Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

OğuzHan112 saol abi ilgin ve alakan için teşekkür ederim. biz kulak ve gözden paun aldığımızı heyette öğrendik. Şöyle heyet başkanı okurken astım, şeker tansiyon vs devamında biteral işitme kaybı ve göz ile ilgili bir şeyler söyledi anlamadım. Kulak kağıdını aldım internetten bakarım diye göz ise bilgimiz yok. Nasip diyelim salı günü çıkınca paylaşırım.

İnş istediğiniz puan gelmiştir,

Puanları net olarak bilseydim kesin konuşurdum.
Hakkında hayırlısı olsun diyelim.
İyi geceler...

OğuzHan112

kalp: Tansiyon 20 stent 30 verdi.
dahiliye: şeker 20 kilo 20 troid 10 kolestrol 10 verdi.
fizik taplo 3/4 18 puan verdi.
göhüs astım 20 verdi.
psikiyatr puan söylemedi. heyette anksyete kısmen düzelen deyince 20 vermiş dedim.
kulak ve göz ise bilgim yok.

noroloji 25 veriyordu, hafif bilişsel bozukluk (unutkanlık) vasi kararı şart yazıyordu forumda hocaya yazma dedim sağlam yazdı.

İyi geceler tekrar saolasın.

OğuzHan112

Ağabey merhaba, rapor sonuçlandı.
kalp: 44
dahiliye: 48
fizik: 18
göhüs: 20
psikiyatr: 20
Kbb: 12
1 Yıl süreli 88 puan verildi.
Ağabey rapor çıktıktan sonra puan ekleme durumu olmaz değil mi? ya itraz ediceğiz ya da 6 beklemelimiyiz?

Rapor çıktıysa tekrar puan eklenmez,

Ayen öyle, itiraz hakkınız var,yada 6 veya 1 yıl sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
eyges1907

Hocalarım benim raporum şu an imza aşamasında oradaki görevli raporun imzasız halini sistemden gösterdi bana imzalaninca bu şekilde çıkacak dedi. %91 5 yıl süreli bağımsız ve ÖTV muafiyeti den faydalanır ibareleri var. Vergi indirimiyle emekli olmak için başka bir ibare gerekmiyor değil mi? Raporu alıp direk vergi dairesine götürmem yeterli mi?

Arkadaşlar raporum %88 çıktı benim kan rahatsızlığımda var heiden faktor 5 onuda itiraz edip sonradan ekletebilir miyim rapora ilk başta aklıma gelmedi ?

Piskiyatri 40+40+25
Nöroloji 40
Göz 32
hematoloji 10

arkadaşlar hesaplarsanız kaç ediyor ?

Balthazar hesap yardımı

Merhaba. Engelli raporumu yenilemek istiyorum. mevcutta kalp ve kandan dolayı 30+10+10+10= 46 balthazar ile engelli raporum var. bunu üzerine iki kalp krizi geçirerek önce 2 ardından 3 tane olmak üzere 5 tane stent takıldı. 46 balthazar ile toplamda kaç orana yükselir.

[FONT=Arial][SIZE=2]Arkadaşlar merhaba, 2011 de rapor aldım. raporda balthazard a %92 yazmasına rağmen bunu 2 ye bölüp tüm vücut için %46 olarak oranı hesapladı. Balthazard la bulduğu oranı neden 2 ye böldü sizce. yanlışlık var mı? raporda yazanı aynen aşağıya kopyalıyorum.

