Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?
Murat gunaydin gercekten uzadimi super demek bastan taksalardi biterdi uzama nerdeyse.abi cok korluyorum sayili gun kaldi o hastane rezilligi her an olecem korkusu bitiriyor beni ayip degil.aglama bide carpiinti.krizi geliyor.narkozdan cikamicam birde ameliyat sirasindda emboli.riski.varmis.esas bu ameliyatta.bide benim iki kati kesin olucem ya ama baksaniza bur ayda 3cm hayatim biyunca 1cm hesaplamis biriyim.murat biraz gerilmesi gerek fizik tedavi yapmalisin benim doktorun asistani dediki fizik tedavi paran yoksa bu ise girme dedi ona ayri para oducem tabi istersen doktor gosteriyor sende yapabilursin.abi sunu nasil yendiniz ciktin bacak kocaman ben ne yaptin habire ilac kalkmak yok.bende iki tane olacak bide.her an olebilirim riski..
evet baştan taksalardı şimdi bitmiştibelki. ne ediyim kahredeyimmi.çare mi. sürprizler oluyor ameliyatlarda. yalnız bana hoca fizik tedavi hastanede bir kaç gün yapıyorla. taburcu olduğum zaman hoca bana fizik tedaviciye gerek var demedi. senin paranı alamk için söylemesinler. benim ayak bileğinin hemen üstünde gerimedenmidir ilk çivi dibinde ette katlanma artıyor uzattıkça. sende üzülme artık ama hesapladığın gibi herşey çıkmayabilir yani 10 cm hesalarsın 7 cm uzarsın. kaynama geç olur fiilan bunalr riskler bakarsın 1 sene tedavin sürer belkide fazla. ama ölücem diye kendini psikoljik olrak mahvediyorsun. ölüm Allahın emri. bu iş çok sabır ister bende daha başındayım.ben kimsye haber vermedim arıyorlar telefona cevap vermiyorm.ailem bilmiyor.ben onun sıkıntısı içindeyim.bayramda babmı bile aramadım .mesaj yollladım gittimi bilmem. şu fiksatör de bir ayağımdan çıksa. yalnız akıntı arada bir olyor. ilaç kullnmadım ondan mı.
Abi akinti olan biseymis yalniz melike dedi ama tabi doktora soyle istersen derin mikrop kapmasin.birde benim doktor para almak icin yapacak biri degil zaten aliyor bastan ama su var riske atmak istemiyor dedi benim var istersen yap dedi istersen kendin yap o ogretecek.birde sanirim o yirtila yirtila gidiyor deri iste o cok pis aciyor galiba.ama iyice asil yap fizik tedavini bence.bi sertlik olursa cok aciyormus.abi sendeki terslik tek tek onu cozemedim dunyanin heryerinde iki tarafli yapiyorlar.murat ne yapiyim yapilacak bisey mi bu her an risk icinde hissediyormusun ciddi cok cesursun yada ben cok korkagim ve takiyorum boyle takarak gtsem daha mi iyi acaba
Yok ya ben yapamicam bu isi boyle uzulerek yaslanicam yanliz bisekilde birazdan bizom mudure soyliyim hersey iptal cunlu ameliyat saatini dusunuyorum fenalasiyorum carpinti tutuyor.bide sonuc benim icim degil bu ameliyat 160ve ustu icin ya 7cm kalirsa 163um gene cok kisa hadi on yapti166 yim 170 bile olmuyor.ve zorluga degmiyor.hastalari hep 160ustu zaten kadinlar benim boyumda hasta olarak.vazgectim ben.
