Roman olarak ilk göz ağrımın güzel bir resmi
Romandan alıntı:Orası öyle ama kimi kız da zamanla hoşlanır. Aşkın türleri vardır. Yaşamadan bilemezsin türünü. Ama evvelce konuştuğumuzu unutma. Aşkın ölümsüz olmasını istiyorsan aşkın kavuşamamak olduğunu ve dengeli sevmeni en iyisi olduğunu asla unutma! Ondan sen de kendini yaşa kızı akışına bırak! İşin en zor kısmını geçtin. Mutlulukla vakit geçir. Yaşa ve gör sadece. Hareketlerine, davranışlarına bak. Bu kız beni tartar mı, tartmaz mı? Bununla ömür boyu yuva gider mi, gitmez mi? Kimsenin lafıyla bu tarz şeylerde hareket edemezsin. Acı da mutlulukta senin. Kızla zaman geçirecek olan sensin. Evlendiğinizde sadece ikiniz olacaksınız. Ona göre çok sıkı adım attırman lazım. Gerçi bu konular sana fırsat verecek olursa ileride detaylı konuşacağımız konular. Şu an platonik olan bu aşkı çift taraflı dengeli sevgiye yâda evleninceye kadar sürecek olan aşka dönüştürmen lazım. Sonrasında gene karşılıklı saygı ve sevginin olduğu bir birlikteliğin olacak.
-Sen nasıl bu kadar eminsin abi! Evliliğin aşkı öldüreceğine!
Bu esnada susamıştım. Arabanın bagajından 2 şişe su çıkardım. Nail abi içmeyeceğini söyledi. Suları içtikten sonra abimin yüzü aydınlanmıştı.
-Emrah, biraz daha su içebilir misin?
-İçemem abi. Tekrar susamam gerekiyor!
-İşte, o da senin olunca istesen de bu kadar sevemeyeceksin delikanlı.
-Bunun su içip doymakla alakası ne abi?
-Şimdi, az önce çok susamıştın. Suya karşı sevgin, isteğin vardı! İçince ne oldu? İsteğin gitti. Yasaklar insana her zaman cazip gelir. Yasak olan kavuşamayacağı şeyleri çok sever. Kavuştuktan sonra da istese de eskisi kadar sevemez. Hedefe bir kere ulaşmış oluyorsun. Senin şu anda susuzluk hissin gittiği gibi oda sana evet derse istesen de bu kadar sevemeyeceğini anlayacaksın. çiğ damlası Burayı okurken sevmiş miydin abla?