Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı aldığımız için 2022 maaşlarımız kesildi!?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sizlere bir konu danışmak istiyorum benim üç tane engelli kardeşim var görme bendensel ve zihinsel engelleri var 2022 den aldığımız maaşımız bu ay hepsi kesildi kardeşlerim üçüde ağır engelli bakımlarını annem ben ve ablam yapıyoruz anne babam yaşlı ve hasta oldukları için çalışmaya gidemiyorum bakım maaşı aldığımız için gelir yüksekliğinden dolayı kesmişler bundan hariç başka hiç gelirimiz yok kardeşlerin maaşları tekrar nasıl başvurabilirim çok zor durumda kaldık maaşları kesilince şimdiden teşekkür ederim kalem abla cevap verirseniz çok sevinirim

hemedanbestas 2022 maaşları sosyal yardım kapsamına alındı.kişi başı gelir 392 lirayı geçiyorsa kesiyorlar.evde bakım maaşı da gelire dahil ediliyor.yani anlayacağın 2022 alan kalmaz bu gidişle,insan gibi yaşamayı çok görüyorlar bize...:mad:

hemedanbestas

Evde anne baba sen ablan ve 3 engellı kardeş var 1.engelliden sonraki engelli 2 kişi sayılır toplamda 8 kişi eder. 3 engelli için alınan miktar [FONT='inherit']932,59 *3=2.797,77[/FONT]
[FONT='inherit']2.797,77 /8= 349,72125 [/FONT]
[FONT='inherit']2022 de sınır 392,48 sizde kişi başı gelir 349,72125 bu durumda 2022 maaşının alınması gerekiyor.başka geliriniz yoksa gelir şartınız tutuyor[/FONT]

170 i aradınmı yenıden başvuru yaptın mı

Çok doğru hesaplamasını yapmışsın ama evde 8 değilde 7 kişiyiz dediğin gibi 1 engelliden sonrası 2 kişi görünmüyor öyle olsaydı maaşlar kesilmezdi yanımda hesapladılar gelirimiz 399tl çıktı yani 7 tl artığı için tüm maaşlar kesilmiş bunun dışında anne babamın yaşlılık maaşlarınıda alıyorduk onlarda kesildi başka bir gelirimiz yok bu gün 170 i aradım bu konuda bildi vermedi 144 ara dedi yaşlılık maaşı 2022 ye ekleniyor mu 2 engelli kardeşlerime annemin üzerine diğeri ise ablamın üzerinedir aynı evde yaşıyoruz acaba 3 engelli kardeşimin ve anne babamın yaşlılık maaşlarını nasıl başvurabiliriz tekrardan şimdi aldığımız 3 bakım ücretinden hariç hiç bir gelirimiz yok nereye başvurmalım evde 7 kişiyiz kardeşlerimde ağır engelli yüzde 96 93 89 raporları var görme bendensel ve zihinsel engelleri var maaşlarının bağlanmasını istiyoruz ama bir yol bulamıyorum

Yaşlılık maaşları muhtaçlık sınırana yani kişi başı hesabına ekleniyor mu

Yok daha başvuru yapmadım 7 kişi hesapladıkları için gelir artıyor yılbaşını bekliyorum belki muhtaçlık sınırı artar diye

hemedanbestas

MADDE 21 - 2828 sayılı Kanunun ek 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
EK MADDE 7 - Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanede birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.

kim hesapladıysa demekki kanundan haberi yok kanuna göre 7 değil 8 kişisiniz. Ve sınırı geçmediğiniz için 2022 maaşlarınızın kesilmemesi gerekiyor. İlgili kanunu gösterip yeniden hesaplama yaptırın
Yaşlılık maaşları muhtaçlık sınırına yani kişi başı hesabına ekleniyor mu demişsiniz bilmiyorum fakat mesajınızdan eklenmediği anlaşılıyor

