merhaba arkadaşlar
ecza, yazın için teşekkürler, kilo kontrolünü iyi sağlamışsın maşallah ben daha o kadar olamadım yeni yeni işte...
uyku sorununa gelince... ben 12 yaşından beri hastayım ve öncesini es geçersek, o zamandan beri erken kalkarım, geç de yatsam erkenciyimdir, şimdi evde oldugumdan uyku düzenim bozuldu ama yani ben pek uyku sorunu yaşamadım, sadece gece kalıp su içerim ya da wc, o da yıllardır alışkanlık,
bence bu kullandığın ilaçlara ve senin yapına bağlıdır, yani mesela ben sabahçıyımdır, biraz geç kalkayım, hantallaşırım
arasli, diyete gelince.. ben de çok aşırı kilo aldım hem ilaçların etkisi hem ergenlik dönemi derken, bi de bana diyet konusunda birşey söylenmemişti, mesela et konusunda ben de dikkatliyimdir, düşük proteinli besleniyorum, böbreğe zarar veririm korkusuyla ama benimkisi tamamen ihtiyatlılıktandı yani bana bu beslenme konusunda bilgi verilmedi
ben de şu an diyet yapıyorum aynı zamanda genelde hemen hergün, en az yarım saat spor yapıyorum, kış oldugundan, internetten videolardan yararlanıyorum
diyet ve beslenmeyle ilgili ilk ameliyat olduktan sonra kilo almaya başlayınca ilgilenmeya başlamıştım, okurum çok bu konularda, ama diyet yapabileceğimi bilmiyordum, dr diyetisyene yönlendirince gittim ama belli kalıplara bağlı kalamıyorum, diyetisyeni bıraktım şimdi kendim yapıyorum, biraz yavaş gidiyor ama olsun yine de veriyorum, kış olmasına rağmen ekimden bu yana 6kg verdim, yaza kadar da kalanları vermek istiyorum
bu konuda yardımcı olmaya çalışırım, istersen özelden boy ve kilonu yazıp gönderirsen birşeyler yaparız
diyetisyen değilim ama şu ana kadar bu konuda okuduklarımı bizzat kendime uyguluyorum, ilk defa bu kadar uzun soluklu diyet yapıyorum o yüzden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
tuzsuz yemeye gelince.. ben küçüklükten beri yediğimden sorun olmuyor ama onu da renklendirebilirsin, ben baharatı severim mesela...