Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Murat bu hayat kalitemi acayip dusuruyor bende full insan dolu olacak yardimci annemler herkes ve ozel hastanede bir aay kalicam ama dedigin gibi saglik da onemli sen 163sun ben tam156yim hergun oluyorum.bilmiyorum kafam karisik ama murat hala yasiyorsa buda biseydir ben birine giremiyorum.

bu doktorlara güvenilmez moonlike şimdi ameliyatlı bacağıma bakıyorum inşallah kısa kalmamıştır.bacak kaynamayabilirde.burda bir kız çocuğu var 14,15 yaşında onunda plak koymuşlar kaynamamış doktor bas demiş basmış bacağı kırılmış ve kısa kalmış şimdi uzatıyor. annesiyle konuştum aman dedi doktor dese bile bacağını yere basma, doktorlar başarızılıklarını gizler. bana diyorlar ki senin bacağında sorun var. hasan hoca sistem arızalı diyor. bırak uzamayı kısa kalmasa bacağım bari. sana tavsiyem boy uzatan ayakkablar var anlaşılmıyor ve konforlu 9- 10cm e kadar var

moonlike;

Evet kardeşim risk almam ama son bişey daha diyeyim hastanen özel doktorun çok iyi bakımında çok güzel olacak keşke herkez senin gibi olabilse

Murat dediğimiz gibi işte zararrın neresinden dönülse kardır çektiğin acılarla kaldın bu sana iyi bi tecrübe olmuştur ayaga kalkıp yürümem 1.5 ayı bulur sağlam sekilde bide boy uzatan ayakkabı var demişsin ben inanmıyorum onlara öyle bişey olsa kısa insan kalmazdı memlekette ;)

emre yanlış anladın , ayakkabıyı giydiğin zaman uzuyorsun, ama dışardan anlaşılmıyor. yani ayakkabını içi yüksek topuğu normal,

o ayakkabılar bot gibi oluyo ama genelde tom cruise kullanıyomuş haberlere çıkmıştı bi ara ;) ayrıca morarma cihaz dizin altında da olsa üstünde de olsa oluyo. Emre bana diyodun sen de başlamışsın artık :D diyorum yani taş olsa çatlar. adam şimdide morarmadan korkuyomuş. ben artık onun yazılarını okumamaya karar verdim en sağlıklısı bu olucak konuşursam iyi olmıcak çünkü artık.

bu ameliyatla ilgili bilgi amaçlı giren arkadaşlar da moonlike arkadaşn yazdıklarına takılmayın boşuna :eek:

o bilgi almak amacıyla girenlerden biride benim..bende moonlike a bişey solemek istiyorum..moonlike herşey inançla alakalı..bikere Allaha inanıp ona güveneceksin O istemezse alanının bir numaralı doktoru gelsin yine işler ters gider ve başarısız olunur..bununla birlikte bide ameliyatın başarılı geçeceğine kendini motive etmelisin..bunun tam tersi şekilde yönlendirirsen beynini, vücudunda sana yardımcı olmaz ve iyileşemezsin..yani ilk önce Allaha sonra kendine güven:)

muratkardeş;

Pardon yalnış anlamışım :) evet öyle yöntem var bildiğim kadarıyla

melikeee;

;) ;) ;) Psikolojisi bozulmul Aycan arkadaşın kafasına çok taktığından herhalde Zeynep çok güzel bişey demiş Muratın öyle oldu bak uğraştı o kadar olmadı olmadımıda bırakacaksın herşeyde bi hayır vardır deyip...Olmadımı olmuyor

Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Ameliyatı 5 hafta önce olan biri olarak bende deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. 15 yıl öncesi geçirdiğim trafik kazası sonucu sağ bacğımda 4 cm'lik bir kısalık oluştu. Bende sizler gibi iyi bir araştırma yaptıktan sonra ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatımı Ankara Etimesgut Hava Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Macit Uzun'a oldum. Hayatımda tanıdığım en mükemmel insanlardan biri, çok ilgili ve çok anlayışlı. Konusundada çok iyi bir uzman. Ameliyat olmayı düşünen varsa kesinlikle kendisini öneririm. Hem insanlığı hem de bilgisiyle mükemmel bir doktor. Ameliyat sonrası yaşadıklarıma gelince. Ameliyatı blok dedikleri tek taraflı uyuşturma sayesinde hiç bir şey anlamadan atlattım. (Ameliyat olmayı düşünen varsa kesinlikle blok olmalarını tavsiye ederim) Blok sayesinde Ameliyatsonrası 12 saate yakın hiç bir ağrı sızı hissetmedim. Böylece en ağrılı dönemi atlatmış oldum. Ameliyat sonrası yaklaşık 1 haftada uzatmalara başladık ve benim neredeyse uzatmalar bitmek üzere.. Uzatma sırasında ağrıdan çok rahatsızlık hissi ve kasılmalar yaşanabiliyor. Özellikle de bu huzursuzluk geceleri daha çok artıyor. Ama zamanla hepsi normale dönüyor. Korkulacak birşeyyok kesinlike. Ameliyatın ertesi gün yürümeye başladım(iki değnekle) artık tek değneklede yürüyebiliyorum. Banyo sık sık yapıyorum (bacağım sarılı halde) doktorum bacağımı ıslatmamı tavsiye etmedi. Pansumanlarımı hergün kendim yapıyorum. Batikonla tel diplerini temizliyorum. Dizlerimi kırmakta sorun yaşamadım ama ayak bileğim biraz sorunlu. Ama zaten ayak bileğimdede geçirdiğim kaza sonrası kırık oluşmuştu ve ameliyat öncesi zaten biraz sorunluydu. Buna rağmen herşey gayet iyi durumda çok şükür. Ameliyat olduğuma hiç pişman olmadım. Allah pişman etmesin.. Sorularınız olursa yardımcı olmak isterim. Herkese acil şifalar..

emre;
valla onun psikolojisi hep bozuktu ben hiç iyi, olumlu şeyler yazdığını görmedim ki. Bu ameliyatı olmadan gittim görüştüm doktorumla risklerini falan öğrendim kendimi hazırlamam içinde 3-5 ay zamanım oldu sonunda da olucam dedim girdim oldum. etrafımdaki herkese sorabilir isteyen bir kere onun dediği gibi ya şu olursa ya bu olursa demedim ben. tek bişey sordum hep olmasam noluur olsam nolur cevaplarım beni tatmin etti onun bunun yaşadıklarına göre hareket de etmedim. Bunu herkes biliyo birine iyi gelen başkasına kötü gelebilir. Kader kısmet yani. bende sakat kalabilirdim bende de sorun olabilirdi. Kısa bacakla dolşamaktansa o riskleri alcak kadar cesaretliydim. O bu işin başından beri korkuyo adam hep olumsuz hep olumsuz benim burda sinirimi bozdu artık kendini o hale getirmesi çok normal yani.

Merhaba arkadaşlar.
Bende arka arkaya iki ayağımdanda aynı ameliyatı geçirdim. Ama dizlerimde kıvırma problemi yaşıyorum.
Bir yandan fizik tedaviye devam ediyorum ama tam olarak aktif kıvıramıyorum.
Siz dizlerinizin daha kolay kıvrılması için özel bişeyler yapıyormusunuz acaba ve ameliyattan sonra dizlerinde kıvrılma problemi olanlara ışınla kireçleri kırma yöntemi kullanılabiliyormuş galiba... Aranızda bundan yaralanan veya bilgisi olan var mı ? Hepinize geçmiş olsun teşekürler.

