Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

gerçi 82 de işimize yaramaz yüzde 90 olması lazım

20+20+8 baltazar hesaplaması

arkadaşlar 20+20+8 baltazar formülü ile kaç çıkar acaba

rapor

arkadaslar babamı rapor icin heyete goturdüm ve acıklama soyle kulak 40_gözden 32_solunuma yaşlılık demiş ve 10_kas iskelet sistemi parmakta ampute demiş ve 11 vermis sorasındada %68 vermiş ne yapmalıyım lütfen yol gosterin bana

% 68 iyi . ne kadar istiyordun yüzdeyi, yada plan ne sizin Ramazab bey .

ötv indiriminden faydalanmak icin basvurumuza nihayen %68 verdiler babam 1942 dogumlu ve kulaktan %40 gözden %32 solunum sistemi yaslılık demiş ve%10 vede parmagının biri kesik onada %11 vermiş ama kararda 68 cıkmıs ne yapmalıyım yardım edermisiniz

68 doğru zaten.. Bu oranların hesabı 68 çıkıyor. ÖTV indiriminden yararlanamazsınız.

ötv indiriminden faydalanmak icin %90 gerekiyo aslına bakarsan %93 vermişler ama düsürmüsler 68 e ötv den faydalanmak icin ne yapmalıyım

arkadaslar cevabınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun yol gösterin bana

foruma beni aydınlatırlar vede yardımcı olurlar diye üye oldum ama yanıldımmı aceba

ramazaan arkadaşım,

%93 verip düşürmemişler.

Siz verilen oranları doğrudan topluyorsunuz. Rapor oranı öyle hesaplanmıyor. Verilen oranları Balthazar Formülüne göre hesaplıyorsunuz. Sizin durumunuzda oranlar:
40-32-11-10

Şöyle hesaplanıyor: 40'ı alıp 100 den çıkartıyorsunuz 60 kalıyor. ikinci oranla 0,60 çarpılıyor:
32x0,60= 19 (yani 2. özürden 19 geliyor) Bunu ilk rakam olan 40 la topluyor ve aynı işlemi 3. oran için yapıyorsunuz.

40+19=59
100-59=41
11x0,41 = 5 (3.özürden 5 puan geldi) Aynı işlem yine yapılıyor.

40+19+5=64
100-64=36
10x0,36=4 (4. özürden 4 puan geldi)

Şimdi tüm puanları topluyoruz:
40+19+5+4 = 68 ediyor.

Yani raporunuzun puan kısmında bir hata yok.

ÖTV indiriminden yararlanmak için ya özel donanım gerektiren bir özür olması lazım, ya da 1. özürün %70-80 gibi oldukça yüksek bir rakam olması lazım.. Öyle bir sürü küçük özür oranı toplanarak %90'ı bulmak mümkün değil. Babanızın durumunda ÖTV indiriminden yararlanmanız pek olası değil.

Sayın arkadaşım,

Yanıtları okumayıp sürekli aynı soruyu sorarsanız ilelebet aynı soruyu sorup durursunuz. Yukarıda sorunuza 2 kez ben 1 kez de başka arkadaş yanıt verdi.

peki arkadasım sen ne onerirsin beni aydınlatsan bu oranlar hesaplama ne derecede dogru vede benim hangi yolu izlemem lazımmm

ben itiraaz edicem gelen rapora hakem hastaneye gidicem develi ilcesinde ne degisir kayda deger bişey olurmu birde bu raporu almak icin babamın icinde oldugu durum yeterli degilmi adamın iki gözüde sıkıntılı biri hic gormuyo zaten iki kulagıda duymuyo birinde protez takılı bas parmak ilk bogumdan ksik dizlerde varıs olusmakta vede kalcalarda krecleme bunun yanı sıra solunum düzeyide var bu olanlara istinaden bu oran dogrumu

Rapora itiraz edebilirsiniz. Babanızın durumunu bilmediğimiz için rapor ne yönde değişir kimse bir şey diyemez. Oranlar yükselebilir de, düşebilir de... Ama kişisel fikrim çok aşırı değişiklik olmayacağı yönünde. Babanızda bahsettiğiniz şeyler yaşlılığa istinaden ortaya çıkan şeyler.

Yine de itiraz etmeyi deneyebilirsiniz. Kaybedeceğiniz bir şey yok.

yardımcı olacak kimse yok mu?özür oranı hasaplama?

dahiliye: %20 %10 %10 %10
kardiyoloji: %30 %20...

Arkadaşlar merhaba bende askerde çatışmada yaralandım 2.bölüme gidiyorum ortopedi ve beyin cerrahı.

[SIZE=3]Ortopedi : [/SIZE]

Sol Bacagım kısa : % 14
Sol Kaval Kemigim Yamuk ve v.b. : % 13 verdi

TOPLAMDA : % 17 verdi ortopedi. bu hesap dogrumu ?

internette araştırma yaptıgımda sonuç : %25 çıkıyor

yarında beyin cerrahi verecek siyatik sinirlerden

% 14+% 13= % 25 yapar.. Yanlış hesaplanmış özür oranları.. % 40 ve üzeri raporla tüm haklardan yararlanabilirsiniz..

Çok teşekkür ederim bende internetteki cetvelden hesapladım % 25 çıkıyordu ama dedim hoca belki başka bir işlem yapıyordu.

