Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastasıyım. Rapor almalıyım, karar veremiyorum..?

orhan78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba... umarım hepiniz iyisinizdir... sizden önemli bir yönlendirme isteğim olacak...

yaklaşık 2 ay önce bipolar bozukluk teşhisi konuldu... yaklaşık 20 gün hastanede yattım... o günden itibaren de ilaç kullanmaktayım... genel olarak iyi olmama rağmen... depresyona çok yatkın gibiyim... birgün iyiysem diğer gün depresyonda oluyorum... eşime ve kızıma yansıtmamaya çalışsam da onlar da anlıyor doğru gitmeyen bir şeyler olduğunu...
kısacası kendimi pek de iyi hissetmiyorum... gülmeyi ki eskiden bayılırdım, unuttum şimdi... unutmadan kamuda çalışıyorum... ve uzaklara gitmeyi, deniz kokusu almayı çok istiyorum...

sizden yardım isteyeceğim husus şu: rapor için başvurmalı mıyım, ya da önereceğiniz başka şeyler var mıdır... teşekkür ederim...

slm öncelikle geçmiş olsun bu illetle 10 yıldır bende uğraşıyorum artık hastalıkla dalga geçmeye başladım tavsiyem sizde öyle yapın hastalıkla ve hayatla dalga geçin şayet hastalıgı ve hayatı çok ciddiye alırsanız bu hastalıkdan kurtulamazsınız rapor olayına gelince ereken emeklilik düşünüyorsanız alın ayrıca çalışmaya devam edecekseniz vergi indiriminden faydalanırsınız alması çok basit giitiginiz doktora gidin rapor almak istediğinizi söyleyin gerisi gelir tavsiyem almanız tekrar geçmiş olsun:cool:

orhan78;

arkadasım..
devlet depresyondan ötürü engelli raporu vermiyor..
ama şimdi tedavisi imkansız gibi görünen hastalıklar,kişinin günluk sosyal yasamını kısıtlayan durumlar engel kabul ediliyor...
sen psıkıyatriden rahatsızlığına dair mınımum bi oran alabilirsın diyeceğim ama bu senın için ne kadar yeterlı olur bilemem :s
geçmiş olsun...

Rapor alıp almamak konusunda sizi kararsız yapan nedir? Çekinceniz nedir? Birol beyin de dediği gibi erken emeklilik düşünüyorsanız, kendinizde daha fazla çalışacabilecek gücü bulamıyorsanız, rapor almayı deneyebilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken bulunduğunuz ilin yetkili hastanelerinden birine başvurmak: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Sağlık kurulu işlemlerin devamı için sizi yönlendirecektir zaten. Ama psikiyatrik sorunlardan alınan raporların bir dezavantajı süre sınırı konulması.. Mesela, % 40 oranlı rapor alabildiniz, bu raporunuz için sizden 1 yıl sonrasına kontrol muayenesi istenir.. Raporunuz sürekli ibareli olmaz. Yani, çok da kolay değil rapor işi.. Mesela sakat statüsünde emekli oldunuz kontrol muayenesi sonucunda rapor oranı % 40 altına düşdü, emekliliğinizin iptalide söz konusu olabilir.. Olasılıklar çok.. Hiçbirşey ters gitmeyebilirde.. Karar size ait..

Sakatlık oranı cetveline göre Bipolar için alınabilecek oranlar şöyle:

a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

orhan bey hele bi 6 ay tedavi ol ondan sonra raporla uğraş derim

arkadaşlar sağolun cevap verdiğiniz için...rapor konusunda biraz daha düşünmek istiyorum...balki de her şey daha güzel olur...

Merhaba arkadaşlar 6 yıldır bipolar teshisiyle tedavi görüyorum iki kere isimden oldum çalışmıyorum. Ekpss için engelli raporu verirler mi depakin 500 ve abilify 10 mg kullanıyorum

zaman aşımı gerçekleşmiş ancak yeni bakanlar için ben de fikrimi belirteyim;

2007'den bu yana bipolar bozukluk ile yaşıyorum. Yaşıyorum çünkü alıştım gibi. Hayatımı mahvetti ama olsun vardır bir hayır diyeceğiz galiba. Düzenli ilaç tedavisi ile kontrol altında devam ediyoruz.