18.02.2011/PRT:895//B91 SAĞ ALT EKSTREMİTE POLİO SEKELİ. SAĞDA SM2,5cm KISALIK VAR, AŞİLOPLASTİ AMELİYATLISI. SAĞI AKSAYARAK KISA MESA[/SIZE][/FONT][FONT=Arial]F[/FONT][FONT=Arial]ELİ VE DESTEKSİZ YÜRÜR. KALÇA [/FONT][FONT=Arial]F[/FONT][FONT=Arial]LEX. 0, ABD.2,EXT.3.DİZ [/FONT][FONT=Arial]F[/FONT][FONT=Arial]LEX.3,EXT.0, AYAK BİLEĞİ EXT.3,[/FONT][FONT=Arial]F[/FONT][FONT=Arial]LEX.5.KALÇA %15,27,62, DİZ %17,25,AYAK BİLEĞİ %25 , KISALIK %20 TOPLAM BALTHAZARD %92 =>TÜM VÜCUT %46[/FONT]

Herkese merhaba, geçen hafta kurula girdim bugün de heyete çıktım, 32 -35 gibi bir puan gelecek. Goz doktoru beni dinlemedi ne yazık ki, ambliyopi var ama dinlemedi sağlam yazıp geçti. henüz tanısı tam konmamış olan sorunum var o da bu ay raporu çıkacak muhtemelen
Sorum şu, rapora itiraz etmeden tekrar ne zaman kurula çıkmak için başvurubilirim kimi 6 ay diyor kimi 1 sene

Balthazard sonucu neden 2 ye bölünür

[FONT=Arial][SIZE=2]Arkadaşlar merhaba, 2011 de rapor aldım. raporda balthazard a %92 yazmasına rağmen bunu 2 ye bölüp tüm vücut için %46 olarak oranı hesapladı. Balthazard la bulduğu oranı neden 2 ye böldü sizce. yanlışlık var mı? raporda yazanı aynen aşağıya kopyalıyorum.

18.02.2011/PRT:895//B91 SAĞ ALT EKSTREMİTE POLİO SEKELİ. SAĞDA SM2,5cm KISALIK VAR, AŞİLOPLASTİ AMELİYATLISI. SAĞI AKSAYARAK KISA MESA[/SIZE][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=Arial]ELİ VE DESTEKSİZ YÜRÜR. KALÇA [/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=Arial]LEX. 0, ABD.2,EXT.3.DİZ [/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=Arial]LEX.3,EXT.0, AYAK BİLEĞİ EXT.3,[/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=Arial]LEX.5.KALÇA %15,27,62, DİZ %17,25,AYAK BİLEĞİ %25 , KISALIK %20 TOPLAM BALTHAZARD %92 =>TÜM VÜCUT %46[/FONT]

benimde %42 idi. kalp, şeker, tansiyon var. 5 yıl süreli raporumu merkez hakem kurulu aynen onayladı. hastalıklara, raporda belirtilen oranlar ile hastalıkların uyumlu olması durumunda sanırım sorun olmuyor.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OğuzHan112 merhaba, banada yardımcı olurmusun? Balthazard sonucunun 2 ye bölünmesi gibi bir uygulama var mı?

[FONT=sans-serif][FONT=Arial][SIZE=2]Arkadaşlar merhaba, 2011 de rapor aldım. raporda balthazard a %92 yazmasına rağmen bunu 2 ye bölüp tüm vücut için %46 olarak oranı hesapladı. Balthazard la bulduğu oranı neden 2 ye böldü sizce. yanlışlık var mı? raporda yazanı aynen aşağıya kopyalıyorum.

18.02.2011/PRT:895//B91 SAĞ ALT EKSTREMİTE POLİO SEKELİ. SAĞDA SM2,5cm KISALIK VAR, AŞİLOPLASTİ AMELİYATLISI. SAĞI AKSAYARAK KISA MESA[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]ELİ VE DESTEKSİZ YÜRÜR. KALÇA [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]LEX. 0, ABD.2,EXT.3.DİZ [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]LEX.3,EXT.0, AYAK BİLEĞİ EXT.3,[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]LEX.5.KALÇA %15,27,62, DİZ %17,25,AYAK BİLEĞİ %25 , KISALIK %20 TOPLAM BALTHAZARD %92 =>TÜM VÜCUT %46[/FONT][/FONT]

OğuzHan112 ağabey merhaba izninle bir şey sorucağım
heyette doktorlar puan yazmıyor sadece tanı giriyorlar puan heyette veriliyormus. kahıtta anlamadığım iki bölüm var bunlardan puan alabilir miyiz?

ortepedi kahıda :lomber spoondiloz bilateral gonartroz yazmış bu puan almış olabilirmiyiz?
genel cerraah total tiroıdektomi genel cerrah açısından normal yazmış.puan almış olabilirmiyiz?
(troidleri alındı diye 10/15puan yazılır organ eksikliğinden dedi ama yazıldımı bilmiyorum.)

teşekkür ederim.

