Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?
moonlike yanlız oturcam diyosunda o bacağını ağırlık varken devamlı sarkık tutamazsın uzatman gerekir. gez toz tabi uzun süre takılamıcaksın bende gezmiştim hatta içmem içmem ameliyatdan bir gece önce gidip alkol almıştım ne akla hizmetse ayrıca ben yürüyerek gitmiştim kalkamayınca sedyeyle götürmüşlerdi eve ama geçiyo hepsi geçiyo o acılara da alışıyosun. hatta düştüm birkaç ay önce kötü bir halde ameliyatdan önce bas bas bağırırdım o acıyla ama şimdi kendi kendimi telkin ettim ve kalktım. dizimi kırarak üstüne düşmüştüm ki ben tam kıramam dizmi bir iki gün değnekle yürümüştüm o dereceydi alışıyo insan sadece zaman gerekir ve sabır
Melike hanim olacak bu is hayatimi degisterecek psikolojik yada degil hakliyim yada haksiz ama defusecek beynim rahatlicak narkoz emboliden gitmezsek ameliyatan cikinca yarisi bitiyor bu isin.ama insallah 7cm de kalmazyiz 10 cm tek seferde cogu yerde okudum yapiyorlar doktorda dedi cunku haylu kisayim ikinci operasyon yerine tek seferde oran el verdikce 10 11 cmlere cikariz dediki sizindr okadardi ama tek kemikte.mi hatiamadim.simdi geziyorum baya yaz gunu az zamanim kaldi insallah yeter biter bu iyi basinda az da olsa yururuz.....
Melike sen 4.5cm ile o kadar cektiysen ben 10cm ile olucem demektir zaten cogu kisi 10 cm olmaz diyor ya .arkadaslar cooooook korkuyorum murat melike emre siz nasil yattiniz oraya ya cildiricam yaaaaaa 10 gun jaldi gelsin istemiyorum
Murat nasil korkmiyim simdi yuruyorum 10gun sonra ne olacak en ii ihtimal 6ay yuruyemeyecegim.sen ciddi cesursun kac yildir arastiroyorum bu kadar korkacagim aklima gelmemisti.kotuyum.cok kotuyum.korkuyorum10cm dedi ama olmaz ise bittim gatatiside yok zaten oraya nasil yaticam yaaaa
Melike 6cm kısalığı 4,5cm uzattım diyorsun. Bu senin isteğinlemi oldu yoksa doktorun bu kadar mı uzatıcaz dedi benimde eşitlik 1cm fark bırakıldı ama doktor istedi . Ayak bileği sarkıklığındn dolayı sorun olabilir dedi .
Arkadaslar bana yardim edin ameliyat 5 eylul kemik filmimi istediler gidip cektiricem suan kalbim 800 carpiyor cok korkmaya basladim.ne yapmaliyim.sizce.rahatlamak icin cikinca zaten ayri bir dert olacak off
ben istedim hatta sonrasında doktorum greftden sonra uzatmaya devam edebiliriz demişti. Kemik gelişimim yavaş olunca 1 cm uzatıp bekliyoduk birkaç gün. devamlı böyle sürünce yeter dedim. zaten ameliyatdan önce 3 cm yükseltici koyuyodum bir fark olmuyodu bende yeter bu kadar dedim. Çünkü 6 cm e tamamlamak en az 1 ay daha cihazla durmak demekdi o zaman ki buna tahammülüm kalmamıştı desem yeridir.
