Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

iki bacak için sadece eğrilik düzelten yok mu ? ben düzeltmek için pretty bacak bantları aldım kullanmadım ameliyat olmak istiyorum yardım lütfen. bilgi almam lazım

bide şu ameliyat ücretlerinden haber verirseniz iyi olur

Arkadaşlar ben 16 yaşındayım ve Tekirdağda yaşıyorum boyum 150 boyumdan son derece şikayetçiyim psikolojik açıdan beni çok etkiliyor özgüvenim sıfır, Bacak uzatma amelıyatı bırkac ay ıcınde olmak ıstıyorum 1 hafta sonra Prof.Dr Muharrem ınan'a muayene olucam. Eğer bu amelıyat hakkında bilgi sahıbı olanlar varsa Allah rızası ıcın bılgı verebılır mı? Ozel iletişeme de geçebilirim

merhaba arkadaslar bende trafık kazası sonucu 3cm kısalık olustu sag bacagımda konyaya yakın bır ılcede yasıyorum tavsıye edebılecenız ıyı bır hekım varmı?ankarada olabılır bu sıteye yeni uye oldum bana yardımcı olabılırmısınız lutfen ozelden yazarsanız sevınırım sımdıden tskler

ben ilizarow u çıkaralı 1 ay oldu . 1,5 yıl takılı kaldı iyi bir sonuç alamadım ben kemiqim halen kaynamış deqil. ben tawsiye etmiyorum olacak arkadaşlara.herkesde qüzel sonuç wermiyor . ayrıca bahsettikleri qibi enfeksiyon başlı başına bi ölüm zaten . kısa kalması bence daha iyi .

bende ameliyat olmadan önce yaptığım araştırmalarda hesaba göre günde 1mm den 6cm uzatmayı 2 ayda tamamlamam gerekiyordu, fakat doktorum uzatmayı yavaşlattı günde 0.5mm yapıyordum, arasıra birkaç gün aralıklar verdik uzatma 4 ayda bitti, sonra fiksatör çıkarıldı, yine hesaba göre 6cm iyileşmesi 6 ay sürecekti ama röntgen sonuçlarını düşündükçe çok daha uzun süreceği anlaşılıyor ameliyatımdan beri 10gün sonra 7ay dolmuş olacak ama 6 ay daha değneklerden kurtulacağımı sanmıyorum, sonra bir altı ayda dizim eski açısına kavuşursa ne mutlu bana şimdi 45 dereceden fazla bükülmüyor

bu yazdıklarım biraz karamsar görünebilir ama ameliyat olacaklar iyi düşünsün süreç uzun ve sağlam psikoloji gerektirir, doktorumla ameliyat olmadan önce görüştüğümde kısalığın 2-2.5cm olsaydı bu riski almaya değmez anlamına gelecek bir konuşma yapmıştı bana

eylul huznu;

Selçuklu tıp fakültesinde oldum.dr un ismini burada wermeyeyim şimdi ama dalında iyi bir doç dr.ilk takılırken 4-5 ay qibi sürede iyi olacaqımdan bahsedildi bizde qünlük uzatmaları düşürdük 90 qün kadar uzattık,sonrasında kemik kendini qeliştiremedi tekrar kısalttık sonra tekrar uzattık vs denendi.nitekim sonuç itibari ile 7 cm uzayacak bacak 3 santim ancaq uzadı wede halen kemik yapısını oluşturamadı o yüzden şimdi bacaqıma İntramedüler Çivi uyqulandı ancaq ayakta durabiliyorum deynek yardımı olmadan yürüyemiyorum. bu süreç içerisinde sayısını unuttum kadar enfekte oldum 8er 10 ar qün hastanede enfeksiyon tedavisi aldım defalarca. kemik yapısı insanların kişiden kişiye farklılık qösterebiliyor .
o yüzden herkesde başarılı bi opere olmadıqını düşünüyorum yaşı çok qenç hastalarda iyi netice alınıyor benim qözlemlediqim kadarıyla.kaltintas ın dediqi qibi benimde dizim 45 dereceden fazla bükülmüyor onun içinde tedawi almam qerekiyor ki tedavi sonucunda büküleceqide şüpheli.zaten bu tip operelerde uzayan yer uzasada belkide diz eskisi qibi olmuyor. ben kendi düşüncem zaman qeri qelmiş olsa ben uzattırmazdım....

