Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur erken emeklilik başvurumu malulen emeklilik olarak değerlendirip reddetti!?

senol71

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
27 Temmuz 2011 Güncel:
emekliyi olabildim 27/07/2010 tarihinde yaşlılık aylıgı baglandı. 720.00 tl mağış alıyorum

21 Ocak 2010 Güncel: Kurum 28. maddeden değerlendirmeyi kabul etti

1985 yıında ortabetik özürlü olarak %40 sakatlık raporum vardı. 1987yılında işyeri açtım. bağkurada kayıt olurken %40 sakatlık roporunu verdim. verdiğim halde pirimlerimi normal vatandaşıki gibi aldılar.
yeni çıkan 5510 sayılı kanunu 28 ci madesini okuyunca emeklilik için muracat ettim. 29.03.2009 tarihinde hastaneye sevketiler. maluliyet dolayı göndermişler ondan dolayı benim emeklilik 3/2 kaybetmediğinden emeki olamasınız diye cavap geldi
bunun üzerine ben de üstkurula itiraz ettim ...
elimde artı şeker hastasıyım elimde ankara mumune hastanesinden heyet raporum vardı onu da ekleyerek itiraz ettim. 15.06.2009 tarihinde cevap dün elime ulaştı çalışma iş gücünün %60 ını kaybetmemiş olduğundan malul sayılamayaçağından dağir karar verilmiştir yazıyor

budurumda ben ne yapmam gerekir? emekli olmak için muracat ettiğimden pirim leride yatır mamıştım
şu anda 1.50 0tl borç gözüküyor

yardımlarınızı bekliyorum

Bir değil, bin oldu! Nedir bu Bağkur çalışanlarının işbilmezliği, saygısızlığından çektiğimiz!

Red kararını size ileten yere şu dilekçeyi verin:
... 'na​

Tarih​

... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır. ... tarihinde yapmış olduğum 5510/28. madde kapsamındaki emeklilik başvurum, Kurum çalışanlarının mevzuat bilmezliği ve hatası nedeniyle 5510/25. maddeye göre kayda alınmış ve sakatlık oranımın maluliyet derecesinde olmadığı gerekçesiyle reddedilmiştir.

Tekraren, ... tarihinde yapmış olduğum başvurunun -28 Ağustos 2008 tarihli Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin "Tahsis Talep Tarihi"ni düzenleyen (71.) maddesi uyarınca- "tahsis talep tarihi olarak dilekçenin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih esas" alınmak şartıyla 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir;
5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair SGK Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.SGK.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini; aksi halde mevzuata aykırı hareket etmekte ısrar eden personel hakkında Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde gerekli şikayette bulunacağımı arz ederim

ad soyad
imza​

tc kimlik no
adres

Örnek vaka: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-bagkur-ya-da-sskdan-emeklilik-mumkun-mu.html

yardımınız için teşekürler yalınız işyerim faliyette önce işyerimi kapatıpta öylemi muracat edeyim yoksa işyerim acık olsada önemli değil mi
bu konuda neyapmam gerekir

"4/b sigortalılarının emekli aylığı için sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceğini beyan ettikten sonra matbu tahsis talep dilekçeyle yazılı istekte bulunmaları gerekiyor"
Ama bu ifade işyerinin kapatılıp kapatılmayacağına dair ne anlama geliyor bilmiyorum. Bilen arkadaşlar bu ayrıntıyı değerlendirirse öğrenmiş oluruz...

bağkurda sigorta pirimleri normal bir vatandaşla sakat vatandaş arasında fak varmı?

