Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?

Facem ftm tkr mesj atıp cevap alamayn arkdslar kusura bakmasn buraya pek girmıorm artk ftm tkr ordn bana ulasabılırsnz size yardmcı olurum

Merhaba melike bacak uzatmasında 1 cm uzatma için kaç ay gerekli bu çenber gibi cihazlar kaç ay kalıyor ne gibi rahasızlıklar olabiliyor insanda

Bende 13.11.2015te ilizarov yöntemiyle sol bacaktan ameliyat oldum 1999da trafik kazası geçirmiştim 5 operasyon falan geçirdim şu an 5cm kısalık ve biraz eğrilik vardı son ameliyatımı da geçirdim, 1 Aralık 2015te uzatmaya başladım ağrım sızım yok ameliyatımı Antalya Özel Uncalı Meydan Hastanesinde DR.Cengiz YILMAZ'a oldum kaza yaptığım andan beri zaten kendisine muayene oluyorum memnunum bakalım hazirana kadar bu demirlerle yaşamaya alışacağım çok sabır gerektiren birşey.

Not: Estetik olarak bu ameliyatı olacak kişilere kesinlikle tavsiye etmiyorum ameliyattan sonra 2 günki acılar ve uzunca bir süreç sizi etkileyebilir

4 ay oldu uzatma bitti kaynamasını bekliyorum 15 Nisanda kontrole gideceğim sanırım hazirana kadar çıkmayacak. 6.5 ay gibi bir süre sizce normal mi ilizarov yöntemi olanlar tedavi sürelerini yazabilirler mi ?

Merhaba bende estetik ameliyat olmak istiyorum bacagım 4 cm kısa ünüzdeki ay kesin olacam Adanada Mahir Gülşen bu dalda çok iyi bi doktor sizde araştırın derim

Doguştan kısalık ve kalça çıkıklıgı

Merhaba. Bendede doguştan kalça çıkıklıgı vardı ama Bebek'ken doktorum çiviyle kalçamı sabitlemiş ve şuan çiviyle bir bütün oldu kalçam hiçbir sorun yok 18 sene oldu. Prof. Dr Mehmet Kocaoglu benim doktorum. Kendisine 6 ameliyat oldum. Allah razı olsun. Maddi manevi çok çektim ama ayagımı gözle görülür bir şekilde çok güzel uzattı. Suan kısalık 20 cm kadar ama protez kullanıyorum dahada uzatmayı düşünmüyorum başka planlarım var. Ama gerçekten ciddi anlamda maddi durumunuz iyiyse kocaoglunu öneririm aksi taktirde çok zor ama görüşmenizde fayda var. Kendisi bu işi ilk Türkiye'ye getiren isimdir. Hocasıyla beraber ve suanda bu işin en iyilerinden biridir dünya çapında çalışıyor hatta en iyisi diyebiliriz.

kalça protezi amaliyatı olduktan sonra da uzatma oluyor mu acaba lütfen olan ve bilgisi oln var ise yazsın

@Nis

Henüz ilizarov çıkarılmadı mı ? Ben 13 kasımda ameliyat oldum 5cm uzatma için 6 ayda çıkarırız demişti doktor sence daha da uzarmı bu süreç ?

Ben ilizarov ameliyat olalı 4 ayı geçti ama halen üzerine basma diyor doktor sizce bu normal mi ?

ougras1 Öncelikle geçmiş olsun. Doktorlar hep az süreç söyler de, ama bir az uzun sürer. Benim dr 1 yıl demişti 8 cm için, 7 cm uzattım. Bugün konuştuğumuzda mayısta belki aşağıdaki ince çivileri çıkarırız dedi, ama cihaz hala bacağımda duracak. Halbuki bana 1 yıldan fazla sürmez demişti en başta. 5 cm az, hem erkeklerde kemik kaynaması kadınlara göre daha hızlı oluyor. Ama yine de uzatma için 6 ay çok az. Ayağınızı yere basmama konusu beni şaşırttı. Çünkü normalde ilizarov yönteminde çok yürümek ve ayağın üzerine basmak gerekiyor. Belki sizde özel bir durum var, ondan dr öyle demiş. Başka türlü neden söylesin anlamadım.

Nis

Benim kazadan dolayı kısalık ve eğrilik olduğu için belkide bu yüzden basmamam gerektiğini düşünmüştür. Basmama konusunda ne ben gerekçesini sordum nede doktor açıklama yaptı.4 ayı geçti gerçekten sıkılmış durumdayım 6 ay diye odaklamıştım kendimi ama buradaki yorumları görünce 1 yılı bulacakmış gibi de hissetmiyor değilim , hakkımızda hayırlısı olsun ama basma konusu aklıma takıldı gerçekten 20 gün sonra kontrolüm var o zaman sorayım ben onu.

