TAK yapanların arasına 20 gün önce katıldım. İlk 2-3 gün zorlansam da yavaş yavaş bu yeni duruma adapte olmaya başladım.
İdrar torbası kullanırsam toplam 10-12 dk kadar sürüyor, kullanmazsam da 8-10 dk. Ayaklı protatif küçük bir el aynası edindim, onu istediğim açıda ayarlayıp klozet kapağının üstüne yerleştiriyorum ve genellikle TAK işlemini klozetin kapağının üstündeki aynanın önünde ayakta yapıyorum. Bu şekilde yapınca kıyafetlerimi tamamen çıkarmama gerek kalmıyor, sadece aşağı indiriyorum.
İdrar torbası kullandıysam boşaltıyorum, uygun bir musluk varsa hemen orada idrar torbasını su ile yıkıyorum.
İdrar torbası kullanmayacaksam da küçük aynamı klozetin kenarına yerleştiriyorum, işaret parmağımla sondanın alt kısmını kapatıyorum, ayakta iken aynaya bakarak sondayı yerleştiriyorum, yerleştirdikten sonra kendimi biraz geriye alarak oturuyorum parmağımı sondanın alt kısmından kaldırıp idrarın direkt klozete boşalmasını sağlıyorum. Tabii ki işlemden önce ve sonra mutlaka ellerimi sabunla ykıyorum.
Ayrıntılı anlattım, belki başka birine de fikir olur, yardımı olur.
20 gündür TAK yapıyorum ve Toviaz isimli ilacı kullanıyorum, sadece bir kere kaçak oldu, bir gece, ki onu da normal sayıyorum çünkü mesane kapasitem normalde 500-600 cc iken kaçağın olduğu gecenin sabahında 800 cc boşalttım!!
Onun dışında en ufak bir kaçağım olmadı. Günde 6 kez TAK yapıyorum.
Bundan önce Spasmex adlı ilacı kullanmıştım ve kabız olmama sebep olmuştu. Toviaz ile bu derdim de ortadan kalktı.