Benim bu konuda hiç bilgim yoktu ilk senden duydum ve ben sosyal vakfa gittiğimde bana bakım maaşınızdan dolayı kesilmiş dediler 2.inci bakıma muhtaç engelli kişinin iki kişi sayılıyor olsaydı biz 8 kişi olurduk hatta diğer üçüncü bakima muhtaç kardeşimde iki kişi sayırlır mı eğer sayılırsa 9 kişi oluruz ama vakıfta kaç kişi olduğunuzu sordu 7 dedim bakım maaşını hesaplayınca 8 tl arttı dedi ondan kesilmiş 8 kişi görünüyor olsaydık kesilmezdi nasıl yapabilirim tekrar hesaplamayı nereye gitmeliyim ne olur bir yol gösterin bana böyle bir kanunun olduğunu söylemediler orda yarın hesaplama için nereye gitmeliyim ayrıca yaşlılık maaşlarını muhtaçlık sınırına eklendiğini hiç duymadım

Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma muhtaç engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.

Bu yasa kanunu bakım maaşında geçerlidir sadece bizzat ankarayı aradım böyle söylediler bana

maalesf beninmde annemde yeni bakıcı almaya başladı . babam emekli öğretmen kardeşim %20 bedensel engelli . benim 2022 kesmişler. çok canım sıkıldı buna dilekçe yazdım inşaallah bağlarlar. belkide martta meb de memurlua başlarım bilmiyom arkadaşlar.

Herşeyin Hayırlısı Olsun İnşaAllah dilekçeyi nereye verdiniz

sosyal ydd ne verdim arkadaşım ama sonuç çıkmayabilir

ridvan29

[FONT='inherit']evde 4 kişi görünüyorsunuz ve babanız emekli öğretmen. En düşük emekli öğretmen maaşı 1900 küsür.1900ytl 4 e bölününce 475 ytl yapar ki zaten 2022 maaşı alamazsınız nasıl aldınız şimdiye kadar, anneniz kimden dolayı bakıcı maaşı almaya başladı kardeşiniz içinse %20 engelli birine evde bakım maaşı bağlanmaz siz nasıl bağlattınız veya kim için bağlattınız. Babanızın emekli maaşı ve annenizin bakıcı maaşı alması 2022 almanıza engel olur alamazsınız[/FONT]

hemedanbestas evde 7 kişiymişsiniz. 3 kişi de evde bakım aylığı alıyormuş. bu durumda 3 kişinin aldığı evde bakım aylıgını 7 kişiye böldüğümüzde hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 392,49 TL'yi geçiyor. 2022 aylıklarının kesilmesi yasaldır.
size tavsiyem haneye bir kişi daha alın. sizle yaşasın ve ikamet adresi sizde olsun. haneye bir kişinin ikametini aldıktan sonra kaymakamlıkta bulunan SDYV'ye gidip yeniden başvurun. bu durumda 2022 aylıkları baglanacaktır.

-mka yukarıda alıntıladığın 2828 sayılı kanunun ek 7. maddesi evde bakım aylıklarıyla ilgilidir. 2022 aylıkları ile ilgili kanun 2022 sayılı kanundur. bu konuda lütfen arkadaşlara yanlış bilgi verme.
2022 aylıklarında sadece hanede ikamet edenlerin sayısı dikkate alınır.

@Kalem
Melek Abla verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ama bizim burda hiç bir tanıdığımız yok o yüzden kimseyi evimize yani haneye giremicek başka bir çaresi yok mu üç tane ağır engelli kardeşim var görme bendensel ve zihinsel engelleri var 2022 maaşları kesildi bu ayreten babamın ve anneminde 2022 yani yaşlılık maaşlarıda kesildi abla gerçekten sizin yardımınıza çok ihtiyacım var bana bir yol gösterin abla başka ne yapabilirim bu konuda evde 3 engelli kardeşim ve ben ve ablam bide anne babamla yaşıyoruz annem ablam ve ben yani biz hepimiz engelli kardeşlerime bakıyoruz kardeşlerim ve annem babam hasta oldukları için ben çalışmıyorum evde 3 engelli bakım ücretinden başka herhangi bir gelirimiz yok abla ne olur senden bir yol bir yardımcı olmanı bekliyorum senden burda ne yapacağımı bilmiyorum maaşları kesilince zor durumda kaldık SDYV bana yılbaşını bekle dedi belki muhtaçlık sınırı yani kişi başı gelir hesabı yükselir diye benimde beklemekten başka hiçbir çarem yok abla bide bişey daha soracaktım sana benim anemin babamında yaşlılık maaşlarıda kesildi ben SDYV sordum annene ve babana maaş bağlanmaz dediler neden dedim annem 2 kardeşimin bakıcısı olduğu için babamda 2022 vasisi olduğu için alamayacaksınız dedi böyle bir kanun varmı abla ne yapacağımı bilmiyorum abla bize bir araba lazım ama alamıyoruz eger alırsak maaşlar kesilir dediler kardeşimlerimin 96 93 89 raporları var ne yapmalıyız bi durumda
Eve giren gelir şöyleydi e bakım ücreti 3 2022 maaşı ve anne babamın yaşlılık maaşlarını alıyorduk şimdi 2022 maaşları hepsi kesildi evde sigortalı kimsede yok başka gelirde yok bakım maaşından hariç şimdiden vereceğin cevap için çok teşekkür ederim abla

