunda bu ya..doktor kendisi yıkayın bişey olmaz diyor..dikişleri aldırmaya gittiğimde suyla sabunla yıkadılar bende şok oldum..yıkanamaz sanıyodum dedim olurmu öyle şey sudan daha temiz bişeymi var, yıka sonra iyice kurut batikonu sür dedi pansumancı..o yüzden size danışmak istedim..doktorun kendi tavsiyesi bu yani.

Valla bende o kadar hastane ortamına girdim çıktım ama yıkandığını ilk kez duyuyorum..:)

Yıkamamızın nedeni enfeksiyon bakterilerinin su yoluyla yaralara daha kolay bulaşmasıdır. Yıkama ancak sterilize edilmiş suyla olabilir tabi ardından pansuman yapmak şartıyla tabi.. hatta amerika da bu tarz hastaları rehabilitasyon sürecinde bol klorlu havuzda yüzdürüyorlar.

arkadaşlar tıp gün geçtikçe tecrübe kazanıyor. önceki yıllarda ameliyat olmuş arkadaşlarımıza o zaman yıkayın diyen olmamışsa bu o zamanın doktorlarının tecrübesinden veya tecrübesizliğinden kaynaklanıyor. o günden bu yana doktorlar tecrübe ettiler ki yıkayın diyor. kaldıki 8 ayın en az 6 ayı içerisinde yaptığım tüm banyolarda hiç korumaya almadan normal banyo yapar gibi yıkandım ve bacağımı da sabunlayıp ılık suyla duruladım. üstelik bunu her banyoda birkaç kez yapardım. ve hiç bir sorun yaşamadım. ama banyo sonrası önce temiz bir bezle sonra da fön makinesiyle ilizarovu dip bucak kuruturdum. kurutma işleminden sonra pansuman işlemini de ihmal etmezdim. bu arada pansuman sadece enfeksiyon için değil aynı zamanda ilizarov takılıyken rahat hareket etmeniz için de gerekli. çünkü batikonla ıslatılmayan çivi diplerine deri yapışıyor bu da hareket esnasında etinizin çekilmesine dolayısıyla yürüdüğünüzde veya hareket yaptığınızda acı çekmenize neden oluyor. sonuç itibariyle doktor yıkayabilirsin dedi ise yıkayın. ama kurutma ve pansuman noktasında çok titiz davranın..

ceycey kardeş ilizarov çıktığında ne hissettin benim şafak 50 :)

çıktıktan sonra alçıya alıyolar fazla sevinme (benimki öyle oldu) :eek::):D

çıktıktan sonra alçıya alıyolar fazla sevinme (benimki öyle oldu) :eek::):D

mehmet kocaoğlu alçıya almıyor çok yeni ve farklı sistem denedi bende önceki sistemde alçı vardı ama artık yok. ama 40 gün uzun yürüyüşler yasak
:)

benim içeridendi sadece 2 3 yerimde dikiş vardı ilizarovda çivi giriyor sadece dikiş nereye atıyorlar ki ;)

catania;
evet bende duymuştum bu alcı olayını ilizarov çıktıktan sonra ayak 40 50 gün alçıya alınıyor yeni olusan kemiğin sağlamlaşması için

Üst Alt