Aman bence çok büyük saçmalık ve terbiyesizlik.
Birgün o kişiyede bunun cezasını allah verir merak etme esracım
Çok büyük yanlışlık çoookk.Terbiyesizlik değil.ALLAH cezaları kalbe göre ve niyete göre verir.Elaya.O kişi iyi niyetliyse Allah ona ceza vermez.Bundan emin ol...
Esra kendine göre haklı.Para verende kendine göre haklı."EVET ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLERİZ BU İNSAN DİLENCİ DEĞİL İHTİYACI YOK"
Ama günümüzde hergün haberler çıkıyor yardıma muhtaç insanlara komşuları yardım etmiyor.yok efendim eşi,Dostu komşuları,Çocukları yardım etmiyor diye.Peki onlar dilencimi değil.
Bu haberlerden etkilenen bir takım insanlar durumu iyi olsada kötü olsada yardım etmek istiyor.
Size yardım verilirken konuyu gözeten arkadaşlarınızda ayıp etmiş.Gülmeye vakit ayıracaklarına konuyu toparlayıp.O size yardım etmek isteyen insana...Sizi gösterip onun yardıma ihtiyacı yok o çalışan biri demeleri lazımdı....Oda anlardı....Bence bunda art niyet yok.Bu şekilde pskilojiler bozuluyor.Birşeyleri paylaşırken yalnızca objektif düşünmeyelim.
Sizin gibi Yardıma ihtiyacı olmayan engellileri geçtim.Sağlam üni mezunlarının v.s haber bültenlerine çıkıp,Bu millet nerde bu devlet nerde sürünüyorum "YARDIM"diye bağırmaları ne kadar duyuluyor.yardım istiyor ve yardım gelmediğinden şikayet ediyor.
"Bizim milletimiz duyarlı" ne kadar sağlam olsada camii önüne dikilen bir adama para verebiliyoruz.Bu duygusallıktan kaynaklanan bir olay.Biz millet olarak cebimizdeki son parayı sevdiğimize harcarız.O insanda seni arkadaşlarından daha çok sevmiş bundan emin ol.Neden dersen hiç olmazsa gülmemiş para vermiş.Gülmesi daha çok zoruna giderdi.Kendini o insanın yerine koy bir kez.Arkadaşların söylediği gibi engelli olmayıpta dilencilik yapanlar var.Senin giyim kuşamın düzgündür ama maddiyatında öyle ama bu halk bunu düşünüyor yardım sever.Birde düşünki işin olmasa evin yuvan olmasa ALLAH korusun onun verdiği paraya muhtaçta olabilirdin.Şükür edelim halimize.
AYRICA ben sandalyede oturan veya ayakta duran bir kişiye para uzatmadım çünkü ihtiyacı olanda olmayanda kendini belli eder.Yani ihtiyacı olan ister.Siz dilenci değilsiniz ama o insan bilemez.sonuçta ihtiyar.oğluna baba diyen insanlarda var.mazur görün onları.Hepmi hoş göreceğim derseniz "Bence hep hoş görün"
)