Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Murat faydası çok olur kullandığın vitaminin, ilacın hocayada sor bi istersen keçi yoğurdu yemeğe başladım çok lezzetli :cool: Haftaya cuma hastanede olacağım Murat kontrol falan sen çıktın sanırım

Hiç bir fikrim yok iki bacakla yürümem basamıyorsan üstüne imkansız gibi birsey iki bacaktan ilk sen oluyorsun aynı anda bide Moonlike olacak

emre ben de arada bir kontrole gidiyorum. keçi yoğurdunu nerde satılıyor. markette var mı. perşembe yani bugün gel dedi konuşalım, bu ameliyatı çok olan vrda paylaşmıyorlar

Murat marketlere sorman lazım bizim bu civarda keçi çok yakınlarımdan aldım sütü annemde yoğurt yapıyo ;) bugun gelmem imkansız haftaya cuma geleceğim

Selam arkadaslar ben hep erteliyorum korkudan ama cok ustiyorum narkoz ve emboliden olumden korkuyorum ayilsam umrumda degil agri doktor. Dedi epidural takicam agrisin.sakat kalmak herkesin korkusu.ikincisi iki cihazla arkadaslar disardan olanlarda az basarak yurumeye izin var icerden olanlarda yok.onlar bozuluyor basarsaniz.murat ayak morarmasi nneymis sordun mu? Ddoktora.cok cesursunuz ben yapsam butun hayatim degisecek ama komplikasyon dolu narkozla emboliyi gectim.ekime aldim dusuniyorum.herkese selam.

Moonlike sen olma kardeşim bu ameliyatı olmayacaksa bile kesin bişeyler olur sana....ciddiyim bu dediğimde olma AYAK MORARMASI NORMAL NORMAL NORMAL BENİMDE OLMUŞTU HERKESİN OLUR BASMAYA BASMAYA dalga geçiyorsun sanki olmaya niyetin yok böyle oldumuda kızıyorum geriye dönük bak bi sana yardımcı olan kişilere

ya arkadaşlar bu İŞİN ÇİVİSİ ARTIK ÇIKTI DERLER YA o durumdayım kafayı yiyecem benim işte bir sır var sanki. BUGÜN FİLME BAKTI HOCA DEDİ SENİN BİR ÇİVİ YERİNDEN ÇIKTI UZAMA OLMUYOR ONDAN VE AKINTI DA ONDAN OLUYOR. sen dedi düştünmü yok dedim ama anlamıyorum bu çivi o kadar kolay mı çıkıyor. 2 küsür cm filan uzadın dedi. haftaya gel çiviyi yerine çakalım. ne çakıyorsun dedim içimden tahtaya çivi mi yine ameliyet ha öylemi. bugün hocanın yanında çalışan bekirle dertleştik dedim bu ne iş ya 3 ay olacek geleli 2 cm anc a uzadık bu ihmaller nedir, 3,5 ayda 10 cm uzama reklama bak. palavra. artık sabrım kalmadı. hocaya odada pek bişidemedim. baştan beri mahvettiler beni. vazgeçeceğim. öbür bacağımı onlara teslim etmem doktorlarada güvenim yok artık diğer bacakta ne kadar sıkıntı çekeceğimi düşünmek bile istemiyorum... doktorlar anan baban değil seni düşünmezler.daha da küfürlü yazacam ama edebim müsade etmiyor. yuh artık diyorum ,bir bacağım 2,3 cm kısa olsa bile olmam

1.çalışmayan sistemi ayağıma takıyorlar.
2. aradan 40 -50 gün geçiyor anlamıyor sistemin çalıştığını
3. sistemin çalışmadığını anlamıyor , alıcıyı değiştiriyor.
4.sonra fiksatör takıyor onunda çivisi çıkmış.

moonlike durumum bu bana kalırsa ameliyat olma

selam murat arkadas sen gel istanbul a ben,m doktora gorun ben seni misafir ederim tek yasıyorum ailemde yakın hatta biz sana gelecektik babamla ben korkudan olamıyorum diye seni gorurduk moral cokmedim benim cunku sende baska bir olay var ihmal bencebu kadar uzayan nasıl uzuyor. belki ikisini taksalar olurdu.ne dersin?

