Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur erken emeklilik başvurumu malulen emeklilik olarak değerlendirip reddetti!?

yukarıdaki evrakta telefon no yazmışlar arıyorum bilgi almak için telefonu açanyok vatan daşı kandırmaktan başka birşey değil bence nasıl bilği alına bilir sizce? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

miremur bey benim dosya kırıkkaleden ankaraya gitti kurula kırıkkaleyi
bağkuru arayıp nediyeyim kuruldaki dosyadan haberleri olurmu?

Olur tabi,benim raporda Ankarara'ya gitti.Ben Adana bağ-kuru hem bizzat hemde tlf ila adeta abluka altına aldım.

kırıkkale bağkuru arıyorum evraklarınız sağlık kurulunda diyorlar 24.11.2009 tarihinde sağlık kuruluna ulaşmış kırıkkaleden gönderilen evraklar oradan cevap gelecek ondan sonra biz size döneriz diyorlar.

Az daha sabır güzel haberlere çok yaklaştın...

18.12.2009 tarihinde işyerimi kapattım bundan sonra nasıl bir yol izlememlazım emeklilik işimde belli olmadı daha

Bağkurluluğuna son verdiğine dair bilgiyi yerel kuruma iletip durumu sorabilirsin istersen...

bağkuru telefonla aradım yetkili kişi emeklilik dilekçemin geldiğini yalımız emekli olamadığımı söyledi
niye diye sorunca %40 kırklık sakatlığımı %20 çekilmiş olduğunu söyledi bundan dolayı emekli olamadığımı söyledi
yazıyı gönder diklerini söyledi bu durumda benim nasıl bir yol izlemem lazım

Red kararı size bildirildikten sonra, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri işgücü kaybı oranı verilmesi gerektiği konusundan eminseniz, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ve ekli cetvel temelinde işgücü kaybı oranının yeniden değerlendirilmesi talebiyle kuruma itiraz etmelisiniz.

bu raporu aldıktan sonra ayağımdaki kısalıktan dolayı yürümekte zorluk çektiğimden düştüm ve ayak bileğimi çifraraflı kırıldı ve eğrituttu ve ayak bileğim vazifesini görmüyor ve ondan sonra yine düştüm ve diz kapağım kırıldı ve lifler koptu ve diz kapağıma çivi çakmışlardı şuanda halen ayağımda duruyor ve ayak parmaklarımı da oynatamıyorum ve sandelyeye oturupta ayagımı sallayamıyorum.

bu belgede şeker hastası oldugumun raporu

bağkur a emeklilik için hastaniye sevketmişlerdi buda salık kurulunun düzen lediği ropor yalınız belitmekte olduğum raporu 26.03.2009 tarihinde saat 14.00 hataneye girdim 14.30 muanem tamamlandı hiçbir konturol yapılmadı hiçbir tahlilde alınmadı

bu belğede emekli olurum diye işyerimi kapatım ve şuanda işimde kalmadı sağlık güvencemde kalmadı bu durumda benim nasıl bir yol izlemem lazım

Şenol, red kararı sana ulaşınca, %40 olan raporunun %20'ye düşürülmesinin, sakatlık cetveli'ne ve ilgili yönetmeliğe uygun olmadığı iddiasıyla itiraz etmeli ve yeniden değerlendirme istemelisin.
Yapılabilecek başka bir şey yok.

yeniden değerlendirme istersem beni hastaniyemi sevkederler yoksa raporumu değerlendirmeye mi alırlar.

göndermiş oldukları evrak elime ulaşınca itiraz edeceğim evrağa birde benkendim bir başka hastaneden yeni rapor alırsam benim için iyi olurmu yoksa sadece itiraz edip sonucumu bekleyim

bağkura gittim raporu aldım ve bu rapora isttidanen bir dilekçe hazırlarsanız memun kalırım işyerimi kapattım bağkura sordum genel sağlık sigortası yaptırıp salıktan yararlana bilirmiyim diye yararlanamasınız dedi neden dedim oda 10 aylık pirim borcunuz gözüküyor dedi 26.03.2009 tarihinde emekli olabilmek için müracat da bulunmuştum ondan büyana birikmiş pirim borcu şuanda işyerimi kapatınca hiçbir gelirim kalmadı ve elimdeki paralarda kıredi katlarına gidiyor sağlık hizmetlerinden nasıl yararlana bilirim

şenol71,
işyerinizi kapattığınızı söylemiştiniz. İşyeriniz yoksa prim tahakkuk etmezki. işyerinizi kapattığınızda ib formu doldurup verdiniz mi?

anladığım kadarıyla işyeri kapatılırken bağkur var olan borcu ödetir taksitlendirir yoksa esnaflar odası da bağkur da borclu iken kapatmaz...

ben emekli olabilmek için 26.03.2009 tarihinde muracat etmiştim ve ben işyerimi 18.12.2009 kapattım bu süre zarfında ödenmeyen bağkur pirimlerimi kapatmamı istiyor bundan dolayı borçlu gözüküyorum

evet bu borcu kapatmadan emeklilik işlemlerin yapılmaz...