30.03.2009 tarihinde emekli olmak için muracat etmiştim muracat ettiğim için pirimleride yatırmamıştım buyüzden salık hizmetlerinden yararlanamıyorum ben şeker hastasıyım ve şeker hapım kalmadığından şeker komasına girdim şekerim 570 çıkmıştı hastaneden kullanmamiçin ilaç vermişlerdi onlarda bitti ben nasıl ilaç alabilirim yardımlarınızı bekliyorum

emekli olmakiçin 25.01.2009tarihinde bağkura başvurmuştum onlara hastaniye sevketi yalınız pirim borcum olduğundan 26.03.2009 tarihinde gidip rapormualdım ve emeklilik işlemlerim başlamış oldu şimdi budurumda benim muracat tarihim 25.01.2009 mu yoksa 26.03.2009 mu olacak müracat tarihine hangisini yazayım. teredütte kaldım yardımlarınızı bekliyorum

Bağkur (4b) primlerinde sakat ya da sakat olmayan ayrımı yok.

Sağlık güvencesinden yararlanabilmek için sadece genel sağlık sigortası primi ödeyebilirsiniz.

Başvuru tarihi olaran 25.01.2009 tarihini yazın. Kabul edilmezse zaten kendileri değiştirir tarihi.
Zaten bu maaş başlangı. tarihi çok tartışmalı bir konu. Kurum olabildiğince geç bir tarihi baz almak için elinden geleni yapıyor!: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lilik-basvurusu-ve-maasin-birikme-tarihi.html

Gecenin güzel yüzü yüregine dokunsun, seytan senden uzakta, melekler basucunda olsun, günes öyle bir geceye dogsun ki dualarin kabul Kadir Geceniz mubarek olsun. senol DELİCE

14.09.2009 tarihinde yazmış oldugunuz dilekçeyi bağkura gönderdim dilekçeyi kabul etmemişler sebep olarak 5510 sayılı yasanın eskiyi sigortalıyı kapsamadığını yeni işe girecek sigortalıları için oldugunu söyleyerek dilekçeyi kabul etmemişler. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

sayın oturanboğa
4/b seçeneğinde olanlar çalışmaya devam edip etmeyeceğini bildirmesinin nedeni eğer çalışmaya devam edecekse sosyal güvenlik destek primi maaşlarından kesileçek çalışmaya devam etmeyecekler ise destek primi kesilmeyecek.(tabiki bu 5510 yasanın 28.maddesine istinaden emeli olanlar için ) malülen emekli olanlar çalışamazlar.
aydın yarınlar

----------

senol71 dilekçeni kabul etmeleri gerekli eskiyi kapsaması 4-a seceneğindekileri 4-b seçeneğinde eskiden bu hüküm yoktu.4-a nın eskilere uygulanmamasının sebebi eski ssk ilgili kanun onların lehine bugünkü 5510 eski ssk aleyhine olduğu için hukukta yeni çıkan kanun lehte ise o kanun aleyte ise eski kanun uygulanır.
aydın yarınlar

----------

sayn senol71
4-b seçeneğinde 5510 sayılı yasanın 28 maddesi eski (bağkurlu) sigortalıları kapsamaktadır.İşleminizin peşine düşün oradaki kendini bilmez memurların dedikleri ile geri dönmeyin...gerekirse müdüre genel müdüre çıkın dilekçelerinizi almadıklarında iadeli taahhütlü posta yolu ile gönderin..
aydın yarınlar

Şenol, sana yazılı olarak red gerekçesini bildirdiler mi? Kimin imzası var o red gerekçesinde?

ben yürümekte zorluk çektiğim için dilekçeyi vermesi için abimi göndermiştim müdür vekili almamış yazılı cavapta vermemiş bu yazıyı bize degilde ankaraya götürün oraya verindemiş dilekceyi kabul etmemiş kırıkkale bağkur ilmüdürlüğü ben bunagöre neyapa bilirim zamanda kaybetmek istemiyorum pirim borcum çuvalıyor

Şu dilekçeyi SGK'na PTT kanalıyla gönder hemen (dilekçede yer alan memur ve müdür vekilinin adlarını biliyorsan, oralara o kişinin adlarını da yazabilirsiniz):