kullanılan antibiyotik agumentin yani güçlü bir ilaç kafanıza göre bırakırsanız kullanmanız gerektiğinde işe yaramayabilir. Akıntılar olucakdır illa demir hareket ettikçe deriye girip çıkıyo yapışıyodu benim hep demire akıntıdan bazen kabuk bağlıyodu onu temizlemekle uğraşıyodum. cihaza alışınca tek derdim derimin demire yapışması olmuştu desem yeridir bide 2 günde bir pansuman yapmakdan gına gelmişti cihazın çıkmasına 2 hafta kala 3 günde birden 5 günde bir e kadar bırakmıştım pansumanı. zaten 7. ayda çıktı cihaz Akıntıyı her pansumanda kontrol edebilirsiniz demir dibinden tam dibinden değil tabi etinizi sıkın biraz demir dibinde akıntı oluyo eğer o sarıysa bilin ki iltihaplanma var eğer renksizse azcık birşeyse sorun yok ben ne zaman doktora gitsem ki başlarda hafta da bir gittim hep öyle kontrol etti doktor zamanla zamanla akıntıda kalmadı bende ondan görüp öyle kontrol ettim her pansumanda.
Melike senin halkamiydi tek tarafli cubukmuydu kac cm 7 ayda oldu ve alt ust mu.ne yapicam melike hanim bu hafta yuruyorum haftaya yok bu beni bitiriyor.embolide var.....
kuzenımın uzaması diz ustunden oldu femur kemıgınden haftada 1gun fızık tedavıye gıttı.
uzama surecınde bacagı kasılılıyordu ama fızık tedavı hareketlerı cok rahatlatıyordu
ne zaman gorsem degneklerle hareket halındeydı hıc yatmadı desem yerı hareket acıyı azaltıyormus
bu arada kemıgın ıcıne cıvıler takıldı dısardan bakıldıgında hıc bırsey gorulmuyordu denıze bıle gırmıstik
zaten hande karamanlı yazınca ınternete cıkıyor haberlerı televızyona fılan cıktı
, son gordugumde cok ıyıydı hıc agrım yok dıyordu
benim tek taraflı ve diz üstündeydi. kısalığım 7 diil 6 cmdi ama bn 4.5 cm uzattırdım. o da kemiğin tam kaynaması 8-9 ayı buldu düzgün beslenmediğimden. bende yürüyerek gittiğim hastaneden sedyeyle çıkartıldım ayağa kalkabilmeyi beklerken hemen 4. günü anca kalkabildim yapıcak birşey yok zamanla alışıyosun. Şimdi de bacağımdaki izlerime bakıp vay ne bunlarda geçti diyorum
emrenin içerden , melikee senin ilizarow du değilmi. yanlışsa düzeltiniz. bu yazdıklarınızdan içerden olan yöntemle 1cm için 1 ay , ilizarow yötemle 1cm için 2 ay kaynama süresi geçiyor. melikee benim akıntı nın rengi açık kırmızı, turuncu gibi
arzu merhaba, kuzeninin uzatma ameliyat olduğunu yazmışsın bacak kısalığı için mi ameliyat oldu yoksa boy uzatmak için mi oldu acaba? benim bir bacağımda 5 cm kısalık var bunun için ameliyat olmam gerekiyor gittiğim birkaç dr. beni rahatlatacak bilgiler veremedi ne yazık ki beklediğim sonuca ulaşamadım hala ve bu konuda deneyimli iyi dr. arayışındayım senin kuzenin nerde kime ameliyat oldu acaba? ben bayramdan sonra melike arkadaşın verdiği bilgiler sonucu izmitte ki dr a gitmeyi düşünüyorum sağolsun melike bana yardımcı oldu dr a ulaşabileceğim tlf numarasını verdi bayramdan sonra irtibata geçeceğim. o DR.da özel hastanede yapacağı için maliyeti biraz yüksek olabilir bu biraz düşündürüyor açıkçası hayırlısı bakalım deneyecez artık. herkese geçmiş olsun allah herkese şifalar versin.
