Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ve psikoz hastasıyım. Aldığım ilaçlardan fayda görmüyorum. Ne yapabilirim?

silk

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Durumuma bipolar dediler,en son gittiğimde, 1 ay oluyor,psikoz dendi.cedrina 150 mg,aripa 15 mg ,welbutrin 150 mg ilaç kulanıyorum.Uyku sorunum kalmadı ,ama başka hiçbir faydasını görmüyorum,3 yıldır kullanmadığım ilaç kalmadıbir türlü iyileşemiyorum.İlaçlaı bırakayım diyorum doktora çünkü faydası olmuyor,daha kötü olursun diyor.Çok birşey istemiyorum hayattan ,insan gibi yaşayabileyim,arada sırada mutlu olayım yeter.Ne tavsiye ediyorsunuz?sizler neler yapıyorsunuz.

Senin şikayetlerin neler Pelin?

öncelikle geçmiş olsun ben de tanımlanmamış atipik psikoz teşhisi konan bir bireyim cedrina uzun süre bir yıl gibi kullanım sonrası kabus gördürebiliyor. bırakınca gördüğüm kabuslar da geçti ama doktor onaylamadığı sürece bırakmayın uyku veren ilaçlar tam çözüm değil hiç bir şey doğal uykunun yerini tutamaz sakın içinize kapanmayın sosyalleşin dışarı çıkın çevre edinin gezin dolaşın en önemlisi ilaçlarınızı bırakmayın bu psikoz ilaçları geç etkisini gösteriyor bir kaç yıl sonra normale çok yakın bir hayat sürmeye başlayabilirsiniz bu dediklerim sadece psikoz hastalığı için görüşümdür bipolar değilim ama bipolar bozukluğunun tedavisi daha zorlu diyebilirim. mümkün olduğu kadar sayısı az etkisi çok yani en fazla bir iki tane kullanabilirsiniz bunları da şeker hapı gibi ömrünüz boyunca almanız gerekebilir. saygılar.

aripa ilacını ben de kullandım, yan etkileri çok fazla dedim doktora, doktor değiştirdi başka ilaç verdi, sen de söyle doktoruna, değiştirsin ilaçlarını, yan etkisi daha az ilaçlar var, doktor değiştirmiyorsa, sen doktoru değiştirirsin, başka çaren yok, bu durumdan kurtulmak için senin bir şeyler yapman lazım...

Benim tedavim 3 yıl önce panik atak teşhisiyle başladı, doktor takip ettikçe asıl rahatsızlığımın panik ataktan daha ciddi olduğuna karar verildi.Rahatsızlığımı sorarsan 20 yıldan fazladır var.

sevgiadamı
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun.İlaçlarımın kesinlikle hiçbir yan etkisi olmadı,son verdiği ilaçları 1 aydır kullanıyorum,yan etkisi de yok faydası da .Bikaç ay kullanalım dedi doktorum

ENGELSİZGÜNLER
İlaçlarım kesinlikle yan etki yapmıyor,sadece faydsı olmuyor.Doktorum iyi ya ne bileyim başka doktor düşünmedim hiç.

uğraşacak bir şeyler bul, hobiler mesela, hedefler belirle, gerçekleştirmeye çalış, basit bir iş bul çalış mesela. basit yaşamaya çalış, fazlalıklardan kurtul, kitap yaz, sinemaya git, eğlence kat biraz hayatına. İlaçların sana faydası olup olmadığını biz bilemeyiz, uzmanların işi bu, bence faydası var, terapiyle birlikte olursa daha faydalı olabilir, terapiyi dene istersen. bir de şunu vurguluyorum : Psikiyatrik ilaçlar birkaç ay sonra etkisini gösteriyor, biraz sabırlı olmalısın. Faydalı olmadığını anlarsa doktorun, değiştirir ilaçlarını.

bende psikiyatri ahlakına anlam verememiş biriyim çünkü insanlar zorla tedavi edilebiliyorlar
neyse ben şöyle yapıyorum ,ilaca ihtiyacım olmadığını düşünüyorsam (uyku ilaçları hariç düşünürüm ki bunlarda çok doğal değil)

dr a iyi olduğumu söylerim oda ilaçları azaltır şu an abiliy maintena , cedrina 50 mg kullanıyorum birde obsesif olmuşum sanırım lustral 50 mg eklendi.

kendinizi üzmemeniz ve çok fazla sorgulamamanız önerilir..

Bipolar bozukluğun depresyon-mani yanında daha şansız olanlarında psikoz atakları da oluyor maalesef. Hele psikozda gerçekle bağın kopuyor. Tabii zor hastalıklar ama doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanmak ilaveten psikologlardan ara sıra terapi almak gerekiyor. Sosyalleşmek, hobi bulmakta önemli, birde bunlar ömür boyu süren ve ilaç kullanımı gerektiren hastalıklar olduğunu bilmekte önemli. Tabii normal sağlıklı bir insan olmak mümkün olmasa da ona ne kadar yakınlaşılabilirse o kardır diye düşünüyorum.

Pelin00
Pelin öyle güzel ifade etmişsin ki,kendimi okudum yazdıklarında resmen,yaşadıklarımız birebir aynı.

u.uçar
Evet ben de o şanssız olanlardanım.İlaçlarımı 3 yıldır düzenli kullanıyorum +20 kilo dan başka bir işe yaramadı :(( Pes etmiyorum bakalım

OğuzHan55

Hocam hastalığı öğrendik ,nasıl başaçıkabileceğimiz,yeneceğimiz konusunda da böyle uzuuuuuun bir yazı bekliyoruz

Uzunn yazdım biraz diye eleştirmeyin..Hastalığı tanıyalım ki Baş etmesini de bilelim.Bipolar rahatsızlık kronik süreğen bir rahatsızlıktır..baş nasıl edeceğiz derseniz ilaç kullanımı şart düzenli kontrol şart..hekimlerin tavsiyelerine uymak şart..bipolar çok karışık bir rahatsızlık zaten uzunca yazmıştım..