eylül merhaba bende bacak uzatma ameliyatı oldum bende tekirdağ da yaşıyorum devlet hastanesinde dr ömer lütfü aytaç istanbul şişli etfal hastanesine sevk etmişti ünal kuzgun idi ameliyatı yapan doktor çok memnunum ama ben ameliyat olalı uzun zaman oldu 1998 yılında olmuştum.

@saynz

peki biraz ameliyatınızdan bahsedermisiniz? hangi kısımdan kaç cm uzattınız, tedavi ne kadar sürdü, eklem problemleri yaşadınızmı? diz bükülmemesi vs. gibi

boy

Arkadaşlar olan olmayan herkes yazıyor gibi benım durumum çok kritik olmakla olmamak arasında bocalıyorum tatılın bıtmesıne 2 ay var ve ben karar vermek zorundayım artık yaşım 16 kemik yapım güçlü yardımcı olun lütfen sıkıntıları, maliyeti nedir? 1998 de olan arkadaş suan bir sıkıntın oluyor mu

EylülT

Boy kısalığından başka bir derdin yok sanıyorum, aksama, topallama, yürüyememe gibi, neden hemen karar vermek zorunda hissediyorsunki, yaşında genç seneye olursun olacaksanda ne kaybedersin, iyice düşün taşın, bu başlığı komple okuduysan 1-2 sene düşünüp taşınan araştıranlar var, acele karar verme

benim uzatmam bilekten yapıldı ve 6 cm uzatıldı uzatma her gün 1 mm oldu ve 2 ayda tamamlandı ama iyileşmem yani kaynama ve aletin çıkarılması 15 ay sürdü tabi ki çok sabır isteyen bir durum oldukça zahmetli bileğimi kontrol edemiyordum onuda dondurarak sabitlediler şu anda fazla bir sıkıntım yok ama zorlayınca ayakta fazla kalınca ağrı oluyor. bileğimde hareket olmadığı için bayır çıkarken çok zorlanıyorum sadece boy uzatmak için bu ameliyatı olmak isteyenlere bir kere daha düşünmelerini tavsiye ederim

saynz;

Sana katılıyorum.keyif için böyle birşeyi kesinlikle yapmayınız birde gerçekten çok çok sabır isteyen bir ameliyat eğer gerçekten ağrı veya acınız yoksa olmayın derim.yaşayan biri olarak

@papatyacim

senin ameliyatın nasıldı?, hangi bölgeden ne kadar uzatma/düzeltme yaptırdın?

kaltintas;

Benim 4 cm kısalık vardı ayrıca dizde içe doğru dönme vardı.ameliyat başarısız geçti.benim hem dizden üstünde hemde dizden altında aynı anda uzatma yapıldı. Ama 3cm uzadı 1 cm kısa yine dizimdeki dönme de düzelmedi.sonra ben geçen sene düştüm kaç senedir düzeltmeye çalıştığım ve 4 sene de uzun yürüme cihazı kullandım onuda bıraktım.şimdi sporcuların diz koruyucu dizliklerinden kullanıyorum.ama dizimde ameliyattan kalma hasar kaldı

