Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Fitbone sanırım en mantıklısı estetik uzatma ameliyatları için ama 2 yerden uzatılıcaksa karşılamak imkansız gibi fiyat 2 katına çıkıyor peki ondan sonra en sorunsuz teknik nedir acaba?

Engelsiz07 sigorta karşılıyor diye biliyorum estetik amaçlı değilse yada çok cüzi miktarlardır sanırım ama yinede araştırman da fayda var yanlış bilgilendirmiyim

Tamam kardeşim çok Sağol Zaten bir hafta sonra Muharrem beye randevu oluyorum :)

Anladm rayc demek muarrem beyin kombine dedigi LON oluyor mehmet kocaoglu ile ayni binada altli ustlu ofisleri ama fiyat farkida oyle ikici kata cikinca iki katina cikiyor demekki 40000 dolar dedi arti 2000 dolar cikarma dedi bi umut gitmistim ama istee su disardan tek cubuk seklinde takilanin adini external fikstrator saniyodum ben yaniliyo muyum icinden teller gecen var bide o ilizarov o acayip bisey ya

Engelsiz07 rica edersem muharrem hocadan LON ve external fixatörle uzatma fiyatlarını öğrenebilir misin?

Tamam kardeşim inşallah Allah izin verirse sorup buraya aktarırım. Zaten benimde kafamda milyon tane soru var :)

bence dr gitmelisin sorunun ne bilmiyorum ama bana faceden ulaşırsan yardımcı olurum benim 5 cm uzatıldı tek ayak (TC Alaattin Aydoğmuş) herkese yardımcı olmaya çalışırım bana faceden yazın

hangi yöntemle olacağına dr karar verir bacakların durumuna göre 3 4 çeşit uzatma şekli var ben sana sölesemde farketmez TC Alaattin Aydoğmuş

dayanılmayacak zorluk yok gibi tabi zahmetli iş ama bence deger estetik olarak olmadım ssk karşıladı özelleri ve fiyatı hakkında bilgim yok ztn her dr ayrı fiyat ister, ayrıca estetik olacaklara tavsiye etmem namaz kılamazsınız diz üstü oturulmuyo diz 90 derece bükülebiliyo ancak bayanlar daha esnek oldugu için biraz daha fazla büker (TC Alaattin Aydoğmuş)

ssk karşılar arkadaşım 5 kuruş para ödemezsin ama sorunun varsa tabi yada boyun 1 55 altındaysa (TC Alaattin Aydoğmuş)

Engelsiz07 ne yaptin kardes gittin mi muarrem beye fiyatlari fln yazicaktin bi hafta sonra gidiyorum demistin ?

muharrem adamı yarı yolda koyar tavsiye etmem ama onun hocası var mehmet kocaoğlu tam bir prof bu işin erbabı

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru öner...

Merhaba beyler ben Mart'ın 20 şinde muayene olucam Muhharrem beye umarım ameliyat masraflarını sigorta karşılar der. Yoksa 60 bin lira çok para :( nohco kardeşim gidince soracam aklımdasın.

karabasann;

Beni yari yolda falan birakmadi. Gayet de memnunum.

işin erbabının söylediği rakamları yazdım kardeşim bir bak istersen muarrem beyin abartısız 2 katı hemde dolar bazında

ben işin doğrusu 20000 tl para bulabilirim bu paraya 8-9 cm uzamamızı sağlayacak bir doktor yok mu türkiyede ya? yoksa sadece parası olanlar için mi bu hayalleri kurma hakkı ?

rayc kardesim sen almanya dan amerikadan felan bahsetmıssın forumda gittin mı almanyaya ne yaptın nerde oldun ?

ani fıtbone almanyada daha ucuz degılmıydı ordan gelıyor galıba cıvıler ?

ben size söyleyeyim sigorta karsılamıyor bilgidim kadarıyla aynı olaylar benim benimdan gecti dısarıdan cenberli olan karsılıyordu bir tek, ben içeriden oldum onu karsılamıyor 5 bin lira vermiştim 2011 yılında 6 cm uzama yapıldı 1 senede ayaga kalktım..esnetik olacak olanlara fiyat degişiyor tabikide 60 bin tl 70 bin tl cok paralar birisi 120bin tl istemiş yok böyle bisey

nohco,

Amerika ve Italya'da yabanci doktorlarla gorustum, en sonunda Turkiye'de Dr. Muharrem Inan'a ameliyat oldum. Evet Fitbone civileri Almanya'dan geliyor. Sizin butcenizle sanirim ancak external fiksator olur, ama doktorla gorusmeniz lazim. Kimi hastanin durumuna gore fiyat indirdigi olmus olabilir. Mesela baska bir hastanede ameliyat olmayi secip masrafi dusurebilirsiniz.