Melek abla bişey daha soracaktım şimdi kardeşlerimin 2022 maaşı ve anne babamın yaşlılık maaşları kesildi ileriki zamanda maaşlar tekrar bağlanırsa bu ayki alamadığımız maaşları yani kesinlen maaşları tekrardan dava açarsak bu maaşları geri almak gibi bir hakkımız buluyor mu kesinlen maaşlar için geri ödeme yaparlar mı

@Kalem
Melek abla 2017 de eğer muhtaçlık sınırı yani kişi başı gelir hesabı yükselirse 2022 maaşlarına eski rapolarla tekrar başvuru yapabilir miyiz raporlar 2008 de alınmıştır sürekli ve ağır engelli raporudur abla hastaneden tekrar rapor almak gerekir mi

Abla anne babamın yaşlılık maaşları muhtaçlık sınırana yani kişi başı gelir hesabına ekleniyor mu çünkü annemin ve babamın maaşlarıda kesildi ayrıca annem engelli kardeşlerimin bakıcısı olduğu için anmeme tekrar yaşlılık maaşı bağlanmaz dedi yaşlılık maaşı hesaba katılıyormu bunların hepsinin maaşlarını nasıl tekrar bağlatabilirim ne olur yardımcı olun abla

hemedanbestas
ablam, 2022 aylıkları kesildikten sonraki başvurular yeni başvuru sayılır.
sizin 2022 aylıkları kesildi. tekrar başvurdugunuzda rapor tarihiniz son beş yıllık olmadığı için sizden yeni rapor isterler.

anne ve babanız 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı alıyorsa o da zaten 2022 aylıgıdır ve 2022 aylıklarının gelir hesabına dahil edilmez.
sizin aylıgınız 3 bakıma muhtaç engelli için alınan evde bakım aylıgından dolayı kesildi. 3 tane evde bakım aylıgının toplamıyla hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi aştı.

1.1.2017 tarihi itibariyle;
2022 aylıkları için hanedeki gelir sınırı,
evde bakım aylıkları için hanedeki gelir sınırı,
2022 ve evde bakım aylık miktarları,
yeniden belirlenecektir.

o yüzden sana şimdiden 2022 aylıgı için muhtaçlık sınırı için bir cevap veremem.
en geç Ocak ayının ilk günlerinde yeni miktarları bu forumlardan duyururum.

