Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.son iki,üç sayfada -muratkardeş - başından geçenleri anlatmış. Hasan hocadan pek memnun kalmamış anlaşılan .yazılanları okuyunca hasan hocaya gitmeyi düşünemiyorum.araştırma aşamasındayız... Tekrar teşekkürler.

Özel hastanelerde uzatma ameliyatları nekadara mal oluyor?Ameliyatı olmuş arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

emre2535;
İstanbul Memorial'de Mehmet Kocaoğlu o kadar para istiyor tek bacak 30 Bin iki bacak olursa yani boy uzatma olursa 60 Bin istiyor. Ama devletle anlaşmalı özel hastanelerde çok makul hatta bu fiyatlarla kıyaslanırsa bedeva bile denebilecek fiyatlara bu amliyatı yapıyorlar.

evet iki bacak için 60 bin tl içeriden olursa 120 bin tl yi buluyormuş..dediğine bende katılıyorum daha makul fiyatlardada oluyor bu ameliyatalr oda doktorunla senin arandaki güvene dayanıyor deniz bişeyler demiş yukarıda bu işler biraz sansın varsa herşey yolunda gider murat arkadaşa çok üzüldüm arada görüşürüyoruz hasan hocada var hata evet içerideki cihaz çalışmamış nedenini bilmiyoruz 2.kez operasyon geçirdi dışarıdan fiklasör takıldı bu seferside ayagının üstüne basıp kendisi kırmış kendinede dikkat edeceksin uzatma ameliyatını bi çok doktor yapıyor türkiyede iyi yapanlarında sayıları çok az...

emre2535;

evet doktor tecrübesi çok önemli. benim bu ameliyatı özel hastanelerde yapıyorlar demem her hastane ve doktora bunu yaptıraiblirsiniz gibi anlaşılmasın. doğru doktoru bulmak çok önemli. bu işi uzmanlık haline getirmiş binlerce ameliyat yapmış dolayısıyla tecrübe kazanmış insanlara gitmek lazım. malum bir işi bir iki kez yapanla binlerce kez yapan arasında dağlar kadar fark var. binlerce kez yapan seni daha doğru yönlendirir ve ameliyatı doğru sonuç verir. bu ameliyatı olalı nerdeyse 9 ay oldu. ufak tefek arızalar oldu ama ben kendimi bu konuda şanslı hissediyorum. şükürki herşey şu an yolunda ve bunda doktorumun tecrübesinin çok etkili olduğunu düşünüyorum...

merhaba arkadaşlar bu sayfayı ilk ben açmışdım ve bu sayfa sayesinde 9eylül de hasan hocama ameliyat oldum ve 3 sene oldu allahıma şükrler olsun ki hiçbir sıkındım yok kendi hatamla enfeksiyon kapdırdım hasan hocama tekrar gittiğimde çok üzüldü ve tekrar mücadele etti şuan enfeksiyonu atlattım..murat arkadaş siz öğretmendiniz sanırsam?benm le kalan murat beyseniz sizin durumunuz çok farklıydı sanırsam boyunuzun kısalığından dolayı ameliyat oldunuz...allahın yarattığı vücudu beğenmezseniz dünyanın 1numaralı dr olsa bile allah razı olmadıkça düzen tutmaz...ben hasan hocamdan da memnunum..allah yüzbinkere razı olsun ondan.....

allah senden de razı olsun denizince sayende insanlar buradan tecrübelerini paylaşıp bilgi sahibi oldular. ben de 9 ay önce ameliyat oldum ve olmadan önce burada yazılanları okudum. hastalar yaşadıklarını paylaşıp bildiklerini aktarmasa doktorların hiç bir şey anlattığı yok. senin hayatın üzerinden ticaret yapıyorlar ama sana hiç bir şey anlatmıyorlar. bu arada boy uzatma amacıla yapanlar için söylediklerinde çok haklısın. insan haline şükretmeli. ve yaptığı her işte Allah rızasını gözetmeli.