Murat umarim iyisin haklisin uzaktan bu kadar ya ama cevremde kimse iyi bisey demoyor hep aaaa ne var sende bisey yok ypma am suda var o diyenler kizsa yuzumize bakmiyor kucuk erkek kardes haric erkeksede yeri geliyor bucur diyor.ama esas deerdim.sende o yok tek operasyon beni degistirmicek 10cm 166 olicam bugun doktora gidip film.cektirmem gerekiyor.o dediki olanlara ben hep sriyorum iyilesince gene olsa olurmusin bitun bu sikintilari bierek hepsi evet demis.sen sanslisin 170yaparlar seni ama sen olsan bi daha yaparmisin direk disardan taksalardi.bilmiyorum hayatimin degisecegini bilsem 175 180 yapsa okay ama cok risk sifir kazanc gibi
merhaba melike arkadaşım senden bazı bilgiler almak istiyorum yardımcı olabilirmisin lütfen, sen izmitte özel konak hastanesinde bacak kısalığı amelilyatı olduğunu ve çok memnun olduğunu söylüyorsun yazılarında benimde seninki gibi bir sıkıntım var ve arayışlarıma rağmen doğru bir Dr. ve hastane bulamadım ne yazık ki biran önce amliyat olmam gerek senin dr. unun adı ne ne zaman ameliyat oldun dr hala oradamı dr. a ulaşabileceğim tlf n numarası sende var mı bu konularda acilen bana yardımcı olurmusun lütfen senden gelecek iyi haberler bekliyorum görüşmek üzere...
bak moonlike 166 cm iyi orta boy sayılır vucudunda topluysa güzel olur. ben bir daha olmam şu an kesin düşünüyorum. ben 166 cm civarı olsaydım olmazdım. insaNLAR topal olsan bile a oğlum negerek vardı ameliyata der. boyla hayatın pek değişeceğini zannetmiyorum veya öyle beklentidede değilim ben, ama komlekse girmesin biraz daha rahat olrsun.. insanların içinden ne kadar kısa boylu geçirmesi diye biz düşünürüz aman ben mi bu bedeni seçtim Allah herkesii en güzel şekilde yarattı. dalga geçen haşa Allahın yarattığı eserle dalgs geçmiş olur bu da Allah katında dalga geçen kişi lanetlenir. her şey sebebler daireisnde yratılıyor. benim annem babama göre ben normal boyda olmuşum. ama kısa olmak seni rahatsız ediyor hayat kaliteni düşürüyorsa ve de haytta fonnksiyonumu ,işlevselliğimi artıt-rmak ise ameliyatını ol. ben hep düşünyorumda Allah affetsin beni pişmanda olmamış değilim ben niye böyle birşeye giriştim. Allah bana sormaz mı sen niye böyle birşey yaptın. manevi olarak kendimi yargılıyorum. inan birçok şeyde boyum kısa diye girişimim yarıda kaldı. beni beğenmezler dedim kendi kendime dalga geçenlerde oluyor.önemidie yok.amahepiçimeattımbelki de büyüüttüm ama ben rahatsız hissediyorum kendimihastayım ve olmalıyım bu ameliyatı dedim ve doktor haricinde hiç kimseyede danışmadım. rabbime nihayetsiz şükürler olsun beni beni insan yarattı. ve de bu ameliyatın yapılabileceği zamanda yaratttı.(derler) ölüm ve yaşlılık hariç herşeyin dermanını Allah vermiştir. yeterki insan sabretsin.
Evet acayip dusuruyor kalitemi cok az birseyle cok sey aybediyorum bode surat olarakta baya yakisikliyim facebook t gorebilirsin ama bu oste evet iste olay bidaha olsa yapmam diyirsun iste zorluklari gorunce.ama.susda.var iyisin gemde o kadar ameliata ragmen valla iki olay var simdi daha girmeden.ameliyata kalbim.agriyor .aytica emboli olayi cok ya ben bi kac yerde okudum felolanda var suan yoldayim iki bacaginin filminii cekecek disardan takacak biliyorsun.sence nasil sen rahatsin dimi uzuyorda.bakalim ne kdar cekicez 166 iyi boy aklisin keske olsa.allahim ya cok kararsizimki hersey hazir artik ne yapsam.risk esit kazanc
Nöbetçi benim uzamamdada 1cm kısa bırakıldı tarak düşük onun içinmi bu yürürken zorluk çekmeyelim diye hocaya sorayım diyordum iyi oldu valla kafama takıyordum
Murat nasilsin demirler cok fena duruyor mu birde son mailinde sunu anlamadim arti bir tane daha degil enbastan bu cektiklerini bilerek bu ise girermisin.ve sence sansin nedir benim narkoz hrle emboli oluyorsun 10gunde emboli endisesi ile yasiyorsun.narkozda ayri zaten.kafam co?k karisti 10gun kala korkuyorum bide sana kac gunde eskisi gibi yurursun dediler.4ay uzatma sonra......
