Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı aldığımız için 2022 maaşlarımız kesildi!?

hemedanbestas ablası sizin tüm 2022 aylıkları kesilmişti zaten. evde bakım aylıkları devam ediyor sadece. araç aldığınızda bunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmek durumundasınız. eger aracın parası haneden çıkmışsa, hane dışından bir gelir girişi olmadıysa, hanenin aynık geliriyle araç ödemesi yapılmışsa ve en önemliis de hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmiyorsa araç laman evde bakım aylığında sorun olmaz. ama araç aldıktan sonra kesinlikle bildirimde bulunmayı unutmayın.

2022 aylıkları 2018 yılında baglanır mı demişsin. bunun için erken. hele 2018 gelsin, gelir hesabı için gerekli veriler ortaya çıksın o zaman düşünürüz.

2022 maaşımız kesilmişti tekrar başvuru yapabilir miyim

Kalem Merhaba Melek abla engelli kardeşlerim için başvurabilir miyim evde toplam 7 kişiyiz 3 tane bakım aylığı alıyoruz sadece fakat babamın üzerine tarlalar var ama gelir getirmiyor köydeki tarlalar melek abla sosyal hizmetler bu tarlaların rayiç bedelini hesaplıyor buda bizim 2022 maaşını almamıza engel olabilir abla bu tarlaları evli abimin üzerine yapsak sorun çıkar mı abla bizim üzerimize birşey görünmesin abim evli ikametgahı başka şehirde zaten babam mal varlığını bölüşürtürecek ne yapmamız lazım abla bir çıkış yolu bekliyorum senden

hemedanbestas sosyal hizmetler değil ablası, vakıf. 2022 aylığı ile ilgili tüm iş ve işlemler vakıflar (SYDV) tarafından yapılır.
babanın üzerine olan tarlaların rayiç bedeli ve ortalama aylık geliri elbette hane gelirine dahil edilir.
o yüzden baban, tüm tarlaları başka şehirde yaşayan abin üzerine yaparsa,evde bakım aylıklarından başka da gelir yoksa 2022 aylıkları artık baglanacaktır:)
hanede 3 tane evde bakım aylığı var: 3 X 1085,50 = 3256,50 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir : 3256,50 / 7 = 465, 21 TL
hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 483,63 TL'nin altında olduğu için 3 kardeşine de 2022 aylığı baglanacaktır. tarlaları abinin üstüne devrettikten sonra, kaymakamlıkta bulunan vakfa gidip üçü için de 2022 aylığına başvurun:)

Kalem Melek abla öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bakım ücretinden başka bir gelirimiz yok abla ben geçen sene sydv daki memura böyle birşey söyledim tarlaları abimin veya anlamın üzerine alayım dedim sen yasal bir iş yapıyorsun diyor bana devir ettikten sonra bir sorun olmaz dimi abla sisteme hemen girer mi abla tarla devri hemen düşer mi ayrıca anne babamım yaşlılık maaşları var abla onlar nasıl olcak annem 2 engelli kardeşimin bakıcısı onlarada başvuru yapabilir miyim

hemedanbestas nasıl yaparsınız bilemem-anlamam o işlerden- ama tarlalar babanın üstünde olmasın. bu önemli. tarlalar olduğu sürece 2022 aylığı baglanmaz. sınırı geçersiniz.

annen bakıcı oldugu için evde bakım aylığı alıyor. 2022 yaşlı aylığında 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınır sadece. gelir hesabı da 2 kişiye göre yapılır. annen evde bakım aylığı aldığı için (1085,50 /2 =542,75 TL) babana ve annene 2022 yaşlı aylığı baglanmaz. kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'den yüksek (annenin aldığı evde bakım aylığı ikiye bölünür, yediye bölünmez.)

