Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

arkadaşlar selam bugun doktora gittim asistanları vardı. . uzama olduğu için normaldir dediler. benim sadece tek çivi dibinde akıntı oluyor. antibiyotiktde 1 haftadan beri kutu bittiği için kullnmadım . hoca kullnmasan da olur dedi. akıntı olunca ortopedi servisine gittim. antibiyotik istedim. aguantan mı ne onu yazdı. kimseyi bulamıyorsun hastanede arefe olduğu için. hasan hoca yok tatilde zaten. telefonunu da vermiyorlar görüşelim. ayağımda şişlik var ama ağrı yok şimdilik. çivi dibini gazlı bazle temizliyor sarıyorum 5 ,6 saat geçmeden hafiften akıntı oluyor. ve sargı bezini ıslatıyor. şimdi antibiyotik kullanmaya başladım acaba akıntıyı keser mi.

mrb arkadaşlar epeydir foruma katılmıyorum ama sizin yazdıklarınızı takip ediyorum.uzun acılı ve sancılı bir dönemin sonlarına doğru geliyorum.sol bacağımda 7 cm kısalık vardı hasan haoca içerden mekanik uzatma tekniği uyguladı çok zorlu bi süreçti makinanın çalışmadığı dönemler oldu ama acılara dayanarak daha sert çevirmelerle makineyi ağustos başında sonlandırdık bacaklarım eşitlendi sabah uyanınca onları aynı boyda görmek bile her şeye değer şimdi bol sütlü yoğurtlu kısacası calcium ve fosforlu yiyeceklerle geçiyor günlerim evdeyim henüz basmıyorum 16/09/2011 kontrolüm var bakalım hoca ne diyecek.mersin gibi sıcak bir yerde 7 cm lik altlıklar ve ayağımda botlarla 13 yıl geçirince şu 4 aylık acı değermi derseniz değer ilk iş kendime spor ayakkabı ve sandelet aldım kızımla koşamadım ama 1 yaşında oğlum var onunla koşabileceğimi düşünmek bile tüm acılara değer.tüm ameliyat olan ve olacak arkadaşlara allah şifa ve sabır versin.moonlike kardeşim mesajlarını sürekli okuyorum kelimelerinde tedirginliğini psikolojik sendromlarını hissedebiliyorum seni anlayabiliyorumda çok zor durumdasın daha doğrusu sen kendini o hale sokmuşsun.dün akşam bir belgesel izledim konusu düşünebilen hissedebilen robotlar hk.sonuç şu anki milenyumteknoloji dünyayı avucuna toplayan teknoloji ürünler bilgisayarlar bile en az düşünen bir böcek kadar bile düşünemiyor dolayısıyla bu robot olayı belki yüzlerce yıl sonra anlatmamın sebebi insanın yaptığı ve yapacağı sınırlı ve haddi kadar eğer ameliyat olursan en iyisi bile olsa hiç bir zaman allahın verdiği gibi olmayacak bacağın bence çoğunu kendin büyütüyorsun kimin ne dediği önemli deği senin nasıl bir insan olduğun önemli dürüst namuslu bir hayat yaşa inançlı unutma ainstayn ın boyu kimseyi ilgilendirmiyor ama buluşları insanlığı kökünde etkiliyor kendinle barışık ol sevdiklerine ve allahına sımsıkı sarıl o paracı itleride boş ver onlar amaeliyattan alacakları kısımla ve iyi geçerse seni tez kobayı olarak kullanmayı düşünür iyi yada kötü durumda sen hep kendinle başbaşa olacaksın.benden kardeş tavsiyesi vargit işine gücüne bak.kendinize iyi bakın

valla moonlike sana bişey dememeye karar verdim ben. bu kadar korkuyla Allah yardımcın olsun diyorum o kadar.
muratkardes, agumentin antibiyotik zaten onu kullandığında etki eder baya. Akıntının olması normal sonuçda sen hareket ettikçe derinde demirde aşağı yukarı oynuyo sonuçta. cihazı yeni taktırdın bacağının şiş olması çok normal. hareket ettikçe iner. yatak hareketi verdi mi sana fizyoterapist? onlar çok işe yarıyo şişliğin inmsinde. uzandığın yerde yapıyosun zorluğu yok ama ödemini alıyo. birde sana tavsiyem pansumanını yaparken haftada bir demirlerini oksijenli suyla temizle sakın derine değdirme sadece demirlerini. Demirler devamlı batikon olduğundan onlarından temizlenmesi gerekiyomuş ve birşey daha aldığın gazlı bezlerin 5 li paketlerde olan bezler olmasına özen göster mikrop kapmaması açısından çok daha iyi :)

moonlike;