ilizarov yönteminde de aynı değişen birşey yok ki? 6 cm uzattırsaydım 7. ayda çıkmış olucakdı gene değişen birşey yok ki iş kemiğin kaynamasında bitiyo. ayrıca bacağın üstüne 5 ay basmazsanızda aksamanız geçmez beyin alışana kadar. doktorum demişti bunun olabiliceğini. beyin basmamaya alışmış aylarca aslında kısaca herşey beynde bitiyomuş ben zorlandım baya aama geçti. gerçi ben farketmedim bile çoğu kez aksadığımı etrafımdakiler söylerdi
Umudumm25 : bastan anlatııyım kuzenımmın sag bacagında 8 santım kısalık vardı aksayarak yuruyordu prf metın kucukkaya amelıyatını yaptı . kemıgın içine mekanızma takıldI. Bacaga dısardan bakıldıgında hıc bırsey belli olmuyor ,Dıştan demır halkalar takılmadı.
amelıyattan sonra koltuk degneklerı kullanmaya basladı, kuzenın kemık kaynaması iyi gitti hızlı kaynadıgı ıcın hızlı hızlı uzatmıslar. artık hıc aksamıyor 3ay oldu amelıyat olalı uzatması bıtmıs kaynamayı beklıyormus 2ay surermıs kaynama olduktan sonra bacagın ıcındekı alet cıkarılcakmıs bana anlattıgı bu. istanbul şişşli etfal devlet hastanesı git derim bu operasyonu turkıyede en cok yapan hastane orasıymıs en ıyı uzmanlardaa o hastanede özellere okadar para verme bencee gecmiş olsun...
bu arada dikiş izi bile kalmıycakmıs bacagında
muratkardeş;
Murat ayaktaki cihaz çıkmadı hala tam bugün 9 ay oldu ameliyat olalı dediğim gibi 7 cm uzatıldı söyle bişey daha var benim tarakta düşük aslında 8 cm uzatılması gerekiyordu ama benim 7 cm oldu yürürken zorluk çekmeyeyim diye ne zamn çıkacağını bilmiyorum bu ayın 16ında Hasan hocanın yanında olacağım kemiğin arası doldu artık 1 cm falan kalmıştı oda bitmiştir yürüyorum artık normal ama bacak daha güçsüz olduğundan çok kısa gibi geliyor aslında deil Murat benim uzamada hiç bi sorun olmadı çok çabuk uzadı ben farkedebiliyordum uzadığını üst taraftaki kaslar falan gerilmişti ben hep fizik tedaviyle kaslarımı güçlendirdim sende ihmal etme zaten geceleri yatakta hafifte olsa ağrı oluyorsa uzuyordur demektir takma kafana uzar yani önümde daha 1 ameliyatım daha var dizden eğri biraz oda 16ında belli olacak işte belki bu diz ameliyatında cihazı çıkarır diye düşünüyorum
ceycey;
Teşekkür ederim CeyCey Allah şifa versin iyi atlattık valla Şükür halimize
melikeee;
Melike benim kısalık 8 cm di 7 cm uzatıldı ayak taragım düşük yürürken zorluk çekmeyeyim diye 1 cm hiç önemli deil benim için ameliyattan önce baya aksıyordum işte benimde tek korkum bu gene çok aksarmıyım
Emboli diye bişey duydum ilk defada sizlerden duyuyorum arastırdım biraz benim öle bi sorunum olmadı hiç kan sulandırıdı aldım bende CeyCey benimde ayak taragım düzeltildi içe doğru dönüyordu ilk uzatmayı oldum 2 ay sonra ayak taragı önümüzdeki aylarda diz ameliyatı daha sonrada uzatma cihazı çıkacak ama ikisi bir olur artık devamlı ameliyat oluyorum ya hepte narkoz çok güzel oluyor
Murat Hasan hoca fizik tedavi konusunda hiç birşey demez hoca bişey demedi diye yapmamaızlık yapma güçlendir bacağını Bana sorulanları alıntı olarak cevapladım okursunuz artık İyi günler Herkese
arzu teşekkür ederim bilgiler için sağolasın özellere o kadar para vermeyelim diyoruz ama bakıyorsun devletin ünüiverisitesindeki prof.da dünyanın parasını talep ediyor hastadan ben geçen 9 eylüle gittim prof.Hasan havitçioğluna adam 15 bin tl istedi benden var mı böyle bişey ya?