zaten uykum falanyok ameliyatı 3 ekim e alımbide su olanlara bak.arkadaslar ne yapalım....

demekki benim sevgili doktorumun dedigi dalga suda denize acılıcaz bu alahtan bacak gitmiyor bu işte ama cok ama cok korktum ne diyorsunuz arkadaslar.

istanbul çok para istiyor o kadar param yok.burdan paramın bir kısmını da veriyor.nefret ettim ulan bunlardan ne konuşuyorlar adamı ne de konuşturuyorlar. hasan hocadan soğudum en hafif ifadeyle. ama parası az. bir gidiyorsun kapıda 2,3 saat bekle. sevmedim bu 9 eylülü. hiçbir yere gidemem, bu halde boyum yeter bana bir ayağım 2,3 cm uzun kalacak ama onun da uzadığına inammıyorum karşılatırdığımda yine aynı ama olsun. burad az para verdiğin içim az ilgileniyorllar arasını bilmem oraya göre az tabi

Abi zaten 162 iyi ya keske olsam ben 156yim kizlar genelde 160civari ben ne yapicam abi murat cidden benim doktor oyle birakmiyor sikar hem ozel hastane hem 60000pansuman fizik tedavici dahil.abi ne yapiyim cok cekiyorum herkesten kisayim ya 30yildir boyle kiskaniyorum insanlari tipimde cok duzgun boyle kaldik abi benim cikarim yok gibi 1000kisilik genel mudurlukteyim dusun halimi en kisayim herkese soruyorum ne yapiyim.emre korktugum buydu iste.sen bana kizdin ama.ya allah saglikta versin herkese ama anormal birseyde vermesin degisik olmak cok kotu birsey arkadaslar gercekten cok kotu.

Murat çokkkkk üzüldüm valla hayyy lanet olsun böyle işin neden sorun çıktı anlamadım ne diyeceğimi şaşırım ya bende bi sorun olmadı anlamadım gitti sansta çok önemli tabikide Moonlike ben sana kızmadım estafurullah sadece herkezden bişeyler duyupta yok ben ölcem ameliyat masasında kalırım sakat kalırım diye cümleler kuruyorsun belki senin sansın yaver gidecek 1 senede ayağa kalkacaksın yaşamayan bilemez su lafınada çok takıldım bi kızlar diye takmışsın gidiyosun seni beğenen böyle beğensin kardeşim boyunundaaa..................benim tek bacak 8 cm kısaydı kız arkadaşımla 6 7 senedir beraberdim böyle, ne kadar zor bişey biliyormusun beraber yürürken topallarsın insanların sana bakması cabası bak iyi oku bunu hiç unutmuyorum yolda yürüyoruz yanımdan gecen bi genç söyle dedi wayy be kıza bak erkeğe bak bu laf ne kadar acı biliyormusun bırakacan kız takıntısını olacaksan kendin için olacan ameliyatını kızının bilem neyini taaa

Murat kardeşimede çok üzüldüm :( :( bi bacak 3 cm kısada olmazki napacaksın murat

murat çok geçmiş olsun ya. yani binde bir olur belki o da gelmiş seni bulmuş. doktorunda her hafta takip etmesi gerekiyodu ama biz ilk 1-1,5 ay her hafta film çektirdik. sonra 2 haftada bire düştü sonra ayda bire. doktorun ihmalkarlık yapmış gerçekten o konuda ki bence senin gibi bir hastaya daha özen göstermesi gerekiyodu kendi ihmalkarlığı yüzünden cihaz takıldı sana. nam salmış falan diyoruzda bazılarıda ben herşeyi çok biliyorum havasında olunca böyle oluyo. para verdiğinde tabiki daha fazla ilgilenmek zorunda deli gibi para ödüyosun.

