Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk hastasıyım. Rapor almalıyım, karar veremiyorum..?

Kaç mg gram hepsi bir günde mi

Seragual 300 aripa 10 fulsac 20mg lamittal 10mg hasdaliginiz ne

Ozaprin 15 mg cedrina 600 mg ozaprin 15 mg bipolar

Bipolar bozukluk teşhisi konması için mutlaka bir mani atağı yaşanması gerekiyor değil mi ?bir de merak ettiğim bipolardan %40 raporla erken emekli olunsa illa ki kontrol muayenesi oluyor mu sürekli .

Son düzenleme:
bence raporun tek faydası erken emeklilik başka bir işe yaradığını zannetmiyorum ... örneğin işe gireceksin adam senin ruhsal sıkıntılar içinde olduğunu duyunca işe almak istemiyor ...ayrıca diğer bir sıkıntılı yanı ise ehliyet sıkıntısı iyi olmadığın dönemde ehliyetine el koyma durumu var ... diğer bir durum vasi atanması ailende durumunu sıkıntılı gören birisi olursa ve bunu doktora bildirirse vasi atıyolar yani kendi başına karar verme durumun yok malını mülkünü bile istediğin gibi kullanamıyorsun ... yani burası türkiye avantajlı gibi görünen birçok işin ardından
büyük sıkıntılar geliyor ! BENİM Anlamadığım iş devlet neden ruhsal ve duygusal engelli kişilerin istihdamı için adım atmıyor ne biçim sosyal devlet bende anlamış değilim resmen kaderinle başbaşa kalıyorsun...bazen diyorum ki ;keşke benimde bir ayağım bir elim yada gözümün birisi olmasaydıda bende istihdam edilebilseydim..!!!ASLINDA BU DURUMDA OLAN İNSANLAR TOPLANIP BU KONUYU ''aile ve sosyal politikalar '' bakanlığının gündemine getirse belki bir çözüm olurdu yani istihdam konusunda ... yoksa ben ne yapayım raporu
ne işe yarar ... biliyorum EKPSS diyeceksiniz ondada belli bir puanın üstünde alamazsan atanma şansın yok, hizmetli olarak bile !
bilmiyorum bu devlet bişiler yapmalı arkadaşlar '' sadece çalışabilmek ve ekmeğini kazanabilmek için !! örneğin;konuştuğum yorumlarını okuduğum bir çok arkadaş çalışmıyor! sürünüyor resmen birilerine bağımlı halde resmen hayatı felç olmuş '' keşke böyle platformlarda
bu durumda olan insanlar toplanıp imza toplasalar yada bu konunun gündeme gelmesi için birşeyler yapabilseler ...
BİRİLERİ YÖNLENDİRSE EN AZINDAN TOPLU MAİL ATIP KONUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRŞEYLER YAPILABİLSE ... BUNLARI DÜŞÜNÜYORUM
DAMDAN DÜŞENİN HALİNİ DAMDAN DÜŞEN ANLARMIŞ ...HAYIRLISI OLSUN

bir not daha bu tip '' ruhsal ve duygusal '' rahatsızlıkların en büyük çözümlerinden birisi SOSYALLİK ''TOPLUMDAN DIŞLANMAK''
değil ...

çünkü bipolar arkadaşlar bilir ,her atak sonrası depresyon gelir her rhatsızlık dönemi bittiğinde herkez aynı şeyleri düşünür ... sosyalleşmekte sıkıntı çeker çalıştığı yerden çıktıysa yada çıkarıldıysa ''ATAK'' TA yaptığın rahatsızlık verici şeyler pişmanlık verir ... sosyal olamazsın korkarsın
yine mi önüme gelecek rahatsızlık muhabbetleri diye ! benim edindiğim tecrübeler bunlar hep aynı şeyleri yaşıyorum...inşallah bir çözüm bulunur !!!

Arkadaşlar bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ben 9 senedir bipolar, ve takıntılı deprasyon tedavisi görüyorum ist erenkoy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi den ekipiriz raporu aldım. Ayrıca mesane tm hastasıyım 5 senedir tedavi görüyorum bu gün heyete girdim 6 senedir sgk emeklisi yim. Sizce bu iki hastalıktan oranım kaç olur sonuç ıkı hafta içinde dediler teşekkür ediyorum selamlar

İyi akşamlar konu hakkında bilgi sahibi değilim bilgilendirirseniz çok sevinirim

Sgk emeklisiyim demişsin.
Raporu ne için alıyorsunuz ?

Kağan55

Engelli kartı için gezen birisiyim ayrıca bunu bir hak olarak.görüyorum bir de Dr tavsiyesi bana bir sıkıntı olurmu çalışmama sürücülük gibi servis dolmuş gibi

Bipolar rahatsızlığınız hangi aşamada bunu bilmiyorum,Bipolardan %70 Ağır engelli raporu çıkarsa sürücülükle ilgili bazı problemler cıkabilir.
Ama ben bipolardan tek başına %70 vereceklerini düşünmüyorum,%30 %45 verilebilir,sanırım çok ağır değilsiniz.
Diğerlerinden toplamda raporunuz %80 cıkabilir...
Mesane kanseri tedavisi mi alıyorsunuz ?

