Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

ceycey kardeş ilizarov çıktığında ne hissettin benim şafak 50 :)
ilizarov çıktıktan sonra malesef hevesim kursağımda kalmıştı. alçıya alınacağını biliyordum ama ayaktan dizi de içine alacak şekilde baldırıma kadar alçıya alacaklarını ve bacağımı boruya çevireceklerini:) bilmediğim için bir hayal kırıklığı yaşamıştım. asıl mutluluğu 45 günlük alçı macerasından sonra yaşadım. bacağım kuş gibi hafiflemişti. ancak ben bacağıma son derece yapancılaşmıştım. öyle garip geliyorduki serbest basmak. ama bu mutluluk fazla sürmüyor. son derece acılı hatta ameliyat acısı kadar acı veren bir fizik tedavi süreci başlayınca bu defa da bir pişmanlık hissi sarıyor insanı kalbini. hele de benim gibi kısalık olduğu halde önceki yaşantısında topallamadan ve hiçbir kısıtlılığı bulunmadan yürüyorsanız bu pişmanlık iki katına çıkıyor. ama ben her şeyde vardır bir hayır diyerek bu durumun beni üzmesine müsade etmedim. şu an Allah'a şükür topallasamda iyiyim ve işime gidip gelmedeyim. gün geçtikçe daha iyi yürüyorum. iyileşme süreci uzun yani sizin anlıyacağınız. o ilizarovu takıp çıkartmakla bitmiyor iş. yeniden sağlıklı yürümeniz en az 2 yılınızı alır. ben birinci yılı doldurdum. ilizarov çıkalı 4 alçı çıkalı 3 ay oldu ama daha çok zamana ihtiyaç var. tam iyileştim demek için..

emre2535 alçılanan sistemde var ama benim gibi dizden ilik bölgesine baldır boyu kadar kemiğin kaymaması için destek çivi takılan sistemde var. Bu çivi kemiğin ortasından geçiyor (ilik boşluğundan) ve boyutu kemiğinin uzunluğu kadar böylece hem ilizarov çıktıktan sonra bile kemiğin düzgün kaynamasını sağlıyor hemde ters hareketini engellemeye devam ediyor yani bir nevi alçı görevi görüyor. Ama alçıya alan doktorlarda var tabi. :)

Ceycey kardeş sağol bilglendrdiğin için... :)

bende yaptırmayı düşünüyorum

bende de kaval kemiği eğriliği var bilek ve dizde kireçlemeler başladı yardım lazım . aynı sorun olan biri bana msn falan verebilirmi konusalım ?

Teşekkürler Selnda.

Sl nöbetçi benim bacağımda aynı senin ki gibi ince ve kısa yaklaşık 15 cm ,bende ilizarov la uzatmayı araştırıyorum. Sen olmuşsun. Yazılarını okudum.İçten ve dıştan varmış .İçten uzatma nasıl oluyor. En iyisi nasıl devlet hastanesi kaç tl alıyor. Benin sağlık güvencem emekli sandığı . Yaş 34 Kaç gün sonra yürüyebiliyoruz.Devamlı yanımıza bakıcı olması lazım mı?İşe ne zaman dönebiliriz Garantisi nedir ben Kayseri'de oturuyorum Başka ilde olmam zor.Bilgin için teşekkürler.

motorlu çivi...

Merhabalar arkadaşlar;

Müsaadeniz ile kabaca sorunumu özetlemek ve siz kardeşlerimden bana yardımcı olabileceklerin beni bilgilendirmesini bekliyorum.

Ben yaklaşık 5 sene önce organ nakli oldum fakat nakilden önce yaklaşık 15 sene diyaliz'e girdim bu yüzden sol bacağımda 7 cm gibi bir kısalık söz konusu sağ bacağımda ise karşıdan bakılınca diz altından bacağın dışına doğru yaklaşık 10-12 derecelik bir eğrilik söz konusu. Şu anda Çapa Tıp Fakültesinde ortopedi kliniğinde filmlerimi çektirmekteyim kısa olan bacağın uzatılması ve diğer bacağın açısının düzeltilmesi için haftaya çarşamba günü dosyamı kurula götüreceğim.

