Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı aldığımız için 2022 maaşlarımız kesildi!?

@hemedanbestas haneye alacagınızın kişinin sizle yaşıyor olması da lazım. sadece ikametgahının olması yetmez. eger sosyal inceleme raporuna göre sizde yaşamadıgı tespit edilirse hanedeki kişi sayısına eklenmez. akraba olması şart değil. 18 yaş üstü bildik güvendik biri varsa onu da düşünebilirsiniz. zor durumda olan bir öğrenci alın yanınıza bari:) ama güvenmediğiniz kişileri asla evinize almayın bir aylık için güvenliğinizi tehlikeye atmayın.

Kalem

[FONT=sans-serif]sizin 2022 aylıkları kesildi. tekrar başvurdugunuzda rapor tarihiniz son beş yıllık olmadığı için sizden yeni rapor isterler.

[/FONT]

kalem apla yönetmenlikte 11 maddenin 5 ci fıkrasında maaşı kesilen sonradan başvuran olursa 5 yıl içinde yani 5 yıl süreyi geçmeden başvurursa tekrardan rapor istenmez diyor yönetmenlik.siz diyorsunuz şimdi rapor tarihiniz son 5 yıllıksa diyorsunuz neden böyle dediniz anlamadım cvp verirseniz sevinirim

daha önce benim dedigim gibi dediniz

paranoya mevzuat öyle diyor doğru: "(5) Aylığı kesilenlerin yeniden aylık talebinde bulunmaları halinde başvurular yeni başvuru olarak değerlendirilir. (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelliler için, sağlık kurulu raporu geçerlilik süresi “sürekli” olanların kesilme tarihinden itibaren beş yıl içerisinde aylık talebinde bulunmaları halinde rapor istenilmez."

ama aylık kesildikten sonra yeniden başvuruldugunda vakıflar raporun son 5 senelik olmasını dayatıyor. ama bu durum elbette senin de bana hatırlattıgın gibi yönetmeliğe aykırı:)

kafa kalmadı ki ablanda:) saolsun senin gibi uyanıklar var da ablasının yanlışını düzeltiyor:) teşekkürler ablası.

[FONT=sans-serif]daha önceki yazınız

şöyle bir istisna var ancak: [/FONT]

[FONT=sans-serif]sürekli raporu olanların 2022 aylıgı kesilirse ve aylık kesildikten sonra beş yıl içinde başvurursa yeni rapor istenmez. ama aylık kesildikten beş yıl sonra tekrar aylıga başvurursa yeni rapor istenir. bu durum da aylığı kesildikten sonra başvuranlar içindir. [/FONT]

memleket uyanık olmuş kalem apla :p:p:p:p;);););)

yok başka uyanık:) bugünün tek uyanıgı sensin ablam:)
yahu okulda işlerim hep yogun gitti. doğru dürüst buralara bakamadım. şimdi onca soruyu cevaplayacagım diye arada su koydum böyle:) neyse hata verdiğime göre biraz dinleneyim. yarın devam ederim. hesap kitap işleri şakaya gelmez.

ama şunu da tekrarlamadan edemeyeceğim:) insanın yanlışlarını gosteren dostlarının olması harikaa:) bitanesin sen:)
iyi geceler ben dinleneyim artık:)

Kalem
Merhaba melek abla nasılsın bu gün başvuru sonucumuz belli oldu fakat sonuç Red oldu gelir yüksek olduğundan dolayı abla şimdi nasıl bir yol vardır bir tane engelli bakım maaşını iptal etsem olur mu abla köyledeki babamın üzülerine olan tarlaların rayiç bedeli 150 tl çıkmış bu nedenlede 3 bakım maaşı hesaplandığı zaman 423 tl yi geçiyor çok az bir miktar ne yapmalıyım Abla şimdi senden bir haber bekliyorum bide ablan dedim ki SYDV daki memura anne babamın da maaşlarına başvurmak istiyorum dedi ki bana annenin yaşlılık maaşını alamazsınız çünkü annem iki kardeşime bakıyor dedi aldığı bakım ücreti gelir olarak görünüyormuş abla ya yeni yasa çıkmış dedi hazirandan sonra abla çaresiz kaldım kimse yol göstermiyor bana senden başka Allah senden razı olsun Melek abla iyiki varsın