Evet 2013 ilk sonuçta düşük dereceli tümör vardı 12 kez sistoskopi oldum.böbrek ler de genişleme oldu şuan iki hastalıktan da iyiyim iyi bir Dr var açıklaman için sağol engelli kart için oran kaç olması lazım

Ozaprin delecus aripa kullandım arkadaşlar dün gece ilk defa içtim çok fenalştim 6 saat sonra be yapmam gerekiyor lütfenn yardımcı olursanız sevinirim doktor bipolar bozukluğu teşhisi koydu ama haplar ağır geldi tansiyonu çıkardı

Korkuyorum ilaç içemedim bugün mesela lütfen destek olun ne yapmam gerekiyor

Mani geçirdim sanki 1 yıl önceki gibi Bi tuhaf oldum başım döndü nefes alamadım başi dan aşağı gecenin 3 de kova ile su döküp sokağa attım kendimi ide akşam yemeğinde cacık içmiştim o mı yaptı haplar mı kararsız kaldım ne yapmam gerekiyor lütfen destek olun

Halenumutlu İlaçlar, özellikle başlangıç döneminde bazı yan etkilere neden olabiliyor. Bu durumda doktoruna danışmalısın.

bence rapor al engelli haklarından faydalanırsın. Hastalıgıda saklama bence soyle aılene sonucda evlılık dedıgımız seyler hep kişiler sağlıklı olupta yurumuyor ıyı gunde ve kotu gunde denılıyor :)
senın hastalık gene ıyı beterın beterı var benımkısı mesela beterı sızofrenı :)

Geçmiş olsun arkadaşlar hepinize rabbim şifa versin inşallah cümlemize ilaç içerim mi içmeyin mi bilemedim tansiyonu çıkarttı bnm kafa karıştı iyice

Halenumutlu Dediğim gibi bu konuyu doktorunla görüşmelisin. Gerek görürse ilaçların dozunu yeniden ayarlayabilir, bazılarını değiştirebilir veya aynen devam kararı alabilir.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar gidicem bugün Allah nasip ederse hastaneye bide yeni teşhis konuldu ya 6 ay geçmeden heyete girme dediler 11 nisanda da heyet günüm ilk rapora itiraz ettim ya ayağımda sorun var bnm astım falan şimdi ben 6 ay geçtikten sonra mı gireyim heyete

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. ben de 10 yıldır bipolar tedavisi görüyorum. son yıllarda her sene en az bir kez hastaneye yatıyorum ve EKT tedavisi görüyorum. daha önce rapor alan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. bir türlü karar veremedim. daha doğrusu cesaret edemedim. sanki rapor vermiceklermiş gibi geliyor ve ben de sürekli erteliyorum.

şu an kullandığım ilaçlar: lithuril 2*2, aripa 30 mg, olfrex 15 mg, lamictal 100 mg, citoles 20 mg, dideral 20*2. ayrıca şu an EKT tedavimin 4. seansındayım. hastanaye yatmadım çünkü başkasının yanında yapamıyorum hastanede de oda yoktu. iki buçuk yıldır aynı doktordayım. üniversite hastanesine gidiyorum. önceki doktorum görevden alındı. bütün bu durum içerisinde rapor alabilir miyim. doktoruma ne demem lazım.

Arkadaşlar 2013 yılından beri bipolar hastasıyım ilaç kullanıyorum lisans mezunuyum hastalığımdan dolayı normal memurluk olmuyor araştırdım ekpss na girilebiliyormuş heyet tarafından %40 özür durumu olması gerekiyormuş 3 kez Bakırköy 2 kez de Tekirdağ devlet hastanesinde yatarak tedavi gördüm kısmetse 31 temmuzda heyete çıkıcam epikriz raporu almalıyım böyle bir evrak istenmiyor çünkü alırsam faydası olur mu rapor çıkar mı

epikriz hastalığın boyunca yaptığın herşeyi kapsayan bir rapordur yatış aldığın ilaçlar hastalığın seyri vs..etkisi olmazmı heyet de elbette olur..geçen sene doktoruma heyet raporu yazdırırken bana sorduğu ilk şeydi epkriz kağıtları yanındamı diye...kolay gelsin geçmiş olsun..

Selamlar herkese
Ruhsal ve duygusal raporu olanları bankalar vb yerler almıyormuş. Bu doğru mu bankada çalışan ruhsal engelli var mı aramızda?

Bipolar SÜREKLİ rapor

jackal75

Selam ben hakan. Bipolar bozukluk tan 2kez 1yıl süreli %40 rapor aldım. 2,raporumun süresi 3 ay sonra bitiyor. Raporu yenilemek için tekrar hastaneye gidecem. Acaba yine süreli rapor mu verirler.Sürekli rapor ne zaman ve nasıl verirler. Birde diyelim ki süreli rapora devam ederlerse bu raporla emekli olabilirmiyim. (Vergi indirimi var oda 1yıl süreli)

hhclk

Hakan bey merhaba benım de 1 yıl dı ılk aldıgım sonra 2 yıl oldu sonrasında ıse suresız e donustu 1 yıl bıle olsa vergı ındırımınızın oldugunu soylemıssınız sgk sartları da yerıne gelıyorsa bence beklemeyın emeklı olun bende 1 yıllık emeklı oldum ılk seferınde saygılarımla

Üst Alt