Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?
Merhaba, babam için başvurduğum uz engelli raporu sonucunda onkoloji %80, kardiyoloji %43.3, üroloji %15 oran verdi. Bu oranlara rapor oranımız kaç olur acaba? Bir de 65 yaş üstü için %10 oranı kardiyoloji hocasın sordum ben kendim üstüne ekleyeceğim dedi ama bu konu ile ilgili bilgisi olanlar cevsp yazarsa sevinirim?
Bu iki engel arasında en büyük oran alınarak %100 çıkarılır. %100-%50=%50
Çıkan sonuç sonraki hastalık ile çarpılır. 50 x %25 = 1250
Sonraki aşamada çıkan değer 100 bölünür. 1250 / 100 =12,5
Son aşamada elde edilen değer en yüksek hastalık oranına eklenir. %50 + %12,5 = %62,5 sonucu elde edilir.
Ben bu şekilde hesaplıyorum... Ama otomatik hesaplama programları da var... Bazen sağlıklı sonuç vermediği için ben bu şekilde yukarıda yazdığım gibi hesaplıyorum.
@OğuzHan112, çok teşekkür ederim
Nasıl hesaplandığını soracağım ama üstte yazmışsın sadece 2 oran olunca hesaplamasını anladım ama çoklu olunca nasıl hesaplıyorsun
Zahmet vereceğim sana kusura bakma ama onu da yazabilir misin
Diyelim çoklu hastalıklarınızdan birden fazla engel oranı aldınız...
Örenk 50 40..20
En yüksek puanı 100'den çıkart..çıkan sonucu ikinci sıradaki 40 ile çarp...çıkan sonucu 100 ze böl.çıkan sonucu 50 ye ekle engel oranınız belli olmuş oluyor
Çıkan engel oranını 100 den çıkart 20 ile çarp bu şekilde devam edeceksin
Babam kolon kanserinden ameliyat oldu. Bağırsağın 4te 3 u alındı
-opera colon ca, sol hemikoloktemi ve üç kolostami operasyonu uygulanmış %32,5
-colon ca + dm e nabız verileri incelendi dm + oad kullanıyor dm %20
- metastatik colon ca aktif kemoterapi alıyor %80 vermişler.
Ortalaması %89 demişler.
Şeker hastalığı da var. 2. Madde şeker hastalığı oranı mi? Ve hesaplama doğru mu? Yardım ederseniz sevinirim
Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu ve Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporunun düzenleme esasları
Madde 10/4
Birden fazla hastalığı veya fonksiyon kaybı bulunanların engellilik durumu Ek-2’de yer alan engel alanları kılavuzu esas alınarak Ek-3’teki Balthazard yöntemi ile hesaplanır. 65 yaş ve üzeri bireylerin engellilik oranına Balthazard formülü ile %10 eklenerek engel oranı belirlenir.
Bu %10 eklenme durumu ayrıca raporda belirtilmediği için bazen verilen oranlara ekledik diyebiliyorlar. Sizde ki durum nasıl bilemeyiz eklenmiş mi eklenmemiş mi Hastane yakınsa müsait olduğunuz zaman gidip sorabilirsiniz. Eğer eklenmemiş ise %10 eklenirse toplam %90 olur.
İtiraz için 1 ay süreniz var. Başka bir hastaneye sevk edilirsiniz ve yeniden rapor alabilirsiniz. İtiraz sevk işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız 6 ay sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.