Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozukluk hastası olan kim var?

Çok teşekkurler bilgilendirdiğiniz için..

Lıthuım kalp ve cıgerlerın sağlıklı olduguna kanat edıldıkten sonra kandakı su oranına göre verilen bır ılac duygu durum bozukluğu ıcın yanı manık atak ve depresyon . 3 ayda bır kanda ılac oranı ölçülür ve yüzde 80 basarılıdır

slm kardeşım benım öncelerı bipolar bozukluktu sonradan şizoafektif bozukluk hastası oldum bipolar olarak çok ilaç kullandım ve yenı sağlık raporu engellı raporu aldım

esma hanım ben engellı memurluk sınavı için rapor aldım doktor % 75 verecektı ağır engellı dıye kabul etmedım %45 aldım

esma82;

yakınım aslında bir sürü ilaç kullandı en son doktorunu değiştirdik,
sabah ve akşam bir tane olmak üzere 100 MG LUSTRAL
AKSAM 50 MB ABİZOL VERDİ
AMA BİR DAHA GİTTİĞİMİZDE LİLYUM MUDUR NEDİR ONUDA SORMAYI DÜŞÜNÜYORUM

bende lustral ve depakin kullanıyorum ...lityum kullananlar sıklıkla kan tahlılı yaptırıyor biraz sıkıntılı bır ılaç sanırım yan etkılerı cok yada siz depakıni sorun bide

evlilik çok zor arkadaşlar, benim yakınım çok zorlanıyor. Ama sevgi olduktan sonra çözülür ,

arkadaşlar %45 şizofreni tanısyla haslalığım var engelli raporum var. 2010 da evlendim. geçen sene bir tane çocuğum oldu. evliliğimde bir sorun yok. gayet güzel gidiyor. ilaçlarımı kullandığım sürece hem iş hem evliliğimi yürütebiliyorum. bilginize.

arkadaşlar kızım bipolar hastası

3,5 aydır ilaç kullanıyor. çok uyuyor. hayata dair bir isteği kalmadı. boş boş yaşıyor sosyallliğini kaybetti
bunlar nasıl tolera edilir normalmidir. birşey söyleyin depakin ve ziprexa kullanıyor

Endişe etmeyın Turkan hanım bende depakın ve lustral kullanıyorum zaman ıcınde doktorlar dozajını gerege göre ayarlayıp hastayı normal moda getiriyorlar ama duygu dalgalanmaları ağır olmamak kaydıyla devam edebiliyor ..Zor bır sureç Allah yardımcınız olsun

Bipolar ve evlilik gerçekten çok zor. Hele benim gibi eşinize açılamadınız ve sürekli kendinizi suçlu hissediyorsanız apayrı ağır. Biryerdende kabullenmeme kabullenememe düşünceleriyle karmançorman bir bipolar bozukluksa epeyce zor. Zorda zor. Gerçekten bu illetten kurtulmayı istiyorum karmançorban hayatım var. Haplarımı kullanmayı reddettim. 2 yılda aldığım yolsa kendi boyumdan büyük borçlara kalkışıp pimi çekilmiş bomba gibi patlamak oldu. Hala kabullenemiyorum daha dün doktora gittim mutlaka kullanman gerekiyor dediği hapların yan etkilerini görünce yine haplardan soğudum ve eski günlerim aklıma geldi. (haftalarca uyumaktan başka bir halt yapmadığım zamanlar) Ve sonuç yine kullanmıyacağım. Benim sonum bir çocuk bir eş ve akıl hastanesiyle finish olucak gibi. Ah be ahhh ahhh

arkadaşlar
ben de bipolarmışım 1 ay önce ögrendim. arkadaşlar bu hastalık tamamen tedaviyle ortadan kalkıyor mu yoksa tedaviyle kısmen mi düzeliyor

benımde ılk başlarda bıpolar bozukluktu sonradan şizoafektıf bozukluk oldu çok zor hastalık ılaç kullanınca kısmen ıyılesıyorsun ama kullanmasan ıntahar edecek duruma gelıyorsun çok zor

Evet artık iyice beynim dönüyor durduramıyorum beynimi durmuyor çok ağır depresyon geçiriyorum yahu ne olduğum bellisiz karman ataklar geçiriyorum. Biri beynime iğne vurup havasını alsın yoksa patlıcak !!! Hem yorgunum hem durmuyorum, beynim durmuyor, uyuyamıyorum sabah oldu 6 hala ayaktayım. Hayat heyecanım 0ın altında geziyor! Biri beni şu girdaptan çıkarsın istemiyorum haplarla uyumayı mayışmayı belirsiz bir hayat yaşamayı. YETER!! Offfffffffffffffffffffffffffffff dedirtme ALLAHIM :(

Son düzenleme:
Bende Bipolar hastasıyım.. ilk hastaneye yatışım 2002 yılında, daha önce hastalığım varmı yokmu hatırlamıyorum. bu zamana kadar 4 kere hastaneye, hayatım düzene girmedi bir türlü tam 4 kere intihar teşebbüsüm oldu, yeni rapor aldım %40 verdiler.