Kalem Melek abla kardeşlerimin maaşları olsun annem babama çıkmaz maaş bazen annemin üzerinde olan 2 bakım maaşını kendi üzerime alayım diyorum ama sorun çıkar diye almıyorum

1 kişi en fazla 2 engelliye bakıcı olabilir. 3 kardeşinin bakıcısı olamazsın zaten. ama sakın bakıcı değişikliği yapmaya kalkma. annen ve baban için yaşlı aylığına başvurma. bir de evde bakım aylığı ile ilgili sorun yaşamayın ablam durduk yerde.
önemli olan şu,nihayet 3 kardeşine de 2022 aylığı baglatma şansı yakaladın:)

bu arada 1 temmuz itibariyle evde bakım aylıkları artacak. bu durumda hane geliriniz yine sınırı aşabilir. çünkü 483,63 TL bir yıl boyunca geçerli (artış olmayacak 1 yıl boyunca).
ama bunu da kafaya takma. sosyal inceleme yapılmadan 2022 aylıklarını kesemezler. sosyal inceleme yapılana kadar almaya devam edersiniz. zaten 1 yldan önce de sosyal inceleme yapılacağını sanmıyorum:) 2019 ocak'ta zaten hane geliriniz yine uygun çıkar.)

Kalem Melek abla sadece 2 kardeşimin bakım maaşını kendi üzerime almayı düşünüyordum ama olmayacak sorun çıkar diye almıyorum 2 kardeşime annem 1 kardeşimede ablam bakıcı ama dediğin gibi hareket edecem melek abla tek yapmam gereken babamım üzerine olan tarlaları abim veya ablamın üzerine yapmak annem babamda hasta ilaç kullanıyorlar yaşlılar onlarında hakkı var ama sistem yaşlı dinlemiyor sağol melek abla bizi çok sevindirdin Allah'ta seni sevindirsin

Kalem

Abla valla helal olsun sana hep ayni şeyi sormuş sıkılmadan cevap vermişsiniz valla tebrik ediyorum sizi

Kalem Merhaba Melek abla babamım üzerinde olan tarlaları devrini yapacağımız zaman SYDV a bildirmek gerekiyor mu bu gün belediye ye gittim oturduğumuz evin rayiç bedelini öğrendim 42 bin 500 tl dedi abla bunuda hesaplıyorlar çünkü geçen sene sydv benden belediye gönderdi rayiç bedeli belgesi almam için bende gidip aldım buda gelire ekleniyor mu melek abla

Son düzenleme:
@hemedanbestas tarla devir işlemlerini vakfa bildirmenize gerek yok. evde bakım aylıkları için bildirmelisiniz.

oturdugunuz ev gelire dahil edilmez. oturduğunuz ev haricinde başka ev varsa o evin rayiç degeri gelire dahil edilir.

Kalem Melek abla şimdi tarlaların devrini yapmadan öncemi sosyal politikalar müdürlüğüne bildirmeliyim yoksa devrini yaptıktan sonramı bildirmeliyim.

Sadece oturduğumuz ev var abla ama onun içinde beni belediyeye gönderiyorlar rayiç bedelini almam için.

hemedanbestas önce bildir. onların dediklerine göre de hareket et.
hem sana rehberlik de ederler. öğrenmek istediğin bir şey varsa sorarsın da.

Kalem Olur melek abla önce bildiririm sonra senide haberdar ederim bu konu hakkında abla senin takibinde kalmak istiyorum çünkü senden başka kimse yok bana yol gösterecek biri

Kalem Melek abla bu gün sosyal politikalar müdürlüğünü aradım tarlaların devir değişikliğini yapacağız diye bize bildirmenize gerek yok dedi gelecek sene eve denetime gelecekleri zaman görürler dedi