devletin hastanesini kendi özel hastaneleri gibi kullanıyorlar bunlar. mecur olmam gerek bu ameliyatı ama kime olacağımıda bilemiyorum arkadaşım. benim bildiğim kadarıyla prf metın kucukkaya şişli devlette çalışmıyor artık özel bir hastanede çalıştığını biliyorum yanılıyormuyum arkadaşlar... şişli etfal devlet hastanesindeki dr lar bu tür ameliyatlar için çok uzun tarih veriyorlar mı acaba muayeneler ameliyatlar için çok bkletiliyormu hastalar oda ayrı bir mesele...
arkadaşlar bir şey soracam ben yürüdüğümzaman yani ayak sarkık iken ayağım mosmor oluyor , kan bacakta yukarı hareket etmiyor ondandır. sorum şu ne zaman veya kaç ay sonra düzelir. uzatma bittikten sonramı yoksa kaynama bittikten sonramı düzelir. benim diz altı.
Murat bence mosmor olmamasi gerekiyor bi kac gun normalde hareket et bence devamli ama emre melikeye soralim ben ozelikle benim doktorun muahanede baktim mosmor ayak gormedim.
murat benimki de öyleydi. şuan rengi bi ton açılmış zamanla damarlar ve kaslar da kemiğe uyum sağlayarak uzarsa geçer sanırım. zaten o düzelmeden ayağını sarkıtarak uzun süre oturmakta mümkün olmuyor. ya uzatıcaksın yada yürüyeceksin. ancak öyle rahat ediyor bacak.
Murat momarması normal kardeşim benimde öyleydi ilk zamanlar sonradan düzeliyor merak etme valla benim 7 cm uzatmam 9 ay sürdü bastonuda atarım çok yakında iyileşmen ise kemiğin arası dolduğunda bitiyor Umudum parasız olmuyor bu ameliyatlar malesef bende çok karşıyım ama napabiliriz sen söyle bedavaya yapacak olan bi doktor varsa söyleyin ona gitsinler
emre; benim hala 1.5 cm kısalığım mevcut onu da ben istedim yani 3 cm e kadar belli olmuyo aksama olursa da o 1 cmden kısa olduğundan değil tamamen beyinle alakalı olucak merak etme bazı hastalarda oluyomuş böyle uzama tam olsa da hasta aksıyomuş ki dediğim gibi ben 3 cm tabanlık kullandım 1 yıl 3 cm kısalık hala vardı ama hiç aksamadım ameliyatdan sonra başladı aksamalarım. bugün annem gene uyardı aksama diye
murat benim cihaz çıktıkdan sonra bile ayakda durmaya alışana kadar bacağım renk değiştirdi halen de olur ara ara uzatınca geçer birde bacak o kadar işlemden geçmiş ağırlık var çok normal
Arkadaslar selam doktorun asistani mesai atti 15eylul dedi.suan fenayim cidden lutfen yardim iyice.fenalstim girmeden gidicem zaten narkoz yada emboli onu gec iltihap dedi ameliyat hepsi hayati risk demistibama risk lacaz da dedi nedir bu is sansim yuzde 20 mi bu kadar saydi ameliuat sirasindada emboli oluyormus kemigi oydugu icin narkoz zaten korkulu ruyam.ne yapacam lutfen siz nasil sakin oldunuz kozmetik yada degil ayni heimizinki can.ne yapicam ben nerde hata yapiyorum ve cokta istioyrum doktor.dalgali suda.denize acilicaz.demisti lutfen hatam nedir
moonlike dürüst olarak bişey dicem doktorum bana aynı ameliyatı olmayı düşünen bi hastayla görüşür müsün demişti kabul etmiştim ve elimden geldiğince de yardımcı olmuştum ama o da senin gibi tepkiler verince görüşmeyi kesmiştim. Senin gibi biriyle de görüşürüm üçüncüye görüşmem çünkü boşa konuşuyoruz. Herkes anlattı birşeyler elinden geldiğince hala yok emboli yok narkoz diyosun yok riskmiş yok bilmem neymiş. 