ayrıca emreye katılıyorum moonlike kendi kendine bunalım yapıp insanları da geriyosun. ben doktorun olsam seni ameliyat etmem açık ve net parasıysa kalsın paran derim. ve beşmde 6 cm kısalık ve eğriliğim vardı yıllarda ne diz üstünde bi etek ne de dar pantolon giydim. sevgilimin koluna bile girmedim hiç o bana bunla ilgili en ufak bir şey ne söyledi ne de belli etti Allahı var şimdi. 4 yıl bana hiçbişey söylemedi ama ben kendim çok taktım kafama. istediğimi giyemem, alamam, kimsenin koluna giremem arkadaşlarımın da. sonuç ne söyliyim bacağımda hele de diz civarında ciddi izlerim var. takıyo muyum? hayır. dar pantolon da giyiyorum, kısa eteklerde :cool: kimse de bişe demiyo. onca yılın acısını çıkartıyorum şimdi :eek:

sene 98 ege ünüversitesinde oldum 4cm uzatıldı benimki doç.dr akın kapubağlı yapmıştı amaliyatımı bende herşey yolunda gittdiğer arkadaşların ki gibi bir sorun yaşamadım ama sabır isteyen bi süreç ve çok iyi dezenfekte gerekiyo odemir çubukların giriş yerlerini pansumanını çok dikkatli yapmak lazım ki enfeksiyon kapmasın gerçi oda ciddi bir sorun değil sadece biraz acıma yapıyo mikrop kapınca benim şuanda kısalık giderildi ve buna bağlı olarakta aksaklamam daha az ben tavsiye ederim arkadaşım ama doktorunu iyi seç bence önemli olan bu

7cm 8cm yeter bana cok az ya yok mu yolu icerden mi yapsam daha siser agrir hareket daha iyi olur ne bilim 10cm falan gectim artik.arkadaslar kisa net sunu diyim ayniyiz eski karim icinde nerden buldun kaybetme sakin bulamazsin dediler.anladiniz mi ikinci sinif muameleyi ve 156.cm. cok kotu yaaa lutfen 8cm olmaz mi ya.bu ameliyat girisi ve sonrasi olduruyor bloke ediyor beni

sağolun arkadaşlar ben mi kendime dikkat etmiyorm, hocamı dikkatsiz anlamdım. emre kaynama olmamış zaten 1 cm belki 2,küsür santim uzama fikatör geri dödürülererk bacak eşitlenir. ama bacağımı karşılaştırdığımda yanyana aynı gözüküyor. bir de akıntı devam ediyor günde 3 kere bezi ıslatıyor. ilaç kullansammı. çivi çıktı ondandır dedi hoca.

Moonlike ben Mehmet Kocaoğlu olsam ve senin yazılarını bu sitede olsam değil 60 bin 6 milyon versen yapmam . Abi sen en ufak bir sıkıntı olsa ölecemmi , böylemi kalacam ya bu işler stressiz vucut ister negatif enerji sağlıklı adamı hasta yapar sen ameliyat dönemine sonsuz bir negatiflikle başlıycaksın. Ben biliyorum şimdi gene yazacağın " Ama 8 cm yeter bana başka bişey istemiyorum da ya 8cm e giderken sakat kalırsam hiç masadan kalkamassam of ya çok kötü arkadaşlar napıcam ben " ya rahatlat arkadaş bu devirde kaç milyonda bir ameliyatta ölüm oluyor bir araştır yaw. Embosilimidir nedir yaw ben bir dünya doktorla görüştüm adını senden duydum hiç biri bu riski risk olarak bile görmüyor kan sulandırıcı iğne yapıyorlar sorun kalmıyor . Ama bak tekrar düşün piskolojini düzelt tam sağlıklı düşünce ile yap bu işi zor bir döneme böyle girme .Allah yardımcın olsun en zoru karar vermektir biz kapattık gözümüzü ya Allah dedik girdik ama iyi olucaz bitecek bu ağrılar diye motive ettik kendimizi. Senin için gerçekten endişeleniyorum bu şekilde olmaz . Önce inanacaksın inanmadan hiç bişey olmaz

Sagol evet karasizlik berbat hayatim degisecek inaniyorum herkes kendini bilir ferahlicam rahatlicam disari cikicam bi 165 ulassam o zaman kisa deselerde tibben normal zaten turklerde cok ii tatli. Kisa ama allahim o hastane ortami simdi hocaya gidicem gene konusucam.icerden 8ck e raziyim ve local isticem bide kac saat iki bacak acaba?surer bakalim ?