şikayetlerini doktoruna söylemelisin, ek bir ilaç kullandırabilir belki. Bahar ayları depresyon oluyor, depresyon uzun sürüyor, terapiye gittin mi daha önce?

OğuzHan55
Teşekkürler

Engelsizgünler
Doktorumla 2 haftada bir görüşüyoruz,takip ediyor beni.Terapiye başlattı aslında da 1 görüşme oldu sadece,devlet hastanesi şartları deyip susmak istiyorum:(

OğuzHan55
Peki:)

Bipolar yani duygu durum bozukluğu tıpki şizofre ni gibi kronik bir rahatsızlıktır..bazı kişilerde sadece depresif atkları bazılarında da sadece mani atakları olur..bazı hastalarda ise her ikisi olur manik depresif şeklinde.bazı hastalar 5 yılda yada 10 yılda atak yaşarken bazı hastalarda aynı gün içinde hem mani hem depresif olabiliyor..bu hastalıktan %100 tedavi olup kurtulan yok maalesef Ancak iyi bir hekim ve doğru ilaç kullanımlarında Hayatı daha yaşanacak hale getirebilir ..

ENGELSİZGÜNLER
Doktoruma güveniyorum bakalım ,3 yılda panik ataktan bipolara terfi ettirdi ,güzel doktorum beni.

OğuzHan55
Benim daha çok depresif ,ciddi mani atakları bikaç defa geçirdim.Gün içinde değişenlik gösterdiğim de oluyor,kendimi kaybediyorum resmen.Kronik olması çok üzücü ,ilişkilere zarar veriyor,insanlar halimizden anlamıyor ,tembellikle suçluyorlar,burnu havada olmakla,onların da bizler gibi araşırmacı olmalarını isterdim,başta ailem olmak üzere.

o zaman siz bir de panik atak tedavisi görüyorsunuzdur. Her neyse. 3 senelik doktor değiştirilmez. İlaçlar yaramıyorsa doktorunuz değiştirir.

silk
Sizi çok iyi anlıyorum ALLAH bütün hastalara şifa versin..

Panik atak evet, ilaçları birazda ona göre düzenliyor sanırım.

Teşekkürler ,Amin.

volkan6778

Bilmyorum valla ,en son ilaç raporumda 'organik olmayan psikotik bozukluk' yazıyordu.Ayrıca psikotik etkiler ilaçların fayda görmesini engelleyebilir dedi.3 ayrı ilacım var takipteyiz beni :)

Psikoz

Psikoz
Bireyin kişiliğinde derin bozukluklara yol açan bütün zihinsel hastalıkları belirten çok geniş kapsamlı terim. Psikozun çeşitli tipleri vardır. Manik-depresif psikozda ruhsal çöküntü (depresyon) ve manik uyarılma (taşkınlık) evreleri çevrimsel olarak birbirini izler. Şizofreni başlıca dört tipi (paranoit, hebefrenik, katatonik, basit), bilinen bir tür psikozdur. Ayrıca enfeksiyon hastalıklarında ve bazı zehirlenmelerde (gebelikte ve loğusalıkta) ortaya çıkan belirtili psikoz biçimleri, sara psikozları, alkolik psikozlar ve bunama psikozu gibi tipleri vardır. Psikozun nevrozdan ayırt edilmesi hastalığın gidişi ve tedavisi açısından çok büyük önem taşır. Psikozla nevroz arasında önemli bir fark hastanın kendisine ve hastalığına karşı tutumunda ortaya çıkar; psikotik kişi durumunu yadsıyan bir davranış gösterirken nevrotik kişi durumunun bilincindedir. Psikoz ve nevroz temel belirtilerinin niteliği açısından da birbirinden ayrılır. Psikozda derin bir kişilik bozukluğu söz konusudur; katatoni, bölünme ve çözülme gibi belirtilerin normal ruhsal süreçlerle hiçbir ilgisi yoktur. Buna karşılık nevrozda örneğin kaygı, normalden yalnızca nicel olarak farklıdır.

Organik psikoz nedir

Organik psikoz nedir
Altmış yaşını geçen insanlarda, normal bir durum olarak kabul edilebilecek kadar sık görülen bellek ve öğrenme bozukluklan. yaşlılık psikozları olarak tanımlanır. Bu hastalık, genelde beyin küçülmesi ve sinir dokusunun tahrip olmasından kaynaklanırken, beyin damarla-nnın sertliği ile oluşan psikozlar yalnızca dolaşım sistemi değişikliklerinin sonucudur. Alkolün aşın miktarlarda alınması ya da bağımlılarda birden kesilmesi de, alkolik psikoz olarak bilinen hastalığa yol açar. Sara hastalığının bazı türlerinde görülen bilinçdışı psişik nöbetler, sannlar ve yanılsamalar da, psikoz olarak değerlendirilebilir. Aynca beyin iltihabı, kafa travması, beyin tümörü ve çeşitli kronik sinir hastalık-lanndan sonra da organik psikozlar gelişebilir.

Oguz 55

Bilgilerin icin tesekurler hoacm bir sorum olack yaklasik 3 yildir xanax kullaniyorum 2 gun once birakmak istedim birakamadim

silk

Ilacin eczane tarafindan verilebilmesi icin,sistemin dogrulamasi icin de recete veya raporda "aslinda hastanin sahip olmadigi teshisler "yazilabiliyor bazen heralde.

Ama ben dediğim zaman yalnış anlaşılıyorum Demiştim uzunca da yazmıştım

Üst Alt