Abi birde dahiliye şeker,troid,obezit ve kolestrol var dedik kan falan istedi.
kahıda Tip2 dm hba1c:6.5 HT HİPERLİPİDEMİ? LDL:70 BMI:44 OBEZİT yazmış. şeker kolestrol ve obezit tamam ama troid unutmuş mu ki?

Son düzenleme:
Unutulan bir şey olmaz.
Hakkın neyse verilmiştir.
Uykusuz ve yorgunum.
Yarın tekrar okur yazarım. İsterseniz hatırlatın tekrar..
eyges1907

eyges1907 spoondiloz bilateral gonartroz

Ayrıntıları yazmayalım. Kireçlen me anlayacağınız, buna puan gelmez.

Diğer. Dahiliye puan vermiştir,

Troid unutulmamıştır,ondan da puan gelmez.
womit
Toplandıktan sonra,tekrar ikiye bölme gibi bir şey söz konusu değil.
Aldığın puanları yazarsan net bir şey söylerim.

Uzunca yazılınca okumak yoruyor beni.
Puanları yazın lütfen.

bu hastanede puan girmiyorlarmış heyet öyle söyledi. heyette puan veriliyor dedi. doktorlar sadece tanı giriyorlar sistem böyleymiş karar heyette dediler.
bazılara ne puan olacağını söyledi.

OğuzHan112 ağabey troid alındığı için yıllardır ilaç kullanıyor daha önce girdiğimiz heyetlerde 10 puan veriyorlardı? itraz ettiğimiz rapordada 10 puan vermişlerdi o yüzden söyledim ağabey heyeti henüüz tamamlamadık hatırlatsam mı diye?

bir genel cerrah "total tiroıdektomi genel cerrah açısından normal yazmış" doktor 10 ila 15 puan gelir dedi acaba gelir mi?
ramatoloji için sürekli hasta olduğunda hastanede doktor yok diye farklı hastaneye sevk yazdılar ordan görün dediler doktora.

kalp stent 30 tip 2 tansiyon 20
psikiyatri 20
göhüs astım 20
fizik: gonartoz tek baston ampute yazdı puan gözükmüyor(itraz ettiğim raporda aynısı yazıyordu 18 vermişlerdi)
dahiliye. puan yazmadı. şeker troid kolestrol obezit dedik eski rapora baktı kan istedi ve üstekileri yazmış. eski rapor 20-20-10-10 du
kbb 2 verdi. (eski rapor 12 işitme kaybıydı) puan düşürdü. 1 ay arayla iki kulak testi farklı oran çıktı.
ortepedi: skolyoz ve bel kaymasında üstekini yazmış.
norloji: sağlam
göz :OTEREF SAĞ +2,00 SOL +1,75 DİO FUNDUS MASİF PATOLOJİ YOK yazmış.
şuan bir tek ramatoloji kaldı.

ilgin ve yardımın için saol ağabey.

Troid bezi alınınca ilaç kullanmanız gayet normal.
Troid bezinden salgılanan hormonları geri almanız için ilaç şart.

Genel cerrah açısından normal demişse puan gelmez,
Sözlü olarak 10 .20 alırsınız gibi şeylerle olmaz .
Ön muayenelerde puanlar zaten veriliyor,bazen sisteme yazılıyor bazen elindeki dosyana.
eyges1907

saol ağabey o zaman dahiiliye doktoruna hatırlatıyım torid unutmuluz desem olur sanırım.