çok sönük bir hayatım var diyorsun. merak ediyorum canlı capcanlı bir hayatı neye bağlıyorsun. ayrıca uzun boylu olunca insanın canlı bir hayat garantisi olacağını nereden biliyorsun. herkesin kendine göre dertleri var. beklentilerini yüksek tutma. beklentilerin ne kadar yüksek olursa o kadar hayal kırıklığına uğrarsın. 'kesin zarar görme' meselesine gelince. ameliyat olursan kesin zarar görürsün demedim ben. ama hiç bir şeyin garantisi yok. boyumu uzatayım derken sağlığından olabilirsin dedim. bu bir ihtimal cümlesi. hiçbir zaman kesinlik arz etmez..

Selam ceycey sonuk derken inan kotu birsey paran var arkadaslarinla ayni duzeydesin onlar giyinirken gezerken bakiyorsun sana cok sig bir algi gelmesin ama 165olsam agzimi acmazdim ama erkek gibi bile durmuyorsun 155komik derecede kisa demek istedigim omur boyu bunu kafa takacam calismak para kazanmak istemiyorum tatilde gir facebook a birde bana bak tio olarak anlarsin biraz derdimi herkes iyi gorunmek ister o zaman sacina jole bile surme mesela.yani bu isten uzatilarak yirtma olyimmi sordum.baasari yuksekse omur biyu uzulmekten iyidirmrlike bile sıkıldı cok korkagum gercektennnn

moonlike ameliyatı kafana takam okadar bu işi hocalar onlarca kişiye yapıyor ve bu ameliyatta sorun çıkan yok gibi. ama uzun ve sabır gerektiren süreç. ağrılı bir süreç değil unutma. sen sadece normal orta boylu olayım düşüncesindesin. ben ayrıca şöyle de düşünüyorum bir ayağım iyişeşecek, ondan sonr adiğer ayağımı yapmayı düşünüyorum.çünkü iki bacağın birden olursa tekerlekli sandalye ile yürütüleceksin. benim biliyorsun devamlı yürütecek kimse yok ondan tabi hoca kabul ederse. sen de bu kadar çok kafana takma olacaksan ol. bana sorarsan ol.

Abi sen okadar olaydan sonra ol diyorsan olacam cidden 24saat takiyorum.tekerlekli sandalye teleffuz etmediler cunku yurumek daha iyiymis.sen ogun iltihap diyince nerden girdik bu ise diyince hastanelik oldum bu ameliyati silince bitiyorum.bilmiyorum o ayilinca felegin sasacak diyorlar.iki tane birden ama dedigim gibi benim hocanin.iki seans yaptiklari var 10cm yapip sonra bir 7cm daha ve bunlar bayan.evet allah yardim etsin agri olmamasi ilginc cidden..

moonlike;

ağrı olmadığını kim söyledi. ilk üç gün ağrı adamı resmen bağırtıyor. sonrasında ise ağrı sızı otuz gün sürüyor. ama otuz gün sonra pimlerin eti ısırması olmasa orda olduğunu bile unutursun. bende böyle oldu en azından

agumentin güçlü bi antibiyotik zaten. doktor bana vermişti çıktığımda sonrasında akıntı olunca gene vermişti 1 kutu anlaşılan benimkiler baştan almış önlemini herşeyin :) ameliyatdan sonrada 20 tane kan sulandırıcı vurulmuştum nedenini çözemesem de :)

agumentin güçlü bi antibiyotik zaten. doktor bana vermişti çıktığımda sonrasında akıntı olunca gene vermişti 1 kutu anlaşılan benimkiler baştan almış önlemini herşeyin :) ameliyatdan sonrada 20 tane kan sulandırıcı vurulmuştum nedenini çözemesem de :)
ameliyattan sonra bana da antibiyotik verildi. hatta iki kutuydu. her birisini günde iki kere tok karnına kullanıyordum. yaklaşık olarak 3 bin dört bin miligrama tekabül ediyordu. kan sulandırıcı ise emboli riskine karşı tedbiren vurulmuş. onları vurup kanını sulandırmasalardı benim gibi emboli olup 15 - 20 gün hastane köşelrinde sürünebilirdin o ameliyatlı halinle. emboli hareketsizlikten oluyor. ameliyat nedeniyle belli bir süre hareketsiz kalacağın için emboliye yakalanma riski var tüm bacak ameliyatlarında... ama günümüzde artık bilgisayar teknolojisi ve internetin yaygınlaşmasıyla sağlıklı insanlarında ölümüne sebep olabiliyor. Geçenlerde 12 saat bilgisayarda oyun oynayıp hareketsiz kalan bir Amerikalı genç emboliden hayatını kaybetti. hemde ben emboli olduğum şu günlerde. Emboli olup ardından böyle bir ölüm haberi almak nasıl bir psikolojhiye sürükler varın siz düşünün. halime şükrettim açıkçası..

