Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Cok sagol emre sorucam locaal i zaten anliyorsun dimi belki basima bisey gelmeyecek hem kendime hem herkese daha faydali biri olucan surekli nesesizim yeni ortamlara girmek istemiyorum kesin muhabbeti donuyor cunku lanet bisey ama suvar 165ve ustu olanlari anlamiyorum sacmalik cidden.ben normal icin oluyorum zaten bred pitt olmayacam ama suan dan kat ve kat iyi hissesicem kendimi.korkularim sunlar zaten.1-narkoz 2-ameliyat sirasindaki yag embolisi medula oyuoduu icin ilik yani3-cikinca olan sislikler kanlar agri bilmiyorum epudural takacakmis onun bile riski yuksek.sonra ne zaman kendini normal iyi hissediyorsun ne kadar sure.sonra sadece bacagi kirik gibi ? O halsizlik agripar fakan gecmesi sonrasi kolay cunku gunde iki kere fizik tedavici gelecek ben memorial da otel bolumde 1ay kalicam galiba pansumanci falan gelecek.

Doktorumun saydigi riskler emboli narkoz iltihap yani bunlar olmaz ise bu is sorunsuz bitiiyor mu ? Komplikasyonsuz 4ayda 10 cm olarak bana oyle dedi.zaen cok iyi bakicam.gerisini bilmem fizik tedavi hergun olacak sizce

valla moonlike kusura bakma istersen bakabilirsinde bende biraz sinir var genetik (karadenizlilik var) :D yazdıklarını okuyunca afakanlar basıyo artık. yok boy kısalığı ciddi rahatsızlık kabul ediliyomuşmuşta bilmem neymişmişte kimse ona bişey demiyo madem o kadar taktın bin dereden su getirip insanları bunaltıcağına oluyorum dersen biter gider bu ne ya. Valla iyi sen ben olmadan önce yoktun burda iyiki yani gerçi ben kafaya taktım mı bişeyi onun sonunu getiren birisiyim de gene de sırf moral bozukluğusun sen yemin ediyorum. yok olucam yok olmıcam emboliymiş narkozmuş doktorun iyi dayanıyo sana valla. Bende lokal oldum 3 ameliyatımı sorunsuz da çıktım işin içinden. Sen varya hakkaten olma bide bunun oldukdan sonraki çilesi var ki o zaman hepten bunalım yaparsın burayada gene yansıtırsan bilemiyorum artık nolur. bunalımdayım , kötüyüm bilmem ne iyi ol o zaman bu seferde narkoz emboli yanında seni silkeleyip kendine gel dicek birileri yok mu ya. Valla yazdıklarını okudukça bana afakanlar basıyo. Kaç kişi geliyo buraya bilgi amaçlı onlarında psikolojisini etkiliyosun. Gelmişin kaç yaşına bi net karar veremiyosun bu nası iştir arkadaş seni anlamıyorum anlamam da mümkün değil. Ben bişeyi gerçekten istiyosam herşeyi göze alırım ve yaparım bu kadar basit. Bu yazdıklarıma da alınabilirsin sabır sabır dedik de taş olsa çatlar senin karşında.

umudum25 sana bişey sorucam sen bu ameliyata en fazla ne kadar maliyet ayırabilirsin? 4 bin civarı falansa hiç gitme sefa hocaya onun muayenesi bile en son 1 yıl önce 200 tl idi.

Emre ben fizyoterapiste accayip sinir olmuştum o yüzden onla diil evde annemle çalışmıştım :cool: birde bende eğrilik düzeltmede olduğundan diz kapağımda dikişlerim vardı yüz üstü çalışmam ilk 1.5 ay zaten imkansızdı. şimdi keşke gitsem diyorum ama gitseydim de acayip kavga ederdim o adamla kesin :D yatak egzersizlerini gösterirken canım yanıyo falan demiştim bikaç kere bıraktırmıştım ohoo çok nazlısın sen çok işimiz var senle demişti ona olan sinirle 2 saat sora ilk kez ayağa kalkıp wc ye gitmiştim gelsinde görsün kim nazlıymış diye diye ;) ama egzersizler çok çok zorladı hakikaten. Çalışmalardan sonra bacağımı 15 dakka düz uzatamazdım ama geçti işte :eek:

emre2535 ben unutmadım unutmam da kimseyi kolay kolay durumumu biliyorsun son bikaç gündürde yazıyorum foruma zaten beni azda olsa merak etmiş olsaydın arar sorardın demi naptın nasılsın der insan bi ama nerdeee :( demek ki unutan senisn sitem etme bana hiç... eee iyileştin ya artık çok şükür derdin tasan kalmadı bizim gibi...