yaş sınırı yok gibi ben 40 yaşında olanları gördüm, hastanede 100 gün yattım, çok karşılaştım, kendimde 6 ay önce ameliyat oldum faceden ulaşanlara yardımcı oluyorum TC ALAATTİN AYDOĞMUŞ

ben tc alaattin aydoğmuş faceden msj atarsanız yardımcı olurum arkdşlar ben ameliyat oldum 6 ay önce

estetik amaçlı olanlara devlette yasak bile ne ssk karşılaması, ssk sadece sorunu olanları karşılar tek ayak kısa olur veya doğuştan kalça çıkıgı, felç, kaza vs. ben tc alaattin aydoğmuş faceden msj atarsanız yardımcı olurum arkdşlar ben ameliyat oldum 6 ay önce

herkesi bırakcak diye bişey yok ben ankarada oldum iyiki muharreme olmadım (TC Alaattin AYDOĞMUŞ)

sigorta estetik amaçlı olanları karşılamaz sadece, bayanlarda 1,50 erkeklerde 1,55 altı olanları ssk karşılayabilir (TC ALAATTİN AYDOĞMUŞ)

türkiyenin en iyi doktoru mehmet kocaoğlu arkaşlar haberiniz olsun muharrem inan onun asistanıydı zamanında metin küçükkaya, fahrettin bey ve hacı kutluda dier iyi doktorlar, doktor seçimi çok önemli bazıları çok kötü sonuçlar alabiliyo

Engelsiz07 görüşmen nasıl gitti anlatıcaktın ama unuttun yada fırsat bulamadın sanırım

Merhaba arkadaşlar ancak fırsat bulabildim.
Yaklaşık tam bir ay önce Muharrem Bey'den muayene oldum. Beni sekreterleri ve asistanları dahil hepsi güzel karşıladı. Muharrem bey ilgi ve alaka gösterip titizlikle muayene etti. Benim sol bacağımdan 5-6 cm kısalığım vardı. Bu kısalık sağ bacağımı da etkilemeye başladı ve Muharrem bey sol bacağımı smart correction denilen bir yöntemle 3 cm kadar uzatıp diğer sağ bacağımdan da 2-3 cm de kısaltıp fitbone çivisi takacak. Ameliyattan 3 gün sonra yürüyerek hastaneden çıkacaksın dedi. 2-3 ay smart correction sol dizimde takılı kalacakmış. Daha sonra uzayınca çıkartılacak. Ve bol yürüyüş ve spor dedi. Zaman olarak 3 ay verdiler. En kötü halde 5-6 ay dedi. Bakalım kendimi hazır hissettiğim bir anda ameliyat olacağım.

Aranızda smart correction ile ameliyat olan var mı ? Varsa bilgilerini almak istiyorum.

Kafama takılı olan bir diğer nokta ise de sağ bacağımdan 2-3 cm kısaltma yapması beni biraz korkutuyor. Daha önce böyle bi ameliyat olan var mı ? Aranızda varsa ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Engelsiz07

neden sol bacağı 5-6 cm uzatmıyor? benimde sağ bacağım kısaydı 6cm uzatıldı
gerçi düşününce senin yöntem daha mantıklımı acaba diye düşünüyorum, bende diz bükülme sıkıntısı var mesela, 3cm uzatılmış olsaydı sıkıntı daha az olurdu
muharrem bey bu şekilde olmasının sebebini açıkladımı?

Şimdi benim sağ bacakta da sıkıntı var. Sadece solu uzatmak istese hem zaman hem de dizin eski halini alması biraz zaman alacak gibi. Zaten sağ bacaktan ameliyat olacakmışım olmuşken 2-3 cm kısaltmak daha mantıklı ve daha sağlıklı olacak dedi ama yine de biraz tırsıyorum açıkcası.

Kaltintaş Sen kime ameliyat oldun?