Teşekkürler Denizince bende Hasan hocada oldum ameliyatımı gecen sene ocak ayında bende cok memlun kaldm sağolsun hakkını ödeyemem beni eski sağlığıma kavusturdu Muratın olayı çok farklı evet bende görüştüm onunda hala daha arada görüşürüz

doğru diyosun deniz.Şu anki halime çok şükür ordan sakatlanıp çıkmadım. Allah dilemedikçe biz dileyemiz. Ama hocalardada suç var niye ameliyat yapıyorsun. Millet ameliyatı kolay zannediyr. ben zaten çiviler ayağımda çalışmadıktan sonra hasan hocaya dedim ben fiksatör takılmasını istemiyorum.yani vazgeçtim. Olmaz dedi fiksatörün çivileri çıktı. Şimdi aşağıdan bacağım içeriye doğru batık gözüküyor. Sonra bacağım yukardan aşağıya kadar dikine ikiye ayrılmış. Platini takarken bacağımı çiviler ortadan aşağıya kadar çatlatmış tahminim. Hoca söylemez. Çivi çalışmayınca ve bu işin çok meşakketli olduğunu anlayonca Ben vazgeçtim. Hoca devam et dedi olmaz öyle şey dedi.devam edeceksin falan dedi.fiksatör taktılar. Üzerine bastım tahminim çivisi çıktı. Yani hasan hoca beni dinlemedi devam etti bu hale geldim en sonda bacağımı çivilerle ortadan çatlattı. Ben bacağımı dikine nasıl çatlatabilirim. Kimin suçu var. burda. keşke bulaşasaydım diyorum ama hocalarda bu ameliyata izin vermemesi lazım. Hasta başta ameliyatı kolay zannediyo 3 , 5 ayda ayağa kalkarım diye tahmin ediyo. İnternette yazılanları ve hocanın söyledikleri kısıtlı şeyler hasta hep tahmin ile düşünüyo. Refakatçisiz sakın olmayın.kendinizden daha beterini düşünüp haline şükredip vazgeçebilirsiniz.... Sğlığını bozacak kadar takıntı yapanlar için ve kısa olanlanlar için keşke kolay bir yöntem olsa ama yok işte...

benim ilizarov çıkalı 5 hafta oldu. ilizarovu çıkarıp baldırıma kadar plastik alçıya soktular. bildiğiniz robota döndü bacak. eğer bir hafta daha çıkarmazssa diz kireçlenecek. dışardan ilizarovun alçıya göre en büyük avantajı da bu. ben ilizarovu çıkarmaya bastonsuz yürüyerek gittim. ama şimdi çift baston kullanıyorum ve bacağımı katlıyamıyorum. doktorun alçıyı taktıktan sonra verdiği süre önümüzdeki hafta bitiyor. çok merak ediyorum acaba çıktığında ilizarov varken ameliyat olmadan önceki gibi oynatamadığım ayak bileğimi oynatabilecekmiyim? hakkımızda hayırlısı inş.

uzatma ameliyatı

Uzatma ameliyatı olan arkadaşlar zorluklarını anlatmış,malesef oğlum bu anlattıklarınızı 6 yaşında çekiyor.şu an 4 cm kısalıklı bot giyiyor.kısalık tek taraflı olduğu için amelyatı yaptırmak zorundayız.
Doktorumuz sgk anlaşmalı özel hastanede tek taraflı uzatmanın 10-15 bin tl ye yapılabileceğini söyledi.mayıs ayında gidicez bakalım.bekliyoruz.

moonlike;

sen o ameliyatı olsan da senin için bişey değişmez bu hayatta sen bu kadar ezik ve yenik olduğun müddetçe insanlar seni ezmeye devam edecekler kendini içkiye vurmak hergün ağlamak da ne hiçmi korkmuyorsun ALlahtan her yerin sağlam boyun kısa evet ama sonuçta cüce değilsin 120 olsaydın ne yapacaktın çokmu önemli yani 5 para etmez insanların seni sana uzun dmeesi seni sen olduğun için sevmiyorlarsa zaten sen nediye öyle insanlara daha güzel görnmek içn pskolojinden olup keş oluyorsun...çok yakışıklıyım çok sağlıklıyım diyorsun şu isyanlara bakkk ol bu ameliyatı bacaklarından da olda ozamn gör bakalım Allah sana vermş iki sağlam bacak herkez dörtlükmü 167 olunca ne değişecek hyatında kusura bakmada boy kısalığı çok önemli değilde allah akıl kıtlığı vermesin o kıtsa işte kimseye kabul ettiremezsin kendini...Şükret ALlahına sana verdikleriyle yetin hayırlısı iste sen bunları öğrenmediğin sürece sana hiçbirşey yetmiyecek bu kadarda isyan edip durma Allah verdiğinide alır ozamn ben ne halt etmişim dersin bende engelliyim bir gün bile isyan etmiyorum bugünüme şükür bana engellisin deseler ne demeseler ne kendini bilmezlerin laflarıyla neden hayatımı zindan ediim kendime ben her konmda kendimi ıspatlamış ve kabul ettirmiş biri olarak bunun tek sebebinin varolabilme sebebimin iki sağlam bacaktan ziyade dolu dolu çalıştırdığım bir kafadan kaynakladığını gayet ii biliyorum sende biraz bence birazda zekanla kişilinle ön plana çıkmaya çalış kusursuz insan yoktur ...