Kalem
Melek abla bizim ev yani babamın adına kayıtlı ayrıca bu gün kaymakamla görüştüm durumumu bizzat kendisinede anlattım belki bir yol gösterir diye SYDV aramasını istedi memurlardan sonra biri aradı ve kaymakam bey SYDV görüştü 5 dönümlük babamın üzülerine tarla olduğunu söyledi bu sebeple Red kadarı verdiler abla tek çare bu tarlaları evli olan ablam yada abimin üzerine almak yani ikametgahımızda değiller bunlar abla başka bir yolu var mı şimdi tarlaları ablamın yada abimin üzerine yaptık diyelim ondan sonra 6 ıncı aydan sonra yine gelir sınırının üstüne çıkacak ve yinede maaşlar kesilecek ya ne yapacağımı bilmiyorum annemin de yaşlılık aylığını alamazsınız dedi çünkü annem iki bakıma muhtaç engelli kardeşime baktığı için bakım aldığı bakım parası gelirden hesaplanıyormuş böyle bir şey var mı Melek abla annemin 3 ayda bir yaşlılık maaşı alabilmesi için ben annemin baktığı kardeşlerimin bakım maaşı parasını kendi üzerime alsam bir sorun çıkarsa mı abla ne yapmalıyım tek yolu sen gösteriyorsun bana

hemedanbestas

annen 2 kardeşin için bakım ücreti alıyor. ablan da bir kardeşin için bakım ücreti alıyor.
2 kardeşinin bakım ücretini üzerime alırım demekle olmuyor. bakalım bakıcı değişikliğini heyet kabul edecek mi? bakıcı değişikliğinde evde bakım aylıgı durdurulacak biliyorsun. sen bakıcı olarak kabul edildiğinde il müdürlüğünün onay tarihini takip eden bir aylık bakım hizmetini verdikten sonra aylıkları alabileceksin.
diyeli ki bu ay bakıcı değişikliği talebinde bulundunuz. tekrar eve heyet gelecek. heyet olumlu karar verirse il müdürlüğü onaylayacak. diyelim ki il müdürlüğü şubatta onay verdi. bu durumda -en erken- evde bakım aylıgını nisan'da alırsınız.
hem 2022 aylıkları yok. hem de 2 tane evde bakım aylıgı 2-3 ay olmayacak. bu riski almayı göze alıyor musun?
bence degmez bu riske. annen bakıcı olarak kalsın. varsın yaşlılık aylıgı almasın.

3 kardeşinin 2022 aylıgı baglanmasını istiyorsun ısrarla. bu durumda annen üzerindeki bir bakım ücretini kestirsin o zaman.
oysa evde bakım aylıgı her ay alınıyor. 2022 aylıkları 3 ayda bir. ben bu yöntemi de tavsiye etmiyorum.

benim tavsiyem hanenize bir kişiyi alın. hem ikametini aldırsın size hem de sizle yaşasın.
bu çözümü de bulamıyorsanız artık ne yapacagına ablam sen karar ver.

Kalem
Melek abla dediğin doğru o zaman bakıcı değişikliği yapmayalım eğer bu tarlaları ablam veya abimin üzerine alırsak böylece muhtaçlık sınırını altına düşüyoruz yani böylece kisi başına düşen gelir 411 tl olur hesapladığımda engelli maaşının bağlanması gerek fakat şimdi alabiliriz belki ama 6 ıncı aydan sonra bakım maaşı yükseleceği için yeni mağdur olacağız galiba öyle görünüyor.
Gelelim ikinci soruya şimdi Melek abla eger tarlaları devretmezsek ablamın üzerine olan bir bakım maaşını kesmeyi düşünüyoruz başka çaremiz yok çünkü abla bide dediğin gibi eve birini almak istiyoruz ama öyle tanıdığımız yakınımız biri olmadığı için böyle kaldık hani yabancı öyle birinide bulamıyorum insan güvenemiyor öyle düşünüyorum ama olursa çok iyi olur bir yönten peki abla yabanci birini haneye almak çok uzun sürer mi mahkeme kararıylamı oluyor acaba şimdi örnek eve alacağız kişinin geliri zaten olmayacak çalışmayacak abla hastaneye gitmesi için yeşil kart ta gerekiyor bu hemen çıkar mı sigortalı olan biri olabilir mi mesala çalışmıyor ama sigortalı olsa öylede olur mu abla dün SYDV vakfa gittiğimde memurla azda olsa oturup konuştum bana dediki haneye birini alırsanız dedi heyet dedi bazen iptal ediyormuş dedi bu nasıl oluyor peki bir sıkıntı olmasın lazım hani soyad farlı olunca bizde öyle yaparsak acaba sorun çıkar mı oda var ama bizimle yaşayacaksa neden sorun çıksın ki abla böyle abla sen ne dersen senin dediğini yapmaya çalışıyorum

Melek abla bir bakım maaşı kesersek sıkıntı olur mu şimdi bizim düşüncemiz şöyle bir bakım maaşını kesersek diyelim yerine 3 engelli maaşı ve babamın yaşlılık maaşları bağlanacak bu bakım ücretine göre daha avantajlı değil mi sonra 3 ayda 1600 tl yakın para veriliyor 3 kişinin maaşını hesaplarsak iyi bir miktar ediyor bende çalışmıyorum abla evde toplam 5 hastam 3 engelli kardeşim ve annem babam onlarda yaşlı ve hastalar bizde zor durumdayız abla eger olursa iyi olur olmasa da canın sağolsun Melek abla