@Kalem Merhaba kalem abla gözümüz aydın kardeşlerimin 2022 maaş başvurusu kabul edildi �� melek abla anne babamın yaşlılık aylığı kaldı onları yaparsak engel olur demiştin peki abla dediğiniz gibi hareket etmek istiyorum şimdi 2022 maaşı kabul olduğuna göre engelli kardeşlerimin üzerine araç alamam dimi abla çünkü sürekli hastaneyiz

abla geçen cuma günü ablamı yatırdılar hastaneye mecbur bir araç şart bize ne yapacağımı bilemiyorum sizden sadece yardım ve bir yol göstermeni istiyorum abla kendi sigortamı ödeyebilsem engelli aylıkları kesilir mi sigortam var diye bir yere gidip çalışahastam olduğundan dolayı abla birde bir sorum daha vardı ben sakatlar görme engeliler derneğine gittim yönetici başkanıyla görüştüm bir yardım falan gelirse bizide yardım edin dedim kardeşlerinizi buraya gelmesi lazım sürekli yatalak ağır bir hastayı götüremiyorum

abla özel günlerde katılmaları gerekiyormuş bana aynı bunları dediler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bakım maaşımız olduğu için yardım vermiyor bize abla hepsini yazdım hakkını helal et abla çok yardımın dokundu bana çok teşekkür ederim herşey gönlünce olsun

Kalem Merhaba Melek abla eylül ayında 3 engelli kardeşimin maaşı aldım fakat eksik yatmıştı 565 TL yatmıştı kişi başı bügün de 487 TL yatmış yani abla eksik yatmış kardeşlerimin engelli raporları ağır ve sürekli raporlardır %96 %93 % 89 raporları var bugün sosyal yardımlaşma vakfına gittim şu bilgiyi paylaştılar benimle geçen ay 188 TL fazla yatmış diye bu ay 188 TL kesilmiş iyi de Melek abla 650 TL den fazla para almadık ki para kesildi abla niye böyle oldu gelecek ay netleşecekmiş ne kadar alacağımız Melek abla ne yapmam gerekiyor söyleyebilir misiniz neden kesildi bu maaşlar

hemedanbestas

sana yardımcı olabilmem açısından aşağıdaki sorularımı cevapla ablası:

1) haziranda 3 kardeşin için de maaş aldınız mı? üçü için toplam ne kadar aldınız?

2) haziranda maaşları almadıysanız eylül'de 3 kardeşin için toplam ne kadar maaş aldınız?

aldıkları maaşları her iki madde için de tek tek yazabilirsin. toplam para aklında kalmadıysa.

sen sorularımı cevapla devam ederiz...

Kalem Melek abla 3 kardeşim içinde maaş aldık haziranda 3 kardeşim için toplam 5.388 TL aldık kişi başına 1796 TL aldık

Eylülde aylık olduğu için 565 TL aldık
Ekimde ise 487 TL yatmıştı

hemedanbestas
haziranda sorun yok. üçü için doğru ödeme yapılmış.

eylül'de üçü için tek tek ne ödendi bana yazar mısın?
üçü için de 565 TL Mİ yattı?
ayrıca 3 kardeşin de 18 yaş üstünde mi? 18 yaş altı olan var mı?

Kalem Melek abla Eylülde tek tek 565 TL ödendi toplamda
üçü içinde 565+565+565=1695 TL aldık

3 kardeşimde 18 yaş üstü Melek abla

hemedanbestas

ablacım, sizin vakıf ne yapmışsa saçmalamış. yaptıgı hesap hiçbir hesabıma uymuyor. ya verdiğin miktarlar yanlış ya da vakfın sana söylediği bilgiler.

tek tek gidelim.
haziranda aldığınız miktarlar doğru.
ama eylülde 2 aylık farkla birlikte tek tek üç adet 754,10 TL ödenmeliydi kardeşlerine.
2 aylık fark + 650,52 TL toplamı 754,10 TL eder.
ekimde ise tek tek 3 adet 650,52 TL ödeme yapılmalıydı.

vakıf eylül'de 188 T fazla ödedik demiş. bu 3 kardeşine yapılan fazla ödeme tutarı mı? yoksa tek tek üç kardeşine de 188 TL ödeme mi fazladan yapıldı? tam miktarı 188 TL Mİ?

en son 2022 aylığı başvurusunda sizden yeni rapor istendi mi? sonradan rapor aldınız mı?
bu 3 kardeşin için %70 altında bir rapor aldınız mı? başka konu için de olablir fark etmez.
yani %70 ve üstü raporlar dışında en son %70 altında rapor aldınız mı?

