Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar arkadaşlar, dertleşelim...

tapasya
Evet şu ilaçlarımı bı düzene sokabilsem bı tam otursa kendime gelsem gene ayarlarıyla oynadım rexapinle lamictali yarım almaya başladım halen öğlen 1 de kalkıyorum yarın iş görüşmesi yapicam bakalım umarım iyi geçer şans dileyin arkadaşlar..

İnşallah olur çok zor ama yapmalısın sana bol şanslar unutma dualarımız seninle ☺️☺️🎈🎈 Breh81

Off görüştüm iyi geçti ama pandemi dönemi falan kadro tam oturması farklı bı pozisyona alacak galiba karıştı işler baya bı ama iyi gidiyor halen kimse bilmiyo hasta olduğumu ve askerlikle ilgili birşeyde soran yok umarım bı aksilik çıkmaz pazarda zeytinci eniştem var onların işi güzel aslında iyi para kazanıyorlar ama kendime göre olduğunu düşünmüyorum bana gelmez yani kısa bi süre oyalansam mi ki.
tapasya

Ne işi yapıcksınız acaba Breh81 hayırlı olsun inşallah bu arada ☺️🙏

powerofthink ohaa yaa . aynı evrelerden geçiyoz. şuan pc de indirilmiş arıcılıkla alakalı dosyalar halâ duruyo resim bile atarım istersen tarihi belli :D yalnız kalmak istiyoruz yaa ondan kaynaklı bunlar. ama senin geleceğin belki aynı kalır belki dahada iyi olur onu bilemeyiz.
Arılara bekçilik yap para kazan iyi iş ama kolayda değil tecrübe lazım yada tecrübe kazanabilcek kadar sermaye.

tapasya
Kuzenimin Kütahya'da bistrosu var 4 tane baya büyük şirket gibi şimdi onlar benim rahatsız olduğumu bilmiyo herhangi birinin sorumlusu falan yapacak galiba bana karşıda ailemden olsun benden olsun diyologumuz çok iyi artık ne iş verirse şimdi pandemi falanda var bölge kırmızıya doğru gidiyo baya bı karışık nasıl olcak bilmiyorum bı iki hafta beklicem sanırım hem bankada iyi gelir bistro ortamı değişik insanlar falan sosyallesirim.

tapasya
Teşekkür ederim. Umarım sende kendine uygun bisiler bulursun İzmir'in neresinde kaliyodunki 2019da gizli müşteri işi yapmaya gelmiştim bı abim yapıyordu Türkiye'yi gezdim ordada 5 gün kaldık çok güzeldi için açılmışti İzmir'de

Breh81 inşallalh diyelim ☺️ bunu söylemesem özel oluyor ☺️ evt güzeldir şehrimiz hayırlı olsun inşallah hakkı da da ☺️🙏

Bende 7 yıldır sizofreni tedavisi görüyorum. Şuan milli eğitimde hizmetli olarak çalışıyorum. Stres bu hastalığın en
Büyük düşmanı iş yerinde çalışırken çok zorlanıyorum. Aile desteğim olmasa ne yaparım bilmiyorum. Şükür eskiye göre iyiyim ALLAH tüm hastalara şizofren hastalarına şifa versin

Sevmediğimiz kişiler aklımıza neden gelir ya da üzücü anılar olaylar hem de kafada büyüterek mesela yaşandığı zamanda bile pek fazla üzmeyen kızdırmayan bir şeyin bir zaman sonra akla gelince üzmesi kızdırması yani yaşandığı zamanda umursamadığımız bir şeyi sonradan umursamak neden olur, nasıl engel olunur bu duruma boş yere kafa yormak istemiyorum böyle şeylere aklıma gelmesinler istiyorum.

sokrates bipolar beynimiz öyle bir yaratılmış ki 1 sn açık bulsun düşünecek bir şey yada sorun buluyor. Aynı sorun bende de var. Ben gelen düşünceye tam ters düşünce üretiyorum zihnimde. Yoksa başa çıkılır şey değil. Genellikle yalnızken oluyor yada iletişimsiz halde toplum içinde.

Genellikle de negatif düşünceler oluyor.