bu arada emboli kanın akciğere pıhtı atması. ciğere bıçak saplanmıi gibi ağrı yapar insanın nefesini keser... eğer ana arter bir damara pıhtı atmış ise Allah muhaffaza felce hatta ölüme sebebiyet verebilir. ciddi bir risktir...

ben bunu olurken işkence gibi geliyodu fena yakıyodu çünkü iğneler :eek: araştırıp da gittik o doktora iyiki de gitmişiz hastayla ilgilenmesi de çok çok iyi :)
ilk 3 gün benimde kabusum olmuştu 3 gün yattım zaten hastanede.hatta narkoz etkisi geçince ağrı kesici istemiştim ama bana mısın dememişti ameliyat esnasında verilen ağır bi ağrı kesici varmış ameliyathaneden onu getirtmişti doktorum ben duramayınca :D 3. gün ayağa kalkmaya çalışmıştım ben hemşire yardımıyla ama ilk acı deneyimimi o zaman yaşamıştım. Çığlık atmamak için nasıl tuttum nasıl yatağa geri yattım hatırlamıyorum. 4. gün sedyeyle gitmiştim eve eve gidince de 4 kişinin yardımıyla ayağa kalkıp 5 metre yürüyebilmiştim o da çok inat etmiştim de o sayede tabi 2 dakkamı alıcak mesafeyi abartısız 40 dakikada gidip gelmiştim ama kalkabilmiştim sonuçda :D

melikeee;

işte bu yürümekteki ısrarların ve doktorunun kan sulandırıcı iğne tedbiri seni emboliden korumuş. bense ilk 20- 30 gün tuvalet dışında hiç kalkmadım. sürekli yattım. embolidense hiç haberim yoktu. bir sabah akciğerime saplanan ağrıyla uyandım. direk acile. film tahlil derken sabah gittiğim hastane akşama doğru dörtte teşisi koyabildi. oda tahminen. emboli olmuşsun üniversite hastanesine git dediler. sonra emboli değil galiba biz burda bakalım dediler yatırdılar. bir sürü serum iğne. tabi emboli olabilirdiye birde kansulandırıcı yaptılar. 6 gn yattım çıktım. tabi kan sulandırıcıyı kestiler. ikinci gün yeniden başladı ağrı ve nefes sıkıntısı. bu kez üniversite hastanesine gittik. orda az kalsın yoğun bakıma alıyorlardı. ancak sonra anlaşıldı embolinin ana arterde olmadığı. öyle oluncada iğne verip beşinci gün çıkardılar. bu iğneleride her gün vuracaksın dediler. İstanbul'a dönünce Marmara Üniversitesine gittim. Ordaki Prof'ta günde iki ye çıkardı. iki kere acı çekmemem içinde yüksek miligramlısını verdi. şimdi her gün bir tane vurulmaya devam ediyorum 6 ay devam edecekmişim. taki bacak iyileşip kaslar çalışana ve kanı sağlıklı bir şekilde yukarıya pompalıyana kadar.

bende tuvalete gitmek için kalkmıştım zaten dolanabiliyim diye değil ki :) hatta ilk kalktığımda sürgü kullan bir iki gün demişlerdi de istemeyip zorlamıştım.Kalktığımda nası bi hale geldiysem annemler falan iyimisin diyip durdular sapsarı olmuş yüzüm :D bide o gün fizyoterapist geldiğinde çok sinirlenmiştim ona, bana senle çok işimiz var mızmızsın demişti. bacağımı kaldırmaya çalışınca bilekden tutup basmıştım çığlığı, ona inat evde çalışıcam dedim kalkıcam dediğimde de ona inat kalkarım ben diyip kalkmıştım. bide başından beri yatak hareketleri yaptım bacağı kaldır indir sağa sola falan birde dediğim gibi düz uzatabilmek için bastırmaya çalıştım herbirini 10 ar kereden başlayıp yapıyodum. tabi ben kaldırmıyodum başkaları kaldırıp indirdi bacağımı ben de zamanla kendim kaldırmaya çalıştım kaslarımın zorlandığını hissediyodum zaten. demek onlarda hem ödemi geçirmede hemde kan dolaşımında etkili olmuş.