Merhaba arkadaşlar ben de aranızdayım yeni üye oldum bu hastalık rahatsızlık engel her neyse işte bu nedenle Sizlere sormak danışmak istediğim bir şeyler var biraz uzun olacak 7-8 sene önce mani dönemini bilmeden atlattım daha sonra depreif dönemde sürekli intihar senaryolarıyla eğilimleriyle boğuştum üniversite 3.sınıftım teyzemde bu rahatsızlık olduğu için babamı hastaneye gitmeme ikna etti ama dr ruh sinir hastalıkları manisa ya gönderince babam izin vermedi ilaca bile hayır dedi tabiii o dönem düşünme anlama konuşma kabiliyetim 0 olduğu için bilmiyordum ilaçsız tedavisiz bi şekilde geçti zannederken (eşime evlenmeden önce anlatmıştım ki) evlendiğim sene tekrar başladı depresif hallerim konuşamıyorum konuşulanları anlamıyorum unutuyorum okuduğumu anlamıyorum intihar girişimleri derken yine drsuz ilaçsız geçti gitti okulu bu sebeplerden 7 senede anca bitirdim 2 çocuğum var bir 4 diğeri 3 yaşına yeni girdiler o kadar ağır günler yaşadım ki (tabi ki sizde yaşamışsınızdır keşke kesin bi çözümü olsa) bu arada kpssye 3 kere girdim liseden 1.de 86 üniversite de 68 kpssa 73 aldım ancak bu durumum çalışmama engel oluyor çalışıp da anlamamak çok zor defalarca yazıyorum okuyorum videolardan izliyorum ama olmuyor kafamda kalmıyor geçen sene yine teyzem annemi kaybettiğimde psikyatra gitmemi söyledi rahatsızlığın bir kere yaşanıp atlatılan bir şey değil dedi ve sonunda 4 ay önce gittim bazı testler verdi testler için 27 ekime tarih verildi tabii ağlama gülme sinir krizlerim devam edince o tarihi beklemeden başka bi devlet hastanesine gittim anlattım durumumu seroquel verdi acayip sersemletiyo uykudan uyanamıyorum ev temizlik banka sınavları da derken bıraktım kontrolümde de bu sebeplerden bıraktığımı söyledim dr depakin chorono 500 bt verdi dün başladım sizlerden istediğim
ben rapor almadan KPSS A ile çalışmaya başlarsam sorun olur mu (hedefim hayallerim vardı )
yoksa rapor alıp ekpss ye mi hazırlanmalıyım
raporu nasıl alabilirim
ekpss 2016 da var mı
bipolar bozukluk hangi bölümden sınava giriyor ruhsal zihinsel
şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için

Bipolar bozukluk bir yandan hayatımızı kötü etkilerken,bir yandan da olumlu yönleri var mesela yazmada,sanat alanlarında vs. bu durum bir farklılık aslında geçen sene hastaneye yatmak üzereyken doktorumun verdiği ilaçlar sayesinde aranızdayım kendimizi üzmeyelim sağlıcakla kalın

obsesif kompülsif bozukluk özür ornı düşükmüş yanlız ne o yüzde yüzde 30 bitanesi iyi oda yüzde 70

manik depresif yani bipolar bozukluk...
9 yıldır bende bu hastalıktan muzdaribim henüz 16 yaşındaydım. sadece 1 kez depresif dönem geçirdim. sonra bir mani dönemi çok şükür erken farkına vardım ama ilaç kullandığım halde her zaman bir hipomani içerisinde olmak garip.

yurt disinda 2008 senesinde teshis kondu. bir suru atak ve sonrasi hastanede yattim. hala ilac tedavim suruyor

tb2nhf tamamen ortadan kalkan bir rahatsızlık değildir bipolar biraz sizinle alakalı ama çoğunluğu beyinde bitiyor

Bipolar ben de varım. %46 engelli raporum var, %40 bipolardan, %10 hiperlipidemiden. Ortalaması %46 yapıyor.

Abilify 7.5mg ve xeplion 75mg kullanıyorum.

Bende Bipolar hastasiyim.
Depakin kullanıyorum

Merhabalar,

Bir bipoları çıldırtamanın yolları konulu bir yazı yazdım.Bir sel oldu duygularım sadece bir bardak aldım.Görüşleriniz çok önemli..sevgilerr:)))

bipolarimkiben

Üst Alt