Allah senden razı olsun abla

@Kalem
Melek abla 2017 de anneme babama yaşlılık maaşı için başvurabilir miyim maaşlar yüksek çıkmazsa tabi ama bana dediler sadece kardeşlerim için başvuru yapabilirsin dediler bunun sebebini anlamadım annem bakıcı olduğu için yaşlılık maaşı alamaz mı abla eger gelir yine yüksek çıkarsa 1 kardeşimin 1 tane bakım maaşını iptal edip 3 engelli kardeşimin 2022 3 aylıklar maaşına başvuru yapmayı düşünüyoruz abla çaremiz yok 2017 sonra senden haber aldıktan sonra başvuru yapacağız abla bide anne babamın yaşlılık maaşları başvuru yapabilmek için annemin üzerine olan bakım maaşlarını kendi üzerime almak istiyorum bu konuda ne yapmalıyım kendi üzerime nasıl alırım böylece bakım maaşlarına bişey olurmu ayrıca rapor yenilenmesi dolayısıyla maaşlar kesilebilir mi abla rapor kaç günde çıkabilir ondan sonra bide dilekçe varmış onu nasıl dolduracam kimin adına dolduracam yani kimin adını yazacam dilekçeye ve ne yazacağımı bilimiyorum çünkü benim kardeşimlerim ağır engelli vasilik gerekiyor ne yapacağımı bilmiyorum yanlış birşey yapmamak için bilgi sahibi olmak istiyorum abla bana verecek dilekçeye ne yazmalıyım kimin adını yazmalıyım vasilik işini nasıl yapacam nereye gitmeliyim vasisi babam olacak eskisinde olduğu gibi engelli kardeşlerimin 2022 maaşlarını babam alıyordu abla babam vasi olduğu için yaşlılık maaşı alır mı annemde 2 engelli kardeşimin bakıcısı olduğu için yaşlılık maaşı alabilir mi

@Kalem
Melek abla 2022 engelli maaşına başvurduktan sonra kaç ay sonra maaş bağlanır tüm dosya tamamlandıktan sonra dosyayı SDYV teslim ettikten sonra kaç ay sonra maaş bağlanır abla

@Kalem
Melek abla şimdi biz 2017 de hastaneye rapor almaya gittiğimizde bu raporu yüzde 90 üzeri rapor verirlerse doktorlar biz bu rapor üzerinden araba alabilir miyiz yoksa araba alacağımızı bildirmekmi gerekiyor sağlık kurulu bana dilekçe yada forum verirse ben 2022 maaşını almak yazsam yanınada ötv den yararlanmak istiyorum diye bir yazı yazabilir miyim yani bir rapor nerede geçerli olur abla alacağımız raporla %90 üzeriyse araba alınabilir mi ötvden yararlanmak için raporun arka yüzünde sayfada ne yazmalı bunun için ve 2022 maaşı almak için dilekçe ye ne yazayım abla iki defa rapor almaya gerek kalmasın diye 2022 için alacağımız rapor araba almak için geçerlimi yoksa sağlık kuruluna 2022 maaşı ve araba için ki alacağız diyeyim orda sorarlar mı raporu ne için alıyorsunuz diye birincisi 2022 maaş için diyerim eğer araba içinde geçerli olursa çok iyi olur

Kalem
Melek abla Tüm haklardan yararlanacak bir rapor almak istiyoruz bana örnek bir dilekçe yazabilirsin abla kendin yazmanı istiyorum ona göre dilekçede aynısını yazacam eğer kabul ederlerse tabi istediğim 2022 maaşından faydalanmak ötv indirimin kimlik kartı bide su indirimi abla bu kadar hepsi birlikte bir raporda olur mu

hemedanbestas kendi başına rapor almaya kalkma sakın. 2022 aylıgına başvurdugunda yeni rapor isterlerse başvur. şimdiden rapor için başvurma. belki vakıf rapor istemez de kurtulursun bu işten.
yeni rapor alındığında alınan raporlarda ağır engelli yazmazsa evde bakım aylıgı kesilir.
sana birinci tavsiyem şimdiden rapor almaya kalkma.

ikinci tavsiyem ise ocak ayının ilk haftasını bekle. ocak ayının ilk haftasında bana buradan konuyu hatırlat.

üçüncü tavsiyem şimdilik evde bakım aylıkları için bakıcı değişikliğinde sakın bulunma. bakıcı değişikliğinde bulunursanız evde bakım aylıkları kesilir. tekrar eve heyet gelir ve incelemelerden sonra evet ya da red kararı verilir. eger evde bakım aylıgı tekrar bagğlanırsa da -şimdi başvursanız bile- evde bakım aylıklarını almanız en az 3 ayı bulur. evde bakım aylıkları da kesilince geçin sıkıntısı yaşarsınız bu 3 aylık süreçte. bu riske girme.

ama 3 kardeşin için 2022 aylıgı baglansın bir tanesinin evde bakım aylıgı iptal edilsin diyorsan bu mümkün. bunu da benim yönlendirmelerime göre ocak ayında yaparsın. şimdilik bunu da yapma.