sayın ceycey korkuttun bizi şu embolimeselesi. bende devamlı yatıyorum yemek ve wc dışı pek birşey yaptığım yok. seninde ayağında fiksatör mü var yoksa ilazarow mu. ben ilk 15 gün FİLAN kullandım sonra kullanmadım bu kan sulandırıcıyı. senin rahatsızlık neydi ceycey

Gene mi emboli ben onu unutmustum ya of evet gareket edersen sorun olmazmis oyle diyorlar

Yani bu ameliyat olumle dans resmen

muratkardeş;

benim sağ bacakta bilek eğriliği ve bacak kısalığı nedeniyle ilizarov takılı. tek ameliyatta takıldı ve hem bilek düzeltildi hem bacak uzatıldı. dört ayı tamaladım. bayramdan sonra röntge çekip durumu göreceğiz. sen ne zaman oldun amliyatı. anlaşılan bu emboli konusunda benim dokor dışında diğerleri hep tedbirli davranmış. bana kan sulandırıcı verilmedi. zaten emboliyede hareketsiz kaldığım ilk 20 gün içinde yakalandım. sen sen ol ağrısada egzersiz ve yürüyüşe önem ver. zaten 30 gün sornra rahatlıyacağın için yardım almadan kendin yapacaksın.

Benim doktor bastan riskler icinde saydi emboli diye narkoz bide iltihap.sizin tek bacak ben nasil hareker edicem doktor yurursun dedi bir ay sonra degneklerle iki bacak ayni anda yapacak benim anlayamadim.kesin emboli olabilir bende o Aman ama adamin 400e yakin kozmetik uzatmasi var arkadaslar.kafayi yemeSem bu ara hic yemem isten izin aldim 5den sonra gun almam lazim bu cesareti nasil gostericem allah bilir ya murat arkadasimiz ciddwn cesur biri bide aolemde yanimda benim ozel hastane ama ben hala tirsiyorum uyku yok.sifir zaten.

ben dün akşamdan sabaha kadar mide bulantısından uyuyamadım. gündüzde devam etti. ishal de oldum. üşüttüm herhalde. çok rahatsız oldum. şimdi mide bulantısı yok gibi .ama midem ,bağırsaklar sanki sindirim yapmıyor.karnım hep tok gibi. bol bol su içiyorm. bi de şu antibiyotik var augmentın çok etkili bir ilaç , onun etkisi de olabilir araştırdım. bu ilaç mide ve bağırsaklardaki sindirime zarar veriyor. ben ameliyatı ceycey bu ayın 10ağustos unda oldum. aslında ben içerden uzaktan kumanda ile oldum sisitem çalışmadı bir daha oldum anteni değiştirdi. yine çalışmadı . fiksatör taktı ilk ameliyat 22 haziranda. yani 1 ameliyat olacağıma 3 ameliyat oldum. moonlike ameliyat ne zaman

kan sulandırıcı zaten ameliyatdan sonra hemen vurmaya başlıyolar bende 15-20 tane yemiştim tadevi süresince kullanmaya gerek yok ki. illa yürümeniz gerekmiyo ki yattığınız yerden kaslarınızı çalıştıracak hareketler yaparsanızda etkili olur. yatak hareketlerine hemen başlıyosunuz zaten doktor söyler bunları.

muratkardeş;

yeni olmussun. geçmiş olsun tekrardan. Allah yardımcın olsun. Sindirim sisteminden bahsetmissin. Sen bahsedince aklıma geldi. Unutmuşum. O da bende sıkıntıya sebep olan bir diğer durum. Emboli teşisi konulduğu gün bağırsaklarımda gaz birikmesine bağlı şişlikte tespit edilmişti. Doktor karnıma elini bastırdığında avazım çıktığı kadar bağırmış doktorun elini itmiştim. Bu durum en çok narkozun etkisi. ama antibiyotiklerin de sindirim sistemini alt üst ettiğini bilmeyen yok. bulantı kusma ve ishal. bunlar antibiyotiğin etkisi. bırakınca geçer...

melikeee;

bir kere emboli olmuşsan gerek var. senin gibi tedbiren vurulmuyor bana. tedavi amaçlı vuruluyor. kan sulandırıcı iğne zamanla damardaki pıhtıyı yok ediyor. ayrıca bir kere pıhtı atmışsa bir kere daha atma riski çok yüksek. bizde olmadı diye hiç kimsede olmaz diye bir genelleme yapamyız dimi. sen 20 gün kullandın diye öbürüde 20 gün kullanıp bırakırsa bir daha emboli olmaz diye bir şey söyliyemeyiz. sonuçta bacak kaslarına tam anlamıyla hakim olamıyorsun sana takılan alet dolayısıyla ve geriliyor kaslar. yürümeye de gerek yok diyemessin çünkü doktorlar ne kadar çok yürür, üstüne basarsan o kadar çabuk iyileşirsin diyor. yürüyüş yapmak kemikleri kuvvetlendiriyor..

muhabbet baya koyulaşmış burada :cool: tek bastonla yürüyorum artık sadece destek oluyor bana bastonsuzda yürüyebiliyorum oleyyyyyyyyyyyyyyy

emre hadi gözün aydın. senin 7 cm miydi. ameliyatı ocakta mı olmuştun. yani 7 ayda değnekleri bıraktın öylemiydi. sağol ceycey şimdi iyiyim hamdolsun. antibiyotiği şimdilik içmiyorm.