Dilekçeyi göndereceğin adres:
Sosyal Güvenlik Kurumu
Ziyabey Cad. No:6
Balgat / ANKARA

Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanlığı'na,​

.../.../2009​

... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır. ... tarihinde Kırıkkale Bağkur İl Müdürlüğü'ne yapmış olduğum 5510/28. madde kapsamındaki emeklilik başvurum, Kurum çalışanlarının mevzuat bilmezliği ve hatası nedeniyle 5510/25. maddeye göre kayda alınmış ve sakatlık oranımın maluliyet derecesinde olmadığı gerekçesiyle reddedilmiştir.
Bunun üzerine red gerekçesinin kadük olduğunu, zira başvurumun malulen emeklilik için değil, 5510/28. madde kapsamında işgücü kaybımdan dolayı erken emeklilik için kayda alınması gerektiğini dile getiren bir dilekçeyle yeniden il müdürlüğüne başvuru yapmak istedim.
Ne var ki gerek orada görevli memur ve gerekse müdür vekili olduğunu söyleyen kişi bu talebimi dile getiren dilekçemi (EK 1) teslim almayıp, sözle, 5510 sayılı yasanın eski sigortalıyı kapsamadığını, yeni işe girecek sigortalılar için oldugunu söylemekle yetinmiştir.
Oysa bilindiği (ve EK1'de yer alan dilekçede aktardığımız) üzere 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelge ve 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge Bağkur'lulara da sakatlıklarında dolayı erken emeklilik hakkını çok açık şekilde düzenlemiştir.

İş bu sebeple, tüm ısrarlarımıza rağmen dilekçemizi kabul etmeyerek mağduriyetime neden olan memurlar hakkında gerekli cezai işlemlerin ve bilgilendirme çalışmalarının yürütülmesini; ekte yer alan emeklilik başvurumun SGK Başkanlığı'na sunduğum bu dilekçe gereğince yürürlüğe konulmasını ve emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini; eş zamanlı olarak bu dilekçemin gereği hakkında tarafıma yazılı cevap verilmesini arz ederim

adın soyadın
imzan​

TC kimlik numaran
Adresin
Telefonun

EK 1: Kırıkkale İl Müdürlüğü'nün teslim almadığı dilekçem:

... 'na​

Tarih​

... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır. ... tarihinde yapmış olduğum 5510/28. madde kapsamındaki emeklilik başvurum, Kurum çalışanlarının mevzuat bilmezliği ve hatası nedeniyle 5510/25. maddeye göre kayda alınmış ve sakatlık oranımın maluliyet derecesinde olmadığı gerekçesiyle reddedilmiştir.

Tekraren, ... tarihinde yapmış olduğum başvurunun -28 Ağustos 2008 tarihli Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin "Tahsis Talep Tarihi"ni düzenleyen (71.) maddesi uyarınca- "tahsis talep tarihi olarak dilekçenin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarih esas" alınmak şartıyla 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir;
5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair SGK Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.SGK.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini; aksi halde mevzuata aykırı hareket etmekte ısrar eden personel hakkında Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde gerekli şikayette bulunacağımı arz ederim

ad soyad
imza​

tc kimlik no
adres

teşekürler yazmış olduğun dilekçeyi 17.09.2009 tarih irtibarihla tahadütlü iyadeli postaya verdim inşallah benim hakkımda hayırlı olur.

[SIZE=2]T.C.[/SIZE][SIZE=2]SOSYAL GÜVENLİK KURUMU[/SIZE][SIZE=2]BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ[/SIZE][SIZE=2]Sayı[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/[/SIZE][SIZE=2]24.09.2009[/SIZE][SIZE=2]Konu[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]15.09.2009 Tarih ve 65588 numaralı başvurunuz.[/SIZE]