gelelim annen ve babanın yaşlılık maaşlarına. annen 2 tane evde bakım aylıgı alıyorsa demek ki annenin geliri olarak hesaplamışlar bunu. bu işlemin doğru olup olmadıgını alo 150 BİMER hattını arayarak bilgi edinme kapsamında sor.
babanın geliri yoksa vasilikten dolayı yaşlılık maaşı kesilemez. babanın yaşlılık aylıgı da annenin 2 evde bakım aylıgı aldığından dolayı kesilmiştir. yaşlılık aylıgında sadece eşinin ve kendisinin geliri dikkate alınır çünkü.
sen pazartesi alo 150 BİMER hattını ara bilgi edinme kapsamında "annemin 2 bakıma muhtaç engelli kardeşime baktığından dolayı aile ve sosyal politikalar bakanlığı Mersin il müdürlüğünden aldığı bakım aylıgı ücretleri annemin alacağı 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı gelir hesabında kendi geliri olarak dikkate alınır mı?" diye sor. gelen cevabı da bana bildir.

Kalem
Melek Abla kesinlikle senden habersiz hiçbir yere başvurmicam kardeşlerimin raporları 2008 yılında çıkarmıştık onun için yeni rapor isteyebilirler buda bizim için çok zor olacak hasneye git gel belkide bir ayda zor çıkar ama bu eski raporları kabul etmezler mi şimdide hastaneye gitsek ağır rapor vereceklerden eminim çünkü 2 kardeşim görme bendensel engelli diyer kardeşim ise gözleri görüyor ama ayakları sakat ve zihinsel engelli yaşları 51 44 26 abla evdeki hepimiz kardeşlerime bakıyorum annem kardeşlerimin maaşlarını aldığı için hesaplama yapıyorlar ondan dolayı yaşlılık maaşı bağlanmaz dediler babamın maaşı da annemin aldığı bakım maaşı hesalıyorlar ben bişey anlamadım abla ya şimdiye kadar maaşlarını alıyorduk şimdi neden böyle oldu anlmadım kısacası ne yapayım bilmiyorum ablam senden yardım bekliyorum ocak ayında senden haber beklicem çok teşekkür ederim verdiğin cevaplar için

hemedanbestas sen hiçbir şey yapma şu an ablası. ocak ayının ilk haftasını bekleyelim bi. her şey netletşin, ona göre de ben seni yönlendireceğim. şimdi canını sıkma boyle şeylere. biraz sabır.

Kalem
Merhaba Melek abla 150 bimer hattını aradım hep meşgul çalması nedeniyle bende Ankara sosyal politikalar bakanlığını aradım Annem için 2022 maaşı eve giren gelir olarak kabul edilmiyor sadece evde bakım aylıkları eve giren gelir olarak kabul ediliyor peki abla aldogımız evde bakım aylıklarıdan gider çıkarılmıyor mu ayrıca bişey daha sordum bilgi edinme için eski aldığımız raporla başvuru yapilir diye 2007 den sonraysa yapılır dedi ama SYDV yeni isteyebilir dedi güncel olması için bu da onlara kalmış bişey 2022 maaşları kesildikten sonra raporlar 5 ya da 10 sene den geçtikten sonra yeni rapor istenilebilirmiş daha bakım muhtaçlık kişi başı gelir sınırı belli olmamış bu nedenle ne yapmamız gerekiyor abla 2017 yine beklemek gerek muhtaçlık sınırı artarsa başvuru yapabilirsiniz dediler yapılacak inceleme sonucu değerlendirilecek abla dediğin gibi haneye bir kişi daha almayı düşündük ama bizim olduğumuz yerde kimsemiz olmadığı için bunu yapamadık ve örnek İstanbulda benim yegenim var okuyor 14 yaşında onu biz buraya kendi hanemize alabilir miyiz bu işlem nasıl yapılıyor uzun sürer mi haneye almamız ama orda okuyor nasıl yapabiliriz abla beni yönlendirirsen bana çok yardım etmiş olursun şimdiden sana çok teşekkür ederim Abla