Evet Murat 7 cmdi kısalık ocakta olmuştum ameliyatı deynekleri bıraktım sayılır artık normal yürüyebiliyom ama aksama var gene alışana kadar oluyormuş okudum yazıları Murat antibiyotiğin yanında vitamin alıyormuydun hap yani fazla antibiyotik ishal eder bağırsaklar kötü olur ben hep vitaminle beraber kullandım bi sorunum olmamıştı

Arkadaslar bi vaz geciyorum bi tekrar donuyorum bu kararsizlik beni mahvediyor kalpten gidicem.zaten gwcenlerde kalp carpintisindan hastanelik oldum ama tansiyon degil.sinir....stres normalde eylul ilk haftasi ama nasil yapicaz allam allam cok korkuyorum ama cokta takiyorum.

muhabbet baya koyulaşmış burada :cool: tek bastonla yürüyorum artık sadece destek oluyor bana bastonsuzda yürüyebiliyorum oleyyyyyyyyyyyyyyy
gözün aydın. senin bayağı varmış fark. bir santime bir ay hesabı doğru demkki. benimkide 4,5 cm uzatıldı. dördüncü aydayım ve iki hafta önce tek bastona geçtim. seninkine bakılırsa bende en geç bir aya işlem tamam. tekrar gözün aydın emre..

Kardesler bisey sorucam islem tamam dediginiz tamamen yuruyebiliyormusunuz. Dumduz.benim doktor 10-12cm 5 ayda tamam dedi disardan dizin ustu cubuk biciminde fiksator.tekrarliyorum mehmet kocaoglu yoksa beni kandiriyor mu yaptiktan sonra mi sayack.sonkez herkese soruyorum omur boyu ezik ve takintili olmak mi cunku inanin bu boyda ne cok guzel giyime gosterise ne diger erkekler gibi biraz cwkici duymaya imkan yok heryerde cuce olmasanizda 155 cok ama cok kisa yoksa bu ameliyat mi?en kortugum narkoz.ve emboli.doktorumun 169 u 179 yaptigi var cok karistim cok guzel olacam emre biliyor yakisiklilik cok iyi ama bilmiyorummmm cildiricam kararsizliktannnn

ceycey;

ben senin için demedim tedavi boyunca kullanılması gerekmez diye zaten. baştan önlem alınıp vurulanlar için dedim 7 ay sürse 7 ay kan sulandırıcı vermezler diye. kan sulandırıcı ilaçlarında ne kadar tehlikeli olduğu bilinen birşey. kaslar hareket ederse zaten kan dolaşımı da başlar yatak hareketleriyle de bunlar sağlanırsa başlarda başka risklere girmeye gerek yok diye düşünüyorum demeye çalıştığım bu.

emre;
ben psikolojik olarak valla uzun süre aksamayı atamamıştım umarım sende olmaz öyle bir durum :eek: eğer aklım bacağımda olmazsa aksamıyomuşum yoksa aksıyomuşum annem baya uğraştı bu konuda. halen yorulursam aksarım ara ara gerçi :cool:

selam arkadaslar ; benim kuzenımın bacagında 8cm kısalık vardı.
basarılı bir Ameliyat gecırdı her gun 1 milim bacagı uzadı ayda 1cme ulaştı...

emre ayağındaki çivileri çıkardınmı. çıkarmadınsa ne zaman çıkacak. birde şunu soracam benin bacak filmdede hoca söyledi 2. cm filan uzadı dedi, şimdi 3 cm e yaklaşmıştır. ama diğer bacağımla karşılatırdığımda sanki hiç uzamamış gibi duruyor. acaba içerden kemik uzuyor da et gerilmiyormu pek anlamadım. emre senin nasıl uzama olurken 7cm ulaştığın zaman et ,kas nasıl bir gelişim gösterdi gerilmesi nasıl oldu.

arzux: geçmiş olsun bu 8cm uzatma diz altımı yoksa diz üstümü odu.

Üst Alt