Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

hero 150 benim kardeşim daha ameliyat olmadı ama istanbul balta limanı kemik hastanesi eğitim ve araştırma hastanesi ben gittim sordum para alınmıyor dediler sanırım devlet hastanesi oluyor. muayeneye gittiğimizde dr. sami sökücünün asistanı vardı. orada ameliyat olabilir denmişti.

Hero150 eger istanbulda yasiyorsaniz baltalimani istanbulda en iyisi kemik uzerine size doktor tavsiyem ise doc dr bilal demir ile opr dr sami sokucu var size onlari tavsiye ederim ha birde bu doktorlar her gun orda degiller pazartesi gunleri ogleye kadar ordalar diger gunlerde ise asistanlari var birde capada ilizarov polikliginda halil ibrahim balci var cok iyi doktor oda carsamba gunleri orda oluyor

arkadaşlar bende olacamda yürümede normal insanlar gibimi yüreyeceğim ameliyat olunca

1997 yılında izmir urla kemik hastanesinde 2 ayrı operasyonla ilizarov takıldı ve 18 ay süren bir tedavi sürecinde 13 cm uzatmam yapıldı.3 cm kısalık kaldı doktor riskli gördüğü için son ameliyatı yapmadı.kaslar ve sinirler oldukca hasar görebilir kanısına vardı ve hala 3 cm kısalıkla yaşama devam...zamanınız varsa uzun süreçli bir tedaviye hazırsanız neden başkalarının fikrine bağlı kalıyorsunuz. Korkulacak hiç birşey yok...sadece zaman zaman uzatma esnasında ağrılar ve tel kenarlerında yırtılmalar dan kanama ve enfeksiyon sorunu oluyor onada katlanacaksınız....

bazı cvp lar için arkadaşlara teşekür ederim ama devlet hastanelerinde benim 1-2 muhayenede gördüğüm kadarıyla 3.5 cm altında ki bacak uzatma ameliyatlarını yapmıyorlar bana dedikleri bu eğer 3.5 cm üzrerindeyse zaten devlet bu ameliyatları karşılıyor benim merak ettiğim istanbulda bircok özel hastane var birde iyi doktorlar ama benim bacağım 3 cm kısa ve eğrilik var ayağımda diğer ayağımdan 4 numara küçük ama devletimiz bana %10 engelli raporu vereek afedirsinizi birseyin yok diyor ama öyle dğil işte bel ağrısını ve sağlam bacağımın agrısını anca benim gibi olan arkadaşlar bilir ve beni anlarlar
ben kafaya taktım yaşım 26 ameliyat olmam gerekir ve çok ta param yok sizden ricam özel hastanelerde ameliyat olan arkadaşlar hangi doktor ve nekadar ücret ödediklerini yazarlarsa bende cesaretimi daha çok toplayıp hemen başvuru yapıcam

yav arkadaslar ben su an 17 yasindayim ve 19 yasimda ameliyat olacam ve daha once 2 ameliyat gecirdim skolyoz ve ayak bitaz egriydi duzeldi ve simdi ayak kisaligi olacam 2sene sonra ama tek mrk ettigim konu kac ay surecek ve normal insanlar gibi yuruyebilecek miyim ? bu arada ayagim su an 6 cm kisa

Arkadaşlar merhaba çoğunuzun yazdığı şeylere baktım 2009 larada baktım bagzılarımız için boy kısalıgı hayattıda kısaltıyor anlayışlı olmanızı isterim yaşım 18 boyum 1.67 falan kemik doktoruna gittim ölcüm yaptı ve kapanmış dedi uzamazsın spor yap dedi 300 tl gitti bazıları yaş küçük oldugu için sporcu iğneleri vur 5-6 cm uzatıyomuş hormonları falan tetikliyormuş dediler ben hiç anlamam sporcu ignesinden falan bunu bilen yardım eder umarım neyse araştırırken burayı buldum çok fazla param yok ama bulurum 20 bin kadar bi rakam bir doktora gitmeden önce sizelere sorayım dedim doktorunuz sıze uzamanın farklı yollarından bassediyormu yoksa sadece amelyatla olan yollardanmı konuşuluyor ve olan arkadaşlar daha sonra bı sıkıntı bı sakatlık yaşayanlar varmı varsa doktorlarınızın adını ve soyadınıda paylaşın önerileriniz nelerdir teşekkürler .