Hala öğrenemeyen varsa söyliyim 'Bipolar Bozukluk' gelip geçici bir rahatsızlık değildir arkadaşlar. Başına gelmeyen bilmez hafife almayın. Düzenli ilaç tedavisi görmeniz lazım. Bazen o da yetmez hastanelik oluverirsiniz Allah korusun :)

Rapor konusuna gelince kesinlikle alın. Ben bilgi sahibi değildim bununla ilgili onca yıl sonra ben de yeni başvuru yapacağım.
Raporunuzun geçici olma şansı yok çünkü dediğim gibi tedavisi kesin olan bir rahatsızlık değil maalesef. En fazla kaç senede bir oluyorsa artık kontrole çağırılırsınız ve 3. seferde raporunuz sürekli hale dönüşür.

Allah herkese şifa versin...

Bu arada umarım rahatsızlığınızla ilgili yol kat etmişsinizdir sevgili 'adaş'ım :)

Benim halama da bipolar teşhisi konuldu yaklaşık 38li yaşlarda.Şuan çok yeni daha öğrenmeli 3 ay oluyor.Yapması hayati önemli olmazsa olmaz dediginiz şeyler nelerdir?.

Birde acaba tedavisi var mı veya tedavi de olmadan zamanla geçmedi gibi bir durum var mı ?

MrYılmaz

Kesinlikle doktor kontrolü altında ilaç tedavisine devam etmeli. Tedavi olmadan zamanla geçme gibi bir şey yok maalesef. Tedaviye başladığında da kesin ortadan yok olma gibi bir şey söz konusu değil diye biliyorum. Sadece düzenli ilaç ve doktor tedavisi ile kontrol altında tutulmaya çalışılıyor ki bazen bu da işe yaramayabiliyor.

Şu kesin ki ben kendi başıma bunu yenerim gibi bir şey olmuyor. Destek şart...

Anladım sağolun yorumlarınız için.Doktor ne derse o,zaten en az 8 10 yıl ilaç demişti o da.Yapcak bir şey yok Allah'tan gelen her şeye razıyız

Yanılıyorsunuz arkadaşlar psikiyatrik raporların hepsi süreli değildir. bir ya da iki kez süre kaydı konulduktan sonra rapor süresiz olarak verilmektedir

Bipolarda tedavi süreci ilaçlı kontroller olmadan rapor verilmez.ben 3 yıl ilaçlı kontrolle aldım.ben 20 yıl sonra farkettim hastalığımı.çok geç.başıma çok şey geldi.korkunç bir bilinemezlik hastalığıdır.düşünceler kaygılar hayaller çok ama elem vericidir.gökyüzüne çıkıp toprağa sert çakılırsınız. En vahimi de bu ızdıraplarımıza anlam veremeyen kişilerin tuhaf bakışlarıdır

10 yildir bipolar ve obsesyonal hasdasigim iki hasdalikdan ayri ayri rapor alabilirmiyim 1 ay sonra heyete girrcegim bilen arkadaslar yazsin

Arkadaslar yardimci olun bu iki hasdalikfan ayri ayri rapor alan n varmi yardim edin bilenler cevap lutfen

Ben bu hastalıktan dolayı malulen emekli edildim ve kendi çabamla kısmen işlevselliği düzelen tanısı ile %40 sürekli rapor aldım

Bende bipolar obsesyonal ikisinden ayri ayri rapor ala bilirmiyim levent bey siz bir hasdalikdanmi aldiniz kac yil ilac kullandiniz

Heyete girerken ne goturmem lazimyardim bildiklerinizi yazin

Arkadaslar yuzde 40 rapor ankarada dusermi yeni yuzde 40la emekli olan varmi yazin lutfen bildiklerinizi

süleyman bey malulen emekli olmak istiyorsanız tek bir hastalıktan en az %60 oranında rapor almak gerek erken vergi indiriminden yararlanıp emekli olmak istiyorsanız bir kaç hastalığı dahil edip bunlardan da en az%40 oran almak gerekir heyete giderken hastaneden epikriz raporu kullandınız ilaç raporu varsa fotokopisini ve eczaneden kullandınız ilaçların çıktısını alın hastalığınız için hastanede yattıysanız bunların raopruda etki eder

