Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Selamlar arkadaşlar.
1) Bipolar duygu durum bozukluğu: % 40
2) Obstriktif uyku apnesi : %35
3) Tip 2 Diabet : %20
4) Ortopedi tablo 2.3 : %16
5) Ürogenital 624-13 : %15
6) Hipertansiyon : %10
7) Ürogenital : %5
8) Fizik tedavi : %5
9) Polinöropati : %5

Balhazard formülü ile% 99 hesapladım acaba doğrumu bilgilendirebilecek arkadaşlar ve hepinize selamlar...

nöroloji %10 sağ el güç kaybı ve %40 yürüme bozukluğu %4 de kulak işitme kaybı verdiler baltazara göre ne olur

Antiakp;
Sizin sonucunuz % 83..

meralmiz;
Sizin sonucunuz % 48..

Merhaba ben kardiyolojiden %100 aldım fizik tedavide %80 noroloji doktoru yerinde olmadıgı için muayne olamadım pazartesi günü norolojiden muayne olcam raporum %90 üzeri olması için norolojiden % kaç almam acaba

Bacıbey cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler ve son olarak 63 yaşındayım

recepsarsıplı;
% 100 + % 80=% 100 yapar zaten.. Yaştan dolayı % 10'da eklense sonuç değişmiyor..

Yeni rapor

Vergi indirimi için ankara numune hastanesine başvurdum.opere kifoskolyoz hastasıyım oranlarım şöyle ortopedi %30 göğüs hastalıkları %20 fizik tedavi %18 nefroloji % 10 acaba özür oranım kaç olur? Cevap bekliyorum... AYRICA İLK ÜÇÜ SKOLYOZDAN NEFROLOJİ TEK BÖBREKTEN BİLGİNİZE

ömer79 demişsin ki: "...ortopedi %30 göğüs hastalıkları %20 fizik tedavi %18 nefroloji % 10 acaba özür oranım kaç olur? Cevap bekliyorum... AYRICA İLK ÜÇÜ SKOLYOZDAN NEFROLOJİ TEK BÖBREKTEN BİLGİNİZE"

Bu verdiğin degerlerin hepsi Balthazard formülüne göre toplanamaz.
Senin yazdığına göre ilk üçü skolyoza baglı rahatsızlıklarmış. Dolayısıyla bu rahatsızlıklar skolyoza baglı olduğu için birleştirilecektir. Fakat bu birleştirme işi uzmanlık gerektiriyor.
İlk üçü birleştirildikten sonra skolyozdan alacagın özür oranı tesbit edilecek saglık kurulunda. Skolyoz özür oranı ile kulaktan aldığın özür oranı da balthazard formuluyle toplanacak senin toplam özür oranın ortaya çıkacak.
Skolyozu olan arkadaşlar varsa tecrübelerinden yararlanarak yardımcı olabilirler.
Öbür türlüsü sakatlık oranı cetveline bakıp benim bir şey demem mumkun değil. sonuçta uzman değilim.

O ilk üçü balthazard formuluyle birleştirilecek önce. Lakin bununla ilgili tablolar da vardır. Püf noktaları nelerdir bilemediğimden ancak bu kadar yardımcı olabilirim.
Saglık kurulundan raporun çıkarsa sonucu yazarsan sevinirim.

Bu verdiğin degerlerin hepsi Balthazard formülüne göre toplanamaz.

Sakatlık oranı cetvelinden alıntı;
Skolyoz için kardiovasküler sistem ve göğüs hastalıkları ilgili tabloları ile eklem hareket açıklığı modelinden elde edilen değerler "Balthazard yöntemi kullanılarak" birleştirilir.

Bu oranlar verildiğine göre gerekli testler yapılmış zaten, çıkan sonuçlara göre oran verilmiş (misalen eklem hareket açıklığı testi sonucuna göre fizik tedaviden % 18 verilmiş) demektir. Geriye kalan sadece balthazard formülü ile hesaplamak..

Ben de buradan bahsediyorum zaten.

"Sakatlık oranı cetvelinden alıntı;
Skolyoz için kardiovasküler sistem ve göğüs hastalıkları ilgili tabloları ile eklem hareket açıklığı modelinden elde edilen değerler "Balthazard yöntemi kullanılarak" birleştirilir."

Ömer79'un verdiği ilk üç deger birleştirilir. Doktorun yazdığı bu üç degerle ilgili olarak Balthazar formuluyle toplanmadan önce ya da sonra tablolarla ilgili işlem var mı başka işlem var mı bilemem. Sonuçta birleştirilecek ve skolyoza baglı hastalıklardan tek bir özür oranı tesbit edilecek. Skolyoza baglı özür oranı ile kulaktan aldığı özür oranı balthazard formuluyle toplanacak.

