Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

OğuzHan112 OturanBoğa
KKELEBEKK
Ağabey bugün ramatoloji FTR puan verilmesi uygun dedi. Heyeti tamamladık.

FTR ağabey bunları yazdı, değerlendirme yazabilirmisin?

UNDİFERANSİYE BAĞ DOKUSU HASTALIĞI+ SERONAGETİF R.A TAKİPLİ PLAQUENİL + COLSİSİN + DELTAKORTİL KULLANIYOR. ELLERDE DEFORMİTE YOK.ÜE EHA AÇIK. HER İKİ DİZ HAREKETLERİ KISITLI AĞRILI.
TEK BASTON AMPUTE EVRE 3 GONARTOZ

Son düzenleme:
OğuzHan112
Yıllardır burada möderatör gibi konulara hakimsiniz. bizler bu forumlardan çokça faydalanıyoruz. değerlendirmeden kasıtım o. hastane bir acayip kimse puan yazmıyor, sadece tanı giriyorlar puan ise heyet tarafından verildiği söylendi. mutlaka kararı doktorlar veriyorlar ancak sizlerin verdiği puan ortalamaları yakın oluyor. verilen tanılardan bildiğiniz olabileceğini veya bu tanılardan puan almış olabilir ve paylaşır diye değerlendirme olabilir mi diye soruyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Estağfurullah,
Amacımız insanlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmek,olabiliyorsak ne mutlu bize,
İltifatlarınız için teşekkür ederim 🙂

Evet genel olarak bazı hastaneler artık sadece tanı giriyor,aslında ön muayenede puan verilmiş oluyor,ancak bunu artık heyette öğreniyorsunuz,

Undiferansiye"farklılaşmamış"anlamını ifade eder .
Bağ dokusu hastalıkları genel olarak bir kaç gruba ayrılabilir,
Komplike olan ve ya komplike olmayan.

Sizin romatoid artrit (undiferansiye)yani farklılık göstermeyen ve ilerlemesi yok denecek kadar az.yada çok yavaş ilerleyen.

Şimdi net bir şey yazsam doğru mu olur bilmiyorum?

Seronegatif R.A Kan tahlillerinde çıkmaz,organlarda hasar komplikasyon gelişmez,çok nadir,Seropozitif R.A. farklı bir grup.tanısı da kolaydır.

Pozitif olsaydı puan konusun da net bir şey yazabilirdim.

Puan alır ancak, fiziki muayene ve hastayı görmek puan konusunu netleştirir

45 alan da var 50 /70 alanda var. Komlikasyona bağlı. net bir şey yazamam

En net kararı hastayı gören takip eden hekim verecektir.
eyges1907

OğuzHan112 saol ağabey. Fizik tablo 3/4 a tek baston ampute gonartoz yazmıştı 18 puan verdi toplamda 88 aldık.sonra itraz edip tekrar heyete girdik. fiziğe gidip ramatoloji raporunu gösterince farklı hastaneye sevk yazdı doktor durum bildirir raporu verdi. pozitifmiş 4 ay önceki tahlillerde kortizon ve ilaçlarlar ile negatif dönmüş. alevli dönem değil dedi puan yazılır dedi. hastalık kronikleşmiş iyileşmez ama ilerlemesi durduruluyormuş. 10 yıldır takipli hasta." İG g4" diye kan tahlili var yüksek çıkmış. evre3 gonartız ampute tek baston dedi epikriz ve ilaç raporlarını istedi. 30 çıksa yeter bize. biz heyette 88 aldığımızda ramatoloji puan vermez diye girmedik. yalnız bugün annemim ayakları kapanmıyor dedi ve kötü durumda dedi. ayaklarına baskı yaptı öle bağırttı kadını abi içim acıdı.hayırlısı diyelim. saolasın.

OğuzHan112 ben doktora dedim ki ağabey 18 dizden almıştık ayaklardan 10+10 yazsa fizik 18 den baltazar ile 35 oluyor direk 90 geçer dedim heyette bakacaklar dedi.

