die another day,
İnşallah en yakın zamanda sen de nakil olursun, Rabbim tüm hastalara şifa versin.
eylül,
Bu konudakesin net birşey söyleyemem böbrek atar mı gibi bir düşünceyi aklına getirme, doktorlarına danış inşallah iyi düşünelim iyi olsun
biyo,
Sağlıklı bir insanın kreatinin referans değerlerinin en üst sınırı 1,3-1,5 civarında ama nakillilerde kişinin genel durumuna göre normal sınırlar belirleniyor yani şu değerde olmalı diyemiyoruz her hasta farklı sonuçta... Kby durumunda ise üst sınır yok zaten böbrek yetmezliği söz konusu, 10 da olsa 100 de olsa bir... Tabii kişinin hayati durumunu etkileme derecesi önemli, bunu da doktorlar belirliyor. Geçmiş olsun
gülali,
Yorumları tek tek okuyup cevap yazdım sen de benim biyoya yazdıklarımı yazmışsın zaten. Tabii ki kişiye özgü bir durum değerlendirmesi yapılıyor. Bana da yapılan tetkikte, genel kreatinin değerinin %10unu geçtiğinde risk taşıdığı söylenmişti. Mesela benim hep 0.8 civarında kreatinin değerim, bu 0.9-1.0 arası olsa da birkaaç gün sonra tahlili tekrarlamam isteniyor. Hasta bireylerde sınır yoktur, genel duruma bakılır. Size de geçmiş olsun
Sofone,
İnşallah çıkar, umudunuzu yitirmeyin Rabbim tüm hastalara şifa versin