Yukarıda bunları zaten yazdım.
alıntıladıgınız ilgili yeri de yazardım ama lüzum duymadım.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. siz kalkıp da hepsini ayrı özür türüymüş gibi hepsini birden balthazardla toplayamazsınız.
ilk üç deger yani skolyoza baglı degerler birleştirilecek, tek özür oranı tesbit edilecek ve sonra bu özür oranıyla( skolyoza baglı özür oranı) kulak özür oranı balthazardla toplanacaktır.

yorumlarınız için teşekkürler heyete girdiğimde dosyamın üzerinde %37 yazıyordu.Zannedersem skolyozda sadece en yüksek rakamı baz almışlar üzerine nefroloji %10 baltazara göre eklenmiş.Ama itiraz edeceğim

Ömer79 sakatlık oranı cetveli şöyle der skolyoz için:

"Skolyoz için kardiovasküler sistem ve göğüs hastalıkları ilgili tabloları ile eklem hareket açıklığı modelinden elde edilen değerler "Balthazard yöntemi kullanılarak" birleştirilir."

Göğüs hastalıkları size özür yüzdesi olarak % 20 vermiş.
Fizik tedavi ise % 18 vermiş. İkisi balthazardla birleştirilmiş bu durumda % 30 etmiş.
Tek böbrek için de % 10 yazılmış size.
% 30 + % 10= % 37 ediyor.

Bu anlattığım sizin verdiğiniz bilgilere göre sadece yorumumdur. Tekrar ediyorum uzman değilim. Ortopedinin verdiği % 30 ne anlam ifade ediyor bilmiyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. O yüzden itiraz etmeden önce muayene oldugunuz ortopedi doktoruna gidin bu % 30'un ne oldugunu tam ögrenin.
Belki skolyoz derecesidir, belki skolyozun fonksiyon kaybını belirlemiştir yukarıda yaptıgım gibi. Belki başka bir işlem söz konusudur. Bilemeyiz bunları.
Ama hepsinin Bu skolyozla ilgili hastalıkların üçü birden balthazardla toplanamayacagı açık ve nettir. Bu üç yazılan degerin ne oldugu uzman görüşü gerektirir. Birleştirme işinin nasıl olacagını da bir uzmandan ögrenmek gerekir. Ha tahminim dogru da çıkabilir ama unutma sadece tahmin bu. Bilgi ise sanıyı tahmini aşan bir araştırma gerektirir.
BU iş sanılarla uzman olmayan yorumlarla olacak gibi değil yani.

Lakin yukarıda mesajlarımda da dediğim gibi sizin verdiğiniz oranların hepsi (ortopdi+göğüs hastalıkları+ fizik tedavi+ böbrek) balthazardla toplanamaz. Bu oldukça net.
Siz isterseniz ayrı bir başlık açın. Bu doktorların yazdıgı degerleri de yazın. Skolyoz hastası olan arkadaşlardan yardım alın. Doktorların yazdığı tanılara göre toplamda skolyozdan yüzde kaç almışlar bir tahmin edinmeye çalışın.
Ya da gidin muayene oldugunuz doktorlardaan bilgi alın.
Hastaneye itiraz edemezsiniz raporunuz saglık kurulundan çıktıktan sonra.
Rapor çıkmadan yapabileceğiniz bir şey varsa yapabilirsiniz ancak. Raporla ilgili kurul işlemleri tamamlandıktan sonra siz ancak il saglık mudurluğu aracılıyla itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.

Fakat bunu yapmadan önce ya dediğim gibi ayrı başlık açıp tecrübelerden yararlanın ya da bir uzman doktordan görüş alın.
Eger bir yanlışlık varsa doktor fonksiyon kayıplarını belirlerken belki az degerlendirmiştir ona göre başka hastaneden de rapor almaya çalışın derim.
İşin aslını tam ögrenmeden hemen havadan itiraza yanaşmayın. Bilgilenin ki hakkınızı aramak daha kolay olsun.

Farklı bir konu olsa da bakın Bathazardla toplanan başka bir işlem:

Burada Arkadaşın verdiği değerler Balthazardla yanlış toplanmış denmiş mesela.
Oysa orada Metepe arkadaşımız da durumu açıklamış.

Yani diyeceğim şu ki her gördüğünüz özür yüzdesini balthazardla toplayamazsınız. Doktorların yazdığı yüzdelik degerlerin ne ifade ettiği ve nasıl hesaplanacagı işi bazı sistemlerde ayrı bir işlem gerektirebiliyor.