30 yaşındayım diyosun ben bu kararı 19 yaşında verdim. zorunlu ama sizinki dersen de zorunlu olması bizde de aynı riskler olmıcağı anlamına gelmiyo aynı işlem sonuçta. Kaç kere narkoz aldım söyliyim en kısası 15 dakikalık olmak üzere 5 kere. bazıları epiduraldı bazıları genel bazıları da epidural olmama rağmen sonradan uyutularak sonlandırıldı. bütün bu ameliyatları 1-1.5 yıl içerisinde oldum. bel ağrılarım, ayakda uzun süre duramam da etkiliydi ama istediğim şeyleri giyememek çok da önemli oldu bu kararı vermemde. Etrafındaki herkes sakat kalıcan mı diyo olabilir işlem bitince de iyiki olmuşsun diyo o insanların hepsi. Korkmadım mı belki senden çok daha fazla korktum ama kimseye çok korkuyorum demedim kendime bile sadece iyi olucam şunu giyicem bunu yapıcam diyip durdum. Ben bunları o yaşta başarabilmişken sen bu yaşda nasıl başaramıyosun? bu kadar korkuyosan olma o zaman yanlış anlaşılmasın ama senin bu yazdıkalrını okuduğumda yeter ama diyorum sana benim diyebileceklerim bu kadar. korkma diyen yok tabiki korkucaksın ama seninki hastalıklı bir korku etrafındakilere de böyle diyosan tabiki olma derler. Ameliyat sonrası çok daha kötü olursun baştan böyle olursan o kadar acıya, zorluğa karşı hemen pes edersin en iyisi olma.
Moonlike bak kardeşim ben gözü kapalı gittim doktora konuştum 1 ay sonrada ameliyatımı oldum senin gibi kimseden hiç bi akıl almadım bu sayfayada ameliyatı olduktan sonra üye oldum, diyeceğim o ki sizler sanslısınız gene hiç olmazsa nasıl olacak süreç nasıl gececek diye bilgi aldınız sana bişey söyliyeyim bu yasıma kadar 9 defa ameliyat oldum bu sonuncuydu hepsindede narkoz aldım kendi isteğimde belden aşarıya oldumu ağrı oluyormuş belde emboli dediğiiz nedir yaa tutturmuşsunuz emboli emboli ilk defa sizlerden duyuyorum akıl vermekten gına geldi artık bana herkes jerşeyi anlattı sana ne diyelim başka bilemedim Allah yardımcın olsun sağ salim çıkarsın inşallah ameliyattan
melikeee;
İnşallah olmaz aksama olursada az olsun bu halimizede şükür 7 cm kısalıktan geldik dizde benim biraz eğrilik var o ameliyatta belki düzelir ama doktorun 1 2 cm kısa bırakması normal dimi benim ayak taragım düşük bacaklar eşit oldumu yürürken takılırım diye düşünmüştür belki Melikeee
emre; benimde eğrilik düzeltme ve uzatma oldu aynı ameliyatla ikisini hallettik. Belki de o düşünceyle olabilir birde bazı hastalarda uzama devam edebiliyomuş bazen 1 cm kısalık sorun değil belli bile olmaz takılma ona eşit diye düşün ve aksamayı at kafandan çünkü düşünürsen aksamayı atman daha zor olabilir
murat; sen anladığım kadarıyla kafana göre içip bırakıyosun agumentin de dahil hele de hiçbir antibiyotiği doktorun bırak demedikçe bırakmaman gerekir. Kullan bırak bağışıklık kazanır vücut ve işe yaramaz artık. akıntın az bi akıntı olucakdır kabuk bağlardı benim akıntıdan çok sorun diil o sadece rengine dikkat et birde çok fazla akıntı olmamasına
hasan hocanın yanından 2,3 saat önce geldim ana bilim başkanı olmuş akıntımı söyledim olur dedi normal antibiyotik hiçbir ilaç kullanma dedi. bir başka hocayla asistanları detaylı konuşunca o gelen akıntı kanın yan ürünü gibi birşey dedi yeterli et filan yenmeyince oluyormuş. ama ben et hergün nerde bulcam normal yiyorum. rapor aldım bide kurbana kadar.
