Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
2polar tabii o konuda haklısın güvenli bir yerde ulaşmak lazım bu kafaya mesela ada olabilir survivor gibi zenginler için ideal Bende çok riskli davranışlarda bulundum manide iken iyi dayak falan yemedim birinden ya da araba falan çarpmadı Allah korudu başka açıklaması yok.
İyi günler diliyor, her bipolar bozukluk hastası gibi benim de üniversiteye hazırlanma konusunda problemlerim oldu, gerek çalışmaya olan isteksizliğim ve buna olan cesaretsizliğim olsun gerekse ailemin bu konudaki bilgisizliğinden kaynaklanan önyargılı hareketler olsun hepsini bir bir yaşadım.
Normalde okul birincilerini geride bırakan, hızlı anlayıp hızlıca yanıt veren, hemen hemen her derse bolca ilgisi olan, okumaya hevesli, yazmaya yetenekli, aydın bir gencim ben.
Yani öyle ders konusundaki bir başarısızlıktan dolayı olduğunu sanmıyorum 5 seferdir üniversiteyi kazanamamamın, bu sene şubat ayında artık yeter diyerek bir psikiyatriste gitme kararı aldım, 3-5 defa gittikten sonra anlaşıldı ki bipolar bozukluk, anksiyete, aktivite ve dikkat bozukluğu varmış bende.
Haliyle durum bu olunca bana;
Concerta
Rixper(Risperdal)
Selectra denilen 3 ilaç yazıldı ve raporlandı.
Uzunca makaleler, yazılar okuyunca anladım ki gerçekten bende bipolar bozukluk mevcut, aynısı babamda da var zaten.
Şu an ilaçlarla bir nebze mutlu ve hayata karşı istekliyim, arada sırada intihar etme isteği geliyor, hayattan bıkar bir durumda oluyorum, tabii bunu kontrol altına almaya çalışıyor ve bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum.
Buradaki yazıları okuyunca benden daha kötüler olduğunu da gördüm, daha iyiler olduğunu da gördüm.
Benim gibi bipolar bozukluğu olan kişilere sormak istediğim birkaç soru mevcut.
Bana henüz sadece ilaç kullanım raporu yazıldı, herhangi bir yüzdelik ile karşılaşmadım, doktorum yüzde şu kadar hastasın gibi bir cümle kurmadı bana.
-Sizce yüzdeliğimi öğrenmeli miyim, engelli statüsüne girmeli miyim?
-Eğer engelli statüsüne girersem ne gibi avantajlar ve dezavantajlarım olur?[/QUO engelli rapor almamandan yanayim. İse girmekte zorlanabilirsin ama e kpss dusunuyorsan avantaj olur