ibni sina hastanesi prof. dr. hakan kınık bu da benim tavsiyem ama en son hasatneden ayrılmış diye duydum eğer isterseniz tlf. ve mail adresi verebilirim.. geçmiş olsun (uzmanlık alanının bacak boyu uzatma olduğunu biliyorum) insani açıdan da çok ii bir doktordur
moonlike :tam iyileşme ortalama 1cm için 1 ay 10 cm içim 10 ay geçmesi gerekiyormuş. yani tam kaynama için. benim fiksatör kaba duruyor. bilseydim bu kadar zor olacağını hiç bu işe girmezdim. bildiğin gibi değil bazen çok canım sıkılıyor durumuma. iki bacakt aaynı and uzattma olacaksa koltuk değnekleriyle yürüyemiyorsun galiba ,tekerlekli araba ile ancak olur.
Evet buyukler o zaman boyle yasamaya devsyapmazdim diyorsan agrisida cok dimi disardan olanin igrenc duruyor civiler koltuk degt.egiyle gidersin ise bile dedi ama galiba hepsi yalanci o bacaklar iyilesmez artik butun hayaller giti is yerine masil dicez lorktum vazgectim zatten narkozfan emboliden urkuyordum hele o alwtller zor olacak bir yadantimiz vardi oda 156cm gevecek neyse yarisi gorti az kaldi gecer artik yarisida iptal herdey bu is dayanilmaz akil karida degil
Bak murat arkadas ne uyuyabiluyorum ne bisey 24saat kafma takiyorum yalnoz kalldim olmuyor kimsede begenmiyor asiri.kisasin dedi iki doktor ama risk alicaz dedi yasam kaliten yukselecek dediler ama sen ne kaar rahatsizsin o aletlerleikincisini ne zaman takacaklar ne kadar uzadi .sence masa basi isime donebolir miyim vazgectigim an hayatim bitiyor ne renk ne zevk alisveris tatil hicbirdsry istemiyorum ne yapicam abi.cok mu olumcul bu is....? Senin agrin varmi o demirlere bakabilitormusun
benim çivi dibinde ayak bileğinin üstündeki iki çivi dibinde akıntı olmaya başladı. 1 günde sardığım gazlı bez avuç ayası kadar ıslanıyor. akıntı kan değil. daha açık renkte. doktor ttatilde ne yapacağım yardım edin. ayağımda fiksatör takılı. acaba bacağımda iltihap mı oldu. kafam iyice bozuldu. içerden olacaz diye gittik hale bak. bu fiksatör ile olan varsa lütfen yardım edin.
abi ayak dibinde nasıl olur senin yukarda degil mi bu alet ??? dizin ustunde abi bir hafta kala ameliyatıma iyice moralim koptu olumune gidiyorum resmen ????? benim uste iki tane takacaklar.abi senin işi melike vardı o diyordu baya akıntı oluyor diye ona sorasana
abi o zaman bu doktorlar yalancı vazgecmek mi lazım cok kolay gibi anlatıyorlar hemde bunlar profesor nasıl yapıcazzzz intihr mı etsek caresi yok tam kendimi hazırlamıstım olacaklaraaaaaaaa budamı olacak abi gozunu seviyim ac sor birilerine emreye sor mikrop kapmasın antibiyotik falan veriyorlarmış.sen harbi cesur adamsın yparsın.bunuda
selamlar bende iki adet olacak o aletten nasıl olacak bilmiyorum komple risk işte.veben işe gidebilecekmiyim ?sence ayrıca emboli ???????