Valla çok gerildim ya bizim tek bacak kısaydı neler çektik melike sende söylüyorsun bende aynılarını yasadım gerçekten çok zor bişey boy kısalığı nedirki ben doktor olsam bende etmem moonlikeye ameliyat insanı meslekten soğutur :cool:

Murat kardeşim sansın yokmuş gerçekten tedavii yarım bırakma derim ben diğer bacağından olmasan bile eşitlesin bacakları bu emboli dediğiniz ne Allah aşkına doktorlar hiç öle bişey sölemedi bana sadece kan sulandırıcı verdiler anlamıyorum bu ameliyattan kimse ölmez ama uzun ve mesaketli olduğu için sabır lazım bide en önemlisi ŞANS faktörü Mooonlike içeriden 2 bacak aynı anda olursan benimki 6 saat sürüdüğüne göre seninkide 10 saat kesin ;)

Boy kisaligi nedirki mi?sen eski halinde emre istedigine asik oluyormuydun olabilebiliyormuydun? Sen sansinin sifir oldugunu hep biliyormuydun?herkesin kulaginin altinda olmak ve koca bankada bir akondroplazi hastasindan sonra en uzun sensin?digerletinin hayatlarini seyretmek nasil bir duygu bilirmisin??bunlari 165 ve alti erkekler ustu yalan okadar ameliyati iptal edicem omur boyu huzunlu ve yanliz takilicam ayrica 6 saat cok feldi ben duydum benim 4 saatmis ama fiksatorlu arkadaslar.yapacak bisey yok sustum.normal olanlar dua etsin allahina tesekkur etsin .allahta beni kahretsin artikkkk hoscakalin

Emboli yag embolisi kemigi oyduklari icin emre unuttum soylemeyi.ve olursun narkoz yuzde bir risktir

Bir aktaba dun devlet hastanesinde diz kapagi protenizi takip eden saatlerde aydiktan sonra öldü super haber dimi

sadece boyun kısa başka sıkıntın yok kafana çok takıyosun sen ameliyat içinde bu kadar korku içinde olamazsın sana söylüyeyim ben 9 ameliyat geçirdim hepsindede narkoz aldım son ameliyatımda hoca narkozmu verelim yoksa uyuşturalımmı dediler ben gene narkoz dedim hiç bişeyde olmadım kendi kendine hastalık yapıyon bırak oluruna herşeyi sana bişey diyeyimmi kardeşin gibi mademse çok istiyosun gidip yarın olacaksın korkaklık seninkisi alınma bu sözlerime

muratkardeş çok geçmiş olsun kardeşim çok üzüldüm yazdıklarını kuyunca çok kötü oldum kendim yaşamış gibi oldum adeta ne umutlarla gidiyorsun ameliyat oluyorsun çıkan şu sorunlara bak şimdi haklı olarak moralin de psikolojinde bozulur hele bu dönem çok hassas olduğun bir süreç endişeler, kızgınlıklar,isyanlar ama yinede sen kesme ümidini şansızlıklar yaşamışsın evet düzelir inşallah. söylediklerinde çok haklısın çok başarılı diye gittiğin dr.la bu sorunları yaşamak insanı son derece üzer ben de bir süre önce büyük ümitlerle gitmiştim hasan havıtçioğlu na randevu alıp gitmemize rağmen saatlerce kapısında bekletiyor insanları oysa bizle adam gibi rahat rahat muayenemizi olmak için oraya muayene ücretini veriyoruz bir sürü hastayı aynı gün çağırmak zorunda mı evet yapıyor çünkü her hasta para demek onlar için insanları bu kadar maadur etmesi umursamaması birinci hayal kırıklığım olmuştu ona kaşı sonrakilerde zaten önceden yazdığım mesajlarımda yer alıyor ön muayenenede yalnış tespitte bulunması vs.vs. sizleri vede onun yanında ameliyatını olup ondan son derece memnun olan arkadaşları burada huzursuz etmek istemem onların şansları yolunda gitmiştir memnundurlar ama dediğim gibi bu dr.un bende bıraktığı izlenim bu işi tamamen ticarete dönüştürmüş olduğu insanları sağlığına kavuşturmak değil onun için temel unsur, öncelik sadece para düşünsenize daha önce aynı ameliyatı yaptığı hastadan 5- 6 bin tl alımış benden 15 bin istedi ayrıcada detaylı bilgi vermedi zaman ayırmadı bu tür durumlarda çok daha özen bekler hastalar çünkü özel bakılmak için oradalar ama görünen o ki ona giden insanarın sayısı arrtıkça o kendini çok önemsemeye ücreti artırmaya başlamış. ben hala gidebileceğim net bir dr.adını bulmuş değilim ne yazık ki önümüzdeki haftadan sonra ankaraya bir kaç dr la durumu yüz yüze görüşmeye gideceğim başka türlüsü olmuyor oturup dr.larla yüz yüze konuşmak gerek birde izmit te melike nin ameliya olduğu dr a gitmeyi düşünüyorum onuda merak ediyorum bunlardan birini tercih edeceğim artık inşallah denk gelirim iyi bir dr.a bu sıkıntılar biran önce biter allah herkese şifalar versin tekrar çok geçmiş olsun inşallah kısa zmanda düzelirsin kardeşim kendini üzme sen