Ozaman benim anladıgım bir Bölümdende alsan hesaplama aynı şekilde değişmiyor.

merhabalar benim bi sorum olacak? ortapedi doktoru BİLATERAL YÜKSEK DKÇ + THORAİS LOMBER SCOLYOZ tanısı ile 30+30+10 vermişti rapor oranım 61 gelmişti ama raporum 2yıllık süreli oldugu için yenilemem gerekti ve bu defa da 24+10 verdiler ve bana bu 30 oranını nasıl verdiler denildi bilginiz var mı acaba 30 verilemez miydi.?

ve ben 24+10 ortapedi ve 25 psikiatri oranı ile kaç alabilirim maasım kesilir değil mi :(

baltazar

slm.aort%30 +%25+%10+%8 bugun banaverilen puanlar acaba toplam kaç eder

ortapediden mi verildi sizede murat bey oranlar içindeki 30 puanınız? ( sormamdaki maksadım doktor bana ortapedik olarak en yüksek 24 oldugunu söyledi arastırıyorumda kusura bakmayın)

Bugun doktora gittim biri diyor dogru hatta yüksek bile vermişsiz digeri diyor internette resimlerde bunu hesaplayabilirsin. Doktorlarda ameliyatta girecegim diye ilgilenmediler gittigim hastanede "Gata" heyet raporuna bu şekile işlendi bilmiyorum bakalım ne olacak çok zor işler..............

size de mi yüksek lafı ettiler ne biçim iştir bu anlamadım benimde aynı sey basımda ve maasımı kaybetmek üzereyim :(

gazi44, demişsiniz ki: " Arkadaşlar merhaba bende askerde çatışmada yaralandım 2.bölüme gidiyorum ortopedi ve beyin cerrahı..."

Askerde çatışmada yaralanmışsınız. Bu rapor ne amaçla düzenleeniyor size? Hangi amaçla alacaksanız ona göre fikir verilebilir size ancak. Öbür türlüsü yanlış bilgilenmenize de yol açar.
bazı detaylar önemlidir, bunu belirteyim.

Mesela siz bu raporu askerlik işlemleri için mi alacaksınız? Eger böyleyse özürlü sağlık kurulu raporlarıyla ilgili Yönetmelik kapsamında olmazsınız. Askerlikte sağlık işlemleri TSK Saglık yeteneği yönetmeliğine göre yapılır.

O yüzden yazdıklarınızı okuyunca "belki gözden kaçırdığımız farklı bir şeyler de çıkabilir" diye sadece emin olmak adına sormak zorundayım: Raporu hangi amaçla alacaksınız? Ya da bu rapor için hastaneye hangi amaçla, hangi kurum aracılıgıyla sevkedildiniz?

Ha özürlü sağlık kurulu raporu almak içinnse yani özürlü haklarından ve hizmetlerinden yararlanmak amaçlı (2022 aylığı, bakım aylığı, ÖTV indirimi vs amaçlı) ise sorun yok.
Ona göre degerlendirmeye devam.
Ama askerlik işlemleri içinse o zaman verilecek cevaplar tümden değişir.

@kalem

Cevap verdiginiz için teşekkür ederim.

Sgk Bana bir kagıt gönderdi 5434 sayılı kanun ile Kişinin askerlige elverişli olup olmadıgı ve malüliyetini gösteren bir belge istiyor .
Araştırdıgmızda ise benden % oranı istiyorlarmış tek bildigimiz bu.
Amacım % olan bir raporla bu sgk vermek ve aylıgım devam etmesi ve ardından 3713 nolu terörle mücadele yasasına geçmem.

Gazi44, o halde burada size verilen cevaplar yanlış. Önce bunu söyleyim. bahsettiğiniz oranlar sakatlık oranı cetveli'ne göre açıklanamaz çünkü. Size verien cevaplar da bu cetvele göre olmuş. Once bu sakatlık oranı cetveli'ne bakmaktan ve araştırmaktan vazgeçin.

Şimdi sen ayrı bir başlık aç. Sorunun senin çok farklı.
açacagın başlıkta şunlara detaylarıyla değin lütfen.

1. Askerdeylen çatışma sırasında yaralanmışsın. Bu yaralanmadan sonra sana ne gibi işlemler yapıldı? Askerlik yapıyor musun, şu an ki durumun ne? Bu süreçteki tarihleri yaz.
2. "Aylıgın devam etmesi" demişsin. Aylık mı baglandı sana? ne aylıgı bu?
3. "Amacım % olan bir raporla bu sgk vermek ve aylıgım devam etmesi ve ardından 3713 nolu terörle mücadele yasasına geçmem." diye yazmışsın. Terörle mucadele yasasından degerlendirilmek için mi başvurdun sen?
Çatışmada yaralandıktan sonraki yapılan işlemleri,süreci detaylarıyla yaz lütfen
Sana yardım edebilmek için ve senin durumundakilere de yol gösterici olsun diye yazmanı istiyorum. uzun yazdın diye bişi olmaz rahat ol.
Şimdi ayrı bir başlıkta dediklerimi yap lütfen. Konu içeriğine göre yöneticiler başlığını ilgili yere taşır taşımaz bilemem onların bileceği iş. beni ilgilendirmez burası.

Şimdilik senin sorununla ilgili detayları gormeden öngörüde bulunmak istemiyorum. daha ayrıntılı yazarsan yardımcı olmaya çalışırız bilen arkadaşlarla birlikte.

merhaba benim babam 2005 yılında felç geçirerek sag kolu ve sag ayagını hiç kullanamaz hale geldi özürlü raporunun % 68 2006 yılında alınan dün tekrar başvurdum raporu yükseltmek için noroloji doktoru yerinde yoktu o hariç fizik tedavi uzmanına görünebildim ve % 80 verdi kardiyolojide %100 verdi benim amacım raporunu %90 cıkartıp arac aliminda ötvden muaf olmak noroloji den % kaç alırsam raporum %90 ve üstüne çıkar acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Üst Alt