moonlike;

Moonlike kardeşim o saydığın risklerin hiç birisi olmaz iltihap olabilir belki ama ölmezsin korkma Nöbetçinin dediği gibi doktorun çok iyi gerçekten inanıyorum ki 1 senede ayağa kalkarsın sen bırak artık embolisini narkozunu bu ameliyatı olanlar bile olamayacak senin yüzünden

umudum25;

Unutulmadın merak etme görüşelim bi ara :) Bak Melike ne demiş 1 yıl önce muayene 200tl miş bütcen 4 bin tlyse hiç gitme diyor herkez alıyor yani para ne kadar yalnış bişey olsada iyileştim sayılır artık yürüyorum bastonsuz önümde bi ameliyat daha var işte bakalım :cool:

Melikeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Sakin olllllll ;););)

melike; mesajın gözümden kaçmış bana yazdığın kısmı görmedim emre sorunca okudumşimdi kusura bakma ,benim bu ameliyat için ayıracağım para 10 bin tl civarıdır muayene ücretininde 200 tl den aşağı olmadığını biliyorum farkındayım arkadaşım dr.ların piyasasından haberdarım 2 yıldır 200 tl az vermedim her birine merak etme beni endişelendiren konu bir dr.un 1 ameliyat dediğine başka bir dr.un 3 ameliyat demesidir hangisine inanacam bu neye göre yapıyor para için mi yoksa gerekli olduğu için mi? güvenmeme sebebim budur benim en çok anlatabildim mi arkadaşım ...

Ben size 3-4 dr tavsiye edebilirim. Ama hangi şehirde yaşıyorsunuz.. En iyisi izmir de tepecik hastanesinde Dr. Hasan ÖZTÜRK ama onun dışında da bu ameliyatı yapabilen iyi dr lar var..

Mrb sizin tek ayaktamı sorun var çift ayaktamı ben 15 cm uzatma oldum bu ameliyatlar uzun ve zor ameliyatlardır tek bir seferde o kadar uzatma olmaz en az 2 ameliyat olursun...

Moonlike hak veriyorum sana kardeşim 2.sinif muamele görüyordum bende bu çok zor bişey...bizim sana anlatmak istediğimiz buradaki arkadaşlar falan o saydığın narkoz riski empli riski falan yok 9 defa oldum ben hepsi narkoz sen ameliyattan sonra kendine iyi bak yeter kendin söylemişiisn bi bayan olmuş çok iyiymiş korkma herkes arkanda destek oluyor sana çok vakit geçirmeden ol yasın geçiyor

çok saçma ama dimi arkadaslar ben tamam düzgün yürüyorum kosuyorum ama sonuc aynı ameliyatı duyan aaaa neyin var sapa saglamsın ne olacakki ama sonra tipim degilsin.yaş zaten gecti emre ya.kafama takılanlardan biri ama evet ölüm korkusu bitiriyor millet arkamdan sapasaglamdı giti öldü diyecek.bide doktor bile dalgalı deniz e acılıcaz dedi.önümü göremiyorum.yani ben ameliyattan cıktım hastanedende taburcu oldum orda bile acı cekmiyeceksin garantisi veriyor.ondan korkuyorum bu doktordan .epidural takacakmıs 3-5 gün.sonrasında diyor cok acı cekmiyeceksin.agrı esigine baglı ama aman aman bir agrı olmuyor.iltihap olmazsa hayatını normal surdurup bi yandan uzuyacaksın dedi.sorunsuz giderse 4 ay sonra istedigin gibi birisin.sen ilk degilsin hastam olarak dedi.senle etikliğide tartısamam dedi.sen zaten anormal kısasın ama cüce degilsin tabiki dedi.ama sağlık sadece fiziksel degil dedi.biz bu ameliyatı kafanada yapıcaz dedi.aslında dgerli bir doktor ama cok rahat herseyi yapıyor hallediyor.muratınkide aynı ekolden adamdı.mıçtı bıraktı adamı bakın.yai ben bu işi çok ucuzda atlatabilirmiyim acaba %90 tek derdim bu mileete maskara olmıyım ya ben acı cektikce sorun cıktıkca biz sana demiştik olacak.