hemedanbestas :)
evet ablam hade gözün aydın:) haneye bir kişi eklemene ya da evde bakım aylıgının birini kestirmenize gerek kalmadı:)
hanede 7 kişi kalıyorsunuz. evde 3 kişi için evde bakım aylıgı alınıyor. başka gelir yok. hanede kişi başına düşen aylık gelir de 423,58 TL'yi geçmediğinden dolayı 2022 aylıklaraı tekrar baglanacaktır size. bunun için vakfa gidip tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir:)

http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

Kalem :)
Melek abla bu müjdeli haberi bize bildirdiğin için sana çok teşekkür ederim abla yarın ilk işim vakfa gidip başvurmak tabi bir sorun çıkmazsa eğer abla aklıma takılan sorular var onlarıda belirtmek istiyorum 1. abla eski raporları sorun ederler mi 2. annem babam içinde başvuru yapabilir miyim 3.abla şimdi kişi başı geliri yani kişi başı muhtaçlık sınırını asmayoruz ama 6 ıncı aydan sonra bakım maaşı yükselecek böylece yine muhtaçlık sınırının üstüne çıkıyor böylece maaşlar bağlanmadan kesilir mi. abla aldığımız bakım maaşından gider hiç çıkarılmıyor mu. abla vakfa raporun aslını vermem gerekiyor mu. başvuru için hepsinin birer tane raporları elimizde Abla Allah ne muradın varsa versin selametle kal sağlıcakla

Kalem
Melek abla bu gün vakfa gittim başvuru yapmak için bir katlı evimiz var diye engelli maaşı veremiyoruz dedi rayiç bedeli 185 tl çıkıyor böylece muhtaçlık sınırını üstüne çıkıyor topladığım zaman şöyle çıkıyor 952+952+952=2856 yapıyor Toplam 2856÷7=408 ama abla evin rayiç bedelinide eklediler gelire böylece gelir şu şekilde oluyor 952+952+952+185=3041 yapıyor 3041÷7=434 yapıyor dediler böylelikle başvuru yapamıyorum ayrıca evin rayiç bedelinide 2016 tarihi hesaplarıdır dedi ne olacak böyle abla bide dedemden kalma köyde gelir getirmeyen harabe yıkık ev ve bir kaç tarla var bunlarda gayrimenkul görünüyor gelir geliri olmayan bir yer nasıl hesaplanıyor ya anlamıyorum bende dedim ki ordaki memurlarla dedim ki evi ve köydeki tarlaları babamın üzerinden alıp evli ablamın yada abimin üzerine alayım yok sen usulsüz iş yapıyorsun dedi abla ne yapmalıyım şimdi son çare nedir bir kardeşimin bakım maaşınımı kessem çıkar mı ne yapayım bilmiyorum Toplam da 5 maaşımız kesildi benim hastam olduğu için çalışamıyorum 3 tane bakım aylığından başka bir gelirimiz yok abla tekrar inceleme yapsınlar diye sosyal politikalar müdürlüğüne gittim vakıftan raporların aslını istediler onları aldım şimdi teslim etmeye giriyorum vakıf fotokopisini çekip asli gibidir yapıp tekrar bana verip sosyal politikalar müdürlüğünü teslim edeceğim abla yardımına çok ihtiyacım var ne yapmalıyım eve bir kişide yok alayım

hemedanbestas
ablacım 1.1.2017 tarihi itibariyle evde bakım aylıkları 960, 58 TL oldu http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

Evde bakım aylığını 952 TL olarak sen mi hesapladın vakıftakiler mi?yanlış çünkü o miktar. doğrusu 960,58 TL'dir. ocak ayının evde bakım aylığı ücretini de şubat'ta alacaksınız.

rayic degerini hesapladıkları ev hakkında senden bilgi istiyorum. o evde mi oturuyorsunuz? yoksa oturdugunuz ev dışında ayrı bir ev mi bu?

dedene ait tarla ve ev size miras kaldıysa ve hanede yaşayan yakınların ustuneyse evet gelir hesabına dahil edilir. evin rayic degeri, tarlanın da hem rayic degeri hem de elde edilen kazanç dikkate alınır. bunların rayic degerlerini bilmeden buradan bir şey demem mumkun değil. zaten sınıra yakınsın. bunlardan da gelir olursa muhtaçlık sınırını aşar.

bir de gelirinin tekrar incelenmesi için sosyal politikalar müdürlüğüne gitmişsin. kim soyledi sana bunu? sosyal politikalar müdürlüğü derken aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü mü kastediyorsun? il müdürlüğünün neden gelirini tekrar incelemesini istedin? bu konuda detay istiyorum senden.

sana sorduğum soruları açık bir şekilde cevapla.

bu sorularımı cevapla devam edeceğim...

