Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olup alkolizm illetinden kurtulabilen var mı?

@Rasput, psikotik belirtili mani ile psikoz arasındaki fark ne ? Psikoza girmişim tamam mani olması neye göre fark ediyor ?

@çılgın bipolar, anlat anlat bitmez mi ? anlat anlat ben dinlerim maç izliyorum diye kaçma:giggle: buraya yazamam diyorsan o ayrı tabii:unsure:

Son düzenleme:
@sokr@t, Merhabalar, umarım iyisindir. Ayrıntıya girmeden özet geçeyim. Daha fazla bilgi istersen detaylara girerim. Psikoz, psikotik bozukluğu aynı anksiyete bozukluklarında (Panik bozukluk, Sosyal Fobi, YAB, agorafobi vb.) gibi bir şemsiye tanı yani dalları olan bir teşhis gibi düşünebilirsin (bu arada OKB DSM 5 ile birlikte anxiety disorders alt dalı değil galiba ve bir de ICD kodlamalar var tabii ki). Psikozda halüsinasyon, sanrılar, hezeyanlar, öz bakımda azalma, iç görüde azalma v.b. v.s görülebilir (Bir takım nedenlere bağlı olarak). Bipolar bozukluğun remisyonda olunmadığı mani ve depresif ataklarında bu psikoz eşlik edebilir ya da etmeyebilir bunu da komorbidite olarak düşünebilirsin.
Mani döneminde yaşananlar hakkında az çok bilgin olduğu düşünüyorum. Dilersen daha fazla açıklayabilirim. Ayrıma gelecek olursak ise psikozda zaten yukarıda belirttiğim durumlar vardır. Manik depresifliğin ataklarında da bu semptomlar yine dediğim gibi olabilir de olmayabilir de. Saygılarımla..

@Rasput, yıllarca okb dendi bana bildiğim kadarıyla okb li bazı hastalarda da nadir de olsa psikoz görülebiliyormuş ayrıca psikotik depresyon teşhisi de konmuştu ama en son bipolar dendi ben bu üç hastalık arasında gidip geliyorum hangisiyim diye o yüzden soruyorum mesela bir önce ki sayfada yazdıklarıma bakılacak olursa sadece psikoza girmiş olamaz mıyım yani mani durumunda olduğumu neye göre tespit etmiş olabilirler ve bipolar teşhisi koyarlar okb miyim psikotik depresyon mu yoksa bipolar mı bilemedim .
Mani döneminde yaşananlar hakkında dilersen daha fazla açıklayabilirim demişsin biraz açıklar mısın o zaman mani mi yaşadığım bileyim .

@osmangazi, bir önceki sayfada uzun uzun yazdım yaşadıklarımı psikoz mu yaşadığım yoksa psikotik belirtili mani mi bakar mısın ?

Teşhisi doktor verecektir sadece tahminim manik bir durum yazmamışsın zaten kullandığın ilaçların içinde duygu durum düzenleyici de yok.

@osmangazi, zaten yıllarca okb+depresif bozukluk dendi ilk psikoza girdiğimde hemen bipolar dendi .Acaba gerçekten öyle mi ?
Hastane aynı teşhis farklı ama kullandığım ilaçlar hiç değişmedi bende zaten ondan bipolar mıyım okb mi diye şüpheye düşüyorum .

Duygu durum bozukluğu için depakin veya lithuril kullanmıyorsunuz. Bipolar için 3. Tedavi şekli yüksek dozda antipsikotik diye biliyorum. Size bunlar verilmemiş bipolar gibi görünmüyorsunuz. Belirtileriniz de uymuyor.

