Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı aldığımız için 2022 maaşlarımız kesildi!?

Kalem Merhaba Melek abla nasılsın senden birşey rica edebilir miyim abla biliyorsun benim üç ağır engelli kardeşim var abim ablam oluyorlar yaşları benden büyük annem babam yaşlı ve hastalar benim hem kardeşlerimi hemde annem babamı hastaneye götürüp getirmek için bir araba lazım abla kendi imkanlarımızla devletin bize tanıdığı yüzde 90 ve üstü ağır engelli raporuyla ÖTV indirimli bir araç almak istiyoruz fakat araç alacağımız zaman aldığımız engelli maaşı ve bakım maaşımız kesilir diye alamıyoruz abla devletin böyle engelleye tanıdığı bir yardımdan faydalanamıyoruz

Ayrıca melek abla bunlarıda belirtmek istiyorum annem ve babam yaşlılık aylığı alamıyor annemin üzerinde iki bakım aylığı var ben bu aldığı bakım maaşını kendi üzerime almak istiyorum abla bakıcı değişikliği yapacağım zaman aldığımız maaş durdurulur mu tekrar bağlanırsa alamadığımız aylıklar geri ödenir mi sizin bilginiz çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim abla

Melek abla rica etsem senden bir dilekçe yazmanı isteyebilir miyim engelli arabası almak isteyipte alamadığımız için bakanlığı ve cimere gmail veya mektup olarak göndermek istiyorum

Sa hayirli gunler biz evde bakim maasi aliyorduk 5 sene boyunca aldik 5.senede tekrar heyete girdik kan degerleri ve diger butun degerler ibareler ayni ama bu seferki raporda agir engelli hayir yazmislar bundan dolayi maasimiz kesildi itiraz ettim baska doktorlarada girdim aldigim oranlar 80+20+20+20+8+5+5 bu sekil nasipse tekrar heyete girecez bu oranlara gore agir engelli evet yazarmi yazmazsa nedenini bilen varmi simdiden tesekkurlwr

Mtalipy işte bu soruyu kimse cevap veremez dokuz kişilik kurulda onaya sunuluyor beş kişi ağır engelli derse ozaman ağır engelli raporu verilir

Mtalipy
raporu %90 üzeri olup ağır engellı evet olmayanlar var kısaca raporun yüzdesinin yüksek olması ağır engel evet işaretli olacak anlamına gelmez.%50 olup ağır engelı evet varken dedıgm gibi %90 üzeri olup agır engel hayır olan var.bu rahatsızlıkların engelın türüne göre değişir Fatma mehmet arkdaşın dedıg gibi kımse net cevap vermez değil veremez.son söz heyetın.

Kalem Merhaba melek abla yardımına ihtiyacım var ben engelli kardeşlerimin adına ötvsiz araç almak istiyorum ama SYDV araç alınırsa 2022 maaşı kesilebilir dedi biraz önce aile sosyal politikalar müdürlüğünü aradım araç alırsanız muhtaçlık sınırını geçerse kesilir dedi ne yapmam lazım melek abla birde böyle dedi aracı kardeşinin üzerinden alırsın ÖTV’yi ödersin öyle dedi abla ama sonuçlaçta bu araba benim adıma yine görünecek ne yapmam gerekir abla bana bir yol gösterebilir misin ayrıca annemin üzerine olan bakım maaşını kendi üzerime almayı düşünüyorum annem babam. Yaşlılık aylığı alabilmesi için bu durumda bakım maaşı kesinti olabilir mi

Ya kalem abla benim cocgunda martin 1de suresi bitiyor ama simdi e devlette sure dolma nedeni ile fesedildi diyor ya

adanalı01

gününden evvel kesemezler.vakıfa gedp sürenın devam ettıgını ve mart ayında bitecegını söyleyın ve hatanın düzeltılmesını isteyın.ayrıca mart ayını beklmeden rapor için bian önce başvuru edın çünkü mart 1ine yetişmeszse maaş durdurulur(kesilmez)yenıden rapor verınce gene eve heyet gelrı şartların uygunlugu devam edıosa kaldıg yerden devam eder maaşınız

Ya benim anlamadigim rapor tarihi 14subat bitimi basvuru tarihim mart 1diye geciyor yani nasil olurda ebgelli maasi sure dolumu nedeli ile durdurulmasu yazmis e devlette

Üst Alt