Levent bey siz hanki hasdalikdan rapor aldiniz ben vergi indiriminden yaranlanmak icin ayin 27 heyete gireceyim bipolar obsesyanal ve aksiyete yaziyor ilac raporunda 10 yildir ilac iciyorum rapor ala bilirmiyim 10 yillik ilac raporunu godursem olurmu bide bu hasdaliklardan yuzde kac olur

Sizin raporunuz ankarada dusme oldumu yoksa direk onaylandimi hanki hasdalikdan mamulen emekli oldununuz psikyatridenmi tek hasdalikdanmi aldiniz

Bildiklerinizi yaziniz ayri ayri bu hasdaliklardan ala bilirmiyim yuzde 40 aldina duserse heyete girmeyecegim onun icin bilki toplamak isdiyorum3 hasdalikdan yuzde kac olur

Süleyman bey ben bipolardan kısmen işlevselliği düzelen %40 ve ortopediden de %8 aldım büyük bir ihtimal sizde %40 ve 50 arası bir oran alırsınız elinizde ne kadar hastalığınıza dair belge varsa yanınızda götürün psikiyatri doktoru kontrol ediyor ve ilaclarınızı düzgün alın kan tahlili de isteyebilir ve aç gidin eczanedende kullandınız ilaçların çıktısını almayı unutmayın her eczane verir

Hastalığım psikiyatri 8 ay hastanede yattım benim avantajım yattığım hastanede ve bana bakan doktorların heyette olmasıydi ve ankaradan tek seferde onaylanmış geldi emekliliğim

Ievent bey cok sag olun bigiler icin bir sey soracagim hasdaliginiz sadece bipolarmiydi baska psikyatri hasdaliginiz varmiydi obsesyonal aksiyete gibi benim ilac raporunda bipolar obsesyonal ve aksiyete yaziyor

Bilginiz varmi her hasdaliga ayri rapor veriliyormu

Bana atipik psikoz , şizofreni gibi teshislerde konuldu ama epikriz raporumda en çok bipolar hastalığım olduğu için bundan emekli ettiler

Vergi indiriminden yararlanıp erken emeklilikte birden fazla hastalığı dahil ediyorsunuz ama malulen emeklilikte tek bir hastalıktan emekli oluyorsunuz bildim kadarıyla

Levent bey sali gunu heyete girecegim psikyatriden dokdorlari tek tek gezecekmiyim bide ilac raporlarini 1 gun onceden mi verecegim cevap lutfen

Sadece psikiyatri doktoru değil göz,genel,sahile falan toplamda 8 tane doktor gezeceksiniz varsa bunlardan rahatsızlıgınız heyet girdiğiniz heyet doktoruna demeniz iyi olur kullandığınız ilaç raporu yanınızda olsun onu doktora göstereceksiniz ve sanırım sizden kan tahlili ister kan düzeyi için aç gitmenizi tavsiye ederim ilaçlarınızı düzgün alıyorsanız kan tahlilinde çıkar buda işinizi kolaylaştırır süleyman bey

Ilac raporlarini yarin vermeyecegim yani sali gunu yanimdami godurecegim ilac raporlarini oylemi bide benim dokdorum girecegim hasdanede ama heyede girmeyecekmis bi sorun olurmu

Bide fotograf isdiyorlarmi

Bide fotograf isdiyorlarmi

Levent bey 5 tane ilac kullaniyorum ama yeni bir ilac verdi onu icmiyorum yan etkisi yapti sorun olurmu o ilaci icince kotu oluyorum

Tam 25 sayfa ilac raporumu cikartim

Tam 25 sayfa ilac raporumu cikartim

Genelde fotoğrafları orda kendileri çekiyor ama siz yinede yanınızda 2 tane resim götürün sizin doktorunuz heyette olması iyi olurdu ama heyet doktoruna size bakan doktora değin ben şu doktorun hastasıyım diye belki doktorunuz araryıp görüş alabilir süleymen bey ve kesinlikle heyecan yapmayın kendiniz gibi olun ve takım elbise falan değilde günlük kıyafet hatta efoşman falan giyin derim ben

Bu ilaç raporunu ezcaneden de aldınız değilmi süleyman bey çünkü orada en son doktora ne zaman ilaç yazdırmış diye bakıyor buda önemli bir detay

Üst Alt