Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur erken emeklilik başvurumu malulen emeklilik olarak değerlendirip reddetti!?

ankara mumune hastanesine gittim sakatlık raporunu aldım %70 rapor verdiler almış olduğum du rapora istidanen nasıl bir yol izlemem lazım

Ankara Numune'den aldığın rapor sevkle mi?

bağkur sevketmedi beni ben kendim özürlü kimlik kartı için muracat ettim onlarda %70 papor verdiler

senol71,
bu raporun sonuç bölümünde '' özürlü kimlik kartı alır'' diyor. Yani bu raporu sgk'ya sunduğun taktirde işlem yapılmaz. senin sgk kanalıyla hastaneye gidip rapor alman gerekiyor. Onun için önceki ( oranı düşük olduğu söylenen) rapora itiraz eden bir dilekçeyle tekrar sgk il müdürlüğüne müracaat et.

bağkur müdürü üç kere itiraz itmişsiniz altı ayakadar sizi hastaneye sevk edemem dedi ondan sonra rapor için mumune hastanesine gittim zaten şindi nasıl itiraz ede bilirim

hakem hastaneye gitmek için sevkini iste.

Pardon, geçen gün buraya yanlış dilekçe eklemişim. Sildim o mesajımı...

Burada kritik olan şey şu: Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilecek misiniz, yoksa alamayacak mısınız? Yani Numune hastanesinin raporu usule uygun ise, bu durumda kurumu dava etmek ya da 6 ay sonra yeniden başvuru yapmak arasında karar vermelisiniz.

bağ kur müdürü yeni aldığınız raporu getirin ve dilekçe yazın birdaha sevk edeyim demiş nasıl dilekçe yazmamız lazım yardımlarınızı bekliyorum.
ağcil yazarsanız sevinirim saat 2de dilekçeyi vermeye gideceğim bağkura

... 'na
Tarih
xxx tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır. xxx tarihinde 5510/28. madde kapsamında yapmış olduğum emeklilik başvurum çalışma gücümü %40 oranında kaybetmediğim gerekçesiyle reddedilmiştir.

Ne var ki 26.01.2010 tarihinde Sağlık Bakanlığı Ankara Numune ve Eğitim Hastanesi'nden almış olduğum sağlık kurulu raporunda (EK 1) görüleceği üzere Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranımın %70'tir.

İş bu nedenle çalışma gücü kaybımın yeniden değerlendirilmesini ve 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim

ad soyad
imza​

EK 1: %70 oranlı sağlık raporu

Bağkur no
TC kimlik no
adres
telefon

15/02/2010 tarihinde bağ kura müracatımı yaptım inşallah benim hakkımda hayırlı olur emekliliğe hak kazanırım 16/03/2009 tarihinden bu yana mücadele veriyorum hakımı aramak için başbakanlığa ve cumhurbaşkanlığına şikayette bulundum ordan gelecek cevapları bekliyorum.

Başvuru Hareket(ler)i

Başvuru Tarihi;
Gönderen Kurum
Gönderme Tarihi
Alan Kurum
Dilekçe Hakkı
BİMER
12.02.2010
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Dilekçe Hakkı
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
17.02.2010
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Dilekçe Hakkı
24.02.2010
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe Hakkı
24.02.2010
Dilekçe Hakkı
24.02.2010
MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI
Dilekçe Hakkı
25.02.2010
Dilekçe Hakkı
25.02.2010
Dilekçe Hakkı
25.02.2010
Dilekçe Hakkı
25.02.2010

Yapılan İşlem(ler)

İşlem Yapan Kurum

Yapılan İşlem

İşlem Tarihi

Dosyaya Kaldırıldı (İşlemi Bitti)
24.02.2010
Dosyaya Kaldırıldı (İşlemi Bitti)
25.02.2010

başbakanlığa yazdığım dilekçeye bu işlemler yapılmış ne anlama geliyor bu işlemler​

jon83

bende bir soru sordum aynı şey bendede yazıyor bana ne bilgi nede mail geldi bende merak ediyorum bu sorunun cevabını

başbakanlığa yazdığım dilekçeye bu işlemler yapılmış ne anlama geliyor bu işlemler telefonla arayıp bilği alabilirmiyim nereyi aramam gerekiyor 150 bimeri arıyorum açmıyorlar telefonu başka nerden bilği alabilirim bağ-kuru arasam ordan bilği alabilirmiyim bu konu hakkında