Slm Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.Paylaşımlarınız için teşekkürlr. Benimde bacağımda küçük yaşta geçirmiş olduğum hastalıktan dolayı birçok amaliyat geçirdim . 2 yaşına kadar sağlıklı idim. Sağ bacağımda yaklaşık15 cm kısalık mevcut .bacakta gelişme sorunu var. dizimi bükemiyorum.Şuan 33 yaş.İlizarov yöntemini duydum. Doktora gittim ilizarov yöntemini söyledi.Karar veremedim.Acaba ilizarov yöntemi ile uzatmada başarı yüzde kaç riskleri ne. nasıl yapılıyor bana ayrıntılı bilgi verebilir misiniz.

tekrardan selamlar, Nasibegül çok güzel konuşmussun ağzına sağlık moonlike arkadaşın durumu vahim psikolojik tamamen baska bi sorunu yok bence kafasına çok takıyor bu durumunu benimde tek bacakta 7 cm kısalık vardı 3 ameliyat geçirdim 1 sene içerisinde tıp yönünden bakarsak caresi var boy kısalığının bi çok kişide yaptırıyor ben bunda bi sakınca görmüyorum boyum kısa olmuş olsa yaptıırrımıydım bilmiyorum zor bi süreç gercekten

Güzelim38;
Mrb arkadaşım hoşgeldin 15 cm kısalık zor gercekten senin için ameliyat olmaya karar verirsen iki aşamalı yaparlar gibime geliyor ilizarov yöntemi güzel doğru doktora gidersen ilizarov yöntemiyle ameliyat olan arkadaşlarım var hepside memlun oldugunu söylüyolar basarı oranıda % 80 lerdeymiş nasıl yapıldığı basit ayak kemiğini kırıyorlar oraya ilizarovu yerleştiriyorlar ayda 3cm uzama gerçekleşiyor uzama bittikten sonrada kemik oluşumunu bekliyorsun tek riskli tarafı çok iyi bakım lazım mikrop kapmaması için sorularınız olursa yardımcı olurum

Çok Teşekkür ederim arkadaşım bilgilerin için. Evet söylediklerini aynen gittiğim doktorda söyledi. Düzeltebileceğini ama riskleri olduğunu,ama ben çok korkuyorum .Çünkü 2 yaşından 12 yaşına kadar her yıl ameliyat geçirdim. Ama çare bulamamışlardı yıllar önce, şimdi de yaş ilerleyince risk alamıyorsun. Bakalım hayırlısı araştırıyorum ben ne kadar çok bilgi edinirsem güvenim o kadar çok artıyor. O yüzden başından geçenlerin bana bilgi vermelerini rica ediyorum.Teşekkürler.

Güzelim38;

iyi araştır özellikle ilizarov yöntemiyle ameliyat olan arkadaşlarla görüş

Teşekkürler arkadaşım ama ben Kayseri' de yaşıyorum İstanbul 'da olmam biraz zor gibi.

Ben 14cm sağ ayağımı uzattım.Uzatma ameliyatı uzun zor bir süreç ama ameliyattan önemlisi iyi bir moral ve dengeli beslenme. Hangi şehirde yaşadığınızı söylememişsiniz.Eğer söyleseydiniz size yaşadığınız şehre göre dr tavsiye ederdim.Ben ameliyatlarımı Türkiyenin 4 bir yerinde yaptım.Biraz uzun sürdü ama şimdi eşime yardım edebiliyorum.Desteksiz yürüyorum kısa mesafede ama uzun mesafeyede yakında desteksiz yürüyüşe geçeceği.İlizaro denen cihaz ile uzatma yapılıyor ve yanlarını sürekli kuru olması gerekiyor.Islandığında hemen betadin ile temizleyip kuru spanç koymanız gerekiyor.Ben uzatma sonunda yağmurda ist. gezdim ve oraya dikkat etmedim. 8cm uzatmam bir gecede boşa gitti.Sabah kalktığımda bütün kemikler dışardaydı. Ohatam yüzünde 8 ay daha bekledi.Dr ismine gelincede şimdi sana 10-15 dr ismi verebilirim ama çoğu paracı 10 ile 50 milyar arası para alıyorlar ve sende para olduğunu bilsinler 2 günde bir ameliyat yaparlar.Onun için en iyi dr İzmir'de onu tavsiye ederim...Geçmiş olsun şimdiden ama ameliyat olmadan önce kendini kafa olarak hazırlaman gerekir.Sonra çok isyan eden gördüm 3. 4 günde çok pes eden gördüm..Önce karar ver...