Kalem
Melek abla Ben bugün SYDV gittim 3 engelli kardeşime 2022 maaşına başvurmak için bana dediler evde bakım ücreti 952 tl olmuştur. vakıf söyledi bana bu nedenle bir oturdugumuz evimiz olduğu için aylık 185 tl rayiç bedeli hesapladılar evet abla hesapladıkları rayiç bedeli olduğu evde oturuyoruz kişi başı gelirini aşıyorsunuz dedi ben tekrar itiraz etmek istedim dilekçe yazdılar bilgisayardan raporun aslını istediler bana Tarsus sosyal politikalar müdürlüğünü gidip ordan raporu al dediler bende gidip aldım SYDV götürdüm bana bir not verdiler şöyle abla Cuma günü hastaneye sağlık kuruluna gidip raporun fotokopisi aslı gibidir yapılacak ve engelli kategori belirtilecek.
Abla ondan sonra benim babamın üzerine gelir getirmeyen bir kaç tane tarla var onlar hepsi babamın üzerine bi tanede benim üzerime fakat bun tarlalarda hiç bir gelirimiz yok bunu tarım müdürlüğü belediyede biliyor yine de gayrimenkul olarak geçmiş sanırsam bu tarlalar köyde ben hiç görmemişim bile biz başka bir şehirde yaşıyoruz

Abla inceleme istedim tekrar başvuru olsun diye peki abla ne yapmam gerekiyor bu konuda yanlış mı yaptım galiba şimdi eve gelip baksalar daha iyi olmaz mı sosyal politikalar müdürlüğünü rapor aslını almak için gittim vakıf oraya gönderdi beni

yahu ne incelemesi ablası yahu? vakıf sizin başvurularınızı alacaktı sadece. oradaki memurun işi bu. başvuruyu alanlara kalmadı hesap yapmak! muhtaçlık kararını vakıf mütevelli heyeti yapacak. 2017 için evde bakım aylıgı da 952 Tl değil 960,58 TL

ne itiraz ediyorsun vakfa? sen başvuru yapacaksın! başvurunu alacaklar. sosyal incelemen yapılacak. merkezi sistem ve sosyal inceleme sonuçlarına gore de vakıf mütevelli heyeti karar verecek muhtaç olup olmadıgın konusunda. ever vakıf mütevelli heyeti muhtaç olmadığın yönünde kararr verirse bu karar sana iletilecek. sen de bundan sonra itiraz edebileceksin.
daha başvuru olmadan itiraz nerden çıktı!
sizin aylıklar kesildiği için yeni başvuru sayılır bu. yeni rapor istememişler bu harika:) raporları verdiysen tamam. mütevelli heyeti gelirinizi hesaplayacaktır.
ayrıca içinde oturulan ev gelir hesabına dahil edilmiyor.
mütevelli heyet oturdugunuz evi gelire dahil etmeyecek.
ama dedenden kalan tarla ve evi dahil eder. bu da muhtaçlığı geçmene sebep olabilir. ama buradan bir şey diyemem. tapusu hanedekilerden birinin üstüne mi o tarla ve ev?

@Kalem
Melek abla yeni başvuru yaptık o zaman belki ben yanlış anladım incelenmesi istedim ben sadece abla babamın üzerine hepsi ama yıkık dökük içinde yaşanılmayacak bir evmiş bilmiyorum bizim bi tane evimiz var sadece babamın üzerine bir kaç tarla gelirim olamayan ve harabe ev var tabuda bile harabe yazıyor yani kullanılamaz bu rayiç bedeli ne oluyor bizim oturduğumuz evden kastettiler sanırım abla evet eski raporla başvuru kabul ettiler fakat cuma günü hastaneye gidip sağlık kurula asli gibidir ve engelli kategori belirtilecek diye niye bir not verdiler bana abla bişey daha sorcam şimdi bakım ücreti 960 tl ise 6 ıncı aydan sonra bu rakam artacak yine 2022 maaşı kesilir mi