[SIZE=2]Sayın[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]ŞENOL DELİCE[/SIZE][SIZE=2]CUMHURİYET MAH ATATÜRK BULVARI NO:22 DELİCE/KIRIKKALE[/SIZE][SIZE=2]Soru[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]01.01.1987 TARİHİNDE İŞYERİ AÇTIM İŞYERİNİ AÇARKEN 1985 YILINDA ALMIŞOLDUGUM %40 SAKATLIK PAPORUM VARDI ONUNLA MURACATA BULUNDUM BAĞKURA ŞUANDA 22YIL 8AY OLDU 5510 SAYILI 28İNÇİ MADEDEN YARARLANIP EMEKLİ OLABİLİRMİYİM[/SIZE]

[SIZE=2]Cevap[/SIZE][SIZE=2]:[/SIZE][SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE][SIZE=2]26.03.2009 tarihli raporunuz değerlendirilmiş olup % 60 çalışma gücünüzü kaybetmediğinize karar verlmiştir. Ayrıca 22.06.2009 tarihli itirazınıza istinaden aynı roporlarınızı 2. kez değerlendirlmiş olup, RED KARARININ YERİNDE OLDUĞU BELİRTİLMİŞTİR.Talepte bulunmanız halinde yeniden sevk işleminiz yapılarak rapolarınız değerlendirilebilecektir.[/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]

Şenol, benim yukarıda yazdığım başvuruyu yazılı olarak yaptın değil mi? Yani üstteki cevap o başvuruya karşılık gelmemiştir herhalde?!

evet yaptım

evet obaşvuruya karşılık gelmedi

şuanda hiçbirşey yapmama gerek yok herhalde cevap gelene kadar

göndermiş olduğum evrak kuruma 25.09.2009 tarihinde ulaşmış bakalım sonuç nezaman belli olur. bekleyip göreceğiz emekli olabilecekmiyim

beklemek çok zor sekizinçi aya girecek nerdeyse emeklilik işim allah kolaylıklar versin benim konumumda olan herkese

Sabır,sabır kardeş inşallah herşey lehine sonuçlanırda beklediğine değer...

inşallah beklediğmiz gibi sonuçlanır biran önce bende rahatlarım

türkiyede emekli olabilmek bukadar zormu anlayamadım sekiz ay oldu emeklilik işleminin başlamasına halen emekli olamadım inşallah bir yılını tamamlamadan emekli olurum

göndermiş olduğum evrak kuruma 25.09.2009 tarihinde ulaşmış kuruma ulaşan evrak cevaba istidanen 11.11. 2009 tarihine elimme böyle bir evrak geldi gelen evra nasıl bir işlem uygulamam gerekiyor yardım larınızı bekliyorum

SGK, "gereğini yapın" diye Kırıkkale il müdürlüğüne aktarmış dilekçeni. Sana da bunu haber veriyor. Süreç böyle işler zaten. Beklemeye devam...

benim emeklilik işi buğidişle 12 inci aydamı yoksa 2010 da emekli olurmuyum sizce??

Makri2010'A Sarkar... ğüzel teseli vermişsin sağol amma neye istidanen onu yazdın anlayamadım yıl sonuna daha 40 gün var mevlam daha neler gösterir

Şenol Kardeş haftada bir tlf açsan veya bizzat ziyaret etsen son durumumu ilk ağızdan öğrensen,kısaca takipçisi olduğunu göstersen memur beylere,ancak son derece kibar ve nazik davran....Ben 10 aylık süreçte en az 10 defa yerde sürünerek 2.kata çıktım Adana Bağ-kura,en azda 30 tlf num var açtığım.Servisteki 6 memura en güzel yerden Baklava ısmarlamam sayesinde 1 ayda bitecek iş 4 günde bitti inan...

Düzeltiyorum o zaman. Haftaya biter. İnşallah emekli olursun. Özelikle ve özellikle Acem'e, Miremur'a ve diğerlerine sor bakalım. Çünkü Bağ-kurda iş ve işlemlerin nasıl ilerlediğini az-buçuk biliyorum. Kolay gelsin...

Üst Alt