Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Bilgilerin için çok teşekkürler catania,hangi hastanede ve hangi doktor yaptı.Ücret ödedin mi?Garantisi ne kadar benim bacağım da incelikte var üst kısmında(gelişme sorunu ) küçük yaşta çok ameliyat geçirdim.Yani kemikleri kırıp yapıyorlarmış benim bacağımda o kadar güç yok ki .O yüzden korkuyorum. birde tedavi süresi çok uzun.İyi akşamlar............

geçmiş olsun arkadaşlar hepinize bende oldum bu ameliyatı gecen sene ocak ayında 8 9 ay gibi kısa bi sürede tamamlandı 7 cm kısalık forumda geriye doğru giderseniz yazılarım mevcut

Sana tavsiye edebileceğim ilk doktor mehmet kocaoğlu. Istanbul floryada. Ameliyatlarını Memorial ve hizmet hastanesinde yapıyor. İkincisi ise metin küçükkaya. Bu iki doktor ilizarov metodu uygulama alanında en iyileri ama ikisinin uygulaması farklı Mehmet Kocaoğlu sağlam ve eski sistemi kullanırken (son derece güvenli) Metin bey daha yeni bir sestem deniyor(iyileşme süresi daha uzun).Ben kozmetik amaçlı olduğum için fiyat biraz uçuk.

Merhaba arkadaşlar.Yorumlarınızı elimden geldiği kadar okumaya çalıştım.Herkeste bir korku bir telaş var.Trafik kazası sonrası olduğum ameliyatlarda sağ femur kemiğimde 8 cm kısalık oluştu.3 yılı aşkın 8 cm kısalıkla yaşadım.Benim yaşım 26.Ne ben nede başka bir insan evladı bu şekilde yaşamak zorunda değil.Eğer içinizde biraz yaşama sevinci varsa araştırmanızı yapın ve ameliyatınızı olun.Ben bu ameliyat başarısız diyenlere inanmıyorum ve inanmadığım için gittim ameliyat oldum.1,5 cm kısalığım kaldı.Sadece üzerinize düşeni yapın.Bol yürüyüş yorulana kadar,düzenli ve dengeli beslenme süt ürünleri ağırlıklı,ilizarovun ve tel diplerinin temizliği en önemlisi de sigara kullanmayın.Tabi ki bu ameliyat güllük gülistanlık geçmiyor.Elinizden geldiği kadar sabırlı olun ve sadece günüzü geçirin.Etraftaki insanların size uzaylı gibi bakmalarına aldırış etmeyin hatta eğlenin.Hatta çocuklar size İron man mişsiniz gibi bakıyor.Arkadaşlar hayata 1 sefer geliyoruz.Hayatınızın tadını çıkarın.Önce Allah a sonra da doktorunuza emanet olun.Hepinize geçmiş olsun.

benimde sol bacağımda 2 cm lik kısalık var pek önemsemedim ama başlığı görünce ameliyat değilde baska yolu varmı acaba ?

selam arkadaşlar..bacağında hem kısalık hem eğrilik olan ve ameliyat olan arkadaşlara soruyorum..ameliyattan çıktıktan sonra ilizarov takılı olan bacağınızın eğriliği düzelmişmiydi yoksa eğrilikte uzamayla birlikte zamanla mı oluyo? lütfen yazımı okuyan arkadaşlar cevap yazsın çok acil bu bilgiye ihtiyacım var..arkadaşlar bu ilizarov ameliyatından sonra iltihaplanma olmasın diye almamız gereken önlemler varmı? ne yapmamız lazım iltihap kapmasın diye? lütfen cevap yazın kimse girmiyomu artık anlamadımki..ameliyat olmuş arkadaşlar lütfen yardım edin

Boy uzatma ya da bacak kısalıklarının giderilmesi için alanında Prof. olan aynı zamanda da benim doktorum ve uzatma ameliyatları oluyorum...Şuana kadar hiç bir sorun yaşamadım süreçler zor olsa da geçiyor..
Prof.Dr Metin Küçükkaya...bu alanda uzman olanlardan..Ben doktorumdan çok memnunum..:) İmkanı olan ya da ameliyat olmak isteyenler varsa..ulaşmalarını tavsiye ederim..

zey_nep_;

Eğriliğinizin derecesine bağlı birşeydir o doktor eğer ameliyat esnasında ilizarovu taktığında düzelebilicek kadarsa ameliyat esnasında hallederler ama eğrilik fazla ise ameliyat sonrasında dışardan çevirmeyle yapıcağınız uzatmayla beraber eğriliğide dışardan bir ayarla hallederler..Zaman ve sabır gerektiren ameliyatlar tabi ki zaman hep gerekli..:)

Pansumanlarınızı düzenli yapmak..temiz tutmak..ilizarov cihazını doktorlar anlatıcaktır herhangi bir iltihaplanma ya da enfeksiyon yaratmaması için suya sokmamanız gerekiyor..Onun harici pek birşey yok gibi..umarım sizin için iyi olur.. :)

Polly; verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..ameliyat daha yeni yapıldığı için tereddütlerim var ilerki zamanlar için.. çok korkuyorum iltihaptan mesela.. doktor çok iyi fakat pek fazla konuşmuyo bende soramıyorum aklımdakileri o an unutuyorum..beslenmede önemli değilmi..sen neyi önerirsin kemik güçlenmesi için..tecrübelerine çok ihtiyacım var..benim aklıma gelmeyen ama senin bu tedavi sürecinde uyguladığın ve çok memnun kaldığın bir metod falan varmı..mesela şunu mutlaka ye yada şunu mutlaka yap yada bunu asla yapmamalısın gibi? bu arada sanada çok geçmiş olsun tedavinin hangi aşamasındasın acaba?

zey_nep_;

Selamlar.. İltihap meselesini temiz tuttuktan ve pansumanlarınızı düzenli yaptıktan sonra korkmayın ama iltihap gibi bişey hissettiğinizde doktorunuza kesinlikle sorun enfeksiyon giderici antibiyotiklerle halledebilirler o kadar korkmanıza gerek yok...ama tabi ki suya gelmemesine dikkat edilmeli...
Beslenmeyle ilgili süt,yoğurt,yumurta gibi protein içeren besinleri kullanmakta yarar var..Birde paça çorbası kemik güçlenmesine ve oluşmasına çok iyi geliyor..Doktorlarımdan biri söylemişti paça çorbasının kemiklere yararı olduğunu bi dönem kullandım..Gerçekten iyi geliyor..Pek sevemediğim için zor içiyorum..Onun harici kesinlikle nikotin,alkol gibi şeyler yasak..Sigara içilmemeli özellikle..
Benim daha ameliyat sürecim var..şimdilik yarılamış gibiyim..Geçmiş olsun size de umarım herşey dilediğiniz gibi gider..:)

Arkadaşlar kemik kaynatma konusunda birkaç ipucu vermek istedim.Sabah kahvaltısında mutlaka lor peyniri (kemiğe en çabuk ulaşan süt ürünüdür),günde 2 adet maden suyu (akmina yaptığım araştırmalarda minarelleri en yüksek olanı) ve her aksam yemekte veya yemekten sonra 1 tabak yoğurt.Bunların yanında ne kadar süt ürünü varsa tüketebilirsiniz..Arkadaşlar 5 sefer kırık yaşadım inanın bana herşeyi denedim ama işe yarayan şeyler ise özetle yukarıda.Süt içmek isteyen paça çorbası içmek isteyen keyfi içsin hiçbir işe yaramıyor.Sadece süt ürünleri tüketin.

arkadaşlar pansuman yaparken çivi diplerine sadece batikonmu kullanıyosunuz?

Polly;

BENİM DE OĞLUM BU AMELİYATI OLDU,doktora soracağınız soruları yazarak gidin böylece unutmamış olursunuz. ameliyat bölgesini ıslatmamanızı ve hatta silmemenizi tavsiye ederim.
ben oğlumun bacağını sabunlu suyla silmiştim,ertesi gün açtığımda demirlerin etrafında küflenme oluştuğunu gördüm .Neyseki batikonla sık sık pansuman yaptık birşey olmadı .Ondan sonra daha dikkatli pansuman yaptık....
Kötü ve zor bir süreçti ,geldi -geçti ,bir aya kadar ikinci ameliyatını olacak.Tedirgin bir şekilde ameliyat günümüzü ,bekliyoruz. Oğluma da daha birşey söylemedik ,çocuk boşuna şimdiden korkmasın diye.Çocuğa bunu anlatmakta zor.Herkerkese geçmiş olsun...

Zeynep ilk başlarda batikon kullanılıyor daha sonra yara iyileşme sürecinde alkol ve sık sık olmamakla beraber oksijende kullanılabilir. Asla su ve sabun benzeri şeyler sürme. Yaralar kabuklaştığında sterilize edilmiş cımbız vasıtasıyla temizleme yapılır. Zaten doktorun gerkli bilgileri verecektir.

catania doktor önce izotonikle daha sonra batikonla çivi diplerine pansuman yapmamızı söyledi..batikonu biliyoruz tamam ama izotonik hiç duymamıştım..siz kullanıyomusunuz izotonik?

deniz4444 bacağın demirli olmayan kısımlarınıdamı silmeyelim? batikon bazen bacağın diğer kısımlarınada bulaşıyo, demirsiz yerlerine yani..o kısımlarıda mı silmemek gerek?

zey_nep_
ben kesinlikle o bacağa su değdirmeyin derim.Bacakta küfleri görünce bayağı korkmuştuk. Birde demir diplerini batikon ve kulak çöpü ile temizliyorduk.Kulak çöpünün pamukları demir diplerinde birirkip kuruyor , o kuruyan kısımlarıda iyi temizleyin.her pansumandan önce ellerimizi sabunlayıp eldiven takıyorduk ama yinede demirleri çıkarmadan bir -iki hafta önce iltihaplanma yaptı ,antibiyotik kullandık.

Anlatmışken ameliyatımızın sonunu da anlatayım.Demirler çıktıktan iki gün sonra,oğlumun kemiği kırıldı,bacağı şişti basamıyordu.Sonra alçıya aldılar,iki hafta alçıda kaldı.Kemik eğri kaynadı bu ameliyatında eğrilik düzeltmede yapılacak.Ameliyattan sonra bacak için koruma yaptırıyorduk ,fakaf korumayı alıp takamadan bacak kırıldı.
Bir musibet bin nasihattan iyiymiş derler. Buda bize ders olsun bu defa daha dikkatli davranırız heralde. Sizde demirler çıktıktan sonra çok dikkatli davranın, umarım bir aksilikle karşılaşmadan atlatırsınız bu süreci.

deniz4444 çok teşükkür ederim verdiğin bilgiler için..çok geçmiş olsun..demirler çıktıktan sonra ne olduda kemik kırıldı? ters bi hareket mi yaptı oğlun?
umarım sizde bu süreci sorunsuz atlatırsınız..

arkadaşlar çivi dibi pansumanında izotonik kullanan yokmu hiç ya?

Merhaba..evet demir çıktıktan sonra ters hareket edilmemesi çok çok önemli...Demir varken korkmanıza hiç gerek yok o zaten bi çok ters hareketten koruyor...Pansumanı da anlatıyım..Ellerimizi yıkayıp eldiven kesinlikle takmalıyız hijyen çok önemli..Oksijenli suyla ilk olarak yıkıyoruz demir diplerine bol bol döküyoruz zaten o çok rahatlatır...Biraz köpürme olabilir oksijenli suda ama rahatlatır korkmayın..Ondan sonra izotonik serumu dökeriz..döktükten sonra demir diplerini temizliyoruz..Eğer iltihap gibi bişey hissettiğinizdede demir diplerine batikon sürebilirsiniz..İltihabın derecesine de bağlıdır hafif hissettiğinizde batikon sürebilirsiniz ama kesinlikle doktora danışılmalı enfeksiyon giderici antibiyotiklerle de halledebilirler..

ben 8 ay taşıdım ilizarovu. pansumanı şöyle yapıyordum. önce gazlı bezi izotonikle ıslatıyordum. izotoniklediğim gazlı bezle çivi diplerindeki kuruyan sıvıyı ve önceki pansumandan kalan batikonu iyice temizliyordum. bu işlemi yaparken yaklaşık 3 veya 4 gazlı bez harcıyordum. Temizledikten sonra çivi diplerine tektek kulak çöpü ile batikon sürüyordum. banyo yaparken ilizarovlu bacağımı da yıkıyor, fön makinesi ile ilizarovu çivi diplerine kadar kuruttuktan sonra pansuman işlemine geçiyordum. her gün pansuman yapmazdım. iki gün üç gün hatta haftada bir yaptığım bile oluyordu. bana taktıkları ilizarov yıkamaya müsaitti. ama hepsi yıkamaya müsait olmayabilir bu size taktıkları ilizarovun yapılış maddesi ile ilgili bir durum.. benimki pirinçten yapılmış bilgisayar destekli yeni çıkan bir ilizarovdu. 8 aylık süre içerisinde sadece iki kere ince çivilerin birinde iltihap oldu. onda da doktorumun önerdiği antibiyotiği kullandım, iki üç günde geçti.

Zeynep ben pansumancıyı bekliyorum bana sürdüğü alkolmü izotonikmi diye sorcam tereddütte kaldım çnkü yarın gelecek. Arkadaşların bütün tavsiyelerini uygula. Enfeksiyon konusunda o kadar korkmaya gerek yok antibiyotik desteğiyle geçiyormuş ama ben daha karşılaşmadım. Demir çıktıktan sonra kaynama düzeyi iyi olana kadar çok dikkatli olmak gerek bana sadece tuvalet ihtiyaçları gidermem için ayağa kalkmama müsade ediyorlar. 40 gün yatacaksın dediler.

catania;

catania 40 gün yatıracaklar ise emboliye karşı tedbir almaları gerek. emboli hareketsizliğe bağlı kanın akciğere veya kalbe pıhtı atmasıdır ve eğer olursa ya felç ya kalp krizi oluyor. sana ayağa kalkıp bastonlarla azda olsa yürür hale gelinceye kadar ki bu da sana dedikleri gibi 40 güne tekabül ediyor kan sulandırıcı vursunlar. sakın emboli binde bir olur hele gençlerde olmaz demesinler ben 26 yaşındayım ve ilk 30 gün tuvalet ihtiyacı dışında kalkmadığım için emboli oldum ancak pıhtı ana damarı değilde kılcal damarı tıkatığı için ucuz kurtuldum. sen de aynı şeyi yaşama dikkatli ol. birde acısada diz bükme bacağı düz kaldırıp indirme hareketlerini şimdiden yap. hareket çok önemli sakın aksatma

catania neden 40 gün yatacaksın..senin demirler çıktımı?
Demir çıktıktan sonra kaynama düzeyi iyi olana kadar çok dikkatli olmak gerek bana sadece tuvalet ihtiyaçları gidermem için ayağa kalkmama müsade ediyorlar. 40 gün yatacaksın dediler. diye yazmışsınya.

arkadaşlar benim demirler çıkalı üç ay oldu. bu üç ayılık dönemin 45 günlük yani bir buçuk aylık bölümü alçıda geçti ki bacağımı dizi de içine alacak şekilde alçıya almışlardı. haliyle zaten yürümeye imkan yok. çok çok çift baston kullanıp kalkıyor insan. onun dışında bacak dümdüz. basamıyorsun zaten. alçı çıktıktan sonra fizik tedavi süreci başlıyor ki bu süreç çok sancılı geçiyor. kireçlenen diz ve bilek hatta ayak parmaklarını fizyoterapistler hareket ettiriyorlar. kireçlenmenin tek çözümü bolca hareket. eğer ilizarov takıldıktan sonra çıkarılıncaya kadar geçen sürede size verilen hareketleri düzenli bir şekilde yaparsanız fizik tedavi süreci daha kolay geçebilir. benim ayak bileğimde şu an ameliyata bağlı gelişen kısıtlılık devam ediyor. bakalım açabilecek miyim

ceycey

tavsiyen için çook teşekkür ederim. Dediğin hareketleri fizyoterapistle beraber yapıyorum. Benim şişmeye bağlı ağrı şikayetlerm var bunun içinde ayağımı düz bi şekilde yukarda tutup parmaklarımı oynatıyorum daha sonra buz jel koyuyorum sen ne yapıyordun? Birde ceycey senin kaç cm uzatma oldu? Ve hangi kısımdan?

zeynep

Benim demirler daha iki - iki buçuk ay sonra çıkcak çıktıktan sonra 40-45 gün sadece tuvalete gitme iznin var geri kalan sürede sürekli yatış vereceklermiş.

Merhaba Zeynep, 2 bacagımdan çivi üzerinden ilizavor ameliyatı olacagım.6 cm uzatma yapılacak.
Ankaradayım.Ameliyat günün 26 Mayıs.Merak ediyorum.Ameliyat olduktan sonra neler yaşadıgını.Doktor çok zor bir dönem oldugunu söyledi.

bahar88 ;
Geçmiş olsun arkadaşım hakkında hayırlısı olur inşallah ben de çok araştırdım ameliyat olanlarla çok konuştum
konuştuğum herkesin ortak konusu zor ve uzun süreç gerektiren bir ameliyat olduğu ve sabır gerektirdiği.
Bunun için moralmen ve beslenme konusunda çok dikkatli olmak gerek birde en önemli konu tabi iyi bir doktora
bu ameliyatı olmak hepimizin tek edişesi bu. Eminim Sen bunun araştırmasını yapmış doğru kararını oan göre vermişsin
hangi hastanede ve hangi dr.a ameliyat olacaksın acama?

Allah şimdiden acil şifalar versin arkadaş.

Tesekkür edrim.Akay hastanesinde Prof.Dr.Hakan Bey'e olacagım.Sen oldun mu.

bahar88; umudum25'in söylediklerine katılıyorum..henüz yolun başındayım bende..burdaki diğer arkadaşlara göre daha tecrübesizim..
şimdilik sadece pansumanları ve egzersizleri yapıyorum ağrılar oluyor tabi ama dayanılmayacak kadar değil zaten ağrı kesicilerde yardımcı oluyor..zor süreç dedikleri sürenin uzun olması..uzatmanın ne kadar olmasına bağlı ama her türlü en aşağı 6 ay tedavinle uğraşıyosun..bende doktorun söylediklerine ve burdaki arkadaşların tavsiyelerine uyuyorum..böyle işte hepimiz hakkında hayırlısı olsun..

Zeynep;geçmiş olsun.Ameliyat olduktan ne kadar sürede ayaga kalktın.Benim uzatma ameliyatım civi üzerinden iliazarov olcak.ameliyat olalı ne kadar oldu.Kusuruma bakma çok soru sordum.Biraz bahsedebilir misin.Teşekkür ederim.

Bahar arkadasım uzatma amaliyatını bende geçirdim. Herkesin bünyesi farklı onun için ayağa kalkması ve iyilesmesi kişiden kişiye değişir. Ama uzun bir süreç tabiki sabır isteyen bir iş sendemi amaliyat olacaksın bilmiyorum ama inan zor bir süreç.

Merhaba Elif,

Ne zaman oldun.Problem oldu mu?Biraz anlatabilir misin?Teşekkür ederim.

Üst Alt