o ne demek yahu o zaman benimde senin gibi olmam lazımdı ben eti bırak yemeği zor yerdim. Protein içiyodum ben et yemediğimden ıyy onu da nası içiyodum bi ben bilirim ya neyse bide annem sağolsun hergün meyveli yoğurt hazırlıyodu başka türlü sade yoğurt yemediğimden birde hergün mutlaka yumurta yiyodum ben istemiyorum artk derdim. doktorum bana günde kaç yumurta yiyosun demişti hatta ciğer falan baya yararlıymış ben hiç sevmem kırmızı et pek sevmem zaten. Protein takviyesi de ne kadar yarıyodu bilemem tabi de keçi sütüyle karıştırıp içiyodum hergün bir bardak 20 gün dayanabildim ona da kemiksuyu tüket bol bol bak onu bulabilrsin sanırım her yemeğinde çorbasına falan katanlar çokmuş. Bayağı da faydalıymış
Alanında dünyanın en seçkin ve en iyi doktorlarından birisidir.
Almanca, İngilizce ve çok az İspanyolca bilmektedir. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), Avrupa Pediatrik Ortopedi Derneği (EPOS) ve Avrupa Ulusal Ortopedi ve Travmatoloji Birlikleri Federasyonu (EFORT) üyesidir. Pediatrik Ortopedi Derneği'nin kurucu üyesi ve başkanıdır. Bir dönem TOTBİD Keçiören Şubesi (Pediatrik Ortopedi) Genel Sekreterlik görevini yürütmüştür. İlizarov Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Derneği (Türk ASAMI) kurucu üyesidir. Halen Journal of Pediatric Orthopaedics B 'nin Yayın Kurulu'nda görev yapmaktadır.İletişim dr@tuncaycentel.com
Murat ameliyattan sonra kontrollerim haftada birdi hoca uzamanın nasıl gittiğine bakıyordu daha sonralarda 15 günde bir ayda bir gel dedi öyle...
Valla arkadaşlar benim beslenmem çok kötüydü doğru dürüst bişey yemiyordum ama sorunsuz atlattım Muratada dediğim gibi her gün birer tane calsiyum sandoz içiyorum bide keçi sütü getirtim onuda içiyorum çok güzel tavsiye ederim zaten en faydalısı keçi sütü anne sütüyle eş değermiş aklınızda bulunsun Melike inşallh dediğin gibidir arkadaşım bu diz ameliyatımda onuda sölücem
Vural arkadaşımız bi link paylaşmış bakın isterseniz benim yöntemim bu fizik tedaviyle uzadı daha bir çok bilgi mevcut UZATMA - Kallotazis / Yeni Gelişmeler
arkadaşlar eczanede dikkatimi çekti naturline diye kapsül şeklinde cam şişede bitkisel bir ilaç aldım. içerisinde öğütülmüş ardıç meyveli. zerdeçallı vs. var. kemik iyileşmelerine filan iyi geliyor yazıyordu üzerinde. aldım içiyorum. birde bunu içitiğim zaman akıntı kesildi. tabi yüzde yüz emin değilim.