Aslıbilge.;

Geçmiş olsun Aslı benimde sağ dizimde kıvırma problemim var yarıda kalıyor gecenlerde konuştuğum bi abi zeytin yağı ile ovaladıktan sonra yumuşuyor dedi acı hisstmiyormuşsun ilk baslarda fizik tadavimi her gün yapıyordum 4 5 gün yaptıktan sonra acı hissetmemeye başladım sonra bıraktım ama diz ameliyatı olacağımdan eğer kesin çözüm istiyorsan ayağındaki cihazlar cıkacağı esnada hocana söylersin kireçlemeyi halleder diz üstündeki kasları kesiyorlarmış zaten basit bişey Melike arkadaşımızdada aynı sorun vardı oda yardımcı olur size İyi günler

melikeygursoy;
Geçmiş olsun Melike Allah şifa versin bende oldum ocak ayında tamamlandı süreç bastonlarıda attım 3 ayın kaldı kemiğin sertleşmesini bekliyorum Moonlike diye bi arkadaş var bilgi almak ister senden :)

melikeee;
Ben Moonlikeye bişey dememeye karar verdim artık kendisi bilir :)

aslıbilge;

ben fizyoterapiste bile gitmemiştim ona kızdığım için. ağrı için bi krem vermişti tanıdığımz onu sürüyodum ama ne kadar işe yarıyodu muamma. doktorumun korkusuna 90 derece açmıştım 4 günde ama yani ağrısız acısız değil ağlayarak çalışırdım. zaten evde de çalışsam aynı olucakdı fizyoterapistle çalışsaydmda aynısı olucakdı. sıcak havlu koymakda işe yarıyomuş. 90 dereceden gerisini de merdiven ine çıka açtım diyebilirim özellikle merdivenlerde zorluyosun bacağı ister istemez. 130 dereceydi en son sonra düştüm geçenlerde bayağı bi açıldı az birşey kaldı diğer bacağıma göre :eek:

Merhaba melikeygursoy geçmiş olsun ...umarım bir an önce iyileşirsin. Ben de tarih belli olmasa da ameliyat olacağım İzmir'de. Sağ bacağımda 5,5 cm lik kısalık var. Ben yıllardır araştırıyorum ... Bu defa kesin karar verdim ameliyata. Yalnız hangi yönteme olcağına daha karar veremedim. Senin hangi yöntem ...(İlizarof, fiksatör, vida....)Kendin mi karar verdin yönteme? Bir de tek taraflı uyuşturma nasıl oluyor? Sadece vücudun sağ tarafı mı uyuşturuluyor? Tekrardan geçmiş olsun...

Ben fizik tedaviye gidiyorum diğer ilizarov önce çıkan ayağım için ama çok fazla kıvıramıyorum bir türlü
90 derece bile kıvıramıyorum galiba henüz ve bu nedenle açamayacağımı düşünmeye başladım. Bazen ağrım çok fazla olmuyor ama ne yapsam
fazla kıvıramıyorum. Eğer açılmazsa yapılabilecek şeyler hakkında bilgisi olan varmı ?
Narkoz altında kıvırma operasyonuyla kıvırma yapılabiliniyormuş galiba

Teşekkür ederim Emre 2535. Zaten deneyimlerimi paylaşmak için buradayım. Ameliyat öncesi sizin yorumlarınızdan çok faydalandım. Bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Teşekkür ederim İzmir. Sanada şimdiden geçmiş olsun. Benim yöntem ilizarov (dışarıdan yuvarlak demirli olan)Yönteme doktorumla beraber karar verdik. Yöntemi seçme nedenlerim ise doktorumun bu alanda kendini geliştirmiş olması, ameliyat sayısı( içeriden olanlarda aletin takılması, çıkarışması platinin konulması, çıkarılması gibi). Ameliyat sırasında sadece ameliyat olucak bacak kalçadan itibaren uyuşturuldu. Ameliyat sonrası 12 saate yakın hiç bir şey hissetmedim 12 saat sonrasında yavaş yavaş uyuşukluk geçmeye başladı, toplamda 24 saate yakın hiçbir acı,sızı hissetmedim. Birde ameliyat sırasında sedatif (rahatlatıcı) ilaçlar veriliyor. Hiçbir şey algılayamıyorsun. Çok rahat geçiyor ameliyat.

