Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?
selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum bu hesaplamadan anlayamadım şimdi ötv indirimi için sağlık raporu almak için başvurduk henüz oranlar çıkmadı ama yüzde 90 olması için kurula yüzde kaç raporla giriyorsunuzda hesaplandığında yüzde 90 çıkıyor alan arkadaşlardan öğrenmek istedim
Kurula girdiğinizde tüm bölümlerin verdiği oranlar Balthazar formülüne göre birleştirilir. Birden fazla özür söz konusuysa içlerinden en az birinin %75-80 falan olması lazım ki %90'ı aşabilesiniz.
evet birden fazla...tek bildiğim hemotolojiden yüzde 45 e sahibim.. 4-5 bölümdende ilave oranlar gelicek ama ne olur tabi bilemiyorum...önümüzdeki hafta başlıycaz bakalım ne çıkıcak
tşk ederim
En büyük özür oranı sabit. Bunu 100'den çıkartıp kalanı 2. büyükle çarpacaksınız. Sonra en büyük özüre ekleyeceksiniz. Aynı işlemi sırasıyla tüm oranlar için 1. özüre ekleyerek yapacaksınız.
Ama örneğin % 50, 40, 30 3 özür varsa 90'ı bulamazsınız. Hesaba göre, 50 en büyük.. kalan 0,50 ile 40 çarpılınca 20 eden.. Özür toplamı 70 olur. Bunu 100'den çıkartınca 0,30 x son özür 30 = 9
Kalem
öyle bir amacım yok ben sadece raporun baltazar formülüne göre verilip verilmediğini merak ettim acaba bir haksızlık varmı diye ama bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
Bacıbey,
çok teşekkür ederim... Psytri rapor için de olunca genel de 1 yıl sonra veya 2 yıl sonra
kontrol oluyormuş.
Drlar düzelir gözüyle bakıyormuş vs vs... 2. Rapor yenileme sonrası
ankara rapor'u sürekli onaylıyor deniyor ama 3. Kez 4. Kez
yenileyen varmış. Bunun sonu nerede bitecek ?
Bilen yok mu ?
Rapor'un psikiyatri olup da raporu sürekli
onaylanan arkadaşlar hiç yok mu ? Yorum yaparlar mı ???????
Dedemin Bu Hastalıkları Var % Kaç Rapor Alabilir 3 Hafta Önce Sol Bacagını Kestiler Dizin Bayağı Bir Üstünden Kangiren Olduğu İçin 2 Ay Önce Kalp Ameliyatı Olcaktı Masada Kalır Diye Yapmadılar Damarları Bayağı Tıkalı Ayriyetten İnsülinde Kullanıyor % Kaç Rapor Verirler Cevaplarsanız Sevinirim Bu Arada Dedemin Yaşı 65 Üstü Balthazard %10 Veriyomuş Sanırım Toplam Oran Kaç Olur
selamlar ..yine ben arkadaşlar
baltazar formülüyle hesaplamayı öğrenmişmiyim diye yazıyorum..
şimdi 70+45+20+15 oranlarıyla dört oranımız var bunun hesabında çıkan oran nedir. Ben 94 çıkardım ama doğrumu .=(
Oranları yüksekten aza doğru sıralıyorsunuz, ilk ikisinin çakıştığı noktadaki oranı üçüncü oranla, bu sonucuda dördüncü oranla kesiştiriyorsunuz. böyle böyle gidiyor..Örneğin 70 le 45 i kesiştirdik 84 yaptı, 84'ü 20 ile kesiştirdik.. çıkan sonuç 87'i diğer oranla gibi..
Arkadaşlar son aldığım raporda diabet için 20/20/10 verildi Balthazard formülünde bunları toplayıp 50 olarak tek oranmı olcak yoksa diğer özürlerin arasında büyükten küçüğe doğrumu hesaplancak??? Esenkalın..
Evet yeni emekli oldum.Sürekli raporuma rağmen kontrol muayenesi istiyorlar 9 ay sonraya bende sinirlendim yeniden rapor alıyorum önceki raporumda apne raporumu sağlık kurulu dikkate almadı uzman dr olmadığı için....CAPSİ
calimelo;
Calimelo çok faydalı bi iş oldu ellerine sağlık.....