Dalgınım biraz,
"TEK BASTON AMPUTE EVRE 3 GONARTOZ"
Bu kısmı okumamıştım,hırzlıca okuduğum için en son kısmı okumadım,yada sonradan eklediniz ?
Diğer puanlara ek istediğiniz 30 puan ve üzeri gelir diye umuyorum.
Malesef,bazen hastanın iyiliği adına acıtma durumları olabiliyor,hiç bir hekim hastaya acı vermek istemez,
eyges1907

OğuzHan112
saol ağabey Allah razı olsun. heyette kbb iştme testine girdik. 2 puan verdi. doktora dedim ki hocam dedim biz bir ay önce 12 puan almıştık iki puana nasıl düşer bir ayda dedim bir tuhaflık var bu işte. nerden öğrendin 2 puan olduğunu dedi. bizim sitemiz var ordan her türlü bilgi var dedim :D

OğuzHan112
UNDİFERANSİYE BAĞ DOKUSU HASTALIĞI+ SERONAGETİF R.A TAKİPLİ PLAQUENİL + COLSİSİN + DELTAKORTİL KULLANIYOR. ELLERDE DEFORMİTE YOK.ÜE EHA AÇIK. HER İKİ DİZ HAREKETLERİ KISITLI AĞRILI.
TEK BASTON AMPUTE EVRE 3 GONARTOZ

ağabey merhaba, bu teşhise tablo 3/4 tek baston ampute 24 puan verdi. diz kısıtlığınını gonartroz ile birlikte değerlendirip vermiş sanırım. yine 88 de kaldı :( R.A vs ekstra yazmadı. İtraz ettik ancak yapacak bir şey yok tekrar itraz edin hakem hastneye sevk edilsin dediler. acaba hakem hastaneye gitsek farklı bir sonuç çıkmaz değil mi? teşekkürler.

eyges1907
Vebal altında kalmamak adına,
Hakem hastaneye gidip gitmemeyi tamamen size bırakıyorum,

Hakem hastaneye gidin derim,sonuç aynı çıkar bu sefer sizi boşa uğraştırmış oluruz.Gitmeyin derim,belki istediğiniz puanı alırsınız bu sefer yine aynı durum,

O yüzden bu kararı size bırakıyorum.

sağol ağabey. puanda sıkıntı yok sanırım değil mi ederini vermiş gibi ama r.a ayrı değerlendirmedi.

Hepsi değerlendirilmiştir
Nereden biliyorsun değerlendirilmediğini?

Her iki hastene 88 vermişse bunda bir sıkıntı yok demektir.
Puanlar farklı farklı olsaydı o zaman hakem hastaneye gidin diyebilirdim.

Tablo 3/4 tek baston ampute 24 puan vermiş . sekreter ayakta duramaması ve uzun mesafa yürüyememesinden dolayı ekstra tablo 4/1 den yazabilir demişti ağabey.

Sekretere sorsaydınız kaç yıl tıp okumuş?

Karar sizin, bu konu üzerine yorum yapamam.
Vebal alırım.

Siz sağolun,
Sizin adınıza üzüldüm, isterseniz;içimde ukte kalmasın,keşke hakem hastaneye de gitseydim diyecekseniz,Hakem hastaneye de gidin. eyges1907

OğuzHan112 Abi merhaba, kusura bakma baya meşgul ettim seni.

Raporua itiraz ettik. Başka hastaneye sevk yazdılar. Sonuç 88
İlk hastane ile sevk edilen hastanede ki rapor süresi ve puanı ve bağımlık durumu aynı olmasında hakem hastane sevki olmaz diyor sağlık müdürlüğü.
İlk hastanede kbb 12 almamıza rağmen sevk edilende 2 aldık burda farklılık var itiraz sebebi değilmi diyorum hayır diyor. İlk hastane hasta haklarına başvur itiraz edemezsin başka diyor.

Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz ağabey teşekkürler.