narkozu her bünye kaldırmaz arkadaşım açık ve net. millet bademcik ameliyatı olup vefat edio bi yerde yetiyo vadesi. Büyüklerin bi lafı var vakti geldiyse eğer bir şekilde sonlanır hayat evde oturukende olur, ameliyat sırasında da. Bazı şeyler kader kısmet Allah'a sığındıkda girdik bizde. Kimse sağlam çıkıcağımızn garantisini vermedi yani. Ki madem o kadar sorun senin için olucaksın bu kadar basit. Millet para bulup olamıyo sen onu ayarlamışsın durup durup problem çıkartıyosun ya. yürüye yürüye gittiğim hastaneden sedyeyle çıktım ben arkadaşım yata yata millet kilo alır ben 52 kiloyla girdiğim ameliyata bikaç ay sonra 46-47 ye düştüm. aman kilo alırsam diye değil stresden sıkıntıdan. Ağlaya ağlaya egzersiz yaptım öyle böyle değil canım yana yana ki kemik acısı hiçbişeye benzemez derler zorladıkça zorlamaya devam ettim kendimi. Ameliyatdan önce acı eşiğim 2 ise ameliyatlardan sonra 7-8 oldu kaç kere yeter artık dedim kaç kere bacağım böyle kalırsa kalsın çalışmıcam dedim ve ben bunları 19-20 yaşında çektim. şimdi gene olsa gene olurmuydun diye sorsalar cevabımı da hiç düşünmeden verirdim EVET diye. Bu işte cefa çekmeden sefa süremezsin açık ve net. O yüzden artık emboli narkoz diyip diyip durma boşuna başkalarınıda korkutma yok yere.

Psikolog bile ol dedi haklisiniz 15yildir gecmiyor iste iste bilmiyorum uyku yok bisey yok hayatimi geri alicam doktor iyi gibi sikayet yok pahali sadece ama 3 sey saydi narkoz emboli iltihap.yok mu bunun denemesi ya local teklif edicem ama cift taraf birde 6saat tek bacak imkansiz benimkinde dis foksator ama icerde civi. Var.butun hayatimi kapaticam bu isi yapamazsam.aslada kendimi affetmicem

Son kararim boyle kalip hep kendime acimak olum riski bence yuksek saglikli. Bir insan icin he bnim beyin gitti kendimide asla affetmem cok guzwl bi hayat kacti gitti elimden bu kadar iste.hikayenin sonu....