doğuştan sol bacağımda 3 cm lik kısalık vardı ve ameliyat oldum yaklasık 42 gün oluyor ameliyat olduktan 15 gün sonra uzatmaya basladık ve günlük 1mm uzatıyordum 1.5 cm uzadıktan sonra doktor uzatmayı durdurdu ve onunda üzerinden 15 gn gecti ve tekrar uzatmaya basladım smdiki uzatmaya günlük 0.25 mm olarak devam ediyorum ve haftalık kontrole gidiyrm ben ameliyatı çanakkale anadou hastanesinde oldum ve doktorumun adı Celal KARAKAŞ uzatma ameliyatını daha öncelerde çoğu kez yapmıs hatta ilk ameliyatını 1990 da yapmıs adam isinin uzmanı anlıyacağınız. ameliyat olduktan sonra ilk 1 hafta problem oluyor yürüme konusunda ondan sonra yavaş yavaş deyneklerle fln yürümeye baslıyorsunuz enfeksiyon riskine gelince günlük olarak tıbbi ilaçlarla tel diplerinin temizliğini yapıyorum su anlık bir problem yok ücret konusu da o kdr problem değil 1200 lira civarında bir ücret talep ettiler tedavi süreci uzun olduğundan biraz sıkıntılı oluyor malesef sosyal hayat tamamıyle kısıtlanıyor ama sabretmek lazım sonucta zahmetsiz rahmet olmuyor .ameliyat olucak arkadşlar ümitsizliğe kapılmasınlar bir an önce ameliyat olmanızı öneririm iyi bir hekim bulduğunuz taktirde emin olun ameliyatınız allahında izniyle basarılı geçecektir

Arkadaslar bacak uzatma ameliyatından sonra dizim kırılmıyor bu aşamalardan gecen varsa bana yardımcı olabilir mi

@Resesyon

kelin merhemi olsa başına sürermiş misali :), bu işin kolay yolu yok bildiğim kadarıyla aynı dertten bende muzdaripim, doktorun dediğine göre yürüdükçe açılırmış

Bu tedaviyi ben de gördüm, defermesyon düzeltmesi ve uzatma ameliyatımı Mehmet KOCAOĞLU yaptı çapada. Çok zor ve uzunbir süreç ameliyat olalı 4 - 5 sene oldu hala kaslarım toparlayamadı. Boyum 10 cm uzadı. Zaruret yoksa ben de tavsiye etmiyorum ama hayat sizin.
Bu tedaviyle mutlak ve mutlak fizik tedavi, fizik yapmazsanız başarı oranından şikayet edersiniz. Aslında benim şikayrtlerimin sebebi fizik yapmamamdan kaynaklanıyor, doğrusu bu doktorumdan çok memnunum yok sağolsun, bunu belitmek istedim.

merhaba arkadaslar ben ankarada prof.hakan kınık a muane oldum bende 2,5 cm kısalık var
uzatabılıcenı soyledı ve 5000 bin tl ıstedı artı hastane masrafı 1,500 tl ve anestezı doktoru ıcın 1,500 dedi benım sosyal guvencem var sızce bu fıyat normalmi bu konuda bana yardımcı olabılecek arkadas varmı tskler

eylul huznu, maliyetten önce 2.5cm için ameliyat olmaya değer mi bunu iyi düşünmelisin, ben bugüne kadar 30bin civarı masraf yaptım helal hoş olsun ayrı meselede hala tam sağlığıma kavuşamadım, 9 ay geçti bir bu kadar daha geçecek anlaşılan, ben diz üzerinden 6cm uzattım

Öncelikle herkese geçmiş olsun diyelim.

11 yaşında yüksekten düşme sonucu sağ bacağım kırılmıştı, zamanla boy uzarken sağ femurda 5.5 cm kısalık oluştu.
Ameliyat kararımı verdim. Ankara Gazi Üniversitesi hastanesinde Doç.dr Ali Turgay ÇAVUŞOĞLU tarafından 06.02.2013 tarihinde ameliyat oldum. Ameliyatta sağ femura exernal fixatör takıldı. Ameliyat olduktan 2 gün sonra koltuk değneğiyle yürümelere başladım yürüme süreci her geçen gün daha da artarak devam ettirdim. 15 gün olunca uzatmalara başladım hergün 2 kere 0.5 mm den günde 1 mm uzatma yaptım. Uzatma sürecinde kemik gelişiminden ötürü herhangi bir sorun yaşamadım çok şükür diyelim. Uzatmam 4 cm'e ulaşınca sağ femurdaki dışarıdan kemiğe sabitlenen çivilerde uzatmaya ve gerilmeye bağlı eğrilme oluştuğu için yarım cm daha uzatma yapıp 4.5 cm de uzatmayı kesti doktorum. 07.04.2013 tarihinde uzatma bitti. 01.07.2013 tarihinde fixatör alındı. Tedavi sürecinde 1 kaç kez hafif olarka çivi yolu enfeksiyonu geçirdim onuda antibiyotik tedavisiyle önledik. Kafanızdan önyargılarınızı atın pişman olacağınız bir işede girişmeyin 2-3 cm'in hesabını da yapmayın bence yaşadığım acıları yazmadım onlar anlatılacak türden değil, anlatılmaz yaşanır misali :) kısaca özetleyelim...