Allaha çok şükür herhangi bir sorunum yok ama bende de boy inanılmaz derecede komplex durumunda kendimi bildim bileli bende parayı bi şekilde çalışıp kazanırım sıkıntı değil ağrılara da zorluklara da sonuna kadar göğüs gererim ama sakat kalma riski nedir acaba bu ameliyatlarda tek korkum bu

@MCagdas35

Erkekseniz ve boyunuz 165cm den kısa değilse benim görüşüm hiç bulaşmayın bu işe

@Engelsiz07

Metin Küçükkaya yaptı ameliyatımı

kaltintas;

Abi değilim boyum 1.71 ama bilmiyorum belki yapıcağım şey çok saçma ama hayattaki en büyük hedeflerimden biri çok güzel bi hayatım var çok sağlam bir işim olucak üniversite bitince çok sevdiğim ve beni çok seven bir ailem var ama inanılmaz derecede takıntı bendeki bu konu ve ne yaparsam yapıyım yenemiyorum sporlada uzamayı denedim olmadı en son başvuracagım şeydi bu ama artık korkunun ecele faydası yok benim açından bunu aşmam çok önemli her türlü fedakarlığa ve özveriye katlanabilirim ve artık çok ilerlediğini düşünüyorum tıpın bu konuda mezun olur olmaz ilk işim olucak maalesef

@MCagdas35

kişiden kişiye değişebilen durumlar var, mesela herşey yolunda gitti diyelim kemik gelişimi açısından enfeksiyonda yaşamadın vs. yinede herşey bitmiş demek değil bu, kemiği uzatmak işin basit kısmı çünkü kemiği kırıyorlar sonrada günde yarım milim bir milim neyse uzatıyorsun zamanlada açılan yer kemik doluyor (mesela benim 6cm uzadı şu anda yürüyorum ama kemiğin tam eski halini alması 3 seneyi bulur dedi doktor)
işin zor kısmı (benim durumumda en azından) kasların dokuların uzaması olayı, benim kaslar henüz yeterince uzamadığından dizim zorlamayla ancak 90 dereceye yaklaşıyor ve bu merdiven inerken özellikle çok sıkıntı yapıyor (basamaklar yüksek ise teker teker inmek zorundayım) koşmak yok, bisiklet yok, alaturka wc yok :) hayatı çok kısıtlıyor ve doktorun demesi kişiye göre 3-12 ayda diz bükülür diyor benimki 12 ayda bükülse kendimi şanslı hissedeceğim
birde ben bukadar sıkıntıyı tek bacakta yaşadım belirteyim, ama nette bir video gördüm mesela adam 9cm uzatma yapmış kozmetik, çömelip kalkabiliyor vs. yani kişinin fizyolojik durumuna bakıyor birazda bu işler, sende sonuç iyimi olur yoksa pişmanmı olursun bunu doktorun bile bilemez ! ! !

benim sana tavsiyem 1.71 boy ile bu işe kalkışma derim (%5 sonuçtan memnun kalmama ihtimalin bile varsa nereden bileceksin piyangonun sana çıkmayacağını) geri donüşüde olmayan birşey sonuçta
diyelimki 9cm uzattın 1.80 oldun çok mu fark var Allah aşkına değmez bence riske girmeye
bence psikoloğa git ve bu takıntıdan kurtul, olmadı içten topuklu ayakkabılar var giy onlardan anında 6-7cm uza :)

Ayakkabı olayını denedim olmuyor öyle neticede hep ayakkabıyla dolaşmıyorum ve onu tekrar cıkarttıgım da eski ben oluyorum bu konuda kendime güvenim tam sporcu bir kişiliğim vücudumun buna çok daha rahat uyum sağlayabileceğini düşünüyorum diğer kişilere göre yaş olarak da sağlamım o kadar şiddetli darbeler almama rağmen şu ana kadar hiç bir kemiğim de kırılmadı bu yaşa kadar ve doktor zaten bu iş için kemik dokusunu inceliyor olması lazım yeterli olup olmadığı konusunda ki hem atletik bir vucuda sahibim hem de bacaklarım kalındır okul takımında basket oynamamdan dolayı sanırım zamanında şuanda vücut geliştirmeyle haşır neşirim açıkcası bunu atlatabileceğimi düşünüyorum

Ben orda olmayı düşünüyordum ama ilizarovdan başka yöntem yokmuş. O yüzden vazgeçtim.

adana ortopedıa mahir Gülşen yaptı amelıyatımı sonucu henuz bılmıyorum ıkı ay oldu gerıye kaldı 4 ay

ADANA ortopedıa da amelıyat olan cocuk felcı arkdaslar var mı

kusua bakamyın yenıyım bu sıtede ilizarov takıldı halkalı 4 cm kısalık vardı cocuk felcınden dolayı

ben hıc arastırmadımcıhazları sadece dr ıyı olsun ıstedım daha once mehet kocaoglu na amelıyat olma fırsatım oldu ustelık ucretsız ama ıst oldugu ıcın sonrası bakım cok dusundurdu adana sectım

Englesız07 sızın ne sıkayetınız var

Üst Alt