Murat telefonun.kacti ya reaken.aglicam sinir krizi geciricem gun aldim senin basina.gelenlere bak.ben.seni.ariyim caldir beni musaait olunca melikeyede ozelden mesaj.at belki telini verir abi.hastanede.kimse yok mu.ya.suan bittim.su mesajini okudum ve bittim burda ne olur caldir benim.ozelden.noyu gondericem.musaot olunca.lutfen.
murat çivi dibinden akıntı gelmesi normal ancak avuç ayası kadar gelmesi pek de normal değil gibi. benimki dört ay oldu. bilek eğriliği ve uzatma. bileğimin hemen üstünden diz altına kadar üç kasnak takılı. yani fiksatör. diz altındaki pim bir ara iltihaplandı. ama seninki kadar akıntı yapmadı. sadece hafiften şişkinlik yaptı. birde hareket ederken ağrı yapıyordu. doktorumu aradım 1 gr (1000 miligram) Maksipor antibiyotik kullan dedi. bir kutuyu kullandım geçti. ondan sonra bir daha tekrar etmedi. sana tabsiyem doktorun izinde ise en yakın hastanenin ortopedi doktoruna gitmen ve onun tavsiyesine göre ilaç kullanman. geçmiş olsun..
moonlike alınma ama benim doktorumun senin gibiler için söylediği bir sözü var. boy uzatmaya gelenleri ne yapıyorsunuz diye bir soru sorulmuştu. o da önce pisikolaoğa gönderiyoruz ona kendisiyle barışık olmasını tavsiye ediyoruz ancak yinede ısrar ederse yapıyoruz demişti. benimde sana tavsiyem kendinle barışık olman. bunun tek çaresi bu. durduk yere bu işlere girişipte sağlığını riske atma. biz sağlık açısından bir ihtiyaç olmasa yapmazdık. emin ol çok meşakkatli bir durum. sonunda ne olacağının ise bir garantisi yok. burada olanlara ne kadar soru sorarsan sor. ne kadar tecrübeleri dinlersen dinle senin tecrüben başka olur. bu birazcıkta kadet kısmet meselesi. olaya birazda bu açıdan bak. Allah'ın sevgili kuluysan zorluk çekmeyebilirsin. ama bunu da biz bilemeyiz. bunu ancak ve ancak o bilir. vesselam..
Ceycey kardes inan 10yildir denedim olmuyor korkumda cok dedigin gibi girdin mi cikamazsinda 155 sin kendinle nasil barisik olursun cevrem hayatimi goz onune alirsan cok sonuk bir hayatim var boylede olacak bazen keske olsem diyorum.bir karar veremedim.cok zor durumdayim.kesin bisey cikacak kendimede uzun sure gelemicem oda var.peki doktorlar kesin zarar goreceksem neden yapiyor psikologa bile gondermedi gittiklerim olacagim kisi mehmet kocaoglu Ilizarov - Ana Sayfa da mevcut boy uzatma olarak.
benim akıntım oldu da seninki kadar olmadı benim akıntılarım demir etrafında kabuk yapardı o kadar. Akıntının iltihaplı olup olmadığını da demir diplerini hafifçe sıkarak kontrol ederdi doktorum ben de öyle yaptım hep. İlk başlarda bende de iltihaplı akıntı oldu ben fark etmiştim pansuman yaparken sonra 1 kutu agumentin vermişti doktorum bidaha da iltihaplı akıntım olmadı. Senin doktora gitmen lazım kendi doktoruna olmasa da asistanı vardır yada doktorunun numarası varsa ara sor numarasını vermiş olması lazım. Çok oyalanmadan doktora görün biran önce. Eğer ameliyat olduğun hastaneye gidersen ulaşırlar zaten doktorunada.