06.02.2013 (ameliyat)
21.02.2013(uzatma başladı - ilk 20 gün şiddetli ağrılarla geçti gece uyurken bir anda inleyerek uyanabilirsiniz)
07.04.2013(uzatma bitti)
01.07.2013(fixatör çıkarıldı)

Yapılan işlem sağ femurda 4.5 cm uzatma.

Umarım bu bilgiler ameliyat olacak veya olmayı düşünen arkadaşlara ışık tutar. sorusu olan arkadaşlar arfmtn@gmail.com adresine mail atabilir.

bazı arkadaslar hıc para vermeden oluyomus ondan merak etmıstım oda galıba devlet hastenelerınde oluyoryani sımdı arkadaslar 2,5 cm ıcın degmez mı dıyosunuz ama gercekten hayatımı cıddı anlamda etkılemıs durumda + psıkılojıde tam olarak karar veremedım arkadaslar degermı kı amelıyattan sonra saglıgıma tekrar kavusurmuyum :(((

kaltintas
ben şimdi görebildim resimleri. bu ameliyatı kim yaptı? şimdi nasılsın?
sanırım biraz sıkıntıların devam ediyordur bu görüntü ile.
geçmiş olsun

bende de eğrilik ve kısalıkda vardı.
devlet hastanesinde iki ayaktan birden ameliyat oldum ve neredeyse hiç harcamadım.
bir sürü malzemeler kullanıldı ve hepsini hastane aldı. kullanılan malzeme smart correction diye ödüllü bir ürün.
şuan model gibi oldum diyebilirim :)
sana da geçmiş olsun

rots61;
benim iki bacağımda eğrilik düzeldi ve birazda uzadı.
özel için gücün varsa muharrem inan hocaya yoksa baltalimanında sami sökücü hocaya gitmeni tavsiye ederim
benim tedavim bitti ve şuan çok mutluyum. bu bilgisayarlı fiksatör smart correction ile tedavi oldum ve herşey çok iyi gitti.
sana da bol şans şimdiden

Metin küçükkaya hocaya bende gitmiştim. çok pahalı geldiği için olamamıştım ameliyatımı orada. şimdi yazdıklarını görünce kendimi şanslı hissettim.
ben çok iyi durumdayım şuan. muharrem inan ve sami sökücü hocalarla görüşerek tedavi olmuştum. ikisindende Allah razı olsun. inanılmaz ilgilendiler ve doğru yönlendirdiler beni.

@SonundaKostu

Benim ameliyatları Metin Küçükkaya yaptı, hocadan değilde benim bacağımın önceki durumundan dolayı çektiğim sıkıntılar biraz fazla iyileşme sürecimde normale göre uzun olacak sanırım, yaş 36 şu anda, 16 yaşında geçirdiğim kaza sonucu parçalı kırık neticesinde 6.5cm kısa kaldı bacağım, ozamanki teknolojiylede doktor öyle bir ameliyat yapmışki bacağıma içten dıştan 20-30cm kesik atmış kaslar hacamat tabi, şimdi kemik uzadı uzamasınada kaslar tam adapte olamadı henüz, oda ne kadar sürer bilmiyorum, zaten eskidende bacağım diğeri kadar güçlü değildi ama normal yürüyebiliyordum, eski formuna kavuşsa bacak başkada bişiy istemiyom

Üst Alt