Yakında 3. ameliyatımı olacağım gene ondada narkoz isteyeceğim vademiz geldiyse kalırız orada hiç korkum yok şu an gel deseler koştura koştura giderim yani demek istediğim yok emboli yok baska bilmem ne bunları düşünürsek ohoooo ;) Melike senin çektiğin acıları yıllar önce ben yaşadım anlatsam varya kitap olur yeminle o fizik tedaviler falan çok kötü fizik doktoru yüz üstü yatırıyor seni bacağını kıvırıyor ağzımdaki dişler kırılmıştı yatağa ısıra ısıra :( çok zor günler geçirdim 8 yaşımdan beri şu anda 27 yaşındayım sonuna geldik artık Şükür halimize Umudum25 evet herkesin sansı malesef aynı olmuyor ben çok memluum sizler değilsiniz keşke benim gibi olsa herkez seninlede görüşemiyoruz artık unuttun bizi :cool:

moonlike , önemli plan işlevsellik ,düşünceler,faaliyetler veya engüzel insan ; insanlara en çok faydalı olandır. boy uzatan ayakkabılar var onlardan giy belki kendini iyi hissedersin artık Allahın izniyle cennete gidilse orada her isteğin yerine getiriliyor, al sana istediğin kadar boy sana :) “Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Lakin kalplerinize ve amellerinize bakar.” hadis onun için Allahın iltifat etmediğine kulun iltifat etmesi zavallılıktır. yani o dalga geçenin zavallığıdır. elinden geleni yap ama olmuyorsa ümitsiz olma her zaman kendinden aşağısına bak ve çok şükret.

emre2535 sen nerde oldun ameliyatını bide hangi doktor yaptı..daha önce yazmışsındır kesin ama eski yorumlara baktım göremedim..tekrar soylermisin

Mrb Zeynep Benim doktorum Hasan havıtçıoğlu İzmirde ben çok memlun kaldım Murat arkadaşımızda yeni oldu sayılır ameliyatını ben ocakta olmuştum istersen ondanda bilgi al onun bazı üzücü sorunları olmuş o yüzden

muratkardeş;
Murat tebrik ediyorum seni bende bundan bahsediyorum Kendinden aşağısına bak Şükret diye ama moonlike isyan ediyor anlamış değilim.... bi yöndende onada hak veriyorum ama bu her şeyin sonu deil

Arkadaslar haklisiniz ama 2.sinif muamele goriyorum. Bu gercek ama benim degil onlarin ayibi.ama onlar cok heryerde ve kazaniyorlalr.asik olamiyorsun rahat alisveris yapamiyorum ne giysen ayni.bakin bi sinirin alti olmalk kotu ve once olcup sonra asik olmaliyim ki ben yakisikli bir adamim psikologda terslik burda dedi tramvalar yasiyorsunuz dedi durmadan.insalnlar iltifat edecekken bititriyorlar cok uakisiklisin alma cok kisasin evet tam 156yim ve herkesten kisayim.yanlizimda dolalyisyla bu hayattan nefret ediyorum.kendimdende cunku bu isi yapamiyorum 10cm ile depgisecek biliyorum .bir bayan varmis suan 3ay olmus mehmet hocanin gayet iyi cift tarafli.bilmiyorum muratin olaylar beni mahvetti.niye bu. Kadar zor bu hayat

Capa hastanesinin bastirdigi kitap var orda diyorki boy kompleksi ciddi ve kabul edilebilir bir hastaliktir.kisilerde hayatini cok kotu etkileyecek nevroza neden olabilir o yuzden kozmetik olarak kabul edilen hastalarimizi uzatiyoruz 1992den beri.5 yada 7 cm bu kisilerde asiri bir rahatlamaya neden oluyor.simdi ben artik hergun agliyorum cikmazdayim mutsuum ve bana biri cidden 7 8 10 fark etmez verse hayatim degisir.siz bu isi yapmis cesur arkadaslarsiniz omurum boyunca bunu takmak mi ameliyat mi hep huzunluyum psikologda somut soru. Amelyat iyi bir care olabilir ama risklerini bilmiyorum dedi.

Monlikee hiç hastanlerde ameliyat sıralarını gördün mü yada kaç hastanın ameliyat olduğunu vızır vızır arkadaş . Narkozda ölüm netten bak günümüzde 0,00006 ya düşmüş. Kaldıki senin hocan Önemli bir adam hastanesi önemli bir hastane seni ameliyattan önce kontrol edecekler eğer sorun varsa zaten yapmazlar , üstelik illa narkoz alacaksın diye bişey yok lokal olursun. Durum gayet ciddi , seni anlıyorum .

Üst Alt