Hem çok eglenceli bir hastalık hem en b*ktan hastalığı.Tam tedaviye 2018 de başladım onun öncesinde psikiyatriye fazla gitmedim polis bekçi vs olamam yada önüme çıkar heryerde diye ve kronik hasta oldugumu kabullenemiyordum sinir stres depresyon deyip geçiştiriyordum. Zaten böyle bir hastalığı da bilmiyordum, benim bildigim bi depresyon bide şizofreni idi o da dizilerden falan sanırım. Psikiyatriyi de deli doktorlugu olarak baktıgım için ben delimiyim diyordum. Aptallık ettim tabi. Ailem kabullendirdi bana bu durumu öyle tedaviye başladım. Tedaviye ragmen hipomani ve depresyon ara ara yaşıyorum. Kur gibi dalgalı bir bireysiniz kısaca .
(edit)
Şuan 400+400 Mg tegretol , 1 mg rixper , 150 mg wellbutrin 50 mg lamictal , 50 mg keday xr bazı dönemler de 25 mg zedprex kullanıyorum. Bu ilaçların azaltılmış hali daha önce 3 mg rixper 300 mg wellbutrin , 200 mg lamictal 25 mg zedprex kullanıyorum. En yan etkili lamictal mide bulantısı konuşmada anlamsız şeyler söyleme tat bozuklugu yapıyor. rixper de unutkanlık belkide lamictal da eşlik ediyor olabilir. tegretol ve rixper kilo aldırıyor ama bu benim işime geldi zira eskiden zayıftım. En masum ilaç wellbutrin sanırım .
herkese geçmiş olsun diyorum. hastalıkta intihar düşünceleri varsa bunu atmak kurtulmak en iyisi ilk ondan kurtulmak gerek. mani de engellenirse depresyon ve hipomani ile baş etmek nispeten daha kolay.
Son olarak şunu belirteyim en başta yazdıgım önüme çıkar korkusu gerçek malesef. Özel sektörde işe girerken doktor onayı sırasında kullandıgınız her ilaç çıkıyor. dogal olarak ne hastası oldugunuz az çok çıkıyor ortaya. Özel sektör genellikler size psikopat manyak potansiyeli olarak bakıyor genelde işe almıyor. İlaç kullanıyorum desende.