Arkadaşlar merhaba geçen sene tam bu Zamanlar smart correction adlı ilizarov cihazı ayağımdan çıkmıştı. Tam bir sene oldu eskiye göre iyiyim eğrilik gitti bacağımın görüntüsü diğer bacağım kadar iyi görünüyor kaslar güçlendi eski halini aldı, yalnız hala 2-3 cm kısalık var. Nedenini bilmiyorum ama bu durumdan dolayı doktoruma biraz kızgınım açıkcası çünkü zaten böyle zor bir ameliyatı olmaya göze almış biriyim belki smart correction takılıyken çok acele etmiş olabilirim ama keşke bana iki üç ay daha durması gerek iki-üç cm daha uzaması gerek deselerdi. Bilmiyorum belki yapı olarak o kadar uzamayacak olduğundan uzatmadılar ama yine de eskiye göre çok iyiyim. Artık uzun yürüyüşler koşmalar ve bahçede kazma kürek işleri yapabiliyorum.

Umarım sizde en yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Yeter ki sabredin ve dua edin. Sağlıcakla...

kısalık hissinin cihazla ilgisi yok, cihaz iki kemiğin arasını günden güne açarak uztıyo, açılan yer'de kemik oluşuyo.
Cihazın yaptığı şey kırık 2 noktayı kıarşılklı tutarak arasını milim milim yavaş yavaş açmak.

kayahak

Biliyorum. Benim sormak istediğim, cihaz bacağındayken yürüdüğünde kısalığı hissetmiyor muymuş? O zaman en azından biraz daha uzatma şansı olabilirdi.

Merhaba engelsiz senın doktorun muharrem inan degılmıydi kendısı bu konuda en güvenilir doktorlardan biriydi...uzatmanın yapılmadıgını farkedemedın mı ya da doktor demedi mi iki üc cm farkedelmyck gibi değil ki ben bacagımı uzatırken öyleki bir cm bile kısayken bacagm hala kısa diyordum kendi kendime ...amelyt olmak büyük mesele kesınlıkle doktora kızmakla haklısın

Bacagn uzatılmasa bile bunu bilmek hakkındı...

Ben amelyt olalı 10ay bitti nerdeyse hala ayağımın üzerine tam basamıyor aksıyorum süreç bekledgmdn düşündüğümden daha zor daha uzun sürdü...

selamun aleykum formunuza yeni katıldım ben kemik uzatma operasyonu geçirdim yaklaşık kademeli olarak 2 yıl surdu diye bilirim tam iki yıl degil yanlız 1 ci kademede bu arada 17 santım sol bacakta kısalık vardı 1 cı kademede aparatlar takılıyor kemik içten kesiliyor uzatılıyor sonra kemigin birbirini yakalaması bekleniyor 2 kez daha giriyorsunuz operasyona yi ne aynı şekil uzatılıyor okadar agrılı bir operasyon degil yada bana oyle geldi ben baston falan kulanmadım ama biyerden sonra ayagımın ustune basamıyordum ayak iyice geriliyor yinede korkmayın enfeksiyona karsı dikatlı olun yeterlidir operasyonu Prof. Dr. Mehmet Kocaoğlu yaptı,

fatomaa

Hayır hiç hissetmedim, zaten daha sonra doktoruma sorduğumda 2 cm kısalık var evet diyip onayladılar. Maksimum uzatma yaptıkları için sanırım daha fazla uzatmak istemediler, nedeni ise farklı sorunlar çıkabileceğiydi sanırım. Çünkü sadece kemikler uzamıyor kaslar ve damarlarda uzuyor.
Aslında çokta rahatsız değilim bu sorundan; çünkü eskiye göre çok çok rahat yürüyebiliyorum.
Yalnız bu hafta Pazartesi günü kaygan bir zeminden kayıp az kalsın çok kötü bir şekilde düşüyordum son anda dengemi sağladım ve uzatılan bacağımın üstüne çok kötü bastım. Şimdi sanırım kasta bir sıkıntı var tam kapatamıyorum yavaş yavaş geçiyor geçmezse haftaya hastaneye gitmeyi düşünüyorum :(

Herkese dikkatli olmasını istiyorum, sakın ters bir hareket yapıp düşmeyin aksi takdirde kötü şeyler olabilir.

Arkadaşım çok geçmiş olsun fiyatı nekadar acaba lütfen yazar mıısnız

merhaba emre bey sizin dkç mı protez var mı kalçada lütfen yardımcı olun annem için

merhaba arkadaşım kısalık dkç mıydı ve hala aksıyor msunuz aksamam az demişsinizde tş ederim

Selamlar
Benim de ameliyatimin ardindan yaklaşık 10 ay oldu.
Holyfix yontemiyle 6 cm uzadim. 11. ayda cihazim cikar diye umit ediyorum. Kolay bir surec degilsi ama sukur zor kismini atlatali cok oldu. Ameliyat olmayi dusunen veya aklinda soru isaretleri olanlar ozelden yazabilirler daha ayrintili bilgi almak icin.