Kalem Melek abla Eylül de tek tek üç adet 565 TL aldık
Ekimde ise tek tek üç adet 487 TL yatmıştı

Vakıf Eylül ayında 188 TL fazla verildiği için Ekim ayından kesilmiş dedi ama tek tek mi üç kardeşim için mi kesildi bunu tam olarak bilmiyorum ama ben onlara dedim ki yüzde yetmiş üzeri bir raporla kişi başına aylık 650 TL ödenmesi gerekiyor ayrıca Eylül ayında da eksik ödendiğini bildirdim ama bana yardımcı olmadılar çok zoruma gitti ama elimden birşey gelmediği için eve döndüm
565-=377 kalıyor fakat ekim ayında tek tek üç adet 487 TL ödendi iki ay bir bir birini tutmadı bir sorun var ama ne olduğunu bilmiyorum Hepsinin raporu %70 üzeri ağır ve sürekli raporlardır 2008 yılında alındı ve hiç değiştirilmedi maaşlarımız iptal olmuştu tekrar bağlandı ilk maaşı haziran ayında doğru bir şekilde aldık

Melek abla yeni rapor istenmedi hiç rapor değişikliğide yapmadık hayır hiç rapor almadık

hemedanbestas
ablacım şu vakıfla ben görüşmeye çalışayım. sorun neymiş bir de ben onlardan duyayım.

kardeşlerinden birinin e-devlet şifresi varsa, o şifreyle e-devlete gir ve 2022 aylık bilgilerine bak. orada vakıf bilgisi de yazacak. orada yazan vakıf bilgisini, adresini,telini vs bana özel mesajla yaz. ayrıca 3 kardeşinin de adlarını ve soyadlarını, T.C. kimlik numaralarını yaz. vakfa ben ulaşmaya çalışayım. ödeme konusunda çok ciddi saçmalamışlar. bu hesabı yapmalarının ve bu kadar eksik ödemelerinin nedenini ben dinlemeye çalışayım. senin verdiğin bilgilere göre çok ciddi hesap hataları yapmış görünüyorlar. ben vakfa ulaşmaya çalışayım önce, olmadı başka yol buluruz.

istediğim bilgileri özel mesaj at bana tamam mı?
senin verdiğin bilgilerden sonra da hafta içi vakfa ulaşmaya çalışırım.

NOT: T.C. numarası vs istedim ama asla ve asla başka kimseyle bu bilgileri paylaşma. istediğim bilgileri bana özel mesajla at.

@Kalem Melek abla ya siz olmasanız ben tek başıma bu işi yapamicam çok sağolun sizin dediğiniz herşeyi yapacağım

Melek abla kardeşlerimin e devlet şifreleri yok babam vasileri oluyor vekaletname var yani hepsinin maaşını hep babam çekiyordu babam yaşlı olduğu için PTT ye gitmesin diye yerine ben geçtim

Eylül de PTT kart aldım bu ay kardeşlerimin maaşlarını ben çektim Melek abla babamın e devlet şifresi var ordan vakıf bilgisini size yazamaz mıyım Melek abla şimdi özelden istediğiniz bilgileri özel olarak göndereceğim

Kalem Melek abla Kasım ayında kişi başına tekrar 487.87 TL yattı melek abla sizden bir haber bekliyorum

Allah yardım etsin şifalar versin bir evde üç engelli olması çok özel durum 7-8 TL fark için kesilmesi çok saçma konunun önemi istisnai durumunuz nedeniyle bizzat il ilçe müdürüyle gerekirse kaymakamla görüş durumunuzu tüm açıklığıyla saygıyla izah et en son olarakta cimer'e yaz derim.

Allah razı olsun İnşaAllah
Kalem Melek abla Aralık ayıda 487.89 tl yatmış melek abla ne olur yardım edin

Kalem Melek abla bugün sydv na gittim fazla ödeme yapıldığı için eksik para yatıyormuş birde anne babamın yaşlılık maaşı için başvurdum abla

Üst Alt