Melek abla şimdi biz bir bakım ücretini birini iptal edersek yani kesersek bir daha başvuru hakkımız olur mu kaç kez itiraz edilebiliriz buna bide üç aylık engelli maaşlarına itiraz etme hakkımız kaçtır abla bilginiz var mıdır bu konuda

hemedanbestas öncelikle 1 temmuz'dan itibaren evde bakım aylıkları yükselecek. tarlalar olmasa bile temmuz evde bakım aylıgı miktarlarıyla yine sınırı geçeceksiniz. hesap yaptım ben.
o yüzden 2022 aylıklarını istiyorsan önünde 3 seçenek var:
1. haneye sizinle yaşayacak birinin ikametini aldırırsınız. bunun akraba olması şartı yok. ikameti sizde olsun ve sizle yaşasın kafi. fakat bu seçeneği düşünürken guvenliğinizi de düşünün. herkes eve alınmaz biliyorsun.
2. evde bakım aylıklarından birini kestirirsin.
üç kardeşin % 70 üstü 2022 aylıgı alacagı için evet bu miktar 1 evde bakım aylıgı ucretinden yuksek. evde bakım aylıgını kestirdikten sonra dilediğin zaman tekrar başvurabilirsiniz.
3. tarlaları hanenizde ikamet etmeyen ve hane dışında yaşayan ablanın uzerine yaparsınız. bu durumda evde bakım aylıgını kestirmeden geliriniz uygun çıkar ve 2022 aylıkları baglanır. ama bu 1 temmuzdan sonra evde bakım aylıkları artacagı için yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra yine 2022 aylıkları kesilir.
ama temmuz'a kadar alayım ondan sonra haneye birini bulurum dersen bu seçenek de uygun zaman kazanman açısından.

annenin yaşlılık aylıgına gelince. evde bakım aylıklarını da annenin geliri olarak sayıyorlarsa bu durumda annen yaşlılık aylıgı alamaz. baban da annenden dolayı yaşlılık aylıgı alamaz. eger evde bakım aylıklarından birini kestireceksen annenin aldıgı evde bakım aylıgından birini kestir. birini de daha sonra ablanın ustune yaptırırsınız. fakat bu kısım riskli. kesilen evde bakım aylıklarını tekrar baglarlar mı bilemiyorum. gelir açısından sıkıntı yok. ama heyet işgüzarlık edip bakıma muhtaç durumda engellideğil dese al başına belayı. buradan benim açımdan yazmak kolay değil o kadar da. her şeyi bilmeden sana şunu yap diyemem. ben sadece riskleri açıklıyorum sana. durumunuzu en iyi bilen sensin.
bu yazdıklarımı ölç biç ve bir karar ver artık. ben sizin adınıza karar veremem. yol göstermeye çalışırken zarar vermek istemem çünkü.
evde bakım aylıklarını kestirmeyi düşüneceksen bu durumu detaylarıyla en ince ayrıntısına kadar aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip işi bilen bir memur ya da müdürle konuşup rehbelik almanı ona göre hareket etmeni öneriririm.
benden bu kadar ablası.

Kalem
Melek abla öncelikle sana çok teşekkür ederim çok sağol abla abla bana çok yardımın dokundu benim için ellerin yoruldu sana ne kadar teşekkür etsem azdır abla
Melek abla önce tarları babanın üzerinden ablamın yada abimin üzerine alalım ama 6 ıncı aydan sonra yine maaşlar bağlansa bile kesilir onun için annemin üzerinde olan bir bakım ücretini iptal etsem daha iyi olur belki peki abla bakım maaşını birini kestik diyelim sonra anne ve babamın yaşlılık aylığı bağlanır mı ? abla acaba annenim üzerindeki bakım maaşın bitanesinimi keselim ? yada ablamin üzerindeki bakım aylığınımı ? hangisini keselim daha iyi olur ? şimdi abla şöyle demişsin annemin üzerinde olanı bakım maaşından birini kestir diye söyledin peki bakım maaşını tekrar çıkarıp sonra ablamın üzerine yapılabilir mi bunu ben sosyal politikalar ilçe merkezine gidip iyice öğrenirim abla kesilen evde bakım aylığı bağlanır mı diye Heyet öyle diyebilir ama fakat herşey onların vicdanını kalmış böyle deme muhtaç değilsin diye söyleme hakkı var mı ki abla eve birini alayım isterdim ama tanıdığınız kimse yok abla işimiz çok karışık Herşeyin Hayırlısı Olsun

