hemedanbestas kendi başına rapor almaya kalkma sakın. 2022 aylıgına başvurdugunda yeni rapor isterlerse başvur. şimdiden rapor için başvurma. belki vakıf rapor istemez de kurtulursun bu işten.
yeni rapor alındığında alınan raporlarda ağır engelli yazmazsa evde bakım aylıgı kesilir.
sana birinci tavsiyem şimdiden rapor almaya kalkma.
ikinci tavsiyem ise ocak ayının ilk haftasını bekle. ocak ayının ilk haftasında bana buradan konuyu hatırlat.
üçüncü tavsiyem şimdilik evde bakım aylıkları için bakıcı değişikliğinde sakın bulunma. bakıcı değişikliğinde bulunursanız evde bakım aylıkları kesilir. tekrar eve heyet gelir ve incelemelerden sonra evet ya da red kararı verilir. eger evde bakım aylıgı tekrar bagğlanırsa da -şimdi başvursanız bile- evde bakım aylıklarını almanız en az 3 ayı bulur. evde bakım aylıkları da kesilince geçin sıkıntısı yaşarsınız bu 3 aylık süreçte. bu riske girme.
ama 3 kardeşin için 2022 aylıgı baglansın bir tanesinin evde bakım aylıgı iptal edilsin diyorsan bu mümkün. bunu da benim yönlendirmelerime göre ocak ayında yaparsın. şimdilik bunu da yapma.
gelelim annen ve babanın yaşlılık maaşlarına. annen 2 tane evde bakım aylıgı alıyorsa demek ki annenin geliri olarak hesaplamışlar bunu. bu işlemin doğru olup olmadıgını alo 150 BİMER hattını arayarak bilgi edinme kapsamında sor.
babanın geliri yoksa vasilikten dolayı yaşlılık maaşı kesilemez. babanın yaşlılık aylıgı da annenin 2 evde bakım aylıgı aldığından dolayı kesilmiştir. yaşlılık aylıgında sadece eşinin ve kendisinin geliri dikkate alınır çünkü.
sen pazartesi alo 150 BİMER hattını ara bilgi edinme kapsamında "annemin 2 bakıma muhtaç engelli kardeşime baktığından dolayı aile ve sosyal politikalar bakanlığı Mersin il müdürlüğünden aldığı bakım aylıgı ücretleri annemin alacağı 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı gelir hesabında kendi geliri olarak dikkate alınır mı?" diye sor. gelen cevabı da bana bildir.