Son düzenleme:
Duygularımız neden sürekli değişiyor sebebi kararsızlık mı ? , kendine güvensizlik mi ? Yoksa başka bir şeyden mi ?

karmasikadam neye alışamadın sana zor gelen şey ne mesela belki derdimiz aynıdır ya da benzerdir .

bazen çöküyorum değersiz hissediyorum. nefes almak bile zulüm oluyor. bazen de coşuyorum. kendimi vazgeçilmez hissediyorum aynı anda onlarca iş yapacak düzeyde oluyorum. ben o muyum bu muyum ?

anlatması bile değişik geldi şu an @@sokrates

karmasikadam beni de en çok rahatsız eden daha doğrusu sinir eden şey de geçmişten birilerinin aklıma gelmesi nedense hep sevmediğim tipler aklıma gelir herifi 5-6 senedir görmemişim hala aklıma gelmesi bile komik gidip söylesem gülerler düşünebiliyor musun geçmişte tanıdığım kimse ile görüşmüyorum (akraba ,arkadaş ıvır zıvır ) çünkü geçmişten kiminle muhattap olsam hakkımda konuşuyorlar düşüncesi oluşuyor kafamda kuruyorum ve buna inanıyorum yani kesin böyle konuşuyordur diyorum ne saçma bir düşünce değil mi ? Bazen de Allah a karşı öfke ve isyan duyuyorum sonra da pişmanlık yaşıyorum bu yüzden ...

sevgili sokrates ,

benzer durum bende de var. hayatımı mahveden insanı bazen özlüyorum. Sonra kendime hatırladım ve özledim diye kızıyorum. Bu aralar sağlık kuruluna başvurmayı aklıma koydum beni anlayacak bir doktor arıyorum. Dinlesin yeter sonra rapor vermese bile önemli değil.. Hakkım değilse umrumda olmaz.

Bakalım inşallah olumlu olur

@karmasikadam o kişinin hayatını mahvettiğini düşünüyorsan bu aşk ,sevgi zannedilen takıntı durumu oluyor aslında gerçekte hırs ,öfke ,kabul edememe , gurur meselesi yapma , yaşayamadığın şeylerin pişmanlığı ,birçok konuda "keşke" demek hatta intikam alma istediğine kadar gidiyor aynı ya da benzer duyguları bende yaşadım bilirim zordur .:(

karmasikadam ihanet eden özlenmez zaten boş ver salla gitsin kurtuldum de geç emin ol ettiğini bulur senden bulmazsa başkasından bulur .

Bipolar değilim ama.. henüz..

Annem ve babam bipolar. Annem çok genç yaşından beri psikiyatri ile iç içe. Ben annemin hasta olduğunu 24 yaşıma geldiğimde öğrendim. İçtiği ilaçları araştırarak. Babamın da aynı dönemde gösterdiği semptomların bipolar bozukluk olabileceğini anladım. Çok zor günler geçirdim babamın hastalığı nedeniyle. Defalarca evden gitti, bizi parasız bıraktı.

Ben de eşime çok kötü davrandım. Çok üzdüm onu. Halbuki her zor zamanımda o vardı yanımda. Boşanma davası açmak zorunda kaldı. Ve üstüne üstlük tutturdum boşanalım diye. 10 şubat’tan beri ruhum bedenimden ayrıldı. Fiziksel olarak yaşıyorum. Acaba diyorum ben de mi bipolar oldum. 5 yıldır paranoid bozukluk tedavisi görüyorum ama artık bu durum çok tuhaf bi hal almaya başladı. Benim üzerimde hep eli olan gül gibi karımı boşamak istedim ve şimdi acı içindeyim. Neden boşandığıma dair bir fikrim bile yok. Hayatımı mahvettim.. ben yıllarca babama kızdım ama demek armut dibine düşüyormuş...

Mrhb. Biblolar ile anksiyete ve depresif bozukluk. Birbirine. Benziyor

@Mmd bana yıllarca okb + depresif bozukluk dendi meğer bipolar mışım.

Sevgili sokrates,

Bana da 3 yıl başka tanı kondu. 3 yılın sonunda bu tanıyı aldım. 2015 yılında tanımı aldım 6 yıldır tedavim sürüyor.

bu tanıyla rapor aldın mı? Yada başvurdun mu?

Üst Alt