Slm arkadaşım bilgilerin için teşekkürler. Ben Kayseri'de yaşıyorum merkezde .Benimde sağ ayağımda 15 cm kısalık var desteksiz yürüyorum Ama belim çok ağrıyor. Yaş ilerledikçe sorun olacağından korkuyorum. Çalışıyorum da, Ameliyat olduktan sonra normal yürüyebiliyor musun, yani alışverişe gibi dışarı çıkabiliyor musun çünkü yaşlı bir annemle yaşıyorum. Tek başıma bu yükü kaldırabilir miyim.Kendi kendime işlerimi halledebilir miyim. Devlet hastaneleri ve özeller ne kadar para alıyorlar acaba ben kısa sürede iyileşmek isterim. Ameliyat için hala karar vermedim Görüşlerinizi bekliyorum . Teşekkürler.

Güzelim38 ben bu amaliyatı oldum. bu amaliyat sabır isteyen bisey 15 cm nekadar sürede uzatımlır uzatılırmı bilmiyorum. ama seni rahatsız etmiyorsa hiç olma derim. ben üniversite hastanesinde oldum

bende ilizarov ameliyatı oldum ama uzatma ameliyatı değildi

Teşekkürler arkadaşım hangi üniversite ve ilde oldun .Memnun musun?Niçin olma dersin.

Arkadaşım benimde aynı sorun sağ kalça ve bacakta var özrümüz aynı bende küçük yaşta ateşlenmişim, sonra bacakta yara çıkmış. Çok ameliyat geçirdim .İyileşemedim şuan bacağım 15 cm kısa.Bu yıl doktora gittim İlizarov la uzar dedi doktor, ama ben korkuyorum daha kötü olurum diye Kararsızım. Geçmiş Olsun.

almanyada arkadasim bu ameliyati oldu arkadaslar, 48bin euro verdi (iki bacak icin toplam ucret, 14 gun hastanede konaklama), dunyanin en iyi ilizarov merkezi dr. betz, hemde dunyadaki son sistemi kullaniyor (betzbone) , icerden civi ve kumanda yontemi ile fizik tedavi merkezi varmis orda haftada 3 gun gidiyormus.

arkadaşlar haberlerde gördüm özel hastanelerin sgk lılardan alacağı fark ücreti %90 olmuş..bilen biri varsa açıklayabilirmi lütfen..ameliyatlar içinde geçerlimi bu oran:(

merhaba arkadaşlar ilizarov ameliyatlarını yazılarımın başındada söylemişdim.İlizarov ameliyatları çok zor ve sabır isteyen ameliyatlarıdır bu ameliyatı yaparkende özenle korumak gerekli çünkü takılan çiviler dışarda olduğu için enfeksiyon riski çok fazla bulunmakdadır..evet ben hasan hocadan çok memnunum allah razı olsun.ama siz kardeşlerime şunu söleyim araştırıp ona göre hareket edin.ben hasan hocayı 2sene araştırmalarımdan sonra karar verdim.geçmiş olsun dileklerimle bilgi almak isteyen kardeşlerim mesaj atablirler....

Herkese merhaba.. güzelim38 eğer ilizarov ameliyatı olacaksan doktor ve şehir çok önemlidir bence bana kalırsa istanbul dışında yapma sana iki doktor ismi verebilirim. Ben de ameliyat oldum ve şuan hala iki bacağımda ilizarov var ancak benimki tamamıyla kozmetik amaçlı. 8 - 10 cm uzama bekliyorum şuan 2,5 cm aşamasındayım. Bu ameliyat çok sabır gerektiren bir ameliyat uyku düzenin dahil birçok dengen bozulacak. Günde 1 mm uzuyorsun benim şuan 25 gün oldu ancak ağrılardan dolayı zor sabrediyorum. Yinede eğer ben kozmetik amaçlı olduysam senin mutlaka olman lazım. Pansumanı ben yapmıyorum yaptırıyorum 2 günde bir fizyoterapist geliyor. İlk 15 gün çok zor geçti..

Üst Alt