Fakat bende internetten birkaç araştırma yaptım motorlu çivi diye tarif edilen işlemi (eğer mümkünse ve kuruldan çıkacak görüş bu yönde olur ise tabi) yaptırmak istemekteyim çünkü organ nakilli olduğum için ilizarov yöntemi neticede enfeksiyon kapma riski çok fazla olabileceğinden bu yöntemi istememekteyim eğer aranızda motorlu çivi denen yöntem ile bacak boyu uzatılmış arkadaşlar var ise beni bilgilendiriler ise çok sevinirim.

ben uzattırdım. çok sabır isteyen bişey tabiki riskide var. baska sorunuz varsa sorun bana

Selamlar Melek hanım, öncelikle ilginize çok teşekkür ederim operasyonu nerede oldunuz? Zahmet demişsiniz bu zahmetler nelerdir? bu operasyona hangi şartlar altında karar veriliyor? maliyeti nedir emekli sandığı karşılar mı? gördüğünüz gibi pek çok sorum var bu konu ile ilgili olarak. :)

Bende de şuan motorlu çivi var..Sormak istediğiniz bişeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım..:)

Selamlar Gizem hanım yukarıda ki sorularımın cevapları var mı sizde? :) tabi benim aklıma gelmeyan şeyler vardır bu konularda da beni aydınlatırsanz sevinirim.

Benim devlet tarafından karşılandı,Ssk tarafından..maliyet olarak eskiye göre çok pahalı ve konforlu bi sistem..Pansumanı,ameliyat sıkıntısı daha az ilizarova göre.
Doktorun seçtiği özel hastalara yapılabiliyor ancak şuan da devlet tarafından hangi kurum ödeyebiliyor,ödüyor mu bilemiyorum.Doktorum Prof.Metin Küçükkaya..bu alanlarda çok başarılı.
Bir de motorlu çivi herkese uygun olamıyabiliyor..ameliyat esnasında uyum saglayabilmeside çok önemli..Onunda ağrıları,sancıları oluyor..
Yine olursa sormak istedikleriniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım..:)

Selam Güzelim38

Bacağım alt tarafında normal sistemle oldum ,Diz üstüneden ise İçerden sistem ile oldum. içerden sistemin farkı çok ağrısı , enfeksiyonu , konforu herşeyi farklı . Fakat kemik uzaması yani tedavin ile ilgili en ufak bir değişiklik yok . Devlet hastanesi ne kadar alıyor bilmiyorum ama üniversite hastanelerinde prof.parası ödedim ben sadece 10.000 TL gibi bişeydi. Sosyal güvencen karşılarmı bilmiyorum .İyeleşme süreci kesinlikle kişinin kendisi ile alakalı . Hem biyolojik durumu hemde piskolojik durum ile ilgili. BAcakta kas kaybın varsa öyle süper yürürüm diye düşünme ama eskisinden çok daha iyi olacağın kesin. 15Cm uzun bir miktar işe ne zaman gidesin bilemem dediğim gibi tedavi süresi ile ilgili. Bana 4-5 ay dediler 1,5 sene sürdü , bunun 7 ayı işe gidemedim. Garantisi nedir bilmem , var da diyemem yokta diyemem ama şu var %80 memnun .

Sorularını sırası ile cevaplamaya çalıştım. Başka sorun olursa çekinmeden sorabilirsin .

emre2535;
Emre senin çivi çıktımı. Benimki 2 ay önce çıktı fakat baya bir işi varmış bunun. sanki çok zahmetli gibi oldu . Dizin içinden çivi çekince diz şişti bende biraz sende de varmı .