Kalem
Melek abla birde bu konuyu düşündük şimdi annenim üzerinde olan iki tane bakım aylığını kendi üzerime almayı düşünüyorum yoksa böyle olmazsa annemin ve babamın yaşlılık maaşları alamayacağız tabi olursa eğer benim üzerime alacağım kişi yani biri ablam biride abim oluyor olur mu abla böyle eğer olacaksa 3 ay beklerim maaş durdulursa bile babamla konuştum eğer kabul ederlerse benim üzerime almayı düşünüyoruz bundan bir sorun çıkar mı kendi üzerime alırsam ? ondan sonra tarlaları devredecegiz ve ondan sonrada ablamın üzerine olan bir bakım ücretini iptal ederiz sonra da 3 ağır engelli kardeşimin engelli maaşını ve babamın ve anneminde yaşlılık maaşına başvurmak istiyoruz abla çünkü bunlar kendilerinin hakkı

hemedanbestas ablam buraya defalarca yazacagına bence artık BİMER'e yaz dur:)
BİMER'e yazılı olarak " annenin bakıma muhtaç 2 kardeşine bakım hizmeti vermesi karşılıgında 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddesi kapsamında evde bakım maaşı aldığını, bu alınan 2 evde bakım aylığının 2022 sayılı Kanun kapsamındaki 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı gelir hesabına dahil edilip edilmeyeceğini" sor.
önce vakfın doğru işlem yapıp yapmadıgını teyit edelim. gelen cevabı muhakkak bana ilet.
diğer konular için il müdürlüğüne gidip görüş al demiştim.

Kalem
Melek abla bu gün Sosyal politikalar müdürlüğünü gittim konuştum orda bu sonuca vardım annemin üzerinde bulunan iki engelli kardeşimden birinin engelli aylığını kestirelim dedim onlarda onayladı ve ondan sonra bi engelli kardeşimin maaşı kalıyor onuda ben kendi üzerime alayım dedim fakat bu bakıcı değişikliği iki üç ay sürer dedi onuda onayladık bu günlerde annemin aldığı bir maaşı kestirmeyi düşünüyoruz abla dünde 144 bilgi hattını aradım annenin durumunu sordum annem bakıcı olduğu için annen ve baban yaşlılık maaşı alamaz dedi çünkü eşlerin geliri bir sayılıyormuş onun için annemin bakıcı olmaması gerekiyor maaş alabilmesi için melek abla gerçekten sana çok ihtiyacım var cok yardımcı oldun bana hakkını nasıl öderim bilmiyorum abla söylemek istediğim bir konu daha olacak bu işlemleri yapmadan önce şunu da söyliyeyim Abla şimdi bakım ücreti 960 tl üç tanesini hesapladığımda zaman
960+960+960=2880
2880÷7/411 tl yapıyor kişi başına düşen gelir abla eger ki babamın üzülerinde olan tarları devredersek ablamın yada abimin üzerine bu kez başvuru yaparsak olur mu ama ablama aklıma takılan bir soru daha var şimdi tarlaları devrettik diyelim 6 ıncı aydan sonra farzedelim ki bakım maaşları artışıyla birlikte 990 tl oldu diyelim tabi ki bu rakam ne kadar artar bilemiyorum yaptığım hesap bu şekilde abla
990+990+990=2970
2970÷7=424
423 tl yapıyor kişi başına düşen gelir
bir tl için kaybediyoruz yine abla 1 tl için bir engelli kardeşimin maaşını kesiyoruz abal 6 ıncı aydan sonra ki bakim maaşları belli mi yoksa 6 ıncı aydna sonra mı bello olacak ona göre hesap yapalım abla buna yok mu bir çare şimdi tarlaları olmazsa kişi başı gelirini hep böyle çıkıyor abla çok zor durumdayım ne yapayım sen söyle abla kardeşimin maaşını kesmek istemiyorum 1 tl için maaşını kesmek zorunda kalıyorum önümde çok zorluklar var herşeyin hayırlısı olsun abla bana bir yol gösterir misin

ablacım tarlalar olmasa sadece 3 evde bakım aylıklarıyla temmuzdan sonra sınırı geçiyor musunuz diye hesap yaptım bile. maalesef sınırı geçiyorsunuz.
bunun için 1 temmuz maaşını hesapladım. 1 temmuz -31 aralık 2017 döneminin memur katsayısı belli. gösterge sayısıyla çarpınca 990,57 TL ediyor. fakat maliye enflasyon artışına göre yeniden düzenleyecek memur katsayısını. bu da 8-10 tl gibi artışa sebep olacak. haziran sonunda maliyenin bu enflasyon artışına göre memur katsayısını yeniden düzenlemesiyle ben de hesap yapıp kesin miktarı forumlardan duyuracagım size.
1 temmuzdan sonra 3 evde bakım aylıgı ile sınırı geçeceksiniz yani. 990 TL kesin. eflasyona göre düzenlenmiş memur katsayısıyla bu miktar yaklaşık 8-10 TL de artacak üstelik.