İçin rahat olması adına sorun, Tiroidektomi )tedavi ile stabil se. Komplikasyon yoksa,genelde puan verilmez,
eyges1907

balthazard ı 2 ye böldü

@OğuzHan112 öncelikle ilgine teşekkür ederim.

sadece ortopedi değerlendirdi ve aynen aşağıdakini yazdı.

[FONT=Arial]KALÇA %15,27,62, DİZ %17,25,AYAK BİLEĞİ %25 , KISALIK %20 TOPLAM BALTHAZARD %92 =>TÜM VÜCUT %46

[/FONT]

Ortopedi ayrı ayrı bu şekilde mi verdi ?
%62 %27 %25 %25 %20 %17 %15,

Bundan eminseniz
Eğer böyle ise, %91 eder.

Size kaç puan verildi ? %46 mı?
womit

@OğuzHan112 evet %46 verdi, tek doktor değerlendirdi. rapora aynen yurkardakileri yazdı,

hesaplayınca %91. küsür çıkıyor. bunu %92 yapmış ve 2 ye bölerek %46 oran verdi. benim için %46 yeterli olduğu için hiç ayrıntıya bakmamıştım. ama şu anda %60 a ihtiyacım var.

Bazı hastalık kodları var,
Bunlarla karıştırmış olmayasınız?
Veya ortopedik ölcüm verileri ile de karıştırmış olabilirsiniz.

Ayrı ayrı değerlendirmesi için yukarıda yazdığım gibi olmalı,yani şu şekilde.

Hastane size yakınsa,hekim ordaysa ona bir sorun.
Ortada bir yanlışlık var, zannetmiyorum kurulda bir hata olsun. Siz en iyisi ortopedi hekimi ordaysa ona bir sorun. Hesaplamadan sonra ikiye bölme diye bir şey söz konusu değil.
Bu şekilde net bir şey yazamam.
womit

raporu 2011 de almıştım, oranları karıştırmaktan ziyade doktorun rapora yazdığını aynen kopyalıyorum aşağı.

[FONT=sans-serif][FONT=Arial][SIZE=2]18.02.2011/PRT:895//B91 SAĞ ALT EKSTREMİTE POLİO SEKELİ. SAĞDA SM2,5cm KISALIK VAR, AŞİLOPLASTİ AMELİYATLISI. SAĞI AKSAYARAK KISA MESA[/SIZE][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]ELİ VE DESTEKSİZ YÜRÜR. KALÇA [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]LEX. 0, ABD.2,EXT.3.DİZ [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]LEX.3,EXT.0, AYAK BİLEĞİ EXT.3,[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]F[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]LEX.5. [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Arial]KALÇA %15,27,62, DİZ %17,25,AYAK BİLEĞİ %25 , KISALIK %20 TOPLAM BALTHAZARD %92 =>TÜM VÜCUT %46[/FONT][/FONT]

Tamam şimdi anladım,hepsi ortopedik grupta olduğu için,
Ayrı ayrı puan vermiş ancak,genelleme yapıp 46 vermiş. Bu gayet normal.

Örnek vereceğim.

Psikiyatri üzerinden yapalım,

Anksiyete bozukluk,yaygın anksiyete bozukluk, majör depresyon, panik bozukluk,veya (panik atak)depresif nöbet,anksiyete gurupta olan bir çok tanı var,bunu çoğaltabiliriz,

Hepsine ayrı ayrı puan veriliyor,ancak ana tema anksiyete olduğu için,anksiyete +panik bozukluk tanıların olsa bile sadece anksiyete puanı verilecektir,

Anksiyete +obsesif kompulsif bozukluk şeklinde olsa idi,
Hem anksiyete hem Okb puanı verilir.
Çok fazla detay var,anlatmaya kalksam sayfa yetmez .

Siz en iyisi tekrar başvuru yapın,aradan bayağı bir zaman geçmiş,istediğin puanı alırsın inş.
womit

Üst Alt