Gizem hanım bilgilendirmeleriniz için çok çok teşekkürler... Haftaya bakalım dosyama bakıcak olan kurul ne karar verecek umarım motorlu çivi konusunda bir roblem çıkmaz dediğim gibi organ nakilli olduğum için bağışıklık sistemimi zayıflatacak ilaçlar kullanıyorum bu da beni enfaksiyonlara karşı daha da savunmasız hale getiriyor bu yüzden ilizarov yöntemi benim için imkansız gibi birşey...:(

Nöbetçi bende çivi yok içeriden diz üstünden yani ilizarov da civiler çıktıktan sonra öyle sorunlar oluyormuş kafana takılacak bişey yok zamanla normale dönecek ayagın benim cihaz içeride daha suan doktorum 2 sene sonra çıkartırız dedi

emre2535;

Emre daha önce görüşmüştük seninle benim sistemde içerden uzaktan kumanda ile uzatma . Benim çivileri çıkarttılarda diz zorlanıyor biraz onu soracaktım . Neyse sen daha çıkartmamışsın anlaşılan , ozaman hazırlıklı ol öyle kolay çıkmıyormuş. 1 Hafta yatdım hastanede 1 ay yattım evde :)

Nöbetci evet benim hala içeride çok ileride çıkacak uzatmadan baska diz ameliyatı oldum ben aralıkta falan. doktorumun bana dediği uzatma işlemi bitsin diz ameliyatını sonra yapacaz nedeni ise cihazı kalça kemiğinden sokmuşlar dize vidalamışlar iki çiviyle diz ameliyatımda dizdeki çivileri çıkardılar cihazı tutan bişey yok su anda kemikte oluştu iyice benim dizimde zorlanma yok su anda 90 derece kıvırıyorum senin sorununu anlamadım nasıl zorlanıyor resim yüklemeye çalıacagım bakarsınız

6 yaşındaki oğlum ,tek taraflı femur uzatma ameliyatı oldu. Cuma günü ameliyat oldu,dün hastaneden çıktık. Şuanda yatıyor ve bacağını oynattığında ağrıdığını söylüyor.6-7 santim uzatma planlıyoruz.Bu süreçte nelere dikkat etmeliyim?

meraba arkadaşlar şu izmirdeki iyi doktorun adı neydi söyleyebilirmisiniz ? bide ilizarov taktırdıktan sonra ve bittikten sonra cebimden ne kadar çıkıcağını ? öğrenciyim sigortalı görünüyorum , dıştan cember olanı taktırmayı düşünüyorum 2 bacağımı düzelttirmek istiyorum sadece bilgilendiren olursa sevinirim .

Sayın mpjp adlı arkadaşım bu izmirdeki doktorun adı hasan havıtcıoğlu dokuz eylül üniversitesinde o dediğin çempere bir ayağı geçen yıl mart ayında 5 binliraya içerden takılan yeni yöntemide 10 binliraya takırım demişti ama ben cesaret edipte ameliyat olmadım

ssk dışında kendisine istediği fiyat dimi bu ben 2 tane taktırcamda çemberden

deniz4444;

Dışardan olan ilizarov sistemiyleyse pansumanlarına,doktorun dediği şekilde uzatma olayının yapılmasına..Daha çok erken olduğu için ilk zamanlar ağrılar daha çoktur alışana kadar..birde uzatma fazlalaştığı zaman gerilmelerden uzamadan çok ağrı olabilir..
Enfeksiyon kaptırılmamasına..iltihap gibi birşey hissettiğiniz durumlarda doktora danışılmalı..ona dikkat edilmeli..
Ağrılar olduğunda ağrı kesicilerle filan geçirilebilir,ters hareket yapılmamasına da dikkat edilmeli..
Onun haricinde kolay bi süreç olmadığını az çok biliyoruz sabır gerektiriyor baya..Ama geçiyor inşallah sonu güzel gelir,Çok geçmiş olsun..

Merhaba Arkdaşlar ben ameliyatımı olalı üç gün oldu.Agrılarım hafif azaldı.yürüteçle ayagımın üstüne basabiliyorum.Ama çok acıyor.Ne kadar sürede deyneklerle yürümeye başladınız.

Yaklaşık 10-15 günü bulabiliyor..bazende 20 günü 1 ayı da çok uzun bir süre değil..
Zamanla daha çok alışırsınız..Geçmiş olsun..:)

Uzatmalara 2 haziranda baslanacak.Çok mutluyum.Bugun hastaneden çıktım.Çivi var içinde.Dışındada çember.

