Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

umut2135 Hocam teşekkür ederim zaten amacım erken emeklilik değil engelli raporunu almak minumum %40 alma durumum olması benim için önemliydi

Bu rahatsızlıklar ile ilgili minumum %40 verilebilir mi

Merhaba,
Annem için rapor almayı düşünüyorum rahatsızlıkları aşağıdaki gibi sizce ne kadar rapor verirler.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Şeker tip 2,
Tansiyon,
Guatr,
Bypass ameliyatı 3 damar değişti ve kalp kapağında açıklık mevcut,
Diz protez ameliyatı,(eklem yerine takılan protezden)
Sağ kulak duyma kaybı,

Drakenkorin mrb geçmiş olsun kalp rahatsızlıklarinin eko ef değeri önemli ama saydıklakrınızdan kesin %40 üzeri alır anneniz ne için raporu almak istiyorsunuz ne amaçla kullanacaksınız.

İlgine teşekkür ederim,
Mümkün olursa ötv den faydalanmak istiyoruz.
Ef değeri nerede yazar bulamadım ama anjio raporu var orada yazar mı?

Drakenkorin bahsettiğiniz rahatsızlıklardan balthazard hedabına göre ötv indiriminden yararlanabilmeniz için yüzde 90 almanız gerek biraz zor gibi görünüyor kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvurmanızlazım

Oran hesaplama

Merhaba, arkadaşlar şu vereceğim özür oranlarını bir türlü hesaplayamadım yardımcı olur musunuz, teşekkürler

kulak burun boğaz 8
görme sistemi 9
üregenital 5
iç hastalıkları 10-10(bunu da anlamadım)
sinir sistemi 50
kas iskelet 48

Merhaba Arkadaşlar
Benimde bir sorun olacak yardımcı olabilirmisiniz . 1997 tarihli eski raporum var. Sol göz görme pp- sağ göz görme 0.9 yazıyor. Yani sol hiç görmüyor sağ da 0.9 yazıyor. Budurumda %35 mi oran veriyor.
Bir de sol göz kapağı düşüklüğü var. Tek gözde kapak düşüklüğü %5 yazıyor du tabloda . Bu konu ile ilgili 4 sorum olacak .
1-)1 göz hic görmeyip ikinci göz 0.9 görüyorsa %35 kesin verilirmi.
2-) Göz kapağı düşüklüğü / ptozis den puan alabilmek için gören gözde mi ptozis olmalı. Görmeyen göze ptozis den puan alınabilir mi. Yönetmelikte bununla ilgili bir bilgi varmı acaba.
3-)Gözden %35 + %5 alırsak aynı hastalıkta oran hesaplaması üzerine direk toplayarak mı oluyor . (Sanki daha önce bir yerde böyle bir yazı okumuştum diye hatırlıyorum) bu şekilde %40 alabilirmiyim.
4-)Son olarak ptozis ile ilgili plastik cerrahi den puan alma ihtimalimiz nedir.

%40 rapor alabilmek için çare arıyorum. Bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.

2ce bilgi için teşekkür ederim. Plastik cerrahi den %7 alabilsem yetecek sanırım. Arkadaşlar diğer sorularım için yardımınızı bekliyorum .:confused:

ahmetulug

O kadar vermez ben 20 senelik plastik hastasıyım zibilyon tane tedavi uyguladılar %7 zor verildi. Bir sürü sorunuma rağmen

Engelli rapor

Benim sag taraf hemiparezi noroloji ayagima%20 koluma%60 toplam kac puan eder simdiden tesekkurler

Diyabet%30 obezite%20 astim%20 kbb%35 tansoyon%10 0rtobedi de %5+4+5+4+2 demiş kaç alirim acaba hesaplayamadim

Merhaba iş kazası geçirdim sırtımda kalıcı 5 TANE platin ve on tane vida var aynı zamanda tıp2 şeker hastasiyim kendi isteğimle sağlık kurulunda heyete girdim ortopedi yüzde 15 dahiliye yüzde 20 rapor verdi ve sonuçta yüzde 32 rapor almış oldum sorum su bu oranlar az deilmi ve bu raporum hic yokmus gibi baska bir hastaneden tekrar sağlık kuruluna başvurabilirmiyim şimdiden tskurler

Açık lütfen

Arkadaşlar lütfen cvp verir misiniz.engelli raporum ve vergi indirim raporum sürekli ve %57.
Sgk beni kontrol muayenesi gönderiyor ve zarf içinde ki kağıtta renal stenoz yok ve kroner arter yok diyor. Farzedelimli bunlardan ben 10.+10+10 30 almıştım. Farzelimdiki diğer oranlar sabit.
Prefarik arter 10
Hipertansiyon 10
Kolestrol 10
Gözden 13
Sindirim sistemi üst gis semptom zayıflık 10
Bilateral hafif işitme azlığı 2
Balthazar a göre kaç puan alırım.?

erol_yogun mrb
Prefarik arter 10
Hipertansiyon 10
Kolestrol 10
Gözden 13
Sindirim sistemi üst gis semptom zayıflık 10
Bilateral hafif işitme azlığı 2
Balthazar a göre kaç puan alırım.? %44 eder toplamda.

Tşk umut2135

Bişey daha sormak istiyorum.
Sgk kontrol muayesine çağırdı
Mevcut engelli raporum ve vergi indirim raporum sürekli ve %57 . Sgk kontrol muayenesi istedi ve hastaneye gönderdiği üst yazıda şüphe üzerine kontrol istenmesi diye yazmış ve altta not düşmüş. Raporda varolan hipertansiyon ve kolestrol var renal stenoz ve kroner arter yok diyor. Farzedelimki yok. O zaman kalan mevcut rahatsızlık oranları yukardaki gibi. Emekliliğime sorun olurmu? Acil cvp lütfen

umut2135
Dediğim gibi 2 hastalığı çıkarınca %44 kalıyor
Bu durumda olmuyor ?

Erhanileri mrb geçmiş olsun
Tip2 diyabete %20 veriliyor doğru verilmiş tarafınıza
Ortapedi için sizdeki hasara bağlı olarak doktor değerlendip tabloya göre bakıp oran belirle.
Yeniden farklı bir hastaneye başvuruda buluna bilirsiniz tabi ama sonuç ne olur bilemeyiz
iş kazası geçirdiğinizi belirtmişsiniz bununla ilgili bir maaş alıyormusunuz sgk dan.

Tşk ederim kardeşim ISGOREMEZLIK RAPORUM yeni bitti bu hafta basvurucam başka bi hastaneye sevkediyorlarmis
Umut kardeşim kendi isteğimle başvurduğum için engelli veri tabanına düşer mi acaba yeniden sağlık kuruluna başvurmak istiyorum da

arkadaşlar nöroloji%35-beyin cerrahi %8-üroloji %8 oran veriyor baltazara göre % kaç oran gelir bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum

Üst Alt