Melek abla hani bu gelir getirmeyen babamın üzerine olan tarlalar 4 beş sene evvelden babamın annemin 2022 yaşlılık maaşına başvurduğuda tekrar sorun oldu bu tarlalar sonra dedim onlara bizim bu tarlalar dan hiç gelirimiz yok onlarda dediler ki bana o zaman tarlanızın bulunduğu Tarım müdürlüğünden geliri olmadığı için bir yazı istediler bende ablam gile söyledim bana bu kağıdı gönderdiler sonra maaş bağlandı ben bu gün dedim onlara bu tarlalar dan hiç bir gelirimiz yok isterseniz kanıtlayabilirim dedim Tarım müdürlüğünden kağıt isteyeyim dedim yok dediler ne yapmalıyım Abla

hemedanbestas ablam sen tarlalar için tarım müdürlüğünden gelir olmadığına dair belge al ve vakfa ver. tarlaların rayic degerinin 120'de biri de hesaplanacak ama.
oturdugunuz ev gelire dahil edilmeyecek.
6 ay sonra evde bakım aylıkları değişecek. en az 990 TL olacak. maliye memur kat sayısını enflasyon artışına göre yeniden düzenlediğinde bu miktar 6-8 TL değişecek. yaklaşık 1000 tl olacak diyebilirim. ama kesin konuşmak için temmuzun ilk haftasını beklemem ve maliyenin memur kat sayısını yeniden düzenlemesini görmem lazım.
evde bakım aylıgı 1 temmuz itibariyle değişince de haliyle 2022 aylıkları yeniden kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. o yüzden sana tavsiyem başvurun olumlu çıkarsa 2022 aylıkları baglandıktan sonra bu 6 ay içinde haneye 1 kişinin ikametgahını alman.
en mantıklısı bu. hele şu 2022 aylıklarını bir baglatalım gerisini sonra konuşuruz yeniden. şu an ilerisine odaklanma. şimdi 2022 aylıklarını baglatmayı düşün sen.
ilerisi için ben seni adım adım yönlendireceğim buradan zaten.

Kalem
Melek abla kısa zamanda memleketten tarım müdürlüğünden gelir olmadığına dair belge alıp vercem vakfa abla abimin oğlu var İstanbulda ama ilk okulu okuyor onu buraya alırsak buraya yani hanemize sonra tekrar gitse olur mu abla bizimle yaşayacak kimsemiz yok bu işlem nasıl yapıyor abla sosyal hizmetlere bildirmek gerekiyor mu abla

18 yaş altı çocukların ikamet adresi ebeveyninin yanıdır. o yüzden o çocuğun ikametini hanenize alamazsınız. 18 yaş üstü biri varsa o olsun. yoksa başka seçenek bakarız artık. bunları sonra konuşuruz. öncelikle şu aylıklar baglansın bi. baktık olmuyor, evde bakım aylıgının birini kestirirsin. ama dediğim gibi şu an sen 2022 aylıkları baglatmaya çalış. gerisine bir çözüm buluruz muhakak. adım adım ilerleyelim.

@Kalem
Tamam abla bir sorun çıkarmazsalar mücadeleye devam ediyor edecem ama tarlaları sorun ediyorlar abla aklım hep ondan kaldı abla 18 yaşından büyük abimin oğlu var ama gelmez buraya abla haneye aldık diyelim sonra burda bizimle yaşamazsa bu sorun olur mu abla ayrıca yabancı bir insanda haneye alınır mı abla verdiğin cevaplar için sana çok teşekkür ederim Allah'a emanet ol

Melek abla benim bi tane amcamın oğlu var 55 yaşlarında çalışmıyor onu alırsak hanemize olur ama kendisi evli boşanması gerekiyor mu yani evli bekar fark eder mi abla demek istediğim amcamın oğlunu hanemize göstersek olur mu ama onunda bir ailesi var nasıl olcak abla yanımıza alacağımız kimse yok bu işlemler nasıl yapıyor

Üst Alt