Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz engelliyiz, dilenci değil!

bunu bana da yapmışlardı bi kaç defa . kendilerini cennete gidiceklerini sanıyorlar heralde :D

Konu başlıklarına göz gezdirirken benim de bu konuyla ilgili yaşadığım bir olay geldi aklıma. Ben 14 yaşından sonra tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Uzun süren tedavilerden dolayı da evle hastane dışında hiç bir ortamda bulunamıyordum. Aylarca evden çıkmadığım için ablam beni hava değişimi olsun diyerek evine götürmüştü. Sonra da beni zorla dışarı çıkmaya ikna etti. Zaten insanların bakışlarına maruz kalmak beni çok rahatsız ediyordu.

Neyse çıktık dışarı önce parka gittik sonra o gün ki semt pazarına. Pazarda bi ara bi kalabalık oldu önümde duran kişilerin işlerini halledip çekilmelerini beklerken kadın bana dikti bakışlarını. Bir yandan bana bakıyor bir yandan da esnafa aldıklarının parasını vermeye çalışan kocasını dirseğiyle adeta oyuyordu. Zaten kalabalık bunalmışım herşey üstüme üstüme geliyor nihayet adam karısına döndü beni işaret ederek bir şeyler söyledi.

Sonra da kocasından aldığı parayı bana uzattı. İlk defa böyle bi şeyle karşılaştım ne yapacağımı bilemedim. Ben istemem diye itiyorum o bacağımın altına falan sıkıştırmaya çalışıyor. O an o kadar sinirlendim ki sandalyeyle ayaklarını ezip geçmek istedim. İte kaka çıktık o kalabalıktan. Yaşadığım bu olay yüzünden yıllarca kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçındım. Şu an bile o gün ki kızgınlığımı/ kırgınlığımı yaşıyorum.

Üst Alt