Kalem
Çok teşekkür ederim melek abla zahmet edip benimle ilgilendiğiniz için çok Sağolun şimdi abla tek yapmamız gereken ne kalıyor yani bu günlerden birinden birini keseceğiz başka çaresi yok malesef ama eğer bir bakım maaşını kesersek kişi başı gelirini geçmiyoruz tarlalar olsa dahi ancak böyle olur abla başka bir yolu bulunmuyor annemin üzerinde bulunan bir maaşı kesersek eğer bir engelli bakım maaşı kalıyor annemin üzerinde onuda kendi üzerime yada ablamin üzerine alırım böylece annemin geliri olmaz fakat 3 ay bakım maaşını durduracağı için alamayacağız tabi herşeyin bir riski buluyor belki herşey istediğimiz gibi olmaya bilir abla ama hakkımızı istiyoruz annem babam yaşlı ve hastalar sürekli ilaç kullanıyor gün geliyor 20 gün babamın yanında hastanede kalıyorum engelli kardeşimlerim de aynı hasta olunca başlarında ben kalıyorum bu yüzden bir işe gidip çalışamıyorum bakımları zor bir durum abla bu yüzden Annem Babamın ve kardeşlerim maaşlarını çıkartmaya çalışıyorum devlet bu hakları bize vermiş Abla yaptığım hesap bu şekilde
1 tane bakım aylığı keseceğimiz için toplam 2 bakım aylığı kalıyor evde
960+960=1920
1920÷7=274
1920+185=2105
Toplam gelir : 2105÷7/=300
Kişi başına 300 tl düşüyor abla hesaplamalarım doğru mudur abla
Artı tarla rayiç bedeli bana 150 tl falan dediler bana sonra kaymakamın yanına gittim Kaymakam bey SYDV aramasını istedi ona tarla rayiç bedelinin 185 tl olduğunu söylediler tabi oturduğumuz evin rayiç bedelini nasıl hesalıyorlar bilmiyorum en son evin gelire dahil edilmiyor diye söylemiştin bana Melek abla

oturulan ev gelire dahil edilmiyor ablam.
rayic degeri 185 TL olmaz ki. bu galiba hane aylık gelirine eklenmesi gereken miktar. ayrıca tarlalardan gelir elde edilmiyor mu? aylık gelir de dahil ediliyor. o yuzden tarlalar ile ilgili veriler olmadan burada hesap yapamam ve bu hesap doğru demem imkansız. tarlalarla ilgili hesabı vakfa sor.

@Kalem
Melek abla bu gün SYDV vakfına gittim bizzat müdürle görüştüm ben dedim ki benim babamın üzerine tarlalar göründüğü için engelli kardeşlerimin maaşlarını kestiler dedim müdür bey dedi ki memurlardan rayiç bedeli formu al dedi memleketine gönder bende aldım yarın gönderecem faksla yeğenime belediyeye gidip rayiç değerini yazıp tekrar bana faksla gönderecek ben daha bu tarlaları görmemişim taşlık bir alınmış Eve gelince bana ev için de bir form verdiler evin rayiç bedelini belediyeden yazsınlar dedi bu 185 tl gelir tarlalar olduğu için yazmışlar ama ben dedim onlara hiç gelirimiz yok ama gelir olsa olmasa da rayiç yazıyoruz dedi Müdür yanına gittim Tarlaların geliri olmadığına dair rayiç bedelini istedi yardımcı olacam dedi sana

Melek abla SYDV vakfına bu gün gittiğim de şunu da sordum ikinci 6.ıcncı aydan sonra kişi başına gelir zam gelecek mi diye sordum evet gelecek dedi yani şimdi ki rakam 423 tl 6 ıncı aydan sonra yükselirse iyi olur Melek abla

hemedanbestas vakıftan sana yanlış bilgi vermişler ablam.
hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 1.1.2017 - 31.12.2017 döneminde geçerlidir. yani 2017 yılı boyunca gelir sınırı 423,58 TL'dir.
asgari ücret 2017 yılı boyunca geçerli olacagından temmuzda artış olmayacak.
böyle bir imkan olsa zaten sana yazardım ve çözüm aramaya çalışmazdım.

asgari ücret 01/01/2017 - 31/12/2017 döneminde geçerli olacaktır. gelir sınırı da asgari ücrete göre belirleniyor. asgari ücretin geçerli olacagı tarih dilimine şuradan bir bak istersen:T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI | Asgari Ücret

Asgari ücret 2017 yılı için yıl sonuna kadar geçerli olacak şekilde tek seferde zam aldı.
İlk dönem ve ikinci dönem olarak işlem görmeyecek bu yıl.

