Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartı nasıl alınır?

a.ayşe

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar başbakanlık özürlü kimliği nasıl alınıyor neler isteniyor bilgisi olan var mı?

Gerekli OlaÖzürlü Kimlik Kartı Almak İstediğinizde
Özürlü kimlik kartı alabilmeniz için aşağıdaki belgelerle bulunduğunuz ildeki İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekmektedir. Kimlik kartınız Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından adresinize gönderilecektir. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak istediğinizde “ALO ÖZDANIŞ”a da başvurabilirsiniz.

n Belgeler:
1- Sağlık kurulu raporu (Aslı ya da onaylı örneği, 18 Mart 1998 tarih ve 23290 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelik’e göre),
2- Özürlü kimliği bilgi formu (İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerince veya hastanelerce doldurulacak),
3- Tasdikli nüfus cüzdanı fotokopisi,
4- 2 adet fotoğraf.

tam yeri gelmişken ben yazmak istedim bugün özürli kimlik kartımı aldım hiçbir sorunlada karşılaşmadım neler yapıldığını sıralayayım daha doğrusu benim yaptığım tek şey raporun aslını yanımda götürmek oldu bi tanede fotoğraf

1- önce raporuma orda fotokopi çektiler ve kendileri aslı gibidir mühürü vurdular
2-nüfus cüzdanımı istedi ve bilgileri sisteme girdi
3-bana bi başvuru dilekçesi örneği çıkardı imzalattı
4-bütün evrakları hazırladı ve imzalattı
5 benden bir adet fotoğraf istedi
6-hazır kartın üzerine bilgisayardan yazıcı yardımıyla sisteme girdiği bilgileri girdi
7- fotoğrafımı yapıştırdı pvc kapladı ve bana teslim etti

ve bunları toplam yarım saat içinde hallettik

vergi indirimi için alınan raporla da özürlü kimlik kartı alınabilir mi

ensar_yasar;

bu işlemi nerede yapdırdınız valilik mi kaymakamlıkdamı?

ensar bu işlemleri nerde yaptırdın. söyle biz de gidip yapalım

ensar_yasar;

Orada yukarıda sayılan işlemleri yapan görevliye sonsuz teşekkürlerimi sunarım....
ne güzel her iş bu kadar kolay olsaydı...

Ben istanbul Sosyal yardım müdürlüğüne gittim oradan bana anadolu yakasına bakan 2 adres verdiler bende Bana yakın olan Kartal Yakacıkta bulunan bir okul'du
Oraya gittim evraklarımı verdim.
1. Raporun asli gibidir ibareli fotokopisi
2. Aslınıda götürüp kontrol edildikten sonra sana geri veriyor.
3.1 adet fotoğraf
4. birde dilekçe dolduruyorsun
5. kimlik fofokopisi vs.
ben başka bişey yapmadım 15-20 gün içinde aynı yerden kartımı aldım.

Ben Kartal Yakacık Adresini veriyorum.
YAKACIK TOPLUM MERKEZİ
Kartal caddesi Hatice Abbas Çocuk Yuvası içi Yakacık KARTAL....

bu kartın üzerinde yazan engel oranının yasal bir geçerliliği varmı acaba arkadaşlar?

onu bilmiyorum ama
sadece maçlara bilet tiyatrolara bedava gidebilirsin
ben kullanmıyorum yani fazla bi işe yaramıyor gibi...

başbakanlık kartıyla beyaz kartın arasında ne fark var başbakanlık kartıyla nelaerden yararlana bılırız .başbakanlık kartı çıkartırken raporun beli bır tarıhlı olması gerekıyormu yenı rapor çıkartmak gerekıyormu

Yeni rapor çıkartmak gerekmiyor yanılmıyorsam.
Nelerden yararlanacağını Arkadaşlar yukarıda belirtti
bende adresi verdim.
belgelerinizle başvurun

Aldığınız sağlık raporunun üstünde, Özürlü Kimlik Kartı alır ibaresi Olacak

bende bu sabah sosyal hizmetler il müdürlüğüne gittim. gittim. 2 fotoğraf, kimlik fotokopisi ve özürlü raporuyla gittim. özürlü raporunun noter tastikli onayını aldılar benden. bir de dilekçe formu verdiler. imzaladım. 2 hafta sonra gel kimliğini al dediler.

başbakanlık engelli kimlik kartı almak için sürekli rapormu gerekli benim yüzde kırk raporum var iki yıllık alabilirmiyim ayrıca bu kimlik belediye araçlarında geçerlimi

rapor tarihim 1999. müracaat için babam gitmişti. rapor tarihi 2006 ve sonrası olması gerekiyor demişler. çok saçma değil mi?1999 da ki engelim 2006 da geçecek mi sanki? engelliye engel olmaktan başka birşey değil bu....

Engelliyim

Hepinize sevgiler...kendimce ben engelliyim.engelli raporum var ehliyetim var ama kimlik kartım yok. Nasıl alabilirim. Ve bana ne gibi fayda sağlayacak hiç bilmiyorum.bilgi verirseniz.sevinirim ..

Selam..haklar ile ilgili bilgim oldu .özrlü kartını nasıl alabilirim

Arkadaşlar Sahte rapor olayından sonra devlet yeni raporlar istiyor.Başbakanlık kartı için sürekli ibreli rapor almanız yeterli.Öüzlü kimliği alır diye ibre olmasına gerek yok. % 40 ve üzeri özrü olanlar engelliye saglanan tüm haklardan yararlanabilirler.Sizin yerinize bir yakınınız da alabilir sorun olmuyor..

herkes bir şey söylüyor.... kimlik kartını 2006 öncesi raporu olanlar alamıyormu? ben yeni kartlardan almak istiyorum gidip yenisini alamazmıyım

şehirler arası otobüslerde 10 tllik bir indirim var misal bilet fiyatı 40 tl ise indirim fiyatı 30 tl...

malesef engelli oranları değişti 2006 dan önceki raporları kabul etmiyorlar fakat başbakanlık kartınız varsa rapor ollmadanda onunla alabilirsiniz başbakanlık kartı yoksa yeni rapor almanız gerek malesef

başbakanlık kartı

Slm kolay gelsin başbakanlık kartı. Nereden alınıyor yardımcı olursanız sevinirim istanbul için bügun gidecem.teşekürler

vergi indirimiyle başbakanlık kartı alınıyormu benim raporum sürekli ama 2002 den ama yeni yüzde 46 vergi indirimi aldım başbakanlık kartı çıkartabilirmiyim vergi indirimi raporumla

ve istanbulda nerde çıkartacam

Üst Alt