bende 2014 kasım ayında trafik kazası geçirdim sol femur sol tibia kırıldı tibiada parçalı kırk edremit devlet hastaensinde ikikez ameliyat oldum tibiada kaynaam olmadı bunun üzeri,ne balıkeisr ünüverstesinde prof.dr devrim aksekiye gitim ama hiç uğrasmadı çok basit bi ameliyat yaptı saidce fırefitleme yaptı yine kaynamadı ve beni kurula çıkardı 5 taen doktorun kararlastırdığı seyde su tekrar ameliyat olucma ama busefer baska dokotr yapıcka devrim akseki yapamadığı içn baska doktorun yapmasına karar veridler ama o doktorda ben yaparım ama sakt kalma ihitmalın çok yüksek dedi bacahını kıslaıtcaz deid bende orda olmak istemdim ve edremite özel körfez hastanesine giitm orda doç.dr abdulkadir akbaş hocayla görusutm oda aynı sekilde tibiadaki o kaynamayan bölgeyi kıslatırız ve sanra kaytanadıktan sonra diğer sağlam bacahınıda kısaltıırz ve eşitleirz dedi be nbunuda istemedim sağlam bacahımı niye kısaltırıym ve beni aydın ünüverstesinde prof.dr ŞEVKİ ÖNER ŞAVK hocaay gönderid o hoca diyerlerine göre daha iy daha tecrubeliydi o kısaltama yaparsam uzatmasıyıda yaaprım dedi ama kemiği bi görmem lazım deid yarına ameliyat gunum var normalde ama bi arkadasım ankarda prof.dr HUSEYİN HAKAN KINIK bu doktora mutlaka bi git dedi bende arstırdım ve yorumlarda hep kaynama olmuyan kırklar uzerine yapılmıs ve herkez çok memnun kalmıs bende yarın ameliyatı erteletip ankaraya gidicem hakan hocayı bilen varmı veya şevki hocayı aklım çok karısıt sizce hangisi daha iyi tada tecrubeli bu kaynama yan kemiklerde deformitede yani bilen varsa lütfen yazsın şimdiden tesekurler

merhaba bende 2015 sonlarında geciridigim bir kaza sonrasında sol ayagımda olusan cok parcalı bır kırık sebebiyle ilizarow ameliyatı olmak zorunda kaldım tabiki ameliyatlarda bazı sorunlar olma ihtimali var fakat bu tamamen sizle ilgilenen hekimle alakalı benim ameliyatımda hiçbir sıkıntı olmadı ve eski saglıgıma kavustum tabiki ayagımdaki izleri saymazsak doc dr mustafa gökhan bilgili ve ekibi sayesinde suan yürüyerek işime gidebiliyorum

size tavsiyem doc dr mustafa gökhan bilgiliyi bulmanız istanbulda sadi konuk egitim arastırma hastanesinde bendede kaza sonucu bi kısalık ve cok parcalı kırık sonucunda kaynamama ve kısalık söz konusuydu mustafa bey ve ekibi sayesinde saglıgıma kavustum

Merhaba;
Benimde 2013 yılında geçirdiğim trafik kazası sonucu her iki femur kemiklerimde parçalı kırıklar meydana gelmişti, bir çok kez çeşitli ameliyatlar geçirdim ve daha geçtiğimiz 2 ay kadar önce sağ (işler) bacağım sol bacağımdan 3 cm daha kısa olduğu tanısı kondu. Ancak femurlarımda parçalı kırıklar kaza anında çok fazla sayıda diye doktorum bacak uzatma operasyonunu sana tavsiye etmiyorum dedi ve bana topuktan yükseltme için 1,5 cm lik ayakkabı keçesi önerdi. Sizce bu 1,5 cm lik topuk yükseltme ile hayatıma devam mı etmeliyim yoksa sağ bacağımdaki bu 3 cm lik kısalık için operasyon olmalımıyım?

Tavsiyelerinizi beklemekteyim....

ekafkase öncelikle geçmiş olsun. Bence bir-iki dr a daha görünün. Eğer onlar da ameliyatı tavsiye etmezlerse risk almayın. Bir kaç yıl beklersiniz, belki tıp ilerler, yada sizin kemiklerin durumu daha da iyileşir ve ameliyat olmanız mümkün olur. Allah yardımcınız olsun.

MCagdas35

öncelikle hacı kutlu gibi bi doktora asla güvenmemeniz gerektigini söylemek isterim kendisi hakkında pekte iyi seyler söylenmiyor bu konuda benimde ameliyatımı yapan doc dr mustafa gökhan bilgiliyi tavsiye ederim bu işlerde gercekten üst düzey bi bilgi birikimi ve bir o kadarda canayakınlıgı var kendisiyle 1 yıldan fazladır tedavi amaclı görüstüm ve hayatımda tanıdıgım en dürüst insanlardan biri oldugunu garanti ederim bakırkoy dr sadi konuk hastanesinde. kendisi ve ekibini tanıdıgınızda ne demek istedigimi anlarsınız bu doktorda saglık paradan önce geliyor.

bu ameliyatın bütün masrafını sigorta karşılıyor mu?

Tek bacak kisaligi ve 1.40 altini devlet karsiliyor. Estetik amacli uzatma ameliyatlarina sigorta karismiyor malesef.

Üst Alt