Hala estetik boy uzatma düşünüyorum. Holyfix en çok istediğim ama ücretini bilmiyorum. Başka estetik boy uzatma Düşünen yok mu ? Forum çok sessiz

Selamlar
Be 9 aylıkken çocuk felci geçirmişim,sol tarafım belden aşağı felçli ve 6 cm kısa 39 yaşındayım bu sene 25 martta Baltalimanı hastanesine gittim, dr umut yavuz muayene ettikten sonra kas kuvvetimin olmadığını dr bilal demir ve dr sami sökücü ile görüştükten sonra kemik uzatma olup olmayacağı ile ilgili kararı vereceğini söyledi.Karar olumsuz oldu ve kafo kulanabileceğimi söyledi ben de o zaman yazar mısınz dedim ve yazdı.Allah'a emanet olun.

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var bu yaz ameliyat olmayi düşünüyorum estetik amaçlı holyfixle 8 cm uzatilacak boyum.Yurumem ne kdr suremi alir? üniversiteyi sehir disinda okudugum icin tek sıkıntı yürümek.2. si ilk 3 ay haftada 2 gun fizyoterapi gorucem ama sonra kendi kendime egzersizlerimi yapmayi düşünüyorum bu konudaki fikriniz nedir. yoğun agrilar ne kdr süre boyunca devam eder ne zaman rahatlariz?

hero150

mrb evet dediginiz gibi bu tür ameliyatlar pahalı oluyor 2010 senesinde oldum ben uzatma ameliyatı tek bacak için 5 bin tl vermiştim kemigin içine koyulmuştu cihaz suan yalnız hatırlamıyorsam tek bacak uzatma 10 15 bin tl arası 9 eylül hastanesi izmir

fatomaa

5 cm kısalıgım var demişsiniz hiç korkmanıza gerek yok aynı ameliyatı ben gecirdim 5 cm uzama oldu doğru doktoru buldunuzmu gerisi cok basit 1 senede tamamen yürümeye basladım gecmiş olsun

pekı ama doktor neden bu kadr pahalııı .....arkslar metın kucukkya benden 25bın el parası 40bın tl malzeme parası ıstedı sızce cok degıl mı amelytımıda sgk nın gecerlı olablcgı bır hstanede yapabılcegını onunda yaklasık10 bın olacagını soyledı cokkkkk pahalı degıl mı

kısalık 6.5 ımıs artı egrılık var hem dız ujstunde

Selam her kese. Ben 5 mayıs ta İlizarov yöntemiyle ameliyat oldum. ElhamduliLLEH şimdi iyiyim, pek ağrım olmuyor. Şimdilik her şey yolunda, inshaAllah böyle devam eder. Bu yöntemle ameliyat olunmak isteyen varsa, bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışırım.

Fatomaa devlet hastaneleri bedava yapiyorlar eger sigortan varsa egerki istanbulda oturuyorsan sariyer baltalimani kemik hastanesinde olmani tavsiye ederim.

cvpladığınız için tşkr ederim ama samırım siz 5 bin tl yi tamamen özle bı hastanede yapmadınız devlet desteklibir ameliyat oldunuz ben onun için yazdım yani benim bacağımı devlet karşılamıyor nedeni ise 3.5 cm altında olduğu için yani ben özel hastane fiyatlarıını sormuştum onlarda ateş pahası tabi ilginiz için tşkr ederim şimdiden.

Küçükken çocuk felci geçirip ayak kisaligi ameliyatı olan var mi

Aynısı bende var çocukken felç geçirdim ve belden aşağı tutmuyor sol ayağımda kas kuvveti yok ama ben 17 yaşındayım doktor neden ameliyat etmedi sizi yaşınız geç olduğu Için mi

????????

Merhaba 1994 de benim sağ bacağımi uzattilar fakat kaslar sunmuş biraz kala bıraktılar. Diz altından kemikten kemiğe sis gibi birsey koydular bacağıma halka gibi birseyler taktilar 5 ay kaldı 2 ay hastanede 3 ayıda evde geçti hergün hemşire geldi pansuman için Çiviler vardı temiz muhafaza edilmesi lazım. Kemikten kemiğe sis koydular ya etrafı kemik oluştu bazı arkadaşlar platin koydular diyor benimki başka ozaman. benim amaliyatim Belçika'da oldu benim ama ankarada kolu varmış bu hastanenin öyle bir duyum aldım ne kadar gerçek bilemem. Şimdiden geçmiş olsun arkadaşlar.inşallah hersey gönlünüzce olsun.

ben hem ilizarov yöntemiyle hemde manyetik çivi yönemiyle ameliyat oldum.toplamda 15 cm uzatma yapıldı bacağıma.ilizarov yönteminde çok ağrılar ve acılar çekiyordum ancak son ameliyatımı geçen sene manyatik çivi yöntemiyle oldum.nerdeyse hiç denecek kadar az ağrım oldu .ve belkide en önemlisi normalde yukarda da yazıldığı gbi tek ameliyat 100 bin tl leri bulabiliyor ancak eğer devlet hastanesinde olursanız hiç birini ödemiyorsunuz çnkü devlet bu ameliyatı karşılıyor.ben BALTALİMANI KEMİK HASTANESİNDE oldum tüm ameliyatlarımı.hem doç.dr.bilal demir hem de op.dr.sami sökücü ameliyatlarımı yaptılar.ikisindende çok memnunum .özellikle tekrar etmek istiyorum bu ameliyatlar için tonca para harcamnıza hiç ama hiç gerek yok.