Kalem
Haklısın Melek abla senin dediğin doğru onda bir şüphe duymadım eger ki 6 ıncı aydan sonra gelir değişseydi belki daha iyi olurdu ama herşeyin hayırlısı olsun yaptığım bütün işlemlerden seni haberdar edeceğim abla yarın SYDV vakfından aldığımım forumu faksla memlekete göndereceğim yeğenim belediyeye götürüp rayiç bedeli yazıp bana geri faksla gönderecek abla ama tarlalardan hiç bir şey elde etmiyoruz bakalım kaç tl rayiç bedelini yazacaklar bende yarın burdaki belediyeye gidecem evin rayiç bedelini yazacaklar bana verdiği gayrimenkul formuna doldurulup onaylanacakmış ondan sonra başvuracam abla bu itiraz mı oluyor yoksa yeni başvurumu çünkü başvurdum bir defa ama ilk başvurduğumda bende tarlaların rayiç bedeli istemediler bu gün kendileri 185 tl nasıl yazıyorlar anlamadım ben bu gün müdürle görüştüm o dedi bana sen dedi tarlaların geliri olmadığı dair bir belge al dedi memleketine gönder ondan sonra başvur dedi sonuçlardan seni bilgi verecem abla aklımda şöyle bir şüphe var şimdi bu tarlalar olmazsa bile 6 ıncı aydan sonra yine bakım maaşı yükseleceği için yine kesilecek maaş acaba altı aya kadar alabilir miyiz bilmiyorum tabi kaç ayda bağlanır bilmiyorum belli değil bu ama bu olmazsa bir bakım maaşını keseceğiz gelirin düşük göstermesi için başka bir yolunu bulamıyorum

Kalem
Merhaba Melek abla nasılsın yardımına çok ihtiyacım var benim 3 engelli kardeşimin 2022 maaşını çıkaramadım hiç bir yolunu bulamadım iki başvuru yaptım yine red oldu toplam 7 kişiyiz 3 engelli aylığı alıyoruz 2 sine annem bakıyor diğer kardeşime ablam bakıyor ayrıca babamın üzerine gelir getirmeyen tarlalar var köyde bunların rayiç bedelini hesaplıyorlarmış bide belediyede bizim evin rayiç bedelinide eklediler gelire 36 tl yazdılar sosyal hizmetler müdürlüğüne gittiğimde kişi başina düşen muhtaçlık sınırınız 440 tl olduğu için maaşınız kesildi dediler bide anne babamın yaşlılık maaşlarıda kesildi ben kardeşlerimin 2022 maaşını ve anne babamın yaşlılık maaşlarını nasıl çıkarabilirim Melek abla hiç bir yolu yokmu benim düşüncem şöyle abla şimdi bir kardeşimin bakım maaşınımı kessem çıkar mı öyle yada başka bir yolu varmı bide kardeşlerinin hastalıkları ilerliyor onun bize bir araba lazım ötv indiriminden araba alabilir miyiz acaba gelire dahil edilir mi bakim maaşı kesilir mi kardeşlerimin raporlarının arka kısmında araba alır diye bir ibare yok bu sorun olur mu Melek abla raporlar 2008 tarihinde alınmış nasıl bir yolu var yanliş birşey yapmamak için sizden yardım istiyorum abla çok teşekkür ederim size Allah senden razı olsun İnşaAllah

hemedanbestas seninle toplam 4 sayfa yazışmışız. yine başa mı döndük?

tekrar başlayalım o halde. benim açımdan sorun yok.

hanede 7 kişisiniz. 3 kardeşin bakıma muhtaç olduğu için 3 tane evde bakım aylığı alıyorsunuz. 2 kardeşinin bakıcısı annen, bir kardeşinin bakıcısı ise ablan. annen ve baban için 2022 yaşlılık aylığının baglanmasını, 3 kardeşin için de 2022 aylığı baglanmasını istiyorsun.
3 kardeşinin engelli sağlık kurulu raporu da 2008 tarihli. 2 kardeşinin raporu % 90 üstü, biri de % 80 kusuratlı.

evde bakım aylığı 1027,06 TL oldu. bu 3 evde bakım aylığından dolayı 3 kardeşine de 2022 engelli aylığı baglanmaz.
annen 2 kardeşinden dolayı bakım aylığı aldığı için anne ve babana da 2022 yaşlılık aylığı baglanmaz.

2022 aylıklarını unut. bu 2022 aylıklarını baglatacam diye evde bakım aylıklarını bile riske atıyorsun.
evde bakım aylığının birini bile kestirme. bu seçeneği unut.

hem araç almak istiyorsun hem de 2022 aylıklarını baglatmak. araç alınca 2022 aylıkları yine kesilir.

evde bakım aylığının birini kestirirsen yine anne ve baban için 2022 yaşlı aylığı alamazsın. yaşlılık aylığında sadece anne ve babanın gelirine bakılıyor. annen bir evde bakım aylığı alsa bile bundan dolayı her ikisi de yaşlılık aylığı alamaz.

ben 4 sayfa boyunca yazıp durmuşum. bundan sonra ne yaparsan yap. sen takmışsın 2022 aylıklarını baglatmak için her şeyi yapmaya.
evde bakım aylığının birini mi kestirmek istiyorsun. kestir.
riskleri seni ilgilendirir. ben bu sorumlulugu almam.

yapacagın işlemlerde benden güvence istiyorsun. yapma bunu. bu güvenceyi veremem sana.

yalnız araç almak işini kolaylaştırır. hanede 3 engelli ve 2 yaşlı hasta var. araç almanız iyi olur.
kaç liralık araç almayı düşünüyorsun?