ancak suda var metin küçükkaya olsun muharrem inan olsun ben metin hocayada gitim o dedi yapma uzak dur.yaparsanda içerden tek tek yapçmurat arkadasımız gibi ama farkı suydu 12000 eur + kdv aletler ve bozulursa firma karsılamıyor o yuzden murat cok ucuz geldi.bana 10 cm icin maliyet 200 bin tl ve yaklasık 2 yıl cıkardı tek tek bütün 4 adet bacak kemigini kıracam dedi.183 müş boy görecelei bir kavrammıs bende amerikada kısayım dedi mesala ama ben 156 yım dedim görecesi nerde dedim.bana pek sıcak gelmedi belkide istedigimi soylemedigi icin.mehmet hocada senin ne cektigini biliyorum ben cok iyi dedi. sonucta cok rahatlıyacaksın dedi.ama bilmiyorum.

Aycan kardeşim ölüm yok ucunda böyle saçma saçma seyler nerden çıkıyor olacağın hastane özel tam teşekkllü hocalar her şeyin farkında zaten ona göre tedavi uygulayacaklar cekeceğin acı ameliyat acısı olur ilk zamanlarda zaten devamlı iğne alırsın ben öle yapıyordum hocan çok basarılı birisi uzun bi süreç evet ama gerçekten canı gönülden istiyorsan ol kurtul sundan herkese baygınlık geldi artık :)

Abi ne bilim burda cok acisi var diyor devamli hoca yok deyince guvenin sarsiliyor evet adam degerlivama hepsi ticaret yapiyor artik herturlu herseyi yapan bir adam.bakicaz ekime kadar vaktim var ya sonuk baygin bi hayat yada daha kaluteli bende ortasi yok sen beni gordun emre buyuk sanssizlik.hastaneden taburcu olsam yarisi bitti bu isin sonra doktorlar gelecek hep fizik tedavi pansuman bana elletmiyor.qma su hastane bitmesi gerek.

arkadaşlar ben bugün ameliyat ıdim. hastaneden yazıyıorum.fiksatör çıkarıldı ,vazgeçtim aslında hoca devam edecekti dedi senin ayakbilekliğinin yani bacağın naşlangıcında çatlama oldu az aşağına çakalım dedi hocam ben olmayayım dedim.galiba çivileride çıkardı sadece plak kaldı oda 1,2 sene sonra çıkacak. bakalım parayı da alabilcemmihoca dedi bir kısmını veririz.beni aslında mağlup eden yalnız ,yardım eden ve devamlı kalacak yerimin olmaması. devam etsem dahi yine ben çaresizlikten üstüne basacaktımmkim bilir daha neler. hayrlısıı olsun, bir maceraydı benim için ,kısmet değilmiş. ben hoca ameliyaata bile hangisini yapacağını tam söylemedi, ben ilk başta fiksatörü düzeltiyo zannettim sorunca fiksatör çıktı dediler buruk bir sevinç yaşadım durum bundan ibaret 163 75 kg hayata devam. ama iyileşip burdan gidersem çok şükretsem yine az. yanımda dün bir bayan vardı 148cm o da olcak yarın öbürgün.

Murat kardeşim çok geçmiş olsun dediğin gibi kısmet değilmiş keşke bi yakının olsaydı burada devam etseydin :( merak ettiğim ayağına bastınmı sen ondanmı bu duruma geldin

Abi ne bilim burda cok acisi var diyor devamli hoca yok deyince guvenin sarsiliyor evet adam degerlivama hepsi ticaret yapiyor artik herturlu herseyi yapan bir adam.bakicaz ekime kadar vaktim var ya sonuk baygin bi hayat yada daha kaluteli bende ortasi yok sen beni gordun emre buyuk sanssizlik.hastaneden taburcu olsam yarisi bitti bu isin sonra doktorlar gelecek hep fizik tedavi pansuman bana elletmiyor.qma su hastane bitmesi gerek.