@sokr@t, Benim de ilk psikiyatri sektörüne girişimde :) (Kendi mesleğimden çok bunları bildiğim için) tanı teşhislerim panik atak ve okb idi. (Şu an eksen 2 kişilik (mizaç) bozukluklarından OKKB'de var ki onun belirtilerini kim yazdıysa tam beni tanımlıyor helal olsun, baska eksen 2 bozukluklarım da var). Okb' de psikoz çok çok nadir ya da hiç görülmez bildiğim kadarıyla. Sonra bipolar bozukluk da çıktı bende. Bir de karma kişilik bozukluklar ile anksiyete bozuklukları, anlayacağın şizofreni dışında hemen hemen her şey beni bulmuş. Bunları şu yüzden yazıyorum birçok tanı birlikte bulunabilir yani komorbidite. Ayrıca yanlış teşhis yüzünden hayatları mahvolmuş birçok insan var. Seneler sonra doğru tanı/tanıları alıp tedavisi değişenler var. Maalesef ki psikiyatri, tıbbın diğer bazı alanları gibi operasyonel cerrahi benzeri somut veriler vermiyor. Ölçemediğimiz bir anabilim dalı, hatta tıpta psikiyatriyi ben bilimden saymıyorum, örneğin bir sorunun var bir ilaç veriyorlar diyelim iyileşiyorsun ama belki kendiliginden iyilesecektin, o ilac mi iyilestirdi bilemiyorsun ayrıca ilac daha da kotu yapabiliyor. Psikiyatristlere de hep bu eleştirilerimi sunarım. Mühendislikteki gibi 2+2=4 etmiyor, ölçemiyorsun. Hastalık yok hasta var derler.
Bipolar bozukluğun da çeşitleri var. O türlere girmeden sualini yanıtlayayım. Bipolar bozukluğun mani evresinde çok para harcamak (maddi durumla açıklanamaz), düşünce ve konuşma akışında hızlılık halk ağızıyla daldan dala atlamak diyebiliriz. Çok az uyuyarak ve beslenerek, yine de çok enerjik hissetmek, zekada artış diyeceğim de doğru bir tabir kullanmak gerekirse aklını çok daha iyi kullanabilirsin, zihnin yaratıcılıkla doludur. Kendini çok aşırı iyi ve mutlu hissetme (o anki mevcut kosul ve sartlarınla acıklanamaz). Kendin için keyifli fakat çevren için rahatsız edici bir durum. Psikotik belirtiliyse de şizofreni benzeri durumlar. Not: Bunları yazarken hiçbir araştırma yapmadım 20 yıllık birikimimi aktarıyorum. Sağlıklı günler dilerim. Arzu edersen yine sorularını cevaplarım. Saygılarımla..

Yakın zamanda alkole verdiğim aralar
1 ay hiç içmedim sonra o ay 4 kez falan içtim en son 2 haftadır içmiyorum canım çekiyor ama bu döngüyü kırıcam

@Rasput, okb teşhisi sana da konmuş ; Geçmişi kafaya çok takmak olayların ve kişilerin sürekli aklına gelmesi okb belirtisi midir ?

@sokr@t, Okb semptomlarında yer alır ama ve fakat OKB'ninde webdeki sınıflandırma ya da kategorilerinde sayılmamış bir çok türü çeşidi vardır..

@sokr@t, sadece protein ve yağ ile besleniyorsun.kas kaybı olmadan vücudun yağ yakıyor.vucudun detox oluyor ve beyin sisi-damar plaklari-2.tip insülin direnci tedavisi gerçekleşiyor. Tavsiye ederim harika bir diyet

mayalı içkiler yasak ketojenik diyette, illa içmek istersen yüksek alkolü icmen lazım.viski,rakı,absent gibi.

karbonhidrat ve şeker kesinlikle yasak ve sadece 2 hafta yapabilirsin.Vucudundaki kanser hücrelerini bile yokediyor.

haftada 5 kg garanti

kola da alkol var mı bende kafa yapıyordu 1 yıl önce bırakmıştım kolayı

@çılgın bipolar,
ayakyan tedavi alan kurumlarda var neden iyi bir yer olmadığını düşünüyorsun ben koskoca ershh polikinliktekleri psikiyatrislerin bir tanesini anatem doktor kadar olamayacağını düşündüm bugün

@[NirvaNa], seni anlıyorum lakin Amatem bana uygun değil, üst düzey maddeci dolu , doktorum onermedi tekrar söylüyorum ☺️

Arada sırada bira içicen başka bişiye elini sürmücen zamanla geçer bira bagımlılık değil keyif işi o yüzden yıpratma kendini diğer şeylere bagımlı gibi hissedip.

Bipolarım. Bu hastalığı dedemden miras aldım. Dedem bulunduğumuz ilçenin önemli alkoliklerindendi rahmetli. Alkolden felç geçirene kadar vazgeçemedi.

Üst Alt