Ben samı sokucuye gıtt.mm ayagmın uygun plmadgını soyledı baska care kalmayınca metın kıcukkaya geldm yıksa kımse ıstemez tonca para dokmeyı

Evet nerdyse 100bin. Tl borclndm

geçmiş olsun bu şekilde olmasına üzüldüm..ama anlamadığım husus yani sami sökücünün yapamayız dediğini metin küçükkaya yaptı mı yoksa başka bi yöntem mi uyguladı?

Hayır belkıde aynı yöntemı yapacaktı rısk almak ıstemedı samı sökucu kalcan kötu amlyt olursan yerınden cıkar uygn degıl bu halle dedı ....senın romtgenlerı baska doktora gosterdm oda yapamaz dedı bende metın kucukkayaya gıttım o yaparm zor ama yaparm dedi sımdı amlyt oldm ıste tabıı samı sökucu bır bucuk senemı yedi ona ınanıp kalcm rısklı dıye aılem asla amlyt olmamı baskaları ıle bu konuda gorusmemı ıstemedı ben onlara metın kucukkayayı ıkna ettırene kdr ıstnbula gelıp bu cefayı cekmeye zorlayana kdr geberdm

Samı sokucu daha onun asıstanı....

fatomaa, siz ne zaman ameliyat oldunuz? Tek bacak mi, her iki bacaktan mi? Ben bir ay once ameliyat oldum, baska ameliyat olunanlarla karshiklik fikir alis-verisi yapmak istiyorum - beslenme, egrezsiz ves. konusunda. Shimdi durumunuz nasil? Bu ameliyatdan sonra bazi problemler cikiyormus. Benim tanidigim rus kiz var, 3 yil once ameliyat oldu, kosamiyor. Onun baska tanidiklarinda da boyle problem varmis. Siz arastirdiniz mi, Turkiyede ameliyat olunanlarda boyle problemler yasaniyor mu?

Nasıl kosamıormus amlyt olan bı kac hasta var hallerınden memnunlar senın dedıgın tek bacak kısalgı mı?

Benm tek bacak 6.6cm kısa

Senın neyın vardı kımde amyt oldn?

Onda her iki bacak uzatildi, 9 cm

Diz kapaginda sorun yasadi, hala devam ediyor. 3 yil gecmesine ragmen kosamiyor. Bize misafer olarak geldi, bir kac gun kaldi. Kendi gozlerimle gordum, kosmaya calisiyor, ama kosamiyor.

Bende boy kisaligi var, boyum 146 cm. 7 cm uzatmayi dushunuyorum. ameliyattan 1 ay gecdi. elhamduliLLEH pek agrim olmuyor. sadece ilk 4 gun agrili gecdi, o da tahammul edilebilir agrilardi. kendinizi korkutmayin, Allaha siginin.
Geci sutu icin, bolca yogurt, peynir tuketin. Sunam da kalsiyum artiriyor, gunde 1 kashik yiyin. ve bir de koyden ainma yumurtanin kabuklarini kurutun, toz haline getirin ve yemeklerinize ilave edip yiyin.

Cnmm gecmıs olsn boyun o kadarda kısa degılmıs bunca acıya degmez brlkıde bılmıorm kı ben saglıklı olsam yapmazdm ki sen kıme amlyt oldn

Bu arada amlytmıb4.gunu daha sanclrm var tabi

Size de gecmis olsun.

Ben boyumu cok kompleks yapiyordum, boyle yasamak beni mutsuz ediyordu. Bence 150 alti boy kucuktur. Ama arkadaslarim, akrabalarim boyumun 150 ustu gorunduyunu soyluyorlardi.

Benim doktorum Fahri, Rusyada yasiyor, ayda bir kez Bakuye gelip ameliyat ediyor.

Cok agrikesici kullanmayin, fazla hareket yapip ayaklarinizi zora sokmayin, her gun bir az daha iyilesiyor insan. Her gun bir kac adim daha fazla yuruyun. Ergezsizleri sakin birakmayin, bu ameliyatda en cok problem dizde ve ayak pencelerinde oluyor, o yuzden en cok ona dikkat edin.

Bir ay falan sonra iyilesince denize gidip kumda dolasabilirsiniz, cok iyi geliyor ve cok faydali.

Üst Alt