Aycan sadece ameliyat acısı çekeceksin 1 hafta devamlıda iğne alırsın daha sonra ki günler çabuk gecer dışarıdan olan arkadaşla görüştüm ben acı çekmedim diyor

Selan dostlar murat sanada abi bende.ev hazir ailem bakici hazir gersey mevcut sen bu ameiyti olmak.istedin ben senden 7cm.daha kisayim bi suaun allah askina ne yapiyim ben 7cm olsam senin kadarherseyimi verirdim.10gunum kaldi dusunmek icin kafayi yiyice allah askina yardim sahilde icki.icmekten baska bisey yapmiyorum.artik.birine !sik olamiyorum ya.once mezro ile olxmek gerek %99.9dan kisayim ibsanlarin sizce bu halimden iyi degilmi bu is sadece hastaneden coksam axlar azalazsa bitti bu is derim offf offff

Valla mi.emre allah askina.yardim.edin bana ya canimdan bezdim izindeyim ayik.kafa duramiyorum.cok korkuyorum ameliyattan ama bi seste diyorki olum yap amelyati atlat gerisi kolay kim o emre ya iki bacak olacak bakicim ev hastane hepsi hazir 100 bin tl ayirdim 10cmicin ya yeterki hatasiz aciziz. olsun biraz daha yazamicamsuan

Aycan ol inan bana çok iyi gececek bakıcın pansumancın herşeyin hazırmış daha ne bekliyorsun korkunun ecele faydası yok ol kurtul iyiki olmuşum diyeceksin acıların ilk 1 2 hafta inan bana

selam emre ecele faydası yok ama yağ embolisi var ameliyat sırasında onu tekrrar soracam cıkıncada kan embolisi pıhtılasma sorunu var agrılar gercekten bir iki haftada nasıl gecer bilmiyorum ama doktorda yok dedi agrı murat beni ktu etkilemedi cunku biraz doktorunda hata var yanlız adama yapılmaz bu ameliyat benim doktor kabul etmiyor bu tarz hastaları.bilmiyorum kimisi benim doktorda fizik tedavileri yaparsan hergun sorun yok sadece uzama gununu beklersin dedi askerlik gibi.birde zaten 1 ay memorial da kalacam hotel inde emboli korkusuna kurtarırlar arkadaslar korkum tamamen ameliyat ve sonmrası olanm bi kac gun sislik morluk serumlar tuvalet falan igrenc işler ama sonuc iyi tabi yeni yıla insallah yururuz.ama korkum var cok

Aycan ameliyattan sonra 1 ay kan sulandırıcı alıyorsun ölüm riski yok ya 9 kez oldum ben ameliyat ;) ağrıları takma kafana 1 ay kalacaksan hastanede hiç korkma devamlı iğne alırsın ben öle yaptım baktım ağzı baslıyor hemen bi tane dikloron vurduruyodum geçiyordu geceleride uyku yapam iğne vuruluyordum hiç bi sorunum olmadı ağrıda çekmedim sen ol artık ciddi diyorum kurtul

ben dün ameliyat oldum çarşamba günü fiksatör ve demir motorlu çiviler alındı şimdi bacağımda sadece plak var o da 1,2 yıl i.içde alınac ak. çok ağrı çektim bu son ameliyatta.kemiği kestikleri için. şimdi 1.2 ay içind kalkıp yürücem inşallah

murat gene narkoz mu aldın full ayrııca her defasında zaten kemiğini kesiyorlardıki?yada kırıuyorlardı.sana epidural belden asagı uyusturma takmıyorlar mı? ve emre ol diyor sence ben ne yapayım hiç girmiyimmi bu işe yoksa tam yol devammı ömür boyu takıcam çünkü ? yada senin gibi acı cekerek mi ogrenicem bu işin hayal oldugunu ?

ayrıca plajk dedigin nedir.fiksator zaten motorlu civinin oldugu bacaga takılmadı mı alta gene yoksa aynı bacagın ustunu altını mı ayrı ayrı kırdılar? şimdi plak dedigin gene cividin uzamayan belki?1 2 ay surmez yurumen 3 haftada duzelirsin ama antreman yapo sonra aksak kalma

murat plak noluyo? :confused: hem aletleri çıkartırken neden yeniden kemiği kestilerki?

platin koymuşlar galiba Bugün Muratı ziyarete gidecem hem randevum var

Emre gercekten hicbirsey anlamadim ne yapmislar bu arkadasa bide varsa cift tarafli bi sorsana agri siziyi off olsamda kurtulsak.

bende platin diye düşündüm ama zaten fiksatörü ilk takıcakları zaman kemiğin içine koyuyolar platini zaten yamuk kaynama falan da olmasın diye. Bende o platin duruyo hala 1-2 yıla çıkartırız demişti doktorum da benim hiç çıkarttırasım yok :eek: yoksa doktoru onu koymamış mı zamanın da :confused:

melike o platin denen o mu ? yoksa kemiğin yanında da hatta her iki yanınada plaka koyulanlar var ama bende oyle biliyorum bastan cok korkmustum ama iliğin içine sokuluyor denince ama meger bu hep takılan platin bu çivi imiş ilik kanalında duruyor.

Uzayan civi zaten platindir arkadaslar demek motorluyu aldiki zaten o yan sanayi okadqr ucuz olamaz normal platin cakti demek.

Birde sunu sormak istiyorum dizden yukari yapsada ayak morarmasi falan oluyor mu o goruntuler beni korkutuyor kangren gibi acaba ayak bacak kaybedeb var mi kan dolasimi olmaz.ise morarir arkadaslar.bide 2ay sonra iate olur muyum sizce ordaki asistan ayalarini uzatarak calisabilirsin dedi.kan dolasimini engelleyip birsey olmasin.masa basi isim var.biliyurdsunuz tekerlekli sandalye alicam zaten bitanede dizi bukemezmisiz diz ustu benimki.bide bu ulkede bi igneden kol gidiyor bu kafar isleme vucut nadil dayanir.bu sorulara yardim ozellikle is konusunda hocanin hastalrinda yak morarmasi yok fotolarda

Murat arkadaşla görüştüm konuştuk uzun uzun şu anda ameliyattan vazgeçti moralide yerinde öyle umuyorum :) baktın olmuyor bırakacaksın zaten anlattı bana herşeyi plak koymuşlar(kemiğin yanına) evet Melikenin dediği gibi düzgün kaynaması için plak rahatsızlık vermiyorsa çıkmasına gerek yokmuş Murat 1 ay 1.5 ay sonra ayakta aynı boyda Murat korkacak bişey yok artık içini ferah tut.

Moonlike yalnış anlama ama ben artık akıl vermekten söyle söyle oluyo demekten bıktım senlik bişey yok ben ol derim korkma derim bişey falan olur yapamam yani sen ver artık bundan sonra ne yapacağını...

Bende bugun kontrole gittim tek baston kullanıyorsum onuda attım artık hoca kullanmana gerek yok dedi 3 ay sonra dizimden ameliyat oluyorum hem o içerideki cihazın altta tutan civatalarını sökecekmiş kemik iliğin içindekinide daha sonra çıkartacakmış kemiğin tam sağlam olması için bu kadar ;)

yani emre diyorsun ben sorumluluk almam sen bilirsin evet sonuc hayatımı degisiricek ama ölümden sakat kalmnya bütün riskleri alıyoruz ve herseyin yolunda gitmesi %50 heralde bütün küçük büyük riskleri birleştirirsen

cuma günü emre ile ismini hatırlyamadığım nazo rumzlumuydu ziyaretime geldiler. teşekkür ederimm kendiilerine , bunda da bir hayır vardır diye iyi yönünü görmeye çalıştık. emreyede dedim ben kendime bakamıyordum ,hiç yardımcım yoktu. bi de üzerine basıp kemiği çatlatmışım yani zararın neresinden dönersen kardır dedim
ve pişman olup vazgeçtim. emre gelmeden önce uzaktan kumandayı getiren adam geldi. sistemin çalışmaması ilk defa sende oluyor dedi , hayret etti.
şimdi bacağımda plak var sadece kemiğin düzgün kaynaması için.
moonlike sen kararını bir şekilde kafanda yapmışsındır. en kötü karar kararsızlıktan iyidir.

Üst Alt