Yönteme kesinlikle artı ve eksi yönlerini konuşup doktorunuzla karar vermenizi tavsiye ederim. Gözünüzde büyütmeyin ameliyatı. Daha sağlıklı bir gelecek için birkaç ayınız biraz sıkıntılı geçicek o kadar. Herkese geçmiş olsun..

narkozla kıvırmayı duydum ama onu doktoruma söylediğimde kesinlikle tavsiye etmedi. O yöntemi düşünme diyebilirim. Şöyle diyim 1 den 10 a kadar acıyı numaraldırsak benim en başta yani doktorum kızmadan kendimi zorlarken hissettiğim acı en fazla 3 dü. Eğer sen kıvırmazsan ben kıvırıcam dediği için o korkuyla uğraştığımda hissettiğim ve dayanmaya çalıştığım acı 8 di. Ağrı eşiği yüksek biriside değildim bu arada ama kendimi zorlaya zorlaya artık o da yükseldi.

zaten kireçlenme dedikleri şey dizinin üst kısmında oluşuyo dizinle hiç bir alakası yok yaptıkları operasyonda çok basitmiş diz üstünü açıyorlar orada bulunun kasları neşter yardımıyla yarık atıyorlar bi nevi faça atar gibi kaslarda rahatlamış oluyor kireçlenme dedikleri bu dizle ilgisi yok yani

bu yöntemden olupta sonuç alan arkadaşlar var...

Bende kıvırmak için her türlü yöntemi deniyorum. Ayrıca sadece ben değil fiziktede yapabildikleri kadar kıvırıyorlar bazen çok zor olsada
kıvılması için tepki vermemeye çalışıyorum. veya tepki versemde onların devam etmesini istiyorum ama tam sonuç alamadım malesef

narkoz altında kıvrılması hakkında bende birkaç olumsuz şey duydum çok zorlanması nedeniyle kırıklar oluşanlar bile varmış galiba o nedenle onu olmak istemiyorum bende ama artık kıvırabilmekte istiyorum.

Belki ışınla kireçlemeyi kırmalarını düşünebilir demiştim ama bilemiyorum.

Ayrıca daha kolay yürüyebilmek için ne gibi yöntemlerle çalışıyorsunuz acaba sadece fizik hareketleri ve yürüyüş mü ?

Teşekür ediyorum paylaştıklarınız için hepinize

aslıbilge;
sen şu an tam olarak ne kadar açabiliyosun? ve ne zaman ameliyat oldun? birşey daha egzersizlere ameliyatdan ne kadar sonra başladın?

Bir seneyi biraz geçiyor hepsi dahil olarak ilizarovun çıkması alçının takılması benim alçım biraz uzun kaldı ama tutmaması nedeniyle sonra bir süre ara verdim ondan sonra başladım fiziğe birtanesini 90 dereceyi biraz geçiyor birtanesi diğeri de 40 derece

Kıvırmada kesin çözüm dediğim operasyon kireç kırma (kas rahatlatma)

selam gene ben haberler hep geliyor birarkadasın arkadası 165 erkek türkiyede iran asıllı bir doktora olmus 1,5 yıldır hala sorunları varmış.işşi bırakmak zorunda kalmış falan bilmiyorum.

sende öyle diyorsun he emre cok sorun yasayan var dimi demek saglıklı insanda ondan tavsiye edilmiyror yaw peki gittigim 3 doktorda yapıyor direk ya nasıl olur bu???

bence de olma Aycan boşver bu yaşa kadar böyle yaşadın sağlığnı asla bozma huzur içinde insanların ne düşündüğü önemli değil kendinle barışık yaşa ,ben okadar çok pişman oldum ki aaah aaaah diyorum nasıl kendimi mahvettim nasıl böyle bir işin içine girdim kafamı duvarlara vurasım geliyor. üzülerekte kendini içkiye verme, o zaman daha berbat durumlara girersin. doktotoların böyle güzel güzel anlatmalarınada kanma.