Kalem
Haklısın Melek abla gerçekten çok yordum seni hakkını helal et bana onun için belki bir yolu yokmu diye uğraşıyorum ama elimden geleni yapıyorum yine de uğraş diyorlar bana çünkü kardeşlerim annem babam hastalar çok onun için ihtiyaçlarını sonuçta engelli insanlara tanınan bir haktır onu elinden aldılar abla belediye başkanlanın yanına gitmeyi düşünüyorum belki yardımcı olur diye derdimi anlatmak istiyorum belki bir yol gösterir ama hayırlısı olsun herşeyin ben şu şekilde düşünüyordum Melek abla annemin üzerinde olan bakım maaşını kesersek bi tane kendi üzerime alsam yinemi olmaz annemin üzerine maaş olmasın Melek abla sen ne dersen ben seni dinlecem senden habersiz birşey yapmam çünkı sen en doğru yolu gösteriyorsun bizlere Melek abla bir engelli maaşı olsaydı bu kadar uğraşmadım ama 3 engelli kardeşim ve anne babam var ortada hiç birinide bağlanmıyor Melek abla ben dün sosyal politikalar müdürlüğünü gittim araba için yetkili memurla görüştüm 40 45 tl ye kadar övt indirimli haliyle araç alabilirsin dedi bende o kadar paramız yok abimden nakit alırız yada bankadan kredi çekeriz diye söyledim ama sana 3000 tl gelir yazarım dedi dışardan yardım aliyorsun diye ama kendin parayı ödersin gelir yazmam diye bişeyler dedi yardımcı olurum maaşınızda kesilmez dedi arayı taksitlede alabiliriz fakat benim ailem çok korkuyorlar arabada alırsak sonra maaş kesilirse çok zor durumda kalırız bende onun için kurumla görüştüm abla ne yapmamız gerekiyor her iki konuda hangi yoldan gitmeliyim

En fazla 30 35 Melek abla tabi oda babam annem razı gelirse

Melek abla 30 tl lik bir arabanın rayiç bedeli ne kadardır sosyal hizmetler müdürlüğü bu arabayı ne kadar gelire dahil ediyorlar gelir getirmiyor ama rayiç bedeli vardır çünkü araba alırsanız 2022 alamazsın evet doğru diyorsun Melek zaten maaş almak için hiç birşeyin olmayacak

hemedanbestas ablacım 4 sayfa oldu burası. yazdığın şeyleri tekrar tekrar yazmana gerek yok. ben gerek oldugu takdirde baştan tüm mesajları okuyorum zaten.
sayfalarca yazdım. her seferinde aynı şeyler etrafında dönüyoruz. ben sadece sana öneri sunarım. aylık kestir demem. aylık kestirmenin sorumluluğunu almam. hade evde bakım aylığının birini kestirdim, ya da bakıcı değişikliği talebinde bulun dedim. ondan sonraki riski almam. sen bakıcı değişikliği yaptırdın diyelim. ya evde bakım aylığı baglanmazsa sonradan?

neyse ben şimdi tüm seçenekleri yazacağım. bu seçeneklerden istediğini seç uygula. sorumluluk sana aittir.

1. seçenek: annenin baktığı 2 kardeşinin birinin bakıcısı sen ol, birinin bakıcısı da ablan olsun. böylece ablan 2 kardeşine sen de bir kardeşine bakıcı olmuş olursun. bu durumda annen ve baban 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığına başvurabilir. ayda 500 KUsuratlı para buradan gelir. 3 evde bakım aylığı + 2 tane 65 yaş üstü aylığı olur hanede (3 kardeşin 2022 aylığı alamaz)
bu seçeneğin olumsuz yanları: bakıcı değişikliğinde evde bakım aylığı kesilir. heyet tekrar onaylarsa bakım aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz. evde bakım aylığının baglanması en az 2 ayı bulur. 2 tane evde bakım aylığı olmadan en az 2 ay geçirirsiniz.
30 bin liralık araç aldığınız takdirde yaşlılık aylıkları kesilmez.

2. seçenek: bakıcı değişikliği yapmazsın. 3 evde bakım aylığı devam eder. annen ve baban 65 yaş üstü yaşlı aylığı almaz, 3 kardeşin 2022 aylığı almaz. hanede sadece 3 evde bakım aylığı olur. bu durumda da 30 bin liralık araç alabilirsin. ama araç aldığınızı en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirirsiniz. hatta araç almadan önce sorman daha iyi olur.

3. Seçenek evde bakım aylığının birini kestirirsin. hanede 2 tane evde bakım aylığı kalır. gider 3 kardeşin için 2022 aylığı çıkartırsın. ama annen bakıcı olduğu için bu seçenekte de annen ve baban 65 yaş üstü yaşlığı aylığı alamaz. ayrıca araç aldığın takdirde 2022 aylıklarının kesilme riski var. bunu önlemek için önce araç alırsın sonra 2022 aylıklarına başvurursun. bu durumda sadece aracın 120'de biri dikkate alınır. 30 binlik aracın 120'de biri de 250 TL'dir.