Sözüm ona size bilgi verilmiş ve dosya kapanmış... BİMER'e yeniden yazıp, "başvurumda 'Dosyaya Kaldırıldı (İşlemi Bitti)' deniliyor ama bana gelen herhangi bir cevap yok. xxx sayılı BİMER başvurumun cevabını almak istiyorum" diyeilirsiniz

bu ay da çıkarsa bir yıl olacak emeklilik mücadelem inşallah emekli olurum %70 raporlada emekli olamassam nediyeyim du memuelara

bimere yazdığım dilekçe cevabı geldi: 2022 sayılı kanuna göre dosyanız bulunamadı yazıyor sanki ben 22 yılık bağ-kurlu olarak 2022 sayılı kanundan emekli olabilmek için muracat edeceğim de dosyamı bulacaklar memurlar kendilerini kurtara bilmek için hangi yolu izleyeceklerini şaşırdılar onlara allah kolaylık versin
04/03/2010 tarihinde benim dosya sağlık kuruluna ulaşmış
emekli yapacaklarmı bekleyip göreceğiz bakalım

emekli olabilmek için 13ay dır mücadele veriyorum gene emekli olamadım şimdi ankaraya ünüversite hastanesine sevkediyorlar tekrar hacettepe ibnisina gazi hastanesinden birine sevkedeceklerimiş 3 hastaneden birine sevkki hangi hastaneye yaptırayım bana yardımcı olun

şenol71,
Sonucu en az sizin kadar merakla bekliyorum. Kolaylıklar diliyorum.

ibnisina hastanesine gittim orta bedi doktoru %70 rapor verdi yalınız fizik doktoruda rapor verip başhekimle yollaya caktı 15 gün izine ayrılmış raporu yollamadıgı icin işlemler bekliyor
06/04/2010 tarihinde hastanedeydim hala rapor bağkura gelecek ben de emekli olacagım
benim memurların elinden çektiğim ne böyle 26/03/2009 da emekli olabilmek icin müracat etmiştim halen bekliyorum

25/05/2010 hala emekli olamadım bekliyorum
ibnisina hastanesindeki doktorlar roporları ayrı ayrı düzenlediler sakatlık derecemin ne olduğunu anlayamadım ama emeklilik hosusunda bir engel kalmadığını sanıyorum
ortapedi doktoru %70 özürlü raporu vermiş
emekli olurum herhal artık ama burası türküye bu kadar işini bilmeyen memurlar varken yine bir sorun çıkarmazlar inşallah

Şenol dayı bi emekli ol artık ya bu ne çile bülbülüm çile...

şenol abi allah yardımcın olsun.inşallah enkısa zamanda emekli olursun.kalitesiz bilgisiz memurların yüzünden mağdur oluyoruz. Okudukça içim daraldı.ben nasıl emekli olucam diye karakara düşünmeye başladım.bende 5510/28 e göre 31-03-2010 da emekliliki başvurumu yaptım.raporiçin 40 gün bekledim.12-05-2010 da raporum çıktı bugün bağkuru aradım rapor gelmemiş henüz.gelincede ankaraya yollayacağız dediler.bizim macera inşallah sorunsuz biter.

18/05/2010 tarihinde evrakları bağ-kura verdik ankaraya kurula ulaşmamış daha
nasıl biriştir anlayamadım. kırıkkaleden bir posta 16 günde ankaraya ulaşamıyor
bu işin sorumlusu kim anlamak zor bağ-kurmu ptt mi

ortapedi doktoru %70 rapor vermiş şeker doktoru baltazar formuli ile %23 vermiş genel vücut kaybı %50 yazıyo
şindi toplamda özür oranım kaç oluyor anlayamadım?

uy bütün hepsini okudum başım döndü yemin ederim kendimi sıkmaktan bacağım kolum ağrıdı sinir krizi geçirdim allahım yardım etsin abi sana

Şenol ağa 1 ay geçmiş,son durum ne?

kusura bakmayın emekliyi olabildim 27/07/2010 tarihinde yaşlılık aylıgı baglandı 720.00tl mağış alıyorum

bu olayda gösteriyorki sabretmekde bazı şeylerin ilacı.

harcı yamıyorum magaşımı çünkü 17 ay geç emekli olunca borçlarım dört katı oldu hatta bir ay hapis cezası aldım taahadüdü ihlal sucundan %90 özürlü olarak gidip yatacağım hapis e kurban bayramından sonra gidip teslim olacağım polise allah yar ve yardımcım olsun

Üst Alt