Arkadaslar bilerek mi yapiyorsunuz saglik mi?siz ne hissediyorsaniz aynisiyim degisigim en kisayim bi nevi ozurlu sonucta ayni haklara sahip degilim anladim yazmiyim diye yapiyorsunuz bitti hayatim tek carem buydu.ama sizi dinlicem burayada yazmicam artik.

Pardon murat seni melike sandim ama sunu anlamiyorum kendinle barisik olma lafinin sacmalagini sen daha bilirsin dimi 163dun ben.156sence nasil hissediyorum neye hakkim var.sevmeye sevilmeye giyinmeye gezmeye.kupe taltim kizin teki neyine. Akiyorsun yazik dikkat cekmek icin dedi.gecen gun asker arkadasimi gordum bi arkadasini beni gordugunu soyle anlatti biseyin ustune baktim bizim arkadasmis.nedir buneyine barisiyim.benim doktor yapiyorim.diyor guzel konusmadiki.su bile yeter dalgali suda denize .acilicaz.sizce?senin basarisiz olman. yanliz olmak olabilir benom.doktor ve haci kutlu hoca kesinlikle aarin yada ailen gelmez ise yapmiyor.ya kendini ya cihaza zarar vwriyorlar demsti.ama cidden cok.tuhaf bi islem su var aksama olan arkadaslarda insan dimi kobay faresi degiliz oylede asarlar kendileriyle barisik olsalar.agri yapanlar haric peki ne diye bu tedavi var bu kadar berbat riskli ise onu anlamiyorum.ve capa hastanesi kozmetik uzatmayi nasil yapar?????katil mi kasap mi bunlar.

Pardon murat seni melike sandim ama sunu anlamiyorum kendinle barisik olma lafinin sacmalagini sen daha bilirsin dimi 163dun ben.156sence nasil hissediyorum neye hakkim var.sevmeye sevilmeye giyinmeye gezmeye.kupe taltim kizin teki neyine. Akiyorsun yazik dikkat cekmek icin dedi.gecen gun asker arkadasimi gordum bi arkadasini beni gordugunu soyle anlatti biseyin ustune baktim bizim arkadasmis.nedir buneyine barisiyim.benim doktor yapiyorim.diyor guzel konusmadiki.su bile yeter dalgali suda denize .acilicaz.sizce?senin basarisiz olman. yanliz olmak olabilir benom.doktor ve haci kutlu hoca kesinlikle aarin yada ailen gelmez ise yapmiyor.ya kendini ya cihaza zarar vwriyorlar demsti.ama cidden cok.tuhaf bi islem su var aksama olan arkadaslarda insan dimi kobay faresi degiliz oylede asarlar kendileriyle barisik olsalar.agri yapanlar haric peki ne diye bu tedavi var bu kadar berbat riskli ise onu anlamiyorum.ve capa hastanesi kozmetik uzatmayi nasil yapar?????katil mi kasap mi bunlar.

anladığım kadarıyla diz kırmaya geç başlamışsın da nedeni o. ayrıca hala alçı yapılıyo mu ya? ben olalı 2 yıl oldu alçıya falan alınmadı hiç bacağım. Kemiğin içine platin yerleştirdi doktorum yamuk kaynamayı önlemek için bir sorunum da kalmadı. Ayrıca normalde herkes 15 gün sonra başlıyomuş egzersizlere benim dikişlerim olduğundan 1 ay onların alınması bekledim ki o zaman bile 20 derece kadar kırıyodum. Dikişler alınınca hemen başlattı zaten doktorum. 2 ay sonunda tembelliğimden hala 40 derece açıyodum doktorum kızınca 85 i görmüştüm. 2 ay sonunda 7. ayın sonunda cihaz çıktığında 110-120 falandı. sonra zamanla merdiven ine çıka falan 130 a kadar geldi. Bende 1 yıl öyle gezdim diyebilirim bacağımı açmaya çalıştığımda tam dizimin üstünde kaslarım yırtılcak gibi geliyodu. sonun da geçtiğimiz şubat ayında düşünce dizimin üstüne oturur vaziyetde bikaç gün basamadım ama sonra bi baktım dizimi daha fazla kırabiliyorum. Yani ben bacağım daha açılmaz derken daha da açabilirmişim aslında. Bunu da merak ediyodum hep öğrenmiş oldum acı da olsa :eek:

moonlike;

sonunda doğru bi karar almışsın evet. bence de buraya 'gereksiz' takıntılarını yazma artık. Ayrıca sen hangi eşit haklardan bahsediyosun. imkanın varsa olmak istiyosan olursun olur biter. riskleri belli, garantisi belli. Sen hergün bişeye takıyosun bi narkoz, bi emboli, bi sakatlık, sonra yok ağrısı yok bacak şişerse dayanamazmışın yok morarma olursa bakamazmışın kaç yaşındasın sen 30 mu 10 mu? sen ne istediğini bilmedikten sonra kimse sana yardımcı olamaz.. ona rağmen burda herkes elinden geleni yaptı ama sen insanları bıktırıcak kadar zorladın sabrını. sana anlatılanın yarısı bana anlatılmadı ben emboliyi ilk sende duydum mesela. Riskse risk olucam geçicek dedim oldum geçti. hayatımda senin kadar olumsuz birine rastlamadım umarım hiçbi zaman rastlamam. Gereksiz korkularını içinde yaşa artık hatta yaşamana bile gerek yok çünkü sen bu ameliyatı olmıcaksın bu belli boşuna insanları yorma artık.

Ben 18 yaşında oldum ameliyatımı eksersizlere tam olarak geç başladım denemez ama alçımın olması nedeniyle biraz geçikti. Alçı herkese takılmaya biliyor galiba ama benim dizimde kaynamanın tam manasıyla olması için alçı takıldı. Sonra bir aydan sonra hemen fiziğe başladım.
dizleri demirleri çıktıktan sonra çabuk kıvrılanlar varmış ama benim gibi oldukça zorlananlarda fiziğe gittiğimde beni zorlayabileceklerini en zorunu yaptıklarını söylüyorlar bende bunu acı şekilde olarak hissediyorum zaten ama kıvrılması için tepki vermemeye çalışıyorum ama pek sonuç alamadım malesef çünkü artık bunun hareketle olmayacağını düşünmeye başladım. Sizinkiler mesala 4 gün çok zorlayarak çalışmayla bile açılmış ama ben ne zamandır en çok zorlayacı şekilde çalışıyorum bunun dışında tabi bir çok hareketlerim ve çalışmalarımda var kıvırma dışında.

Bana bunun benim çalışıp çalışmamla alakası olmadığını yoksa bu kadar çalışmaya açılması gerektiğini söylediler. Bende sizlere benzer birşey yaşayıp yaşamadığını veya bilginizin olup olmadığını sormak istedim.

Narkozla açma ve ışınla kireçleri kırma yöntemi dışında varmı bildikleriniz

Haklisin melike

Haklisin melike ama su var sen bu operasyonu gecirmis biri olarak.omur boyu huzunlu bitr hayat mi suan yasli biri gibiyim hicbir sekilde kabul gormuyor.iste bu riski alip omur boyu mutlu yasamak mi?yoksa uzul bu risk alinmaz mi dersin

Yarin mehmet hocaya sonkez gidicem arkadaslar son yardiminiz zaten bu is saglikli biri icin imkansiz mi?olum haric bu doktorlar salliyor mu yani 10 cm 5ayda bitiririz diyor uzamasini sonrasi kolay dedi hoca.bilmyorum ya omur boyu sizi cekicem yada dedigi gibi bi kac ay.tabi yalan soylemiyrlarsa

Üst Alt