hemedanbestas seninle toplam 4 sayfa yazışmışız. yine başa mı döndük?
tekrar başlayalım o halde. benim açımdan sorun yok.
hanede 7 kişisiniz. 3 kardeşin bakıma muhtaç olduğu için 3 tane evde bakım aylığı alıyorsunuz. 2 kardeşinin bakıcısı annen, bir kardeşinin bakıcısı ise ablan. annen ve baban için 2022 yaşlılık aylığının baglanmasını, 3 kardeşin için de 2022 aylığı baglanmasını istiyorsun.
3 kardeşinin engelli sağlık kurulu raporu da 2008 tarihli. 2 kardeşinin raporu % 90 üstü, biri de % 80 kusuratlı.
evde bakım aylığı 1027,06 TL oldu. bu 3 evde bakım aylığından dolayı 3 kardeşine de 2022 engelli aylığı baglanmaz.
annen 2 kardeşinden dolayı bakım aylığı aldığı için anne ve babana da 2022 yaşlılık aylığı baglanmaz.
2022 aylıklarını unut. bu 2022 aylıklarını baglatacam diye evde bakım aylıklarını bile riske atıyorsun.
evde bakım aylığının birini bile kestirme. bu seçeneği unut.
hem araç almak istiyorsun hem de 2022 aylıklarını baglatmak. araç alınca 2022 aylıkları yine kesilir.
evde bakım aylığının birini kestirirsen yine anne ve baban için 2022 yaşlı aylığı alamazsın. yaşlılık aylığında sadece anne ve babanın gelirine bakılıyor. annen bir evde bakım aylığı alsa bile bundan dolayı her ikisi de yaşlılık aylığı alamaz.
ben 4 sayfa boyunca yazıp durmuşum. bundan sonra ne yaparsan yap. sen takmışsın 2022 aylıklarını baglatmak için her şeyi yapmaya.
evde bakım aylığının birini mi kestirmek istiyorsun. kestir.
riskleri seni ilgilendirir. ben bu sorumlulugu almam.
yapacagın işlemlerde benden güvence istiyorsun. yapma bunu. bu güvenceyi veremem sana.
yalnız araç almak işini kolaylaştırır. hanede 3 engelli ve 2 yaşlı hasta var. araç almanız iyi olur.
kaç liralık araç almayı düşünüyorsun?