Doğrudur,çelişki olsaydı itiraz edebilirdiniz,
İki hastane aynı puanı vermiş,
Farklı puan olmuş olsaydı hakem hastaneye itiraz hakkın olurdu,
Her iki hastane aynı karar ve puanı vermişse itiraz edemez siniz,
1 yıl bekleyin,tekrar başvuru yapabilirsiniz
eyges1907

Saol ağabey il sağlık müdürlüğüde bu şekilde bilgi verdi. tek itraz iki hastanede yapılan kbb kulak testinin bu kadar farklı olması itraz olur ama raporu aldığınız sağlık kuruluna müracat edin hastane karar iptal edeilir ve yaniden heyete alır yada sevk yazar diyor. ağabey bilgi bankası gibisin saol Allah razı olsun

Estafurullah.
Yardımcı olabiliyorsak,Bir ALLAH razı olsun'u hak edebiliyorsam yeter de artar,
Sizden de ALLAH razı olsun.

Yukarıda yazdığın akıl karıştırıcı şeylere itimat etme,
Rapor çıkmış,onaylanmış sisteme girilmiş.
Tekrar sağlık kuruluna itiraz vs bunlar olacak işler değil. Sft ve Odyometri her seferinde mutlaka eksik veya fazla çıkar, bunlar yardımcı testler fazla dikkate alınmaz, Boşa uğraşırsınız. Başından atmak için söylenen şeyler, 6 ay bekleyin.1 yıl en doğru olanı.
Tekrar başvuru yapabilirsiniz...

ÖTV muafiyeti için sanırım bu rapor?
Olmuyor sa her şeyde bir hayır vardır demek lazım bazen.
eyges1907

OğuzHan112

ÖTV için ağabey. Kulakta sorun olmasa olacaktı. dediniz gibi hayırlısı neyse o olsun.
dilekçe vs yazsak rapor iptal olmaz değil mi?

Deneyin isterseniz,
Ama çok zor zannetmiyorum.
Böyle durumlar bazen oluyor sıkca karşılaşılıyor,

Alacağın cevap şu olacaktır,

Rapor sağlık bakanlığı veri tabanına işlendi,
Söylediğin olanaksız, şeklinde olacaktır.
Zaten aynen öyle oluyor,yalan değil yani.

88 raporu iptal edip 90 yapma şansları yok,eğer yaparlar sa hastane soruşturma yer.
Baş hekim ve kurul başkanı bunu göze alamaz..

Öyle uygun gördük derler işin içinden çıkarlar,uğraşmazlar,

Zaten de olanaksız,
eyges1907

merhaba sayın üstatlarım bu gün rapor için hastaneye gittim KBB hariç (doktor olmadığından başka güne kaldı) bütün hekimleri gezdim psikiyatri %40 nöroloji ise %20 verdi bu baltzar fofmülüne göre kaç olur süreli veya süresiz hangisi olur birde bu şekilde giderse ankara maliye bu oranı düşürür mü
ercan 34 OğuzHan112 ve diger üstatlarım değerli yorumlarınızı alabilirmiyim

şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla

OğuzHan112 değerli üstadım cevabın için teşekkür ederim

bir sorum daha olacak peki Ankara bu oranı düşürür mü yada o da mı süreli verir

Bu konuda net bilgim yok,
Heyet raporu neden düşürülür bunu da anlamış değilim,

Olabilir olağan şeyler,
yildirim79

merhaba,

kalp krizi sonucu %99 tıkalı damara stent uygulandı+hipertansiyon delix kullanıyorum+kolestrol var tardem kullanıyorum + 10 yıldır alerjik ürtiker(alerjik astım) hastasıyım 10 yıl ilaç kullandım şimdi aşıya geçtik + hemoroid..

sizce heyete girmeye değermi %40 alırsam emekli olabilirim. denemeye değermi acaba.

olursun kardesım..

bende yemınle rast gele gıttım... hatta buraya uye oldum oyle bakındım anlamaya calıstım.. oraya buraya sordum

kalp bende de yude 90 tıkalılıkla 3 stent, tansıyon ve kolestrol ıle 44 puan vermıs dedı yazıcı kadın sadece..

dıgerlerı ıle bırlıkte yuzde 60 ı gecıcem ınsallah bu hafta acıklanır..

bence gıtmemezlık etme... ben ılk doktora gıdınce dedım kı hayatta olmaz bu iş vazgec.. sonra bırını aradım ıkna ettı benı..

tam 1 ay ugrastım ama sımdı en azından denemedım demeyecegım

Üst Alt