4. Seçenek: haneye akraba olsun olmasın fark etmez güvenilir birini alaırsın. sizle yaşar ve ikameti sizde olur. bu durumda 3 evde bakım aylığı da kalır. kardeşlerine 2022 aylıkları da baglanır. ama annen ve baban 65 yaş üstü yaşlı aylığı alamaz.

annen ve babanın 65 yaş üstü yaşlı aylığı alması için annen ve babanın bakıcı olmaması lazım. hiçbir kardeşine bakıcı olmayacaklar. bu da annendeki 2 evde bakım aylığı için bakıcı değişikliği anlamına gelir. bakıcı değişikliğinde evde bakım aylıkları durdurulur. yeni bakıcıya heyet onay verirse ve 2 kardeşin de diğer tüm şartlara uyarsa yeniden baglanır. sıkı denetimden geçersiniz. şartlara uygun bulunursanız yeni bakıcı oaylanır ve evde bakım aylığı devam eder. aksi durumda devam etmez.

NOT: benden bu kadar. 4 sayfa boyunca aynı şeyleri yazıp durmaktan bıktım. sen de yorulmuşsundur yahu. 4 sayfa boyunca yazılanların hepsini oku canın sıkıldıkça.

Kalem
Melek abla gerçekten çok seni yordum eline koluna sağlık hakkını helal et abla bana çok yardımın dokundu Allah işini gücünü rast getirsin ne muradın varsa versin İnşaAllah Melek abla ne yapsak bir risk var çünkü maaşın birini kendi üzerime almak istiyorum birini ablamın üzerine güzel bir fikir ama onlara sordum aynı soruların biraz değişini ama kurumdakiler biraz soğuk bakıyorlar yani bakıcı değişikliğinde maaş tekrar bağlanır mı orasına garanti vermiyorlar heleki bir maaşı iptal etseler bi daha bağlatmazlar gibi konuşmalar elde ettim konuşmalar öyle görünüyordu ya sonuçta ben engelli ve hasta kardeşlerimin hakkını arıyorum bunda yanlış birşey yok ki neden bizi hoş karşılamıyorlar bende korktum şimdi bakıcı değişsin derim sonra maaş çıkmazsa biz mağdur oluruz onun için sizden yardım istedim Melek abla gerçekten verdiğiniz cevaplar beni çok aydınlattı çok teşekkür ederim Melek abla nasip olursa 30 bin tl araç alırsak kurum bu parayı nereden getirdin diye söylerler ve gittim kurama söyledim engelli kardeşlerin üzerine araç almak istiyorum diye bildirdim dedim abimden 30 bin tl alıp araba alırsam gelirinize 3000 tl ekleriz diye söyledi ama kendin bulursan eklemem dedi gelire bişey yazmam hallederim dedi Melek abla bu parayı nerden buldunuz diye sormazlar mı ve dedim kurama bakım maaşlarımız kesilir mi diye hayır kesilmez dedi yinede sizden bilgi almak istedim şimdi bir bakım maaşını kesersek üç kişinin engelli maaşı daha iyi olur ama araba alırsak sıkıntı olur mu Melek abla oturduğunuz yerde bir tane bile akrabamız yok yabancıya da insan güvenemiyor ve yokta öyle mağdur durumda olan birini arıyorum ama yok annem gil bana seni evlendirelim hayırlısıyla o zaman belki maaşlar çıkar Melek abla araba alırsak yeşil kartlarımız iptal olur mu hangi durumda yeşil kartın iptal olma durumumuz vardır çünkü yeşil kart iptal olursa hastaneye gidemeyiz ben böyle hep kararsız kalacam çünkü sonucu ne olacağını bilmiyorum Melek abla annemin aldığı bakım ücretide babam ve annemin alacağı yaşlılık maaşına engel oluyor sonuçta yaşlı hakediyor maaşını ama kimse bişey demiyor gittikçe kötüye gidiyor Allah'ım Herşeyin Hayırlısı Nasip etsin İnşaAllah

Selamın aleyküm melek abla nasılsın sana soracak sorum olacaktı abla zaten tanıyorsun beni yinede yardıma ihtiyacım var abla benim 3 engelli kardesim var ve hasta oldukları bir araba almak istiyoruz abla 40 tl lik araba alırsak yeşil kartımız iptal olur mu bide abla kardeslerimin 3 aylık maaşları kesikti vede anne babamın yaşlılık maaşları abla şimdi hayırlısıyla 2018 de maaş bağlanabilir mi bir bilginiz varmı abla araba aldıktan sonra 2022 maaşı ve bakım maaşı iptal olur mu bir yol gösterir misin melek abla Kalem

Üst Alt