Şenol, sakatlık oranı cetveli'ne göre hastane %20 oranında mı rapor vermiş yani? Yani hastane %40 vermiş de Bağkur bunu %20'ye düşürmüş değil anladığım kadarıuya. Doğru mu?

ben de anlayamadım oyüzden göndermiş oldukları evra sitiye koydum ben buna göre nasılbir itiraz dilekcesi yazabilirim bir arkadaşka konuştum bir üst kurula sevkini iste sana vermiş oldukları rapora itiraz et ve başka bir hastaneye sevkini iste diyor. sevkimi il dışına istiye bilirmiyim ben mumune hastanesin ne gitmek istiyorum benim almış olduğum raporlar ve tedavilerim ve amaliyatlarım heporda oldu tam 7 kere amaliyat oldum biran önce cevap yazarsanız sevinirim

Soruma tam bir yanıt verir misin: Hastane %40 ve üzeri rapor verdi ve/fakat sgk bu oranı %20'ye mi düşürdü; yoksa %20 raporu hastane mi verdi?

Sevkini il dışına isteyemezsin. Ancak kurum gerek görürse yapar.

bağkura bu gün biryakınımı gönderdim itiraz edip başka bir hastaneye sevketmesi için bağkur müdürü 6 ay geçmeden sevkini yapamam demiş ve sevketmemiş bu durumda nasıl bir yol izlemem lazım

1985 yılından bu yana %40 sakattık emekli olmak için müracat etim %20 sakatsın dediler ve emekli yapmadılar mama bence onlarında sucu yok beni madur duruma düşürenler bağkur memurunun özürlü emekliğli yerine beni malülen emekliye sevketmesinden kaynaklanıyor ve bana raporu veren doktorlardan kaynaklanıyor 40 dakikada 6 doktora muayne yapıp tahlile bile gerek görmeden paporu onaylarsa cıkan sonuc bukadar olur ancak
bir özürlünün 10 aylık emekli olabilme seriveni emekli dilekçesini vermeden önce işimde vardı bu kadar sıkıntımda yoktu şimdi hem işsizim hem madur

----------

hastaneden bana verilen raporda sakatlık derecesi yazmıyordu zaten 1985 yılına aldığm raporda yazıyor %40 sadece

Mmm, son belgeye göre malulen değil, doğru olarak 28. maddeye göre sevk ettikleri anlaşılıyor. 28. maddeye göre %40'ın altında oran var diyerek reddedilmiş başvurun. Yani bu başlıkta baştan beri mücadelesini verdiğin "malulen değil sakatlıktan emeklilik istiyorum" mücadelen karşılık vermiş. O anlamda bir sorun yok.

Şu anda emekli olabilmen için sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor alabilmen gerek. Hastaneden bu yönde rapor verilmediği sürece emekli olman mümkün değil.

Daha önce bağkur'a rapor için itiraz edip başka bir hastaneye sevk almış. mıydın?

5510/28'e göre sevk işlemi yapılmış ama özür oranı %20 olduğundan yaşlılık aylığı gerçekleşmemiş.

başka hastaneye sevkim olmadı oyönde itirazım da olmadı

bu yün ankaraya gideceğim oradanda hastaneye gitmeyi düşünüyorum ama sağlık güvencemede yok bakalım nasıl muayne olacağım allah yardımcım olsun yürümekte çok zorluk çekiyorum.
ankarada bana yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır acaba biliginiz birileri varsa yazarsanız menmun olurum

jon83

şenol ankaraya gittiginde senden ricam var benim için ordaki yetkilelere şu soruyu sorarmısın bagkur kaydından önce saglam olanlar sonradan yüzde 40 ve üstü rapor alırsa 5510/28 göre erken emekli olurmu olmazmı net olarak sorarmısın merakla cevabı bekliycem seninde kafan karışık özelime mesaj atıp sen yüzde 60 alarak malulen emekli olabilirsin diyorsun sonrada foruma mesaj atarak erken emekli olabilirsin diyorsun bu çok önemli soruyu ordaki memurlara sorup bize yazarsan minnettar kalırız

Üst Alt