Lütfen bu konuları basite almayın. İşin aslını dogrusunu ögrenelim ki ona göre arkadaşlar da hakkını tam arayabilsin.
Balthazard formulune göre hepsini toplayıp aha yanlış hesaplanmış demekle olmuyor bu işler.

Recep, özürlü sağlık kurulu raporunun ön yüzünde "III. özürlü sağlık kurulu raporu sonucu" kısmında Kişinin özür oranı kısmında rakamla ve yazıyla % 85 yazıyorsa senin özür oranın için işlemler tamammlanmış olup, özür oranın belirlenmiş demektir. Balthazardla hesaplanacak durumun yok yani.

Sanırım senin anlamak/öğrenmek istediğin şu:
Eger durum yukarıdaki gibiyse ve senin amacın % 90'lık bir oran almaksa yani ÖTV indiriminden yararlanmak için yeni bir rapor almak peşindeysen ayrı bir konu açarsın bilen arkadaşlar sana yardımcı olurlar.
Göz rahatsızlıkları olan arkadaşlarla tecrübe paylaşımında bulunursun o açtıgın başlıkta ya da ilgili açılan başlıkları tarar ön fikir edinirsin, ona göre başlığını açarsın.

kalem arkadaş baltazara göre Göğüs hastalıkları %20 - Fizik tedavi ise % 18 = %34 yapar ayrıca Ortopedi % 30 ne olacak? seninde hesaplama yanlışın var.

BENİMKİLER sırasıyla 34,25,82 oranım 91 olmus dogrumu acaba?cozemedım tabloda?

Evet, orada yanlış yapmıiım. Her ikisi yuzde 34 ediyor balthazarda göre dediğiniz gibi.

Zaten sonuç doğru çıksaydı bile tahmindi dikkate almamanız gerektiği konusunda uyardım.
Ama balthazarda gore demek ki aşağıda bahsettiğim tahmin de doğru değil:

"Bu anlattığım sizin verdiğiniz bilgilere göre sadece yorumumdur. Tekrar ediyorum uzman değilim. Ortopedinin verdiği % 30 ne anlam ifade ediyor bilmiyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. O yüzden itiraz etmeden önce muayene oldugunuz ortopedi doktoruna gidin bu % 30'un ne oldugunu tam ögrenin.
Belki skolyoz derecesidir, belki skolyozun fonksiyon kaybını belirlemiştir yukarıda yaptıgım gibi. Belki başka bir işlem söz konusudur. Bilemeyiz bunları.
Ama hepsinin Bu skolyozla ilgili hastalıkların üçü birden balthazardla toplanamayacagı açık ve nettir. Bu üç yazılan degerin ne oldugu uzman görüşü gerektirir. Birleştirme işinin nasıl olacagını da bir uzmandan ögrenmek gerekir. Ha tahminim dogru da çıkabilir ama unutma sadece tahmin bu. Bilgi ise sanıyı tahmini aşan bir araştırma gerektirir.
BU iş sanılarla uzman olmayan yorumlarla olacak gibi değil yani."

Fakat şu söylediğim halen geçerli:

"Ama hepsinin Bu skolyozla ilgili hastalıkların üçü birden balthazardla toplanamayacagı açık ve nettir. Bu üç yazılan degerin ne oldugu uzman görüşü gerektirir. Birleştirme işinin nasıl olacagını da bir uzmandan ögrenmek gerekir"

Ortopedi+göğüs hastalıkları+ fizik tedavi skolyoza göre değerledirilmiş degerler.
BU üçü tek bir hastalığa ait. Ayrı bir işlem gerektiiryor. Bir birleştirme söz konusu olacak. Lakin bu birleştirme işlemi yahut burada tek hastalıga yapılacak toplam özür oranının bulunması işlemleri nasıl olacak bilmiyoruz. Bunu ogreneceksiniz.
Bu üçü balthazardla toplansa zaten hepsi toplanmış anlamına gelir.
Sizin balthazard işleminiz iki özürden olacak: Skolyoza baglı toplam özür oranı+ Böbrek özür oranı

Skolyoza baglo toplam özür oranınız uzman fikri gerektiriyor kısacası.

ugir;
Evet, sizin hesabınız doğru yapılmış. Bu oranlara göre % 91 oluyor toplamı..

35+5+5

32+5+5= balthazarda göre 38 işgücükaybıdır.

tesekkürler antiakp

PARDON yanlış sormuşum özür 32+5+5+3 kaç eder diye soracaktım .

32+5+5+5 gibi okumuşum pardon 32+5+5+3 = % 40 yapıyor

40 kesin yani eger böyleyse çok iyi tesekkürler antiakp

ek-5 yani balthazard çizelges,ne göre bakıyorum kesin olması lazım,rica ederim...

Üst Alt