Merhaba arkadaslar. Forumda yazilanlari butun haftasonu okudum, dusundum. Doktora gorunmeye karar verdim. Sag ayagimda dogustan 3 cm kisalik oldugunu dusunuyordum. Mehmet kocaoglu ve metin kucukkaya ya gorundum. Meger bacagim neredeyse 6 cm kisaymis. Ve ameliyat sart gibi gorunuyor. Ama nasil olacagi belli degil. İyi dusunup karar vermek lazim...@bahar88, merak ettim. Senin ne kadar fark vari, nerede alemiyat oldun, kim yapti, ne kadar ucret vereceksin?@polly, sen ne zaman ameliyat oldun, ne kadar fark vardi ve surec nasil ilerliyor.. Simdiden yardimlariniz icin tesekkurler ve gecmis olsun...

mpjp;
mpjp merhaba ben oldum bu ameliyatı Hasan hocada Arifin dediği gibi içeriden olanı su anda 10 bin tlye takıyor ben 2011 ocak ayında oldum ama 5 bin tl vermiştim o zamn öyleydi, ilk gittiğimde hoca bana ilizarav'u devlet karşılıyor dedi içeriden olan özele giriyormuş ben o kadarını biliyorum su an nasılsın dersen bomba gibiyim bitti hersey normal hayatıma döneli çok oldu gayet başarılı gecti herkes için aynı olurmu bilemem söyleyeceklerim bu kadar arifle daha önce konuşmuştuk msn de çekindi o olmadı ameliyatını bu arada benim tek bacak kısaydı 7cm

deniz4444;
Mrb Deniz öncelikle çok gecmiş olsun ilk başlarda ağrı olur zamanla hafifler 6 7 cm uzatma toplamda 6 7 ayda tamamlanır diye düşünüyorum sonrada cihazı çıkarırlar dikkat etmen gereken tek sey hijyen bide beslenmesine dikkat ettirin en önemliside mutlaka keçi sütü bulabilirsen ondan içir cok ama cok faydalı

bahar88;
Bahar çok geçmiş olsun arkadaşım dikkat et kendine

POLLY;
dışardan takılı ,çivili sistem.ameliyat olalı bir hafta oldu.oğlum dün oturmaya başladı.eeee nazlanıyor birazda ,elletmiyor demirlerini.
iki kez pansuman yaptık,pek kolay olmuyor tabii.Bu gün doktorumuza gidicez,neler yapacağımızı anlatıcak.umarım sağlıklı bir şekilde atlatırız bu süreci.

emre2535;
doktorumuz,3 ay sonra demirleri çıkarıp içeri platin takacağını söyledi.çocuk küçük olduğu için demirleri mümkün olduğu kadar erken çıkaracaklar.

sakini;

Benim boy uzatma olduğu için tek ayak değil..en son Kasım'da ameliyat oldum..sürecim sorunsuz devam ediyor şükür..Ameliyat dönemi sancıları,uzatma sancıları oluyor tabi ki..ama sabredilirse üstesinden geleniyor herşeyin..
Benim doktorum Metin Küçükkaya..Çok memnunum.İnşallah verdiğiniz karar sizin için en doğrusu olur...

Tesekkurler Polly!

Metin Kucukkaya da Mehmet kocaoglu da bana guven verdiler. Ancak metin bey uzama suresi için 5 ay, mehmet bey 1 ay dedi. Bir iki doktora daha gorundukten sonra kararımı verecegım sanırım..

sakini metin bey doğruyu söylemiş egerki 6 cm ise ayda 3 cm uzuyor zaten doktorlar kemik olusumunu söylemezler sana 6 cm uzatma toplamda 7 8 ayını alır kemik olusumu falan tamamlanır her doktor farlı sey söyler zaten ;)

sakini;

Güven çok önemli tabi ki...Psikolojide önemli bu ameliyatlarda..Ben Metin Bey'e çok güveniyorum ameliyat olduğumda kötü bişeyle karşılaşma olasılığımı düşünmüyorum bile..Hiç de karşılaşmadık bi sorunla , sürecin sıkıntısı oldu tabi ki çok kolay bi dönem değil...